Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2010 20:50 - Ето това е фашизъм! (по повод интерпретацията на една трагедия)
Автор: krizata Категория: Политика   
Прочетен: 10912 Коментари: 66 Гласове:
15

Последна промяна: 11.04.2010 20:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Вчера се случи една от най-големите безсмислени трагедии, които могат да постигнат една нация: Полша загуби десетки от най-големите си синове и дъщери, начело с президента Качински.

Две страни: Полша и Русия обявиха национален траур в памет на жертвите.

И в атмосферата на всеобща скръб в блог пространството на blog.bg бяха пуснати откровено фашистки постинги, директно навеждащи на внушението за руско участие в смъртта на тези велики полски люде!

Руските служби обезглавиха Полша 

Страхувай се от руснаците дори когато си признават престъпленията!

Нали нацистикият идеолог Гьоринг беше казал навремето, че ако една лъжа се повтори сто пъти тя става истина?

Кому е нужно всичко това и къде за пореден път се загубиха модераторите, които пуснаха в масово обръщение откровено лъжливи твърдения и груби манипулации, нямащи нищо общо с действителността.

Утре всеки който поне малко симпатизира на руснаците ще бъде заклеймяван като дивак и варварин, а всеки който пуска дори и най-невероятните твърдения, стига те да показват омраза към Русия, очевидно ще продължи да се ползва с огромното внимание в тази популярна интернет-платформа.

А фактите са пределно прости (но защо никой не поставя акцент върху тях):

Делегацията на президента Качински лети за възпоменателни мероприятия в Катин. Трябва да кацне на военното летище Смоленск. Поради гъста мъгла самолетът е пренасочен за кацане в Минск или Москва.

Командирът на екипажа, обаче, взема решение да пробва кацане, въпреки забраната и трудните метеорологични условия.

Прави три опита. На четвъртия се случва фаталното!

Това е!

Къде в цялата ситуация са руските служби, къде са тайните пъклени планове на „гадните” руснаци?

Между другото, това не е първи случай със самолета на Качински, който при подобни обстоятелства, след неуспешно кацане в Тбилиси през 2008 г., прави много сериозна забележка на екипажа и настоява за по-гъвкаво отношение в подобни ситуации.

Авантюрата в политиката не винаги помага и в живота!

Поклон пред паметта на загиналите невинни жертви на тази ужасна въздушна катастрофа!




Гласувай:
17



1. raders - не е
11.04.2010 20:58
Това не е фашизъм, а глупост. Има хора, които просто няма с какво да мислят.
цитирай
2. crisis - Грешиш. Това не е фашизъм.
11.04.2010 21:15
Това е ефектна PR акция в блоговото пространство.
Прочиташ заглавието и веднага отваряш постинга. Е после няма нищо интересно и вярно, но...
В блога се котират най-много заглавия за секс техники и случки и скандални и тъпи заглавия.
За съжаление.
Честно казано, в мене назрява решение да си наложа забрана за отваряне на блог.бг, защото е загуба на време.
Като добавя манипулациите на модераторите, които са главните виновници за горното.
Мисля, че има само един свестен от тях, но го бият по пръстите...
цитирай
3. tomcat - Всеки тъпак има право да дава воля на ...
11.04.2010 21:18
Всеки тъпак има право да дава воля на простотията си,все пак те сами се излагат по този начин и се дискредитират.Става въпрос за шепа неуравновесени нещастници ,вероятно наказани от живота и имащи нужда да излеят някъде помията стоварила се върху тях!Не бих искал да им се налага модерация или някаква цензура ,трябва да уважаваме правото на свободен изказ дори и на простака!
цитирай
4. krizata - Уважаеми raders,
11.04.2010 21:34
Проблема е в това, че никой не обръща внимание на глупостта, докато тя не завладее съзнанието на масите... И тогава става страшно!
Спомнете си, че Хитлер идва на власт след редовни избори...!
цитирай
5. krizata - Уважаеми crisis,
11.04.2010 21:40
Вие сте един изключително ерудиран човек, разбиращ нещата по начин, недостъпен за много от останалите хора.
Но все пак, на Вас не Ви ли се се струва, че тези "изпуснати" информации в интернет-пространството стават подозрително много?
За какво трябва да се готвим?
Не искам да мисля за лоши неща!!!
цитирай
6. krizata - до tomcat,
11.04.2010 21:43
Тогава да извикаме: "Да живее простотията в нейния пълен вариант"!
И да се запасяваме с "лични предпазни средства!"
цитирай
7. tomcat - Тогава да извикаме: "Да живее ...
11.04.2010 22:22
krizata написа:
Тогава да извикаме: "Да живее простотията в нейния пълен вариант"!
И да се запасяваме с "лични предпазни средства!"


Аз съм на принципа , дай на простака трибуна и му гледай сеира!Акъл на никой не можеш насила да налееш!Все пак има и доста нормални и интелигентни хора тук , които се занимават с истински и сериозни проблеми на нашето битие.
цитирай
8. krizata - Уважаеми tomcat,
11.04.2010 22:34
Двадесет години простака имаше своята трибуна - резултатите са пред очите на всеки от нас.
Дали си заслужава да продължаваме да търпим фашизоидните субекти и не е ли време да кажем: стига!
Светът се променя и сега е момента да дадем своя принос за движение към по-добро!
Поздрави!
цитирай
9. tomcat - Имах предвид, как стоят нещата за ...
11.04.2010 23:26
Имах предвид ,как стоят нещата за мен в блог бг.Всеки носи отговорност за написаното в собствения блог,ако иска човек да покаже пред хората тук,колко е умствено изостанал и деградирал ,добре нека разполага с това право,нека сам да решава за себе си какво ще прави с неговото полето за изява наречено блог.Ако въведем някаква модерация или цензура ,кой и как ще реши какви са нормите,каква ще е границата,кое ще е позволено и кое не?Така можем да се озовем в капана на политическата коректност,като на запад например,където се стига да такива безумни ситуации, при които човек не може да изрази собственото си мнение или да каже истината по дадени въпроси,защото ще бъде сметнат за расист,антисемит,хомофоб и купища още определения.В крайна сметка е по-добре да имаме пълна свобода на словото и от време на време да се натъкваме на подобни тъпани,отколкото някой да решава вместо нас какво става и какво не става за публикуване!Брани свободата на идиота така ,сякаш браниш твоята!Елементарни хора винаги ще има ,но това е положението,колокото и да е тъжно на моменти!
цитирай
10. krizata - Уважаеми tomcat,
12.04.2010 00:06
Напълно разбирам Вашата искрена убеденост за необходимостта да дадете възможност на всеки прост.. за изразяване на неговото собствено мнение. (Друг е въпросът, че ако от тях зависят реципрочните права, ние няма да разберем дори името Ви!)
Аз казвам същото! Единственото за което призовавам е: нека се опитаме да не издигаме на пиедестал мнението на тази категория хора.
Тогава, може би, ще се чуят и по-различни мнения от господстващите в момента, защото днес "Радка-пиратка" е номер едно и това е отчасти заради пасивността и толерантността на такива като Вас!
А откритието за "политическата коректност", което сте направили за себе си е уникално!
Поздравления!
цитирай
11. анонимен - Какъв фашизъм? Чети внимателно!
12.04.2010 01:10
"Не, това не е ирония на съдбата!
Това не е случайност! (Не че руснаците имат пръст - очевидно се касае за човешка грешка при лоши метеорологични условия.)
Но трагедията нямаше да се случи, ако властващата подла прокомунистическа днешна руска върхушка (от годините на перестройката насам) бе признала навреме, открито и честно съветско-руското престъпление срещу Полша и човечеството.
Така че нямаше сега да се налага полска делегация да отива на поклонение, и то дни след полупризнанието от страна на батюшка Путин за отговорността на Русия за това клане."

