Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2010 21:01 - някои диалози с блогъра Alexalex
Автор: krizata Категория: Лични дневници   
Прочетен: Коментари: Гласове:
3

Последна промяна: 12.06.2010 23:35


Хитов, Хитов)))) Като Хитмаркет или като неясно какво


 

 

Да знаете от мен - това от апокалиптик и идиот отърване няма, макар че не всички апокалиптици са идиоти, а не всички идиоти са апокалиптици.
Тъкмо се забавлявам с идиотиите, дето се гъгнеха преди десетина години - и хоп, пръкнаха се нови финансови гурута, същински Бъфет, само че побългарени, при това твърде простичъки.
Позволявам си да цитирам малко от мъдрите мисли на някакви, именуващи се кой знае защо професори и доктори:

Когато говорим за БВП на България, трябва да е ясно, че част от него е оценка на сивия сектор, която в момента е 18% и е твърде вероятно да се повиши до към 25%. Дори в някои западни икономики се включват проституцията и наркотрафикът, за да се постигнат обществено-приемливи стойности на БВП, заяви Хитов пред студентите.

 

Според Митко Хитов пък САЩ предписват рестриктивни мерки на всички страни по света, а самите те се стремят да харчат. Също така на всички препоръчват глобализация, а Германия, Франция, Великобритания и САЩ са най-протекционистичните страни.

Хитов цитира Пол Кругман, според когото валутните бордове са начин метрополиите да управляват паричната политика в колониите си, като според него валутният борд дава предимство на вносителите пред износителите.

Кризата започва през 80-те години на миналия век, когато ФЕД започва да сваля лихвите от близо 20% през 1981 г. до близо 0% в момента, с цел да стимулира потребление, което да осигури инвестиции в нови технологии с цел борба с бившия социалистически блок. Този тип икономика обаче не трябвало да бъде изоставен около 1995 г.

Материалите от изследването му и много други източници и мнения са публикувани в блога на Хитов Krizata.Blog.bg, който има над 110 000 прочитания.


Няма да си играя да опровергавам Хитов (абе, на тоя някой прапрадядо да не е видния воевода?)
Само ще кажа - да ни пази господ от таквизи икономисти, от другото ще се спасим сами. Подчертал съм фрапантните идиотии на същия и си викам - правилно Игнатов закри ВАК - кой е пуснал тоя се вихри, най-вече пред студенти, ей това не разбирам.
Та така, драги ми Смехурко, никой ли не залага един Буш?




Гласувай:



1. krizata - 1. krizata - Уважаеми alexalex, 25. ...
27.04.2010 14:27
1. krizata - Уважаеми alexalex,
25.04 23:07 Слагам постинга Ви в блогрола си!
Радвам се, че един банков директор е прочел докрай "мъдрите" ми мисли!
Жалко е, че модераторите не са поставили постинга Ви на ПРЕПОРЪЧАНИ.
Какъв "срам" щях да бера само!
Аз също ще следя блога Ви и ще се радвам на Вашата еволюция!
Убеден съм, че скоро ще се превърнем в съмишленици, естествено, ако зад Вашия псевдоним не се крие поредният добре подплатен със "свободен" грант, "потушител на пожари".
цитирай
2. krizata - 2. krizata - И няколко редакции на ...
27.04.2010 14:28
2. krizata - И няколко редакции на автора, от...
25.04 23:10 И няколко редакции на автора, отразил събитието (не на Вас):

1.) "Този тип икономика обаче Е трябвало да бъде изоставен около 1995 г." (Така му отговорих, той явно e направил неволна грешка).

Автор на статия: "Кризата започва през 80-те години на миналия век" -
Мои думи: "Предпоставките за кризата са заложени през 80-те години..."

