Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2011 00:09 - Истината е на наша страна!
Автор: krizata Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4204 Коментари: 9 Гласове:
7

Последна промяна: 22.08.2011 09:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Този блог беше създаден, с единствената цел да информира и образова обикновения ползвател на интернет по все по-задълбочаващата се глобална икономическа криза, която стартира през 2007 година с краха по американските ипотеки.

За всичките кризисни години се изредиха многобройни гурута, от всякакъв калибър, които надълго и нашироко Ви обясняваха, че проблемите са временни, че "рецесията" аха-аха да свърши, че вечното щастие скоро отново ще се върне и други подобни глупости.

През цялото това време Вие, драги читаели на krizata.blog.bg бяхте едни от малкото щастливци по света, които бяха адекватно информирани за протичащите процеси, за предстоящото да се случи и за възможните пътища пред страната ни, също попаднала във водовъртежа на глобалния икономически хаос.

Първи Вие разбрахте, за предстоящата тогава криза на дълговете в Европа и в САЩ, за бъдещите по това време т.н. "Арабски революции", за лудото движение на благородните метали по спиралата на неудържимия възход, за наближаващите тогава валутни и търговски войни, за разпада на глобалния свят и за много други събития и процеси, на които станахме свидетели в последните ужасни, но и изключително интересни кризисни години.

Архивите на блога са свидетели, че от самото начало ние бяхме против влизането на България в Еврозоната, че отдавна предупреждавахме за гибелната политика на Dyank-off и сие, които фризираха до такава степен Отечеството ни, че го превърнаха в един мумифициран труп, готов да се разпадне при най-лекото подухване на един или друг повей на вятъра.

Алармирахме за колониалната зависимост, в която продължаваме да затъваме и днес! Говорехме, че на страната й е нужна цялостна държавна стратегия за преминаване през кризата, изхождайки от нейния (на кризата) дългосрочен харакер. Излизахме с конкретни предложения, на които така и не бе обърнато необходимото сериозно внимание.

И въпреки изцяло родолюбивата насоченост на този блог и безкористната работа на неговия създател, още от самото начало на функционирането на krizata.blog.bg бяхме заклеймени от разни вечно присъстващи "доброжелатели", че сме "комунистически подлоги", "червени провокатори", "носталгично настроени комсомолци" и още безброй други най-разнообразни епитети и откровени обиди, достигащи до пряко накърняване на човешкото достойнство и личната чест.

Да оставим настрана езика и аргументите на тези яростни защитници на днешното статукво! Но възниква един резонен въпрос - след като авторът на този блог е излязъл с името си, какво спира опонентите му да изпълзят от дупките на дълбоката си анонимност и да обявят на висок глас, имената си, хранилките от които бозаят и идеалите, които следват!

Получава се парадоксалната ситуация "дисидентът" да не се крие зад разни там съкращения и абревиатури, а днешните официозни "партийни секретари" да пазят "девствеността" си по-ревностно от техните прабаби отпреди столетие.

Излезте на светло, мишоци, и не се страхувайте на всеослушание и с имената си да обявите позициите си и каузите, за които се борите! Или Ви е бъз, че покрай фамилиите Ви ще зейнат и спонсорите Ви, на които слугувате и от които прибирате тлъстите си грантове на гърба на същия народ, на когото и до днес обяснявате за временната "рецесия".

Как не Ви е срам, предатели? Или многото финикийски знаци така са заслепили съзнанието Ви, че всякакво чувство на неудобство отдавна е потънало сред тлъстите пачки, осигуряващи Ви временното чувство за недосегаемост и дяволско безгрижие.

Предлагам Ви повече да не се тревожите за мен и верните ми читатели, като престанете да изливате помията си в коментарните рубрики на това персонално интернет-пространство. Нормално е, ако това място не Ви харесва, противно Ви е, или Ви отвръщава, просто да спрете да го посещавате и с това да си решите емоционалните проблеми!

Но не! Цензурите са едни от най-дейните участници в събитията на този блог - те дават категоричните си оценки върху всеки коментар, псуват на поразия (вече не толкова грубо както преди), поставят характеристики за едни или други качаства на списващия тези постинги! 

Накратко - не дават пиле да прехвръкне без те да са дали "експертното" си мнение по всеки публикуван коментар, който не се вписва в съвремените повели от плеядата компрадори и предатели, управлявали държавата ни в последните многострадални две десетилетия!

За себе си мога да бъда спокоен, че правя всичко, което е по силите ми, за да помагам на Родината си и на нейните хора! Друг е въпросът, че поне засега, властниците от всички цветове не се нуждаят (и дори се гнусят) от истинските патриоти за Отечеството си, като водят най-жестока борба с всички позволени и подмолни средства за отрязване на тези Прометеевци, нагърбили се да носят огъня на националното самосъзнание, през бурите на съвременните кошмарни времена.