Впрочем, комунизмът не е по-малко зло от фашизма; Катин`1940 г. го доказва. Не пишете повече глупости по мой адрес. Цитирам част от постинга си, където ясно казвам, че се касае за човешка грешка. Никакви "руски връзки" не откривам. Просто това е историческа последица от старото съветско престъпление в Катин. Като нямате асоциативно въображение, не четете моите постинги.

"Тази трагедия е буквално потвърждение от "околната действитерлност", за което пише Карлос Кастанеда в книгите си за дон Хуан Матос.
Тази трагедия доказва, че всички ние трябва да се боим и пазим от руснаците дори и когато носят дарове, дори и когато признават своите престъпления.
Защото те със сигурност замислят нови..."
цитирай
12. анонимен - eeex ex ex don't drink and fly, polish de polish
12.04.2010 03:01
абе катo убиха Алиенде-вашите бащи нoсиха ли черни ленти?
катo убиха Леннън-майките ви плакали ли са?
катo гледахме как живи хoра скачат oт ссрoшените стъкла на Кулите в НюЙорк-беше ли ви стисналo нестo за грлoтo-???? не не не и не!

аз плача не за пoляците, а за Бoйкo Бoрисoв, плача за Цецo и Цеца, за Симo и Федoска- пла4а предварителнo защoтo и те кактo oбичат на хoдят пеша, карат тркалета, пръкат с мoтoпеди, мoтoри и леки, тежки и свръь тежки кoли камиoни и багери а и на вркoлети се качават а и на самoлети ше земъъ та дасе укачат на Тутката 154 и аиде oстанхме без елит.
е те за тoва си плачем и утре ше земем да заненсем цветя пред парлемнта, правителствoтo и Герб централата , макар и предварителнo, та де видат хoрата как ще ги пoчитаме. и на всички правителства ше пишеме че сме запoчнали да нoсиме кoндoлациoнни цветя та и те да oтрупат нашите пoсoлства oт Чукoтка дo Чикагo и oт Чили дo Чайна. самo се притеснявам че чигагскат цура ше изкoчи пo бекини и с пoлoвин сутиен и некoи пo-мъжественни скърбящи кoи лезбичка, кoи изчукач да не земат да я лашакат насред цветята кoитo ще се нoсят....

замислете акo ние си загубиме Цеца oт Плевен, Бoбo oт Банкя Цецo oт трактoра и Федoска че властта ще бъде заграбена oт РумЪния Желева. таа да се качава oт сегиска на самoлети и да не я oствят на земя...

на всички кoитo неразбират oт идиoщини вървете на майна си Лайна
цитирай
13. анонимен - на 11-парасо или нещо подобно: от ...
12.04.2010 09:03
на 11-парасо или нещо подобно: от тирадата ти разбрах че ти си фашизоидния елемент....
цитирай
14. анонимен - това са простотии !!
12.04.2010 09:42
това са простотии !!
цитирай
15. krizata - до parasol (11),
12.04.2010 10:39
/Но трагедията нямаше да се случи, ако властващата подла прокомунистическа днешна руска върхушка (от годините на перестройката насам) бе признала навреме, открито и честно съветско-руското престъпление срещу Полша и човечеството.


ЕТО КАКВО Е НАПРАВИЛА ОТ ВАС ТАЗИ ПРОПАГАНДА, ЗА КОЯТО ГОВОРИХ ПО-РАНО: ЕДИН АБСОЛЮТНО ПРЕДУБЕДЕН ЧОВЕК, ОТКАЗВАЩ ПОНЕ МАЛКО ДА СЕ ЗАМИСЛИ ЗА ПРОТИЧАЩИТЕ ПРОЦЕСИ И ЗНАЕЩ САМО ЧЕРНОТО И БЯЛОТО НА СЛУЧВАЩОТО СЕ!

ВИЕ ОЧЕВИДНО АБСОЛЮТНО НЕ ПОЗНАВАТЕ СЪВРЕМЕННАТА РУСКА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ.
ДНЕС НА ВЛАСТ В РУСИЯ СА ВЪЗМОЖНО НАЙ-ПРОЗАПАДНИТЕ СИЛИ, КОИТО ТЯХНОТО ОБЩЕСТВО МОЖЕ ДА ИЗВАДИ.
ТАМ НА ВЛАСТ СА ТЕЗИ, КОИТО ПОЗВОЛЯВАТ РУСИЯ ДНЕС ДА Е ЕДНА ОТ КОЛОНИАЛНИТЕ ТЕРИТОРИИ, С КОЯТО ТРАНСНАЦИОНАЛНИТЕ КОРПОРАЦИИ СЕ РАЗПОРЕЖДАТ КАКТО СИ ЖЕЛАЯТ (ЕСТЕСТВЕНО ПЛАЩАЙКИ СИ КЪДЕТО ТРЯБВА И НА КОГОТО ТРЯБВА - ТОВА ДА ВИ НАПОМНЯ МИЛАТА РОДНА КАРТИНКА?).
НАЙ-ЯРЪК ПРИМЕР ЗА ДУМИТЕ МИ СА СТОТИЦИТЕ МИЛИАРДИ ДОЛАРИ ИЗТИЧАЩИ РУСКИ КАПИТАЛИ ЕЖЕГОДНО, КОИТО ЗАХРАНВАТ ИКОНОМИКИТЕ НА МЕТРОПОЛИИТЕ.
ДАНО РАЗБИРАТЕ ПОНЕ МАЛКО ОТ ИКОНОМИЧЕСКИ ПРОЦЕСИ, ЗА ДА ОСЪЗНАВАТЕ КАКВО ВИ КАЗВАМ!
ПО ПОВОД НА КОНКРЕТНИТЕ СЪБИТИЯ - ПЪРВИ ЗА ТЯХ ЗАГОВОРИ ГОРБАЧОВ, Т.Е. ТОЙ ОФИЦИАЛНО, КАТО РЪКОВОДИТЕЛ НА СТРАНАТА СИ, НАПРАВИ РАЗКРИТИЯТА.
НО ТЕЗИ СЪБИТИЯ СЪЩО ИМАТ СВОЯТА ПРЕДИСТОРИЯ, ДАТИРАЩИ ОТ ГОДИНИТЕ СЛЕД ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА, (НАЧАЛОТО НА ДВАДЕСЕТТЕ ГОДИНИ НА 20 ВЕК) КОГАТО СЕ ВОДИ ВОЙНАТА МЕЖДУ ПОЛША (ДОТОГАВА В ПРЕДЕЛИТЕ НА РУСКАТА ИМПЕРИЯ) И СЪВЕТСКА РУСИЯ.
В ТАЗИ ВОЙНА РУСНАЦИТЕ ПОЗОРНО ГУБЯТ И В ПЛЕН ПОПАДАТ ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ТЕХНИ ВОЙНИЦИ И ОФИЦЕРИ, КОИТО УГАСВАТ В ПОЛСКИ ПЛЕН И НЕ СЕ ЗАВРЪЩАТ НИКОГА ПО РОДНИТЕ СИ МЕСТА.
САМО СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИНИ (1939г) НЕЩАТА СЕ ПОВТАРЯТ, НО С ОБРАТЕН ЗНАК!
ВИНОВНИ В СЛУЧАЯ СА ВСИЧКИ, КОИТО ВДИГАТ РЪКА СРЕЩУ БЕЗЗАЩИТНИ ВОЕННОПЛЕННИЦИ, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ТОВА СА РУСНАЦИ ИЛИ ПОЛЯЦИ.
ИСТОРИЯТА НЕ Е САМО В ЧЕРНО И БЯЛО И ВСЕКИ КОЙТО ИСКА ДА ТРЕТИРА НЕЩАТА ЕДНОСТРАНЧИВО МОЖЕ СМЕЛО ДА БЪДЕ ПРИЧИСЛЕН КЪМ ИДЕОЛОГИЯТА НА ЕДНА ОТМИНАЛА ЕПОХА.
цитирай
16. krizata - до parasol (11),
12.04.2010 10:52
/Тази трагедия доказва, че всички ние трябва да се боим и пазим от руснаците дори и когато носят дарове, дори и когато признават своите престъпления.
Защото те със сигурност замислят нови..."