Поздрави!
цитирай
3. krizata - 3. alexalex - уважаеми г-н Хитов))) ...
27.04.2010 14:29
3. alexalex - уважаеми г-н Хитов)))
26.04 22:37 няма как да сме от едната страна на барикадата, защото барикада няма - има икономика, статистика, числа и модели - от другата страна са шамани, гадатели и други (участващи след 21 часа в Канал 3).
само две вметки, за да демонстрирам манипулациите ви:
цитат - Дори в някои западни икономики се включват проституцията и наркотрафикът, за да се постигнат обществено-приемливи стойности на БВП, заяви Хитов пред студентите.
коментар - да , Холандия отчита обороти от марихуана и проституция, защото това там е ЛЕГАЛЕН бизнес, който минава през касови апарати и върху който се плащат данъци. Трябва ли да отчитаме оборотите от алкохол? ами че в арабския свят е забранено да се продава, значи и тук е нелегален (по вашите твърде странни разсъждения) и значи онази част от БВП , в който се включва алкохол (нали знаете колко данъци и акцизи се събират от него) не трябва да го броим))))

хайде, стегнете се, прочетете някоя друга книжка и елате пак, че наистина се чудя кой ви е направил доктор по икономика и защо)))) ще заобичам министър Игнатов, казах го, а това вече на нищо не прилича))))
цитирай
4. krizata - 4. krizata - откъс от информация за ...
27.04.2010 14:30
4. krizata - откъс от информация за работата на Евростат
26.04 23:35 'Най-забавно бе съобщението на Евростат, че по-голяма част от страните-членки на ЕС вече включват числото на незаконния оборот от наркотици и проституция в своите национални БВП – какво ли само не се прави за постигане на илюзия за растеж."

Горното е излязло като информация на дата 5.10.09.
Дори и аз, въпреки Вашите критики, съм реагирал, включвайки го в седмичния си обзор:

http://krizata.blog.bg/biznes/2009/10/05/narkoticite-i-prostituciiata-v-pomosht-na-statistikata.409933

Явно нещо Ви пречи да се информирате своевременно за ставащото в бизнеса.
Поне вече знаете от къде да черпите точната и обективна информация.

Всъщност, Вие самият с нищо не сте виновен - планетата се променя с такива темпове, че свят да ти се завие!

А за барикадата не разбрах какво имате предвид!
Ако това е някакво Ваше разделение между невежеството и знанието, мисля, че трябва да направите необходимото, за да разрушите тези барикади!

Поздрави!
цитирай
5. krizata - 5. alexalex - уважаеми г-н Хитов))) ...
27.04.2010 14:31
5. alexalex - уважаеми г-н Хитов)))
26.04 23:53 заточетох се в някакви неща написани от вас и си взимам думите назад - от различните страни на барикадата сме))) до този момент мислех, че сте само лузър-апокалиптик (с такива обичам да споря в инвестора), но се оказа, че сте комунист чегеварец, което моментално ви включва в друга категория идиоти (извинявайте, но няма друг израз, с който да характеризирам част от твърденията ви).
ако вие сте готов да подарите свободата си на айатоласите срещу това да карате с бензин за 5 евроцента - вие не сте просто идиот , а класически такъв. (видно коалицията с доган не се отразява добре на комунягите, а уж бяхте почнали да ходите на църква)
ако наистина мислите, че до 1989 година в държавата се е градило нещо смислено - например кремиковци (завод на майната си от пристанище или река, до който трябва да се кара руда), завода в червена могила - същото недоносче, селското стопанство, което оцеляваше единствено с робския (именно робския) труд на ученици, студенти и воиници, то тогава наистина имате тежък проблем.
а когато давате за пример най-гнусната (като управление) бивша съветска република - Беларус - то тогава сте направо учебникарски пример за куха червена тиква (отново се извинявам за израза, но нещата трябва да бъдат наричани с истинските им имена).
лека нощ и ако сънувате другаря маркс, да знаете, че е бил твърде нечистоплътен - не само като идеология - не е обичал да се къпе))))
цитирай
6. krizata - 6. krizata - Спомени, спомени. . . ...
27.04.2010 14:36
6. krizata - Спомени, спомени...
27.04 09:12 Работил съм на бригадите и като ученик, и като студент, тогавашните условия за труд бяха като в санаториум (но не за душевноболни), сравнено с това, което са принуденти да търпят днешните млади българи в плантациите на съвременните робовладелци от Италия, Испания или Гърция.

