Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2016 09:02 - България е донор на свежа работна ръка за ЕС
Автор: krizata Категория: Бизнес   
Прочетен: 8420 Коментари: 14 Гласове:
4

Последна промяна: 07.11.2016 12:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Мое включване по скайп за телевизия Блумбърг БГ!
Връзка оттук!



Гласувай:
4



1. x111 - " България е донор на свежа работна ръка за ЕС"
04.11.2016 16:05
Нормално.Имам предвид от гледна точка на обективните икономически механизми.
Няма как да бъде другояче.
цитирай
2. x111 - Българите получиха това, което ...
04.11.2016 16:27
Българите получиха това,което искаха преди 30 години.Широк потребителски избор,много магазини,мерцедеси,но мрънкат,защо?!
Искали били "капитализъм с човешко лице",няма такова нещо и никога не е капитализъм основан на морални ценности или капитализъм базиран на по-справедливо разпределение на доходите.Той може да мимикрира временно под формата на "социална пазарна икономика" и т.нар "средна класа",класа живееща на кредит,но тази прослойка съществува само докато има постоянен растеж на световната икономика.В противен случай и тя изчеза,тогава капиталистическата система основана на на дивашкия социал-дарвинизъм и неговите производни/религиозен екстремизъм,милитаризъм,нацизъм,фашизъм и пр./-показва истинското си лице,озъбеното си лице.
Всички виждате какво се случва в момента.
цитирай
3. x111 - Капитилстическата система е ос...
04.11.2016 18:50
Капитилстическата система е основана по определение на неравенството,на растящото социално неравенство,на бизнес-конкуренцията,тоест на войната на всеки срещу всеки,на егоизма и алчността.
Нищо христианско или нравствено няма в бизнес-конкуренцията-ядрото на капиталистическата анархия, какво морално има в това да унищожиш
поминъка на себеподобния си,да му унищожиш живота и семейството?!

Изобщо не разбирам,какво искат българите?!Искат да съвместят несъвместимото.Постоянно им втълпяват подобни илюзии.
А фаустовата дилема е много проста: или живееш скромно в независима и относително справедлива страна,или сваляш ореола си на принципен и морален човек пред силните на деня,получаваш от тях заеми,помощи,ставаш конформист и предател и си мълчиш,"натискаш си парцалите" пред Вашингтон и Брюксел!
Трети път няма.

цитирай
4. krizata - Капитилстическата система е ос...
04.11.2016 23:08
x111 написа:
Капитилстическата система е основана по определение на неравенството,на растящото социално неравенство,на бизнес-конкуренцията,тоест на войната на всеки срещу всеки,на егоизма и алчността.
Нищо христианско или нравствено няма в бизнес-конкуренцията-ядрото на капиталистическата анархия, какво морално има в това да унищожиш
поминъка на себеподобния си,да му унищожиш живота и семейството?!

Изобщо не разбирам,какво искат българите?!Искат да съвместят несъвместимото.Постоянно им втълпяват подобни илюзии.
А фаустовата дилема е много проста: или живееш скромно в независима и относително справедлива страна,или сваляш ореола си на принципен и морален човек пред силните на деня,получаваш от тях заеми,помощи,ставаш конформист и предател и си мълчиш,"натискаш си парцалите" пред Вашингтон и Брюксел!
Трети път няма.



Дано случайно да са ми орязали интервюто, защото именно и за това стана въпрос в него!

Приятелски поздрави!
цитирай
5. krizata - На въпроса дали му е било трудно да ...
05.11.2016 11:29
На въпроса дали му е било трудно да напусне като малък България, Григор Димитров отговаря: „Напротив. Даже бях изключително щастлив. Казах на родителите си, че искам да стана професионалист. Ако исках да постигна мечтата си, нямаше как да не напусна родината си. Горд съм, че съм българин, но наистина трябваше да си тръгна, за да успея."

Прочети още на: http://www.gol/tenis/2016-11-05/grisho-po-edno-vreme-misleh-da-spra-s-tenisa
цитирай
6. x111 - "А здесь что останется ? ...
05.11.2016 21:50
"А здесь что останется ?