СЪЩИТЕ ТЕЗИ РУСНАЦИ СА НИ ДАЛИ СВОБОДАТА СРЕЩУ ОСМАНЦИТЕ.
АКО ВИЕ МЕЧТАЕТЕ ЗА ТЕМАНЕТА И ФЕСОВЕ, ЗНАЧИ ГОВОРИМ ОТ РАЗЛИЧНИ ЦИВИЛИЗАЦИОННИ ПЛАТФОРМИ.
РАЗБИРА СЕ, ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА СОБСТВЕНИ ПОЗИЦИИ, НО ПОНЕ ЗАРАДИ КРЪВТА НА ХИЛЯДИТЕ ЗАГИНАЛИ ПОДАНИЦИ (ФИНЛАНДЦИ, ПОЛЯЦИ, УКРАИНЦИ, РУСНАЦИ И Т.Н.) НА ТОГАВАШНАТА РУСКА ИМПЕРИЯ Е ДОБРЕ ПОНЕ МАЛКО ДА БЪДЕМ ОБЕКТИВНИ.
АКО И С ТОВА НЕ СТЕ СЪГЛАСЕН, ТОГАВА НЕ МОГА ДА КАЖА НИЩО ПОВЕЧЕ!
цитирай
17. informator - Не мисля, че цитираните блог пуб...
12.04.2010 11:40
Не мисля,че цитираните блог публикации са с фашистко съдържание. Базирайки се на подходите на руските служби, никак не е трудно човек да ги заподозре в съучастие. Разбира се доказателства за подобно нещо, никага няма да бъдат извадени на показ.
цитирай
18. анонимен - Май и нашият във Вермахта, където командват с Гьо вДянков и другия Хим танов
12.04.2010 11:51
дойде след не "редовни" избори...
Особено като знам, че прочетох Бойко Методиев Борисов - Рапона от mutri
и ми е още пред очите с руската си униформа - прилича обаче на Юрий Гагарин... за утеха на всички нас като русофили.......
цитирай
19. monaliza121 - Пристрастеността на българина
12.04.2010 12:10
да прави от мухата - слон е отново в действие. Вярно, че "мухата" е доста голяма, но отклонения в посока фашизъм, руски тайни служби, престъпления срещу човечеството са в категорията фантастика.
Катастрофа поради лоши метеорологични обстоятелства. Не се мъчете да надувате балона.
цитирай
20. lila - --------
12.04.2010 13:20
признавам, да ме прости оня горе, мерна ми се такава мисъл, но не я допуснах...прекалено очевидно е, пък и няма защо да го направят - вероятно е наистина нещастен случай...
съболезнованията ми за близките на жертвите.
цитирай
21. vmir - Фашизъм?!
12.04.2010 13:43
Баба ти е болна от фашизъм.
цитирай
22. ledzeppelin - ...
12.04.2010 13:50
Браво!
Аз съм на същото мнение. Винаги всичко се обръща на политика,на фашизъм,на комунизъм ... нищо не може ПРОСТО да се случи. Всичко трябва да е плод на заговор,на терористична акция и т.н. Това е една ужасяваща трагедия,която потресе и мен. Още не успявам да я осмисля дори,а всички вече имат готови версии за случилото се - как точно се е случило,защо и кой е виновен ...
цитирай
23. анонимен - В случая напълно
12.04.2010 14:00
подкрепям автора на постинга!
цитирай
24. анонимен - Напълно съм съгласна с автора
12.04.2010 17:41
tomcat написа:
[quote=krizata]Тогава да извикаме: "Да живее простотията в нейния пълен вариант"!
И да се запасяваме с "лични предпазни средства!"


Аз съм на принципа , дай на простака трибуна и му гледай сеира!Акъл на никой не можеш насила да налееш!Все пак има и доста нормални и интелигентни хора тук , които се занимават с истински и сериозни проблеми на нашето битие.[/quоте]
Tomcat е прав според мен донякъде. Вярно е, че акъл насила не се налива. Но от друга страна интелигентните хора винаги са по-малко от посредствените, а посредствените са по-гръмогласни. По този начин посредствеността се превръща в норма на мислене и поведение.
цитирай
25. krizata - Ужажаеми informator (17),
12.04.2010 20:05
/Не мисля,че цитираните блог публикации са с фашистко съдържание. Базирайки се на подходите на руските служби, никак не е трудно човек да ги заподозре в съучастие. Разбира се доказателства за подобно нещо, никага няма да бъдат извадени на показ.

ВИНАГИ, КОГАТО ДАВАТЕ ДИАГНОЗА СИ ПОСТАВЯЙТЕ ВЪПРОСА: А ЗА КАКВО НА РУСНАЦИТЕ ИМ Е ВСИЧКО ТОВА?
И ВИЕ, КАКТО И МНОГО ДРУГИ, ИЗХОЖДАТЕ ОТ ПРЕЗУМЦИЯТА, ЧЕ РУСИЯ Е ВЕЛИКА СИЛА С КОЙ ЗНАЕ КАКВИ НЕВЕРОЯТНИ ВЪЗМОЖНОСТИ.
ЯВНО ГЛЕДАТЕ МНОГО ФИЛМИ!
СИТУАЦИЯТА Е КОРЕННО РАЗЛИЧНА. ПРОБЛЕМИТЕ ТАМ СА ОГРОМНИ И ТОЧНО РУСНАЦИТЕ НЯМАТ НИКАКВА ИЗГОДА ОТ ДОПЪЛНИТЕЛНО УТЕЖНЯВАНЕ НА, И БЕЗ ТОВА, НЕЛЕКОТО СИ ПОЛОЖЕНИЕ.
ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ТЕ РАЗЧИТАТ НА МЕЖДУНАРОДНИ ИНВЕСТИЦИИ, ВЪПРЕКИ ЧЕ ТЕХНИТЕ СОБСТВЕНИ МНОГОМИЛИРАРДНИ СМЕТКИ ЛЕЖАТ В ЗАДГРАНИЧНИ СМЕТКИ И РАБОТЯТ ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НА ЧУЖДИ ИКОНОМИКИ.
цитирай
26. krizata - до monaliza121 (19),
12.04.2010 20:20
/да прави от мухата - слон е отново в действие

КАЗВАТЕ: ДА ПРАВИ ОТ МУХАТА СЛОН!

ТОГАВА ДА ВИ ЗАДАМ ЕДИН ПРОСТ ВЪПРОС: КОГАТО ЧУЕТЕ ДУМАТА РУСИЯ, КАКВИ АСОЦИАЦИИ ПРЕДИЗВИКВА ТЯ ВЪВ ВАС?

ЕТО ТОВА Е СКРИТАТА ПРОПАГАНДА, КОЯТО ДЕЙСТВА НА ПРИНЦИПА "ОТ МУХАТА СЛОН", Т.Е. ПО МАЛКО, НО РЕДОВНО.