Преди две седмици бях в Беларус (Вие само сте слушали пропагандата за тази страна). Препоръчвам Ви да отидете, за да се убедите на място как се управлява в името на обикновените хора, а не за банковите сметки на един или друг бандит, добрал се до властта.

Ние също имаме "петрол" и това е нашата земя, която допреди две десетилетия ни даваше практически безплатен хляб.

Днес вече съвсем не е така.

И въпреки, че свободията е нещо прекрасно, хората се нуждаят най-напред от насъщния, а след това от порно след полунощ или бели прахчета за "излитане в облаците".

Вие явно сте твърде млад, за да разберете потомък на какъв народ сте - наистина успяха да Ви убедят, че сме трета категория хора и че трябва да се срамуваме дори от това, че сме българи.

Това, което бе построено за 40 години до края на 80-те, вече двадесет години се руши с неистови усилия и въпреки това все още остава нещичко читаво. Представете си, че ако поне малко се бяхме погрижили за собствените си, националните си интереси, къде щяхме да сме в момента?

И по-рано казах, Вие очевидно обичате да се отдавате в плен на емоциите, но времето върви по своя си ход напред!

Ще си поговорим пак, може би след месец, след година, но е очевидно, че ако започнете да търсите, рано или късно ще откриете истината и тя ще Ви направи свободен (от Вашите собствени предразсъдъци)!
цитирай
7. krizata - 7. alexalex - уважаеми г-н Хитов))) ...
29.04.2010 22:12
7. alexalex - уважаеми г-н Хитов)))
18:52 тъй като доста пътувам напоследък (командировки, не се размотавам из Карибите) и не мога да ви отговарям навреме, затова ще се опитам да бъда максимално изчерпателен, относно вашите тотални заблуди:
1. Бригадите - освен, ако не сте били комсомолски секретар (вероятно сте бил) - условията бяха повече от ужасни - тоалетна в двора, без топла вода и най-важното - НАДНИЦА ОТ 15 ДО 20 СТОТИНКИ (НЕ ЛЕВА) НА ДЕН. При това не беше избор искаш да отидеш или не - А БЕШЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Тоест - сравнението с условията в Испания е тъпо, защото хората отиват по желание, а не на сила.
2. Беларус - не съм ходил от 12 години, но честно казано и не искам, поне докато диктатурата на пролетарията не си отиде. Политическите затворници не се вкарват заради т. нар обикновени хора, айде холан!
3.Нашата земя - като всяка друга - практически не дава безплатен хляб, защото безплатен обяд (а и вечеря) няма. Плащаха го всички с робския си труд.
4. За насъщния, от който се нуждаят хората - вижте и другите ми постинги - не няма работа, а няма хора за работа - тези, които са мързеливи и неграмотни - ми не искам да ми ядат хляба, да ме прощавате.
5.Винаги съм бил първа категория )))) - и във Великобритания, и в Германия, и в Италия, и в Унгария, и в Чехия, и в Холандия, и в Белгия, и в Люксембург, и в Турция, и в Гърция, и в Румъния, и в Русия, и в Сърбия, и в Македония, и във Франция, и в Полша (изброявам ги по поредността на посещенията в последните три години). Никога не съм се чуствал неевропеец, комплекси нямам))).
6. За построеното по времето на социализЪма - да же не ми се спори - такива глупотевини се напостроиха, че за 20 години не можем да ги бутнем (е, и сега се поуляхме, например в Сл. бряг не стъпвам, че е страшна простотия, но това е , защото беше направено по социалистически, от комуняги, станали капиталисти).
7. Истината я търся всеи ден. От поне 15 години. И знам КЪДЕ НЕ Е - НЕ Е В КОНУНИСТИЧЕСКИТЕ ИДЕИ, не е в лявата (тъпа) идеологи
цитирай
8. krizata - 8. krizata - 1. След още двадесет ...
29.04.2010 22:13
8. krizata - 1. След още двадесет години, когато ...
21:43 1. След още двадесет години, когато човечеството дръпне още напред (дай Бог), днешните условия във Вашата прекрасна тоалетна ще изглеждат, за Вашите внуци, като едно непрекъснато мъчение за любимия, стар деденце.