Търсейки най-прекия път към националното Възкръсване, активно се включих в дейността на тогава опозиционното движение, обещаващо да отреже трите глави на змея, мачкащ по това време всяка идея за достойно място на България, извън рамките на наложената ни колониална зависимост.

Дори на един етап организирах поредните избори в качеството си на Председател на предизборния щаб в Бастиона на това ново движение, излъчило днешния Министър-председател.

Излизах с многобойни аргументирани послания пред някои от най-важните икономически "корифеи" за необходимостта от коренна преоценка на стопанските приоритети и начина на мислене и действие!

За мое най-голямо съжаление, отправените предупреждения за предстоящи катаклизми скоро се превръщаха в поредната горчива реалност, но без така необходимата предварителна подготовка, която всяко едно държавно ръководство трябва да предприеме в подобни ситуации.

Като част от екипа на гениалните световни учени Григориев и Хазин, създали Теорията за кризата преди цяло едно десетилетие, непрекъснато усъвършенствах и развивах подготовката си, убеден, че съпартийците ми ще признаят правотата на отстояваните от мен тези.

За жалост, куражът на поредната порция пишман-политици не достигна, за да тропнат по масата на международната политика и смело, и със саможертва да отстояват националните ни интереси, така както Левски го е правил някога.

Стигна се до грозните моменти, когато един откровен яничарин, изпратен от американския Голям брат, за да държи нещата изкъсо, беше готвен дори за поста на Министър-председател, при евентуално кандидатиране на безспорния лидер за Президент на републиката.

Това, както и много от пикантериите в кухнята ме накараха да се откажа от поста си в УС на регионалната структура на същото това гражданско движение, обещавало някога да осигури европейски стандарт за все още неизгубилите надеждите си българи.

По тази причина държа да заявя ясно и на висок глас - на всички, управлявали страната ни в последните две десетилетия ще им се наложи да отговарят за делата си пред своя народ и пред историята. Всеки от тях, къде от некомпетентност, къде от алчност е записал името си в срамния списък на родоотсъпниците и предателите!

Очевидно е, че списъкът продължава активно да се допълва и само по чудо пробудилата се национална съвест на някои от съвременните политици може да ги изкара от този срамен "каталог на предатели", украсяващ съвременната история на някога гордата българска нация.

Лично аз не вярвам в чудеса, но пък сега, когато нашите окупатори се гърчат в последните си предсмъртни конвулсии, сигурно ще се намерят смелчаци, които да се "харижат", изправяйки се срещу статуквото, налагано ни в последните години.

Накрая, връщайки се към основната линия на разсъждения, мога още веднъж да уверя копоите, навъртащи се около мен, че никак няма да ми е тъжно, ако престанат да ме обливат с лигите си, които освен че са гнусни, са и дълбоко сатанински, защото са пропити от бацила на чуждопоклонничеството, в името на някакви нещастни тридесет сребърника!

Позор за вас!



Гласувай:
7



1. анонимен - Г-н Хитов, за мен ти и Фъртунов сте ...
22.08.2011 07:42
Г-н Хитов, за мен ти и Фъртунов сте хората на които вярвам безрезервно. Аз не съм икономист и за мен трезвите икономически анализи са много ценни. На противниците трабва да гледаш като на стимул и нищо друго. Поздрави!
цитирай
2. proximus - безрезервно не хубаво да се вярва. . ...
22.08.2011 13:15
безрезервно не хубаво да се вярва... трябва да се чете, да се търсят и други истини, за да достигнете до същината на нещата - че те не са черни и бели.
Разбирам огорчението на г-н Хитов, от неуспешното развитие последните 20+ години. Но в причините за него за пореден път ви приканвам да погледнете и отвъд първоинстанционното желание за връщане на миналото.
Да се замислите защо държава като Румъния, която до преди 10 години се водеше за по-изостанала от нас, днес има 2 пъти по-висока средна заплата. В Полша, Унгария, Чехия нещата са още по-контрастни. Да се сетите кой издигна безпринципните и безхарактерни НДСВ, тройната коалиция и ГЕРБ на власт? САЩ ли ? ЕС ли ? Циганите ли?
Не, нашият мил и скъп народ. С доверчивостта и вярата му в чудеса. Както и вие вярвате в чудото, г-н Хитов.
Че ако сега изведнъж държавната машина започне да определя дневния ред в страната, всичко ще тръгне по мед и масло. Съжалявам че за толкова статии и постове, така и не признахте че проблемното звено във взаимодействието държава <-> общество, е държавата. И че не режима, системата или частният сектор имат нужда от ремонт, а самата държава.