ЛИЧНО АЗ СЪМ ПОПАДАЛ НА МНОГО ЕПИЗОДИ ОТ АМЕРИКАНСКИ ФИЛМИ, КОГАТО УЖ СЪВСЕМ СЛУЧАЙНО ОТРИЦАТЕЛНИЯТ ГЕРОЙ (ДОРИ ЕПИЗОДИЧЕН) Е НЯКАКЪВ ГАДЕН РУСНАК С МНОГО МРЪСНИ ЧЕРТИ.

ПРИМЕРИ ТАКИВА КОЛКОТО ЩЕТЕ!

И ДНЕС, СЛЕД САМО ЕДНО ПОКОЛЕНИЕ ОБРАБОТКА, АКО ПОПИТАТЕ ЕДИН ДВАДЕСЕТ ГОДИШЕН МЛАДЕЖ КАКВИ АСОЦИИАЦИИ ПРЕДИЗВИКВА У НЕГО ДУМАТА РУСНАК, ТОЙ НАЙ-ВЕРОЯТНО ЩЕ ВИ ОТГОВОРИ ПО НАЧИНА ПО КОЙТО И ВИЕ СИ МИСЛИТЕ.

ЕТО ТОВА Е ПОСТЕПЕННОТО НАСЛАГВАНЕ НА ПРОПАГАНДНО ВЛИЯНИЕ.

АЗ СЪМ УБЕДЕН, ЧЕ ДНЕС ПО-ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ МЛАДИТЕ СЧИТАТ ИМЕННО РУСНАЦИТЕ ЗА ПОДПАЛВАЧИ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА.

МОГА ДА СЕ ОБЗАЛОЖА, ЧЕ САМО СЛЕД ПЕТ ГОДИНИ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА ДЕЙНОСТТА НА СТАЛИН В ПОЛОЖИТЕЛНА СВЕТЛИНА ЩЕ СЕ СЧИТА ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И ЩЕ СЕ ПРЕСЛЕДВА ОТ ЗАКОНА!

ВИЕ СИГУРНО ВЕЧЕ СТЕ ГОТОВА ДА КАЖЕТЕ: "АМИ ТО ТАКА И ТРЯБВА".

ДА СПРА ДО ТУК, А ТО КОМЕНТАРЪТ СТАНА ДОСТА ДЪЛЪГ.
цитирай
27. krizata - Уважаема lila, (20)
12.04.2010 20:26
МОЛЯ ВИ, ПРЕГЛЕДАЙТЕ ПРЕДИШИЯ КОМЕНТАР, ТОЙ ЩЕ ДАДЕ ОТГОВОР НА СЪМНЕНИЯТА ВИ.

УБЕДЕН СЪМ, ЧЕ АКО КАТАСТРОФАТА БЕШЕ СТАНАЛА НАД ВЪЗДУШНОТО ПРОСТРАНСТВО НА САЩ И ПРЕЗ УМ НЯМАШЕ ДА ВИ МИНЕ, ЧЕ ТУК СА РАБОТИЛИ ТАЙНИТЕ СЛУЖБИ.

ПРИЯТНА ВЕЧЕР!
цитирай
28. krizata - Уважаеми vmir, (21)
12.04.2010 20:38
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ И ДВЕТЕ МИ БАБИ СА ПОКОЙНИЧКИ, ЛЕКА ИМ ПРЪСТ, НО ЕДНА ОТ ТЯХ ИМАШЕ ВТОРИ БРАК, ТЪЙ КАТО ПЪРВИЯТ Й МЪЖ БЕШЕ ЗАГИНАЛ НА ФРОНТА, ПО ВРЕМЕ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА, ТОЧНО БИЕЙКИ СЕ СРЕЩУ ФАШИСТИТЕ (АКО ВАШИТЕ ПРЕДЦИ СА БИЛИ ОТ ДРУГАТА СТРАНА НА БАРИКАДАТА, ТОГАВА РАЗБИРАМ РЕАКЦИЯТА ВИ).

ТРЯБВА ДА ВНЕСА УТОЧНЕНИЕ, ЧЕ ЗАГИНАЛИЯТ Й МЪЖ НЕ Е БИЛ КОМУНИСТ, А ОБИКНОВЕН БЪЛГАРИН, МОБИЛИЗИРАН ДА СЕ БИЕ В БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ПО ТОВА ВРЕМЕ.

ОТ СТРАНАТА НА ЖЕНА МИ И ДВАМАТА Й ДЯДОВЦИ СА БИЛИ В НАЦИСТКИ КОНЦЛАГЕРИ И КАКТО СЕ ДОСЕЩАТЕ, СА ИМАЛИ КЪСМЕТА ДА ОЖИВЕЯТ (И ТЕ НЕ СА КОМУНИСТИ, НО ТЯХНАТА ВИНА Е, ЧЕ СА БИЛИ СЛАВЯНИ, РАЗБИРАЙ РОБИ, СПОРЕД ПОНЯТИЯТА НА ХИТЛЕРИСТИТЕ ).

НО ЯВНО ТЕЗИ НАШИ ПРЕДЦИ СА БИЛИ ПО-ЖИЛАВИ ОТ ДНЕШНИТЕ ПОКОЛЕНИЯ, ПРОДАЛИ СЕ ЗА ПО ЕДНА КУТИЯ MARLBORO И ОБЕЩАНИЯ ЗА СВОБОДНО ПОРНО ПО ТВ СЛЕД 12 ЧАСА В ПОЛУНОЩ.
цитирай
29. haralanov - Виж постинга на andrei
12.04.2010 21:32
Виж постинга на andrei.blog.bg и тогава се замисли кое е фашизъм!
цитирай
30. анонимен - Цитат
13.04.2010 00:51
Путин и Путиновица могат да си твърдят каквото и искат - тяхна си работа.
Силно се съмнявам, че можеш да дадеш отговор на някои въпроси свързани с масовите убийства в Катинската гора.

Какъв е народностния състав на избитите?
Колко са общо и колко са поляците?
Колко от поляците са военни в униформа?

Защо са избити с изстрел в тила, но с 9 милиметров боеприпас?
(Знаеш ли колко милиметров е боеприпаса в НКВД и Армията? и колко във Вермахта и СС?)
Защо им е трябваро да ги избиват с дни на стотина метра от пионерски лагер и профилакториум?

Знаеш ли колко годишна е листната маса попаднала между труповете?
Какво мислят паталого-анатомите за годината на смърта?

Когато в София идва Съюзническата мисия - да знаеш при кого се е явил българина
подписал протоколите на Гьобелсовата международна комисия? Какво е казал?

Знаеш ли защо днес 85% от поляците одобряват руснаците?
а преди десет години беше обратното.

Известно ли ти е мястото на Ту - 154 в ранг листата за надеждност на пътнически самолети?
Ще си силно изненадан. Става въпрос за единна методика за броя на превозените пътници,
броя на машините в експлоатация, броя на излитане//кацанията, броя на загиналите и пр.
цитирай
31. анонимен - Русофоби = Хитлеристи?
13.04.2010 01:10
Вождът на русофобите?
http://www.youtube.com/watch?v=eGhdX1SI3KY
http://www.youtube.com/watch?v=HRSnqLFPQ2A&feature=related

Hitler - Russia Speech
http://www.youtube.com/watch?v=3t0nrcK3bMM

Шефът на пропагандата на хитлеристите-русофоби?
http://www.youtube.com/watch?v=YVP3KU-qOzc
http://www.youtube.com/watch?v=fVPg_axjQRg
http://www.youtube.com/watch?v=73p0qvKR-P0
http://www.youtube.com/watch?v=DoWa6kM7Qrg
цитирай
32. mglishev - Не е задължително
13.04.2010 05:29
човек да е фашист, за да изпитва инстинтктивно недоверие към Русия. В случая не вярвам в руска конспирация, но разбирам онези, които вярват.
цитирай
33. krizata - Уважаеми haralanov (29),
13.04.2010 09:18
Изпълних препоръката Ви, прочетох постинга и направих съответните изводи, които авторът иска да ни внуши.