В огромната си част хората от осемдесетте години бяха потомци на изкарани от средните векове селяни, които до към петдесетте живееха живот не по-раличен от този на добитъка си.

Ако Вие сте потомък на видна реститутска фамилия моля за извинение по повод направената констатация!

Не съм бил комсомолски секретар, но съм убеден, че за Вашите родители това явно е била една неосъществена мечта за милия им единствен син, който е бил толкова гениален, но никой не го е оценявал.

За надниците не си спомням, но бригадите бяха възможност за непрекъснат купон и за много страхотни преживявания. Факт е, че никой, който не си е изпълнявал нормата не е бил малтретиран по какъвто и да било начин. Ще е голяма лъжа да се каже, че въобще някой възприемаше на сериозно тези бригади.
Вярно е, че много мамини синчета търсеха варианти за замяна с някаква друга форма на запълване на времето, но за всички това беше поведение, което меко казано бе излагане.
Лично за мен бригадите никога не са били какъвто и да било проблем, въпреки че понякога ставахме в 3 сутринта, за да берем тютюн, например.
Но пък от обяд бях с приятели и така до другата сутрин.
Това общуване сближаваше, изграждаше характери.

Днес хората отиват в Испания не защото им се ще да се поразходят, а защото по родните им места няма трудова реализация. Децата не виждат с години родителите си не защото вторите мразят първите, а защото се борят за осигуряване на елементарното оцеляване (в смисъл на достигнат до 80-те години стандарт).