Но за вас всичко е ок, винаги ще има такива като кушел, които ще си повтарят че някой друг, чуждоземец ни е виновен за всичко. А аз винаги ще ви чета, защото си го търся "сивото".
цитирай
3. анонимен - Не, виновни са българите, които ...
22.08.2011 14:22
Не, виновни са българите, които лесно си сменят симпатиите (т.е. професионалните дупедавци). Сивите позиции не ги уважавам. Това е цвета на ветропоказателите. Изобщо нямам и грам колебание. Либералната пазарна икономика се издъни тотално, лъсна фалшивото благоденствие а ние платихме цената на временното си умопомрачение. В Гърция заплатите ги намаляват наполовина, а в Румъния с 30%, но кой да чете...
цитирай
4. alexalexalex - колега Кушел
22.08.2011 16:20
с риск Митко да се обиди, че пиша в блога (99 % от упреците му са срещу мен, видно е))), ама да ти кажа, че не се е издънил либералния модел, а се пренастройва)))
издъни се комунизма, че вече го няма.
цитирай
5. анонимен - Колега Алекс, засега го няма поради ...
22.08.2011 18:59
Колега Алекс, засега го няма поради бруталността и нахалството на капитализма, но планирането и плановото стопанство отново ще дойдат на въоръжение след известно време, когато несъстоятелността на сегашната система стане очевидна за всички и се пристъпи към конвергенция на двете икономически системи.
цитирай
6. alexalexalex - Колега Кушел
22.08.2011 19:39
тате, Бог да го прости, имаше един готин лаф - "Ти видял ли си крава от теле да цица?".
Това е в контекста на - няма връщане назад. А каквото и да си говорм - човечеството тоталитаризъм не търпи. Ей го - и другаря Кадафи даде фира.
Затова да се съсредоточим как да подобрим либералния модел - хем е по-добре, хем е по-реалистично.
цитирай
7. proximus - Чета/не чета е факт че мамалигарите ...
22.08.2011 21:57
Чета/не чета е факт че мамалигарите получават повече от нас за една и съща работа. И че поне южната част на страната, като инфраструктура е това което евентуално би била БГ след още 2 мандата на Бойко. Да не говорим покрай успешното им автомобилостроене, колко други отрасли се дърпат. Нека румънският работник се експлоатира от злите франсета... "лошо" да им е.

Отидете и им предложете на румънците, да национализират заводите на Дачия... че държавата ще ръководи по-добре производството на нови модели и ще търси пазари. Първо ще ви гледат тъпо, после може да ви набият и изгонят. И ще са прави.
цитирай
8. kapucinonews - Какъв е БВП на Румъния в сравнение с ...
23.08.2011 23:18
Какъв е БВП на Румъния в сравнение с БВП на България? По малко данъци ли плащат работодателите в Румъния - че плащат по-високи заплати? На една графика пишеше че на България минималната заплата е 123€, на Румъния е 153€, на Турция е малко над 300€. Някъде пише че Турция има БВП като България!? В Турция значи не са по-работни - ако се гледа БВП на човек? - След като Иван Костов ни направи либерална икономика с колко се покачи БВП като процент? Какво стана - нали след като намалиха данъците на бизнеса - защо бизнеса не излезе на светло - ами дори се води без печалба, нали с ниските данъци щеше да има повече постъпления? Турция има растеж с над 10% така че кризата не е оправдание. Въобще либералният метод не работи. В Норвегия има БВП на човек 70 000$, и не са либерална икономика. Имат ресурси.. Но Чили също има..
цитирай
9. lubomarinov - Нека плюят..
26.08.2011 15:42
Нека плюят..това е показателно че си на прав път...!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krizata
Категория: Други
Прочетен: 3840486
Постинги: 785
Коментари: 6084
Гласове: 7250
Архив
Блогрол
1. Икономическата криза слага края на една система
2. 5 (пет) цента за литър бензин!
3. Икономическата криза - шанс за възраждане на България
4. Китай – световна работилница, но само дотук?
5. Правителствата на Големите излязоха на път без изход
6. Дянков ни готви съдбата на Исландия
7. Параванът рейтингови агенции
8. Обама и банкерите кръстосват шпаги
9. България сама пожела да влезе в криза!
10. Барозу показа на Бойко "кой в България е шефът”!
11. Да поумуват, да помъдруват, пък да си ходят!
12. Светът – в рецесия или в системна криза?
13. Страхът от кризата
14. МВФ вече не е за ниска инфлация
15. България - Беларус: кой сега е номер едно?
16. Университетски преподаватели - за кризата у нас и по света
17. Mr Dyank_off и изпускащи парата вулкани
18. Безпътицата на монетаристката идеология
19. Някои от моите участия при легендарния журналист Валентин Фъртунов
20. Пред сп. Тема: Няма заговор за ръста на цените.
21. Искам да съм негър в щата Алабама...
22. Разпасаната либерастия
23. САЩ готвят спец операция срещу Европа
24. Капитализмът изживява последната си криза
25. Analyse comparative de l’Ukraine et de la Bulgarie
26. Национальная идея как фактор развития до и после индустриальной революции
27. Великое экономическое открытие Розы Люксембург. Почему оно было проигнорировано и какие перспективы оно открывает
28. Деглобализира ли се светът и как това ще се отрази на България?
29. Пред радио Пловдив на БНР - 29.11.11
30. Пред "Евронюз" с водещ Димитър Вучев