Още хиляди като Вас и мен ще минат през същата обработка, за да бъдем готови за бъдещото решително сражение с врага.

Хайл новият Голям брат!

... А другите - тяхното място вече сте го определили...
цитирай
34. анонимен - Каква е причината за катастрофата?
13.04.2010 09:31
Единственият оцелял е върховният равин на Полша, защото било събота и той отказал по-ранното си включване в делегацията и не се качил на самолета.
11 септември 2001г. Сред жертвите в двете кули в Ню Йорк няма загинали евреи, тъй като в сряда не отишли на работа, на брой над 450 души.
Избиването на цвета и генната банка на поляците (офицерството и ппаството) в Катин е извършено от НКВД, създадено от Джержински - полски евреин и ръководено от Берия - грузински евреин.
Летищито в Смоленкс е военно и малко преди катастрофата на него е кацнал руски военен самолет.
Самолетът на Качински е катострофирар при четвърти заход към пистата, като и в четирите случая е бил воден от наземната кула и се е отзовавал на погрешна височина и направление. Кацането на сляпо е рутинна операция, тренирана и практикувана системно от наземната кула и екипажа на Президента.

Мислете.
цитирай
35. krizata - до анонимен (30),
13.04.2010 09:40
Всичко това са важни подробности и аз адмирирам Вашето огромно желание за запознаване с историята.

След като сте такъв фен на миналото, опитайте се да се върнете още 15-20 години назад във времето и да разберете защо десетки хиляди пленени руски войници и офицери са оставени да умрат от глад, след като попадат в плен в Полша?

Не забравяйте конкретните обстоятелства:

Буквално няколко години преди тези събития всички тези хора и народи живеят в една обща държава, говорят един общ език, всичките полски офицери са възпитаници на руските военни училища.

И изведнъж, довчерашните братя по оръжие (включително по време на първата световна война) стават смъртни врагове и оставят хилядите техни довчерашни съокопници да изгният от глад и болести във (вече) вражеския плен!

За да Ви е още по-лесно да мислите, да приемем една такава хипотетична ситуация:

Имаме една страна наречена България.
Настъпват тежки, смутни времена!
За известен период в държавата цари безвластие и тогава някои бивши нейни съставни части, да речем нареклите самите себе си "пирински македонци" и др. подобни "етноси", решават да използват бъркотията и да обявят независимост.

Правят го (не без помощта на външни приятели).

След като т.н. България се съвзема тя се опитва да възстанови териториалната си цялост.
Не успява с т.н. "пирински македонци" и там е основана нова държава с нова идеология и др. държавни символи.
Те разбира се, се опират и на историята и твърдят, че някогашна Македония е била велика сила и те имат право на собствена държава.
Проблемът възниква, когато новата държава пленява много от войниците на противника (хора, които довчера са били просто сънародници, но днес - най-големи врагове).
Какво да се прави с тези лоши хора. Ами да се оставят природата да свърши своето, като не им се дава храна и вода.
Ето, нещо подобно се случва в тъмните години около създаването на новата държава в Европа.
Най-достойното в случая е да помълчим в памет на жертвите...
цитирай
36. belisima777 - Господин криза, покрай всички р...
13.04.2010 11:45
Господин криза, покрай всички русофилски внушения май се увлякохте в последното си изказване. Поляците и руснаците никога не са били един народ и създаването на Полското кралство предхожда с няколко десетилетия създаване на Киевска Рус. Евала на Руската имперска доктрина която прави странните блатни хора около московско да достигнат нивото на такава империя, но може би защото такива като вас все й се кланят дОземи без да се замислят за огромните териториални и духовни вреди, които собствения му народ е понесъл от нея. Големите букви не са аргумент!
цитирай
37. firopeshev - политиканстваме и философстваме много :-)
13.04.2010 11:51
Защо екипажа на самолета е рискувал кацане при тези атмосферни условия?
Възпоменателната церемония на Катинското гробище започва в 11:30.
Кацане в Минск или Москва обезмисля пътуването и прави невъзможно присъствието на Полския Президент и делегацията.
Президента Лех Качински и делегацията му едва ли са приели такова възможно развитие.
Записа от черните кутии вероятно ще покаже че пилотите са били "посъветвани" че кацането на това летище е на всяка цена и е въпрос на чест за целия Полски народ тази делегация да присъства на възпоменателната церемония.

Дали целия запис от черните кутии ще бъде оповестен е политическо решение. Най-вече на Полша защото може да покаже загинали Полски лидери като виновници за тази трагедия.
цитирай
38. mglishev - Не му е тук мястото,
13.04.2010 12:20
но поляците никога не са се чувствали добре в Руската империя.
цитирай
39. mamkamu - !
13.04.2010 13:52
Бог да прости загиналите! Не си и мисля, за разни конспиративни заговори. Понякога нещата просто се случват!

Всъщност симпатизиращите на руснаците не са ли си чисти диваци и варвари и без този случай :)
цитирай
40. krizata - Уважаема belisima777, (36),
13.04.2010 14:17
Националната идея се появява сравнително късно (средата на 19 век - Гарибалди) и дотогава понятието народ е отсъствало или с доста различно съдържание (от гледна точка на днешните разбирания).
Средновековната държава (и чак до промишлената революция) няма много общи черти с днешните представи за държавно устройство, изградено на национален принцип.

Аз съм българофил, а това изисква ние българите да сме поне малко обективни, когато става въпрос за история.

Знаете, че тя (историята) се пише от победителите, но все пак трябва да има поне малко мяра, нали?
цитирай
41. krizata - Уважаеми mamkamu,
13.04.2010 14:22
По повод втората част от коментара Ви сигурно сте прав, въпрос на гледна точка!
цитирай
42. анонимен - Факти
13.04.2010 16:50
Продължават да изплуват факти около трагедията с полските управници, разбили се накуп с правителствения си самолет. (Вижте и статията ми в рубриката за политика). И такааа... Самолетът е руски. Но, на борда на самолета е било монтирано навигационно оборудване от маериканската компания Universal Avionics, вкл. и системата за определяне на местоположението GPS. Още един факт. Опитен летец като полякът, управлявал самолета си захожда да каца. Авиодиспечерите на Русия не могат да лъжат - разгорора им се записва. Те водят пилота. И изведнъж без видими причини, полският самолет забива нос. Т.е. започва рязко снижаване. При това на него му крещят направо от земята да изправи, нооо... късно. Машината е набрала инерция в новата (към земята) посока. Сега въпросът е кой е подал сигнал към бордовото навигационно оборудване. И как? Ами който може да подава кодирани сигнали на GPS-a е най-вероятният отговор. И още един факт. Немският ръководител на спецслужбите на Германия фон Бюлов, позовавайки се на англичаните, разправя как отдавна на пътническите самолети се монтирали системи, които можели да изключат самолета от управлението на пилотите и да го поеме земно управление. И това се правело с? Ами с антитерористична цел. И системите се монтирали тайно. Даже и от пилотите. Защото и пилотите са хора и спасявайки себе си, първо ще изключат подобни системи, ако знаят за тях. Такааа... да продължим с атентатите от 11.09.2001г.? За които френски специалисти твърдят открито, че янките са си ги организирали? Ами какво стана тогава? Да напомня: 4 самолета самостоятелно си измениха курса. Два се врязаха в небостъргача. Но един изчезна. (По официалната версия на янките той, изчезналият се бил разбил в Пентагона, докато всички експерти твърдят, че в Пентагона се е разбила крилата ракета).
http://jj-bg.info
цитирай
43. анонимен - Дали глобалният елит уби полския президент Качински?
13.04.2010 17:17
Така е, сега в Полша се сменят ръководните позиции и изглежда, че един лидер, защитаващ еврото, ще замени Качински. “Гражданската платформа в подкрепа на еврото, предложена от полския министър председател Доналд Туск, по всяка вероятност ще бетонира своята позиция във властта при следващите президентски избори, които ще се състоят през юни, след като (доскорошният) президент Лех Качински загина в самолетна катастрофа” – пише Bloomberg.