Продължава:
цитирай
9. krizata - 9. krizata - 2. Вие дори да не искате ...
29.04.2010 22:13
9. krizata - 2. Вие дори да не искате да ходите в ...
22:11 2. Вие дори да не искате да ходите в Беларус, някои по-далновидни от Вас вече го правят, при това доста интензивно (справка количеството американски инвестиции в икономиката им).
Явно, както родителите Ви са били изиграни от старата система, така и Вие днес нещо се бавите с реакцията на ставащото по света.
Съвет - преориентирайте се и действайте! Такива като Вас, търсещи личната изгода във всичко, са двигателят на постъпателното развитие на човечеството (невидимата ръка на пазара според Адам Смит).
3. В съзнанието Ви темата за робския труд е проникнала толкова надълбоко, че ще е необходима специална интервенция по случая. За какво въобще говорите? Очевидно Вие не знаете как се произвежда хлябът, но някой Ви е втълпил, че роби го добиват и го сервират на гадните пролетарии за да могат последните да плюскат, плюскат...
4. Вече уточнихме, че хората в БГ са мързеливи, некадърни и гадни, само не уточнихте къде са милите, работливи, пърхащи с ангелски крилца хорица, различни от аборигените-българи? Очаквам отговора Ви!
5. Тук май напълно съвпадат мненията ни, с единствената разлика, че моите страни са по две, но не в последните три години, а малко по-рано. Ако и изводите, които правите за българина вървят с такова закъснение от няколко години, тогава надеждата за светлина в тунела е много голяма.
6. В тези отдавнашни години се строеше и произвеждаше сякаш БГ е велика сила от ранга на Великобритания, Франция и т.н (а и пазарите за реализация на произведеното бяха несъразмерно по-големи спрямо мащабите на страната).
Държавата ни мереше сили с най-добрите, искахме да живеем (и в много отношения ги бяхме НАСТИГНАЛИ) като германци, като австрийци и т.н.
Сега ако ни се подхвърли къшей хляб под формата на някой транш се навеждаме доземи и благословим ли, благословим!
7. Всяка идеoлогия вече е предпоставка за едни или други ограничения. Така че Вашата иделогия трябва да бъде Вашият разум и трезвият Ви разсъдък!
Поздрави!
цитирай
10. krizata - 10. alexalex - уважаеми г-н Хито...
01.05.2010 11:06
10. alexalex - уважаеми г-н Хитов)))
10:10 Да се спори с вас е трудно, не защото имате доводи, а защото (като всеки истински комунист) не чувате какво се говори и манипулативно (но наивно) вадите от коша на историята някакви измислени неща от рода на - при бай Тошо построихме две Българии))).
вметка - не съм единствен син, имам по-голям брат))))
Та по отношение на имането през 80-те и страхотния живот, дето е живян тогава.
Чакане за кола (върхът на благополучието) - от 7 до 15 години.
Постоянен дефицит на най-разнообразни стоки от птрва необходимост - дори тоалетната хартия зачезваше за по 3-4 месеца, добре, че вестиците струваха 4-5 стотинки, ама партийните сектетари дебнеха да не си бършеш г ***за с първа страница, че имаше снимки я на Тошо, я на Брежнев.
Човечеството се развива, господин Хитов - преди 20 години нямаше мобилни телефони и интернет (например), по вашия извод - гадния преход окабели България и направи всички ни мобилни. Не е прехода, ндам, а нормалното човешко развитие. (това по отношение на голямата индустрия, дето изнасяхме за бившия СИВ - основно).
Никога не сме били на нивото на германците и австрийците (все сме попрочели нещо и ние) , а мерехме сили само в областта на въоръжаването, което и ни изяде главата.
Хората в България в голямата си част са мързеливи. казвам го с огромно прискърбие и съжаление. По това си приличаме с гърците, испанците и португалците.
А относно идеологията - прочел съм Маркс, Енгелс и Ленин. За разлика от кухите червени глави - аз, аз да отрека нещо, трябва да го познавам))))
цитирай
11. krizata - 11. krizata - Пред мен все по-ясно се ...
01.05.2010 11:07
11. krizata - Пред мен все по-ясно се очертава ...
11:03 Пред мен все по-ясно се очертава силуетът на един наистина високоинтелигентен, дълбоко мотивиран и стремящ се към съвършенство българин.
Ако имате и осъществими политически амбиции, от това цялата нация ще спечели, и то как!
Затова, продължете да четете, но не само класиците (сигурно свободно ползвате и основните световни езици) и скоро ще бъдете забелязан където трябва в Европа, а може и до Световната банка да стигнете, както настоящия ни финансов гуру.
И когато се върнете ще им покажете на гадните си бивши съотечественици как трябва да се работи, а който не иска - да му мисли.

За коли се чакаше и не само за тях, защото имаше акумулирано свръх платежоспособно търсене, днес това търсене се преориентира в опашки за безплатна супа и бъркане в кофите за смет.
Но най-интересното бе, че най-добрата кола на соца - Шкодата се продаваше абсолютно свободно, буквално влизаш в Мототехника и си я купуваш.

По повод на новата вълна на Научно-техническия прогрес съм написал много страници. Така, че да са ни честити персоналните компютри и мобилната комуникация (и тук май започва движение назад - ще следим случващото се).

А за нивото на германците съм съгласен, но това че почти ги догонвахме, е обективна икономическа истина!