Как что - Менты!"/менты-"милиционерите" на жаргон/

Бумер 2 (2006)
цитирай
7. x111 - Истинското мъжество е да се опълчиш срещу силните на деня,срещу палачите на българския народ,а не срещу тези,които нищо няма да ти сторят,или пред 18 годишни жу
06.11.2016 18:44
Ето какво пише Любимир Чолаков:

https://sites/site/sajttnalubomircolakov/sdbata-na-blgaria/opasnostta-borisov


Впрочем, той има пълното основание да се страхува.

Но между страх и страхливост има огромна разлика. Всички хора изпитват страх - но страхливите отстъпват и се примиряват с факта, че толкова са им силиците.

А силните преодоляват страха си и продължават напред.

Бойко Борисов има всички основания да се страхува да говори за демографските, етническите, религиозни и нашественически проблеми пред България. Очевидно, той много добре вижда кой създава и задълбочава тези проблеми - т. нар. "соросоидни" организации и няколко дузини персони, финансирани от "Америка за България".
Всички го виждат, та той няма да го вижда...

Което означава, че Бойко Борисов много добре знае какво правят американците с онези, които слагат пръти в колелата на тяхната политика.
Няма как да не знае, че ако заговори открито, честно и почтено за демография, за измирането на българите, за агресивната, постоянна, ежедневна и ежечасна дискриминация на етническите българи в България - тоест, ако започне да говори истините за тези проблеми, че на всичко отгоре и да търси начини за решаването им, американците пък на свой ред ще потърсят решение на проблема "Борисов".
И вероятността просто да го убият е много голяма.
Дали ще го застрелят или взривят "неизвестни атентатори", или ще му бъде организирано заразяване с рак по модела на заразяването на лидерите в Южна Америка, които имат/имаха негативно отношение към САЩ - това са подробности.

Така, че Бойко Борисов има всички основания да се страхува.

Но тук вече идва разликата между страхът и страхливостта.

Щом те е страх и не можеш да преодолееш този си страх - тоест, не можеш да се заемеш с истинските проблеми, значи си страхлив министър-председател.
А щом си страхлив - не е трябвало да ставаш министър-председател.
Трябваше да си останеш кмет на София, защото това е била твоята граница на компетентност. Оттук нагоре си некадърен.

Та нима Виктор Орбан не е наясно кой организира, финансира, подпомага логистично и оправдава идеологически имигрантското нашествие в Европа? Можем ли да допуснем, че не го е страх от американското отмъщение? Ако не го е страх - значи е глупак. А понеже Орбан явно не е глупак, но има смелостта да говори за истинските проблеми пред неговата страна, та и пред Европа - значи е преодолял страха си.
Човек, който преодолява страха си, не е страхливец.
Той е смел човек.

А онзи, който отстъпва пред страха - е обикновен страхливец.
Разбира се, страхливостта на страхливеца си е негов личен проблем - но само, ако от това не зависят други хора.
А щом от това зависи цяла държава - значи, страхливостта на Бойко Борисов не е негов личен проблем. Неговата страхливост е държавен и национален проблем. Именно тя, тази страхливост, до голяма степен го прави и некадърен да се справя със задълженията си на министър-председател - и да се опитва да прикрива собствената си гузност (ако я изпитва) с измислени "коалиционни" и други квази-проблеми, и да се оправдава слугински с "началниците" от Брюксел.

В нашата история, ако се върнем към ХІV-ти век, има друг такъв некадърен, неспособен и страхлив държавник - Иван-Шишман. Единственият балкански владетел, който не влиза в нито едно сражение с турците. Всички други се бият - и сръбският княз Лазар, и Мирча Влашки, и гърците, чак от Европа идва на помощ специален кръстоносен поход, воден от унгарския (да, още по онова време Унгария!) крал Сигизмунд. А нашичкият исторически цар-помияр, вместо да се сражава, извършва най-позорната и срамна постъпка в българската история - дава сестра си в харема на султана. Но и това не го спасява, та трябва да се крие в Никопол, където нашествениците го заколват като добитък.