Качински противодействаше на опитите на Туск за въвеждането на еврото като национална валута. “Качински, който през последните три години блокираше всички опити на правителството за ревизия на здравната реформа и пенсионната система, беше и последният лидер от ЕС, ако не броим Вацлав Клаус от Чехия, който подписа Лисабонското споразумение, а също така се противопоставяше на стремежа на Туск за въвеждане на еврото.”

Може да се добави, че Качински беше назначил свой съюзник – евроскептик, начело на централната банка. Това беше Славомир Скржипек, който също беше убит в самолетната катастрофа. Изглежда, че сега Полша ще нагази в змийското гнездо на Европейския съюз без никакви предпазни средства.
http://www.ivanstamenov.com/?p=1091
цитирай
44. krizata - до анонимен (42, 43)
13.04.2010 21:20
На Европа й трябва евро-разширение, затова и така упорито тегли БГ в тази посока!

И в тази връзка, с или без Качински тя щеше да изпълни конкретно поставената цел за Полша.
цитирай
45. mglishev - И дотам се стигна...
15.04.2010 18:58
... не знам защо като стане дума за Русия и, не дай Боже, някой спомене, че на Русия е трудно да се вярва, се почва със синдрома "А вие защо биете негрите".

Ами да, самолетът на качински пада и на мнозина им хрумва, че руснаците може да са виновни. В случая не са, но реакцията си има основания. Не е задължително веднага да се припомня, че поляците пък били избили 60 000 пленници в 1920.

На това отгоре тук се лансират няколко неверни (напълно лъжливи, манипулативни и измамни) твърдения:
- че Полша и Русия са си живеели по братски в Руската империя
- и че новата полска държава е избивала пленници.

И двете са лъжа. Не непременно на този, който ги излага тук, а на авторите, които чете. Полша никога не се е разбирала с Русия. Трите поделби на Жечпосполита в ХVІІІ в. са огромна несправедливост. Поляците неведнъж се бунтуват срещу Русия, Прусия и Австрия.
И в 1920 изобщо не става дума за убиване на военнопленници. Тези 60 000, незавърнали се в РСФСР са късметлии. Русия убива пленниците си при завръщането им, както знаем. Онези, които са останали в Полша, са или белоруски и западноукраински селяни, вкарани насила в Червената армия и завърнали се по селата си след мирния договор (защото са били полски граждани - границата е била доста по на изток отколкото е сега), или просто са забегнали на запад.
цитирай
46. krizata - Уважаеми mglishev,
15.04.2010 21:18
Дори в едно обикновено семейство много често хората не живеят по братски, та камо ли в една огромна империя, разпростряла се на една шеста от сушата.

Разбира се, че поляците и руснаците са два различни народа, с две религии (по това време - важен фактор), но това не оневинява военните престъпления извършвани от която и да било страна, още повече, че тези същите хора допреди това са били поданици на една държава, с всички произтичащи от това последствия.

Не забравяйте, че след като Полша временното престава да съществува (по време на Втората световна война) много от пленените от Съветската армия войници и офицери (все още незабравили общата си държавна история с руснаците) се включват в новосформираната полска армия, която докрай се бие на страната на Съветите (и при това достатъчно лоялно).

От съвременната история това може да се сравни със ситуацията между Русия и Украйна - въпреки, че довчера военните инструктори на Ющенко обучаваха грузинската армия и чеченските терористи, ако днес, при новата власт, пред обикновените украинци се постави дилемата за или против Русия, много от тях дори няма да се замислят за избора на алтернатива - ето това са общите държавни корени.

Разбира се, когато поколенията се сменят и дойде подковано с нова идеология младо поколение, тогава нещата вече не са същите. Затова Мойсей е водил народа си цели 40 години из пустинята - за да се забрави старото и да се започне нов живот, на ново място.

Друго обстоятелство, което натежава в случая е, че тогавашните действия на руските войски се ръководят от младия тогава Сталин (редови военачалник), който много тежко понася загубата във военните действия, както и на много от близките си другари.
Затова, когато след две десетилетия той има възможност да отвърне за унижението, той го прави по кавказки (той е грузинец) - жестоко и безмилостно.

Вие познавате ли поне един грузинец...?
цитирай
47. krizata - Последна информация за катастрофата:
15.04.2010 21:39
Самолетът Ту-154 на полския президент, който катастрофира в събота край Смоленск, е извършил само един опит за кацане.

Това съобщи днес ръководителката на Междудържавния авиационен комитет Татяна Анодина, предаде ИТАР-ТАСС, предаде БТА.

Тя помоли средствата за масова информация да не се доверяват на съобщенията на различни източници за разследване на причините на катастрофата. "Работата продължава, работи се старателно, прецизно, в пълно взаимодействие с полската страна, каза Анодина и обеща, че след като комисията приключи работа, ще съобщи резултатите.
"Мога да добавя, че появилата се в медиите информация, че полският самолет 3-4 пъти е захождал за кацане, не отговаря на действителността. Мога да кажа, че опитът е бил един", заяви Анодина.

Пилотска грешка вероятно е причинила катастрофата с полския самолет на 10 април, край Смоленск в Русия, когато загинаха президентът Лех Качински и още 95 души. Това сочат първите експертизи на черните кутии на машината, съобщи пред Интерфакс източник, близък до разследването, цитиран от Франс прес.Руските власти вече установиха, че трагедията не е била предизвикана от експлозия или пожар.

Експертизата, извършвана в Русия от руски и полски специалисти, сочи, че при приземяването екипажът е допуснал грешка. Полските пилоти най-вероятно не са се съобразили с една от спецификите на Ту-154 – ако скоростта на снижаване е повече от 6 метра в секунда, самолетът много по-бързо от обичайното губи височина, предаде БНТ.

Експерти от техническата комисия, в която влизат опитни летци и конструктори, коментират, че условията на кацане са били екстремални. Президентският пилот буквално се е приземявал на сляпо. Мъглата е била само на 30 метра от земята, а видимостта до 400 м. При това положение по-старата навигационна система на военното летище не е могла да помогне. Според разследването полската страна обаче предварително и ясно е била информирана с каква навигационна система разполага летището.

Още една подробност – след предупреждението самолетът да се насочи към резервно летище, пилотът е настоял да долети до т.нар. точка на решение или 100 метра над летището. Но и след това приземяването е продължило.

Пилотите на полския самолета, не са получавали нареждане от високопоставената делегация на борда задължително да се приземят на летището в руския град, сочат още данните от черните кутии.
Разговорът в пилотската кабина вече е разшифрован, но не е огласен. Известно е само, че в последните минути от полета репликите са били „драматични”. Но поведението на екипажа още не може да бъде обяснено напълно.

По-рано днес президентът на Беларус Александър Лукашенко изказа предположение, че полският президент Лех Качински е дал последното нареждане за кацането на самолета. Както вече е известно, руските диспечери в Смоленск посъветвали пилотите на президентския самолет да не кацат на летището заради слабата видимост, но съветът им е пренебрегнат.

http://dnes.dir.bg/news.php?id=6216916
цитирай
48. mglishev - Съветската пропаганда...
16.04.2010 00:17
krizata написа:
Не забравяйте, че след като Полша временно престава да съществува (по време на Втората световна война), много от пленените от Съветската армия войници и офицери (все още незабравили общата си държавна история с руснаците) се включват в новосформираната полска армия, която докрай се бие на страната на Съветите (и при това достатъчно лоялно).


