Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2011 21:10 - Презентацията, с която Иван Искров нямаше как да се запознае…
Автор: krizata Категория: Бизнес   
Прочетен: 3028 Коментари: 2 Гласове:
11

Последна промяна: 30.05.2011 11:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Икономиката е доста особена наука! От една страна тя уж е призвана да описва и предвижда процесите в стопанската област, от друга, заради това, че е от т.н. „обществени“, е длъжна да се съобразява с мнението на господстващата политическа класа, покълнала в последните десетилетия, под покровителството на казиното, наречено „финансов капитализъм“.

Та, тази „наука“ си има своите апологети и Нобелови лауреати, които насочват мисленето на „експертите“ отдолу в правилната посока и жестоко се разправят с всякакви странични елементи, дръзнали да мътят блатото в дремещите води на измамното спокойствие.

Единственият стряскащ проблем на тези „шамани“ на „истинската икономическа наука“ е, че някак си пропуснаха покрай себе си най-голямата криза в историята на капитализма, като дори бяха достатъчно нагли да признаят, че никой не бил очаквал подобно ескалиращо развитие на негативните процеси в икономиката.

Тези „охранени котараци“, залисани в усвояването на поредните грантови милиони,  може и да са били изненадани от случващото се, но по света и у нас има хора, които със строго научни аргументи отдавна показаха неизбежността на днешната структурна криза, както и конкретните нейни проявления и етапи.

Затова, с голяма доза недоверие, приех да подам заявка за участие с доклад в конференцията на т.н. „финансово лоби“, което беше решило да си направи поредния PR, в условията на все по-рушащо се национално стопанство и разпадащи се връзки между родните бизнес-агенти.

Срещата се състоя във ВУЗФ като за тежест беше поканен не кой да е, а отдавнашният управител на БНБ Иван Искров. Последният, в стила на сектантите от либерално-монетаристкия кръг, обсебили родната икономическа мисъл, обясни на всички как централната ни банка се била справила с „цикличната“ криза, предприемайки съответните „антициклични действия“, след което банковата ни система "цъфнала и вързала".

Гуверньорът на БНБ призова всички присъстващи да бъдат „бдителни“, защото се били пръкнали многобройни „юнаци“, рисуващи „апокалиптични картини“, на фона на бурно развиващите се национална и световна икономики.

Едва ли Банкер No 1 имаше предвид точно мен, но това заявление ме накара да изтръпна и да си спомня за тъмните времена на Инквизицията, когато „правилните хора“ изгаряли на клада еретиците, имащи смелостта да обявят, че Земята е кръгла.

Същото се случва и днес! След като нямат никакво логично обяснение за продължаващия икономически колапс, официозните говорители на олигархията започват да търсят вината за ставащото в тези, които „нагнетявали излишно“ обстановката и не позволявали на стопанството да регистрира поредните двуцифрени ръстове.

Но да се върнем към научно-практическата конференция с международно участие под надслов „Банковата система в условията на глобалната икономическа криза“!

Както вече споделих, приех да участвам по препоръка на един свой много близък приятел, който очевидно се е надявал да се промъкна през иглените уши на цензурата и да успея да представя възгледите си пред по-широка аудитория, интересуваща се от финансовите измерения на кризата.

„Да, ама не“, както навремето се изразяваше един глашатай на пръкващата се тогава демокрация. В днешния следобед така и не получих думата за основното си изказване, като се задоволих с няколко реплики след речите на щатните докладчици.

Очевидно, с нещо не съм се харесал на „предварителните рецензенти“, които са си спестили излишните емоции, избягвайки да допуснат за публикуване неща, които биха раздразнили нежните сетива на такива „светила“ на банковото дело като несменяемия „български Бернанке“.

Лично аз не съжалявам, че в последните дни посветих по-голяма част от времето си за подготовка на презентацията, която предлагам ексклузивно (поради липса на друг интерес) на читателите в този блог.

Работя здраво върху проблематиката на кризата, защото знам, че Вие имате нужда и от хора, които без да очакват каквото и да било насреща си, търсят причините за бедите Ви, както и следствията, произтичащи от тях!

А онези там – нека продължават да пълнят банковите си сметки на наш гръб – съвсем скоро ще им приседне!