Страхливостта никога никого не е спасявала. Страхливецът е опасен за себе си - но когато е начело на държавата, е най-опасен за самата държава.

Именно затова страхливостта, пораждаща перманентна некадърност, превръща Бойко Борисов в опасност №1 за България.
цитирай
8. x111 - И за кмет на София не е компетентен,местното управление е сложна наука
06.11.2016 18:46
Щом българската столица е на последно място във всички класации на Евросъюза.

Букурещ и Белград са по-напред от София по развитие,благоустройство и.т.н
цитирай
9. x111 - "Егати държавата щом аз съм й премиер"
06.11.2016 18:49
Къде се е чуло и видяло по света,един стопроцентов мафиот-патологичен нарцис,зависим човек,да бъде министър-председател?!
цитирай
10. x111 - Коментарите са излишни
06.11.2016 21:29
"Сега,в рамките на 3 дни,българската промишленост произвежда толкова продукция,колкото продукция е произведена за цялата 1939 година".......

Из речта на Министъра на народната отбрана,армейски генерал Добри Джуров,произнесена на тържествения военен парад по повод "1300 години България",1981 г.

цитирай
11. x111 - Вечна памет
07.11.2016 21:28
Почина Бисер Киров.
цитирай
12. apostapostoloff - Дрън- дрън ярина.
10.11.2016 18:15
България започва да внася работна ръка, а в ЕС останаха да работя за жълти стотинки най- глупавите и некадърни български простаци. Раззни балета, санкита, милейдита и тем подобна измет.
цитирай
13. x111 - Негри пребиват от бой бял поддръжник на Доналд Тръмп.Естествено "свободните" и "обективни" медии изтриха видеото
11.11.2016 21:07
Ако бели избиратели бяха пребили цветнокож симпатизант на Клинтън,то всички западни медии щяха да вдигнат врява до нбеесата.Нима това е толерантност?
Линк към видеото

http://finview/2016/11/11/infowars-com-2/


Също както у нас има един постоянно толериран и обгрижван етнос,който си мисли че всичко му е позволено,толериран и от полицията и от властта.

Не съм расист,напротив,но толерантността изисква компромис и взаимно уважение и от двете страни.

Видеото е предоставено от Алекс Джоунс,чрез блога на Хазин

--------
Комнетар на Хазин: Толпа чернокожих жестоко избивает белого американца, проголосовавшего за Трампа

В заметке все правильно сказано: будь роли наоборот — это бы уже давно стало новостью номер один на всех каналах. А так — тишина, а Ютуб и другие американские соцсети будут методично удалять этот ролик: нужно поддерживать видимость. Главное при постмодернизме — казаться, а не быть..."

http://khazinl/1324059

http://finview/2016/11/11/infowars-com-2/
цитирай
14. x111 - "Негър" не е обидна д...
11.11.2016 21:16
"Негър" не е обидна дума,няма негативно съдържание.
цитирай
15. x111 - Постоянните заплахи и оставки на Бойко Борисов
13.11.2016 23:23
Оставките на Борисов са една изключителна гавра към неговите избиратели,гавра спрямо българските граждани,бягане от отговорност,липса на елементарно мъжество,детски лиготии.

Уважаеми госпожи и господа,симпатизанти на Герб,докога ше гласувате за човек,който толкова жестоко ви унижава,плюе най-нагло в лицето ви,човек,който не се е научил да понася нормални политически поражения и който продължава да ликвидира България,да ликвидира именно вас,при това с максимална скорост?

Докога ще гласувате за един патологичен нарцис,"ремонти и корекции" в партията си щял да прави,нови лица щял включи.С ремонти и без ремонти катастрофата и от новото му управление е гарантирана.