Очевидно вярвате на съветска пропаганда. Полша "престава да съществува" и със съветска помощ. Не забравяйте пакта Рибентроп-Молотов и навлизането на съветските войски на 17 септември 1939 в източна Полша. И дружеските отношения между Райха и Съюза в 1939-1941.
Съветските офицери подпомагат след 1941 само т. нар. "Армия Людова", която се състои от полски комунисти и няма никакво влияние в страната. Както е казвал самият Сталин - от поляк ще направиш комунист по-трудно отколкото от говедо.

В "Армия Крайова", която е получавала заповедите си от задграничното правителство и от генерал Шикорски, няма нито един руски офицер. Именно Армия Крайова започва Варшавското въстание в 1944... през което време съветските сили не напредват и с един метър срещу немските позиции. Червената армия изчаква полските въстаници да бъдат избити до крак от Вермахта и СС и едва след това продължава настъплението.

На това отгоре Сталин официално заявява, че Полша не съществува, което не е много лоялно поведение.

А най-вече - Катинското клане е извършено от съветските сили. Без обвиения към убитите и без между Полша и СССР да е обявявана война.

В 1812 поляците попълват с радост френската армия, настъпваща към Москва - заради подялбата от 1795. Бунтуват се и в 1848.

В 1918 по силата на Брест-Литовския мирен договор Полша би трябвало да се освобождава от руска власт - както Финландия и трите Балтийски страни, но Ленин заповядва нападението на запад. Поляците, естествено, се защитават.

Така че спрете да вярвате на съветска пропаганда и да защитавате незащитимата теза за някаква лоялност между руси и поляци.
цитирай
49. krizata - Уважаеми mglishev,
16.04.2010 01:15
Стремежът към дружески отношения между Райха и Съюза е нещо естествено, предвид общата ситуация в Европа и света, в която всички западни демокрации превъзнасят новия си идол Хитлер (не забравяйте, че според Times) той е човекът на 1938 г. - в годината на Мюнхенските съглашения.
За всички е ясно, че Хитлер е любимец на цивилизованите общества, заради отредената му роля на палач за червената чума от изток.
И в тази ситуация какво трябва да направят ръководителите от страната на същата тази "червена чума" - да се опитат да отложат неизбежния сблъсък, чрез търсене на мирен договор, който да даде възможност за подготовка към военни действия на Съветите в посока Запад.
Дори ненавиждащият руснаците бивш техен разузнавач Виктор Суворов е написал цяла книга за това, как Сталин се е готвел да нападне миролюбивите немци и дори авторът е определил датата на съветското нападение 07 юли 1941.
И само, за да се спаси от руската паплач, Хитлер предприема своето нападение на 22 юни 1941 г.
Всъщност дори и да е било така, нали точно това търсят англичаните, за да се отърват, по този начин, от премазващата ги немска машина?
Армия Крайова е "английската" полска армия, затова е естествено инструкторите там да са англичани (спомнете си примера с Гърция, където също има няколко партизански движения - проанглийско и комунистическо).
Затова, когато тази армия започва своето въстание във Варшава, тя целенасочено се стреми да не се обвързва със Съветите по абсолютно никакъв начин.
И в тази ситуация какво да направят същите тези отхвърлени източни варвари? Да кажат: Вие не ни обичате, дори ни мразите, но ние ще Ви натрапим помощта си, защото сте нашите малки непослушни дечица, които не знаят какво правят и срещу каква сила дръзват да се изправят?
Сам разбирате, че ако Сталин беше поискал, Полша наистина нямаше да съществува, но тогава той реши нещо друго!
За Катин толкова писахме, че е най-добре да започнете да четете коментарите отначало и всичко ще Ви стане ясно!
ПРОДЪЛЖАВА:
цитирай
50. krizata - Уважаеми mglishev
16.04.2010 01:17
Многократно споменах, че днес между поляци и руснаци няма лоялност, както сега тя липсва между сърби и хървати, но това не отменя историческия факт, че точно хърватите са инициатори на южнославянското образование, прераснало в държавата Югославия.
Още с колко ли странности на съдбата ще ни награди историята?
цитирай
51. mglishev - Уви,
16.04.2010 22:27
четиридесет години през пустинята ни трябват, за да не остане кой да помни Египет с добро...
цитирай
52. ledzeppelin - ..
17.04.2010 00:06
При всеки удобен случай сядате и започвате да спорите по политически въпроси. Хахах..мъже.
цитирай
53. krizata - Уважаеми mglishev,
17.04.2010 00:08
За съжаление светът е в такава безизходица, по отношение на по-натъшното си постъпателно икономическо развитие, че спешно ще трябва да търсим останалите "старци", които досега са съхранявали тайното знание за постигане на прогресивно движение на обществото.

Дано тези, отхвърлени досега от нас, мъдреци не ни се сърдят прекалено много за пренебрежението към техните апели и за пореден път ни научат как да търсим най-краткия път към нашето икономическо оцеляване!
цитирай
54. krizata - Уважаеми ledzeppelin,
17.04.2010 00:14
Мъж е този, който до 20 години е създал семейство,
до 40 е построил собствен дом и
до 60 си е отишъл от този свят!

Май само по третия критерий ни остана да се правим на мъже!
цитирай
55. ledzeppelin - уважаеми авторе,
17.04.2010 13:11
казвам това изцяло с добри чувства. :) просто сте ми забавни!
колкото до семейство на 20 ... не мислиш ли,че е малко прекалено? :Р
цитирай
56. krizata - Уважаеми ledzeppelin,
17.04.2010 14:09
Репликата ми е опит за шегаджийска интерпретация на една народна мъдрост, която казва, че ако един мъж не се ожени до 20, не построи дом до 40 и не умре до 60 години, той ще страда.

Говорейки сериозно, не Ви ли се струва, че вината за изчезването на българската нация се дължи най-вече на нас - мъжете.

Стана ни много лесно да се оправдаваме (за нежеланието ни да поемаме отговорност за създаване на семейство) с тежкото материално положение, необходимостта от кариера, кризата на прехода и т.н.

За да се възпроизвежда (да не се топи) една нация е необходимо една средностатистическа семейна двойка да дава по 2,2 деца поколение.

Как е при нас - всичко друго, само не семейство и деца.

За това помага цялата обстановка около нас - вече едно от три деца до 10 години опитва тютюн.
Предполагам за останалите, по-тежки наркотици ситуацията не е много по-различна. За алкохола нещата са същите.

Как в ситуацията, в която е поставено младото поколение, когато от него се иска единствено и само да бъде потребител, (докато се скапе), то да мисли за семейство и потомство.

Имам познати млади френски семейства, където е съвсем естествено да се раждат поне три деца (a за някои и повече).

Оня ден пътувах за София и на едно летище попаднах на религиозни евреи, които се връщаха от някакво свое поклонение. Познайте по колко малки дечица придружаваха всяка от семейните двойки.

Не трябва да Ви напомням, че същото е положението при арабите, при азиатците.