Тези последните не съм ги чел, но след като Вие дълбоко ги познавате, май ще трябва и аз да ги поопозная, може пък да стана дотолкова умен (както и Вие) и да разбера това-онова за света.
цитирай
12. krizata - 12. alexalex - уважаеми г-н Хито...
01.05.2010 17:00
12. alexalex - уважаеми г-н Хитов)))
15:30 очевидно сте живели в някакво друго време, вероятно в параленла вселена (а може и да е въпрос на психическо разтройство, знам ли).
Както не веднъж съм отбелязвал - политически амбиции не просто нямам, а и съм отказвал два пъти да ме сложат на избираеми места в листи за депутати, така че вашите политически амбиции, ако може, да не ги прехвърляте на моята глава.
Колкото до това кой ще научи българинът да работи - съмнявам се, че е постижимо. 20 % работят, останалите мрънкат, кръшкат, лъжат, гледат да откраднат нещо (най-често безполезно и безмислено за дома, но важно за работата) и т.н.
Управлявал съм над 7500 човека (сумарно), уволнил съм поне 500 (сумарно), назначил съм поне 1500 (сумарно) - дайте ми право да имам претенция да съм видял и аз нещичко.)))))
Относно колите - странно - мама и тате (бог да го прости!) нямат вашите спомени. Мама твърди, че коли без опашка е имало само в Кореком (абривиатура на Корекция на Комунизма), защото тате за нашата Шкода е чакал 7 години (една 120-ка беше).
По отношение на германците - ако говорите за Сталиновото недоносче ГДР - вярно е, като тях бяхме - с политическа полиция, със затворени граници, с разтреляни хора, който искаха да прескочат Стената (абе защо все бягаха от ГДР към ГФР, а не обратното?). Под тази обективна историческа истина се подписвам. Защото помня колко завиждах на една съученичка, дето баща и беше тираджия и ядеше Тоблерон (ето това си е истинска диктатура на пролетариата, никаква аванта за тъпата интелигенция).
Тия последните (светата тройца на червените тикви) трябва да се четат. И да се познават. За да не искаш никога да бъдеш ляв)))).
Дайте малко цифри, факти - иначе приличате на тоя с червените прашки (Станиша) или на Пикаещия във фонтаните (Румен Главътъ, известен като бивш вътрешен министър).
В някакви постинги бях направил едни прогнози - дайте вашите и после да си мерим.... Защото иначе сте нищо повече от обикновен апокалиптик - куха тиква.
цитирай
13. krizata - 13. krizata - ". . . куха тик...
01.05.2010 17:01
13. krizata - ". . . куха тиква!" ...
16:13 "...куха тиква!"
Това е Вашият интелигентски произход!
Бог да Ви е на помощ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krizata
Категория: Други
Прочетен: 3840097
Постинги: 785
Коментари: 6084
Гласове: 7250
Архив
Блогрол
1. Икономическата криза слага края на една система
2. 5 (пет) цента за литър бензин!
3. Икономическата криза - шанс за възраждане на България
4. Китай – световна работилница, но само дотук?
5. Правителствата на Големите излязоха на път без изход
6. Дянков ни готви съдбата на Исландия
7. Параванът рейтингови агенции
8. Обама и банкерите кръстосват шпаги
9. България сама пожела да влезе в криза!
10. Барозу показа на Бойко "кой в България е шефът”!
11. Да поумуват, да помъдруват, пък да си ходят!
12. Светът – в рецесия или в системна криза?
13. Страхът от кризата
14. МВФ вече не е за ниска инфлация
15. България - Беларус: кой сега е номер едно?
16. Университетски преподаватели - за кризата у нас и по света
17. Mr Dyank_off и изпускащи парата вулкани
18. Безпътицата на монетаристката идеология
19. Някои от моите участия при легендарния журналист Валентин Фъртунов
20. Пред сп. Тема: Няма заговор за ръста на цените.
21. Искам да съм негър в щата Алабама...
22. Разпасаната либерастия
23. САЩ готвят спец операция срещу Европа
24. Капитализмът изживява последната си криза
25. Analyse comparative de l’Ukraine et de la Bulgarie
26. Национальная идея как фактор развития до и после индустриальной революции
27. Великое экономическое открытие Розы Люксембург. Почему оно было проигнорировано и какие перспективы оно открывает
28. Деглобализира ли се светът и как това ще се отрази на България?
29. Пред радио Пловдив на БНР - 29.11.11
30. Пред "Евронюз" с водещ Димитър Вучев