... И така, презентация на тема „Глобалната икономическа криза и перспективите пред финансовия сектор в света“:

(Забележка: Презентацията е такава форма, чрез която се цели по максимално достъпен начин да се предаде информация към широк кръг от аудитория. На прожекционния екран се дават само основните пунктове, служещи за ориентир при подробната беседа, която се води от лектора.)

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 



Гласувай:
11



1. анонимен - Аман от слугинаж и нагаждачи. Ли...
27.05.2011 21:46
Аман от слугинаж и нагаждачи. Либерал-моетаризма се осра, но нима очакраш от бившите английски юпита да го признаят. Освен това либиралните копелета изповядват тоталния егоизъм. Принципъпът им е "Аз да съм добре, а след мен потоп".
цитирай
2. krizata - Един български учен, български ...
28.05.2011 00:10
wladimir написа:
Един български учен, български патриот,разгада
изключително сложния алгоритъм на световното стопанство !Това откритие е сравнимо с квантовата теория и генетиката. Безкористният труд на г-н Хитов направи за смях усилията на всички тези световни аналитични центрове,финансови институти, олигарси,мастити "спецове" с
с огромни заплати, да открият механизмите на световната икономическа криза.И до днес нерешима задача за тях.

А един българин успя...

Предоставяйки безплатно всичките си трудове ,програми и предложения пред широката аудитория,за да спаси собствения си народ от мизерия и смърт !

Поклон пред Вас!


Владо, знаеш, че не сме сами!
С нас са гениите на съвременната икономическа наука!

А засега никой от нас не е направил нищо за народа си!
Когато отново жизнерадостните гласове на българските деца започнат да огласят и най-отдалеченото кътче на Родината, тогава ще обявим мисията си за приключена!

Приятелски съвет - избягвай да даваш поводи за злостни коментари у родоотстъпниците-български - всеки от нас работи според силите си, а хората непременно ще оценят това!

Поздрави!
цитирай
3. durankev - Важно е не да те чуят всички, а имащите освен уши, също и глави!
28.05.2011 08:31
Драги Митко, бъди спокоен, ще те чуят които трябва и ще те чуя и аз! Що се отнася до "онези", не им обръщай внимание. Не забравяй че "мнозинството" доста дълго време е вярвало че Земята е плоска и е в центъра на вселената. Земята за тях сега езаменена с Централната банка...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krizata
Категория: Други
Прочетен: 3835955
Постинги: 785
Коментари: 6084
Гласове: 7250
Архив
Блогрол
1. Икономическата криза слага края на една система
2. 5 (пет) цента за литър бензин!
3. Икономическата криза - шанс за възраждане на България
4. Китай – световна работилница, но само дотук?
5. Правителствата на Големите излязоха на път без изход
6. Дянков ни готви съдбата на Исландия
7. Параванът рейтингови агенции
8. Обама и банкерите кръстосват шпаги
9. България сама пожела да влезе в криза!
10. Барозу показа на Бойко "кой в България е шефът”!
11. Да поумуват, да помъдруват, пък да си ходят!
12. Светът – в рецесия или в системна криза?
13. Страхът от кризата
14. МВФ вече не е за ниска инфлация
15. България - Беларус: кой сега е номер едно?
16. Университетски преподаватели - за кризата у нас и по света
17. Mr Dyank_off и изпускащи парата вулкани
18. Безпътицата на монетаристката идеология
19. Някои от моите участия при легендарния журналист Валентин Фъртунов
20. Пред сп. Тема: Няма заговор за ръста на цените.
21. Искам да съм негър в щата Алабама...
22. Разпасаната либерастия
23. САЩ готвят спец операция срещу Европа
24. Капитализмът изживява последната си криза
25. Analyse comparative de l’Ukraine et de la Bulgarie
26. Национальная идея как фактор развития до и после индустриальной революции
27. Великое экономическое открытие Розы Люксембург. Почему оно было проигнорировано и какие перспективы оно открывает
28. Деглобализира ли се светът и как това ще се отрази на България?
29. Пред радио Пловдив на БНР - 29.11.11
30. Пред "Евронюз" с водещ Димитър Вучев