Честито на генерал Румен Радев!
цитирай
16. x111 - Робърт Де Ниро описва много добре що за тип е Борисов.Но на българската "интелигенция" не й стига смелостта и съвестта да направи подобно обръщение
13.11.2016 23:58
I mean he’s so blatantly stupid. He’s a punk, he’s a dog, he’s a pig, he’s a con, a bullshit artist, a mutt who doesn’t know what he’s talking about, doesn’t do his homework, doesn’t care, thinks he’s gaming society, doesn’t pay his taxes.

He’s an idiot.

Colin Powell said it best: He’s a national disaster. He’s an embarrassment to this country.

It makes me so angry that this country has gotten to this point that this fool, this bozo, has wound up where he has. He talks how he wants to punch people in the face?

Well, I’d like to punch him in the face. This is somebody that we want for a Prime-minister? I don’t think so.

What I care about is the direction of this country, and what I’m very, very worried about is that it might go in the wrong direction with someone like Boyko Borisov. If you care about your future, vote for it.
цитирай
17. x111 - Превод.А вие си помислите добре за кого се отнася: за Доналд Тръмп или за Бойко Борисов?
14.11.2016 00:09
Смятам,че този човек е въпиющо глупав.Той е тъпак,той е пуделче,свиня,тиквеник,лош артист,галфон,който не разбира какво говори,никога не е подготвен,няма програма,не му пука за околните,играе си с народа и с чувствата на гражданите,не си плаща данъците.

Пълен идиот.Както Колин Пауъл казваше:Той е национално бедствие.Той е позор за нашата страна.Аз съм изключително ядосан и учуден,как този кретен успя да се издигне
толкова високо?Постоянно заплашва как щял да раздава шамари.Честно казано,бих искал аз да му зашлевя един.
Такъв тип ли искаме за министър-председател на България?Не мисля така.
Единственото,което ме интересува е в каква посока се движи тази страна,с министър-председател като Бойко Борисов-нашата Родина загива.

С
цитирай
18. x111 - Вечна памет!Добрите хора си отиват рано от този свят....
14.11.2016 13:22
Отиде си Елена Маразова! Отиде си един борец за по-добър свят, за щастие и свобода! Отиде си един човек, с когото, рамо до рамо, отстоявахме своите идеали! Червените знамена днес са спуснати и плачат! Поднасяме своите съболезнования на семейството, роднините и приятелите на Елена!

https://komunistibg.wordpress/2016/11/14/1-301/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krizata
Категория: Други
Прочетен: 3826082
Постинги: 785
Коментари: 6084
Гласове: 7250
Архив
Блогрол
1. Икономическата криза слага края на една система
2. 5 (пет) цента за литър бензин!
3. Икономическата криза - шанс за възраждане на България
4. Китай – световна работилница, но само дотук?
5. Правителствата на Големите излязоха на път без изход
6. Дянков ни готви съдбата на Исландия
7. Параванът рейтингови агенции
8. Обама и банкерите кръстосват шпаги
9. България сама пожела да влезе в криза!
10. Барозу показа на Бойко "кой в България е шефът”!
11. Да поумуват, да помъдруват, пък да си ходят!
12. Светът – в рецесия или в системна криза?
13. Страхът от кризата
14. МВФ вече не е за ниска инфлация
15. България - Беларус: кой сега е номер едно?
16. Университетски преподаватели - за кризата у нас и по света
17. Mr Dyank_off и изпускащи парата вулкани
18. Безпътицата на монетаристката идеология
19. Някои от моите участия при легендарния журналист Валентин Фъртунов
20. Пред сп. Тема: Няма заговор за ръста на цените.
21. Искам да съм негър в щата Алабама...
22. Разпасаната либерастия
23. САЩ готвят спец операция срещу Европа
24. Капитализмът изживява последната си криза
25. Analyse comparative de l’Ukraine et de la Bulgarie
26. Национальная идея как фактор развития до и после индустриальной революции
27. Великое экономическое открытие Розы Люксембург. Почему оно было проигнорировано и какие перспективы оно открывает
28. Деглобализира ли се светът и как това ще се отрази на България?
29. Пред радио Пловдив на БНР - 29.11.11
30. Пред "Евронюз" с водещ Димитър Вучев