Само ние, славянският род, сме пропити от хитлеровата пропаганда, че е загуба на време отглеждането на деца и е по-добре просто да се кефиш на живота и да куфееш, куфееш...
цитирай
57. анонимен - Кирил
18.04.2010 02:05
Чета с удоволствие фундаменталните ви анализи и признавам са ми от полза. Аз лично позвам технически. В по голямата си част икономическата ви логика се препокрива с техниката и споделям анализа за настоящото, както и на перспективата.
И все пак понякога ми се струва, че има нещо сбъркано. Казвате че сте Българофил а се наричате славянин. Вие сте начетен човек и съм сигурен, че съвкупноста от знания които имате не допускат такова заключение. Аз също съм Българофил , патриот и в този смисъл съм Българин а не съм славянин.. Това да ме обобщавате като такъв е мътно, да не кажа обидно. Има и друго, като виждам дълбочината на познанието ви е невъзможно да не знаете, че свободата ни не е подарена нам от Руснаците. Вярно че са започнали война довела до такъв резултат, но не е дадена!!!... платена е и ако това не е известно, е тъжно... много тъжно. Виждам ,че четете много, ако до сега не е било посока на мислите ви, посветете се на тези които са платили своя дан към природата, доброволно и съзнателно, за да не се изказвате сега като част от някоя анадолска държава.
цитирай
58. krizata - до анонимен 57 - Кирил,
18.04.2010 11:42
Ако Вие твърдите, че генетически не сме славяни, тогава Вие напълно подкрепяте тезата на македонистите, че македонците и българите са различни народи.
За македонците ние сме тюркско племе (татари).

Тази теза упорито се е налагала у нас и в годините преди втората световна война (спомнете си кои тогава са били наши съюзници).

Вярно е, че славянската принадлежност на нашия народ е утвърдена по време на "дружбата ни с Великия съветски народ", но това не променя историческия факт, че в голяма част от народа ни тече славянска кръв (като у "македонците", сърбите, чехите, словаците, поляците, украинците, руснаците и т.н.).

Аз лично не виждам нищо обидно да се наричам славянин, въпреки че на старохазарски (един от античните еврейските народи) думата е означавала "роб".

И въобще историята е странна наука - ако днес съвременните идеолози решат, че българите са всъщност тюркски народ (предвид нарастващото влияние на Турция) ще са необходими само едно две поколения, подложени на съответната обработка, за да е ясно на всички, че югоизточните ни комшии са най-близките ни генетични братя.

Да не забравяме, че ако от утре станем турци, тогава ще увисне нашият най-голям принос към съвременната цивилизация: "че и ний сме дали нещо на света и на вси славяни книги да четат". Поне тогава Кирил и Методий съвсем сигурно ще са си македонци и никой няма да може да оспорва този "исторически факт".
цитирай
59. анонимен - Кирил
18.04.2010 15:50
Странно е, че определяте тезата на македонистите като решаваща и като единствен антипод на славяните. Славянската а и мекедонистката теза е комунистическа измислица която убеден съм че разпознавате исторически / вие сте образован човек/, а това че се опитвате да ги определите като единствено възможни и без алтернативни е дълбоко не вярно. Относно " дружбата с "Великия Съветски съюз" е същото право на избор между на жертва и убиеца.Това че вие се определяте сам като славянин, е ваш само избор както и че можете и като ескимос да се определите. Това не дава право да окрупнявате, да абсолютизирате или да обобщавате хората. Ако не знаете Българите са самостоятелен народ. Има и друго, ако един ден вие станате турчин приноса на Българите няма да намалее и приноса на Климент Охридски а и на Константин Преславски няма да намалее защото Кирил и Методи са написали Глаголица а не Кирилица. Останете с вашето самоопредление, както и с личните си пристрастия, но не давайте воля на политически, а и на исторически наклонения. Ще си послужа и с вашият приом: ""Да не забравяме, че ако от утре станем македонци, тогава ..... " какво ще правите тогава... Великият Македонски народ това ли ще бъде рефрена...
.. има и друго.. относно близките ни " генетично братя " В Европейска Турция ще намерите гени достатъчно и от всичко.. те са империя е и е нормално там да е гърне от всичко и всички.. тези гени са резултат, а не първопричина.
Оставам с уважение към фундаменталният ви анализ, но е и към политическите пристрастия. и моля да помислите върху идеята че това което не е обидно за вас самият.. може да е такова за доста много а и други хора...Просто идея за размисъл...
цитирай
60. krizata - Уважаеми Кириле,
18.04.2010 17:14
Нали за това са блоговете - за среща на мнения и за битка (но само интелектуална) на позиции.
Надявам се, че от иронията, която влагам в понятието "македонци", Вие разбирате, че и за мен не съществува подобна нация, а ако тя някога е съществувала, е билa част от древногръцката цивилизация.
Всичките ни исторически дружби са натрапени отвън, включително и актуалната. Но това е съдбата на малките народи (а и на доста от по-големите).
Аз няма как да не се самоопределям като славянин, тъй като чертите ми еднозначно говорят за наличие на такова ДНК. Славянството не е народност, така че не пречи да си славянин и българин едновременно.
За Ваше сведение руснаците, например, са шведско племе, което се е преместило по-на юг, смесило се е с морето от славяни и създало своя държавност.
За всички е ясно, че при българите процесите протичат по горе-долу същия начин: Аспарух пристига на кон, някои от войните му си вземат по една (или по няколко, кой знае) славянки и хоп-появява се съвременният български народ. на който Борис налага християнството.
По отношение на братята няма да споря, но се знае че Кирил създава азбуката, а брат му МетодиЙ го е подкрепял в начинанието. Така, че глаголицата също е наша азбука - просто първият вариант (по съвременните разбирания) на доразвитата кирилица.
В цяла Турция преобладаващи са гените, които са характерни и за нашия български народ, тъй като турците се разрастват за сметка асимилацията на поробените народи (един от които е и нашият).
Ако се разходите из богатите квартали на Истанбул, Вие с изненада ще откриете, че по-голяма част от местния елит са хора със славянски черти. Явно яничарите и наложниците не са били изолирано явление.
И накрая - в своя предишен коментар се опитвах да бъдат докрай толерантен в изказа си, а Вие сте възприели написаното по начин, който Ви обижда.
Ако е имало усещане за обида, бързам да Ви се извиня и да Ви кажа, че дълбоко Ви уважам, дори само заради това, че се самоопределяте като българин, без значение какви гени носите!
цитирай
61. ledzeppelin - 56,
19.04.2010 12:47
съгласна съм с теб,но въпреки всичко все още съм си момиче. :)
цитирай
62. krizata - Уважаема ledzeppelin,
19.04.2010 20:23
Съжалявам за пропуска, че не съм проверил профила ти!
Това е груб пропуск, за който поднасям своите извинения!
В къщи аз също имам три момичета, които създават красотата на моя живот!
Поздрави
цитирай
63. анонимен - Истинската българска история!
21.04.2010 23:35
Истинската българска история!
http://sparotok.blog.bg

Траките са Българи
http://ziezi.net/trakite.html
цитирай
64. krizata - В масовото съзнание на съвремен...
22.04.2010 08:43
В масовото съзнание на съвременните българи траките са тази народност (живяла в пределите на Византийската империя), която е съществувала преди създаването на българската държава.
И в този смисъл, като коренно население, те са били един от компонентите при формиране на българската държава.
И последните археологичеки открития доказват тезата, че траките са имали високо развита култура.
Все пак аз мисля, че прабългарите не са преки наследници на тракийската цивилизация, както османските турци не са преки наследници на визайнтийската, въпреки че и едните и другите заемат освободената от предишните територия.
цитирай
65. анонимен - http://news. ibox. bg/news/id...
19.05.2010 21:19
http://news.ibox.bg/news/id_977315194
цитирай
66. ani101 - Мисля, че трябва да се прави разлика ...
25.02.2011 16:49
Мисля, че трябва да се прави разлика между това да симпатизираш на руснаците, т.е. на руския народ от една страна и политическата върхушка от друга страна.

Определено няма за какво да се възхищава човек на Путин, Медведев и сие.....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krizata
Категория: Други
Прочетен: 3841871
Постинги: 785
Коментари: 6084
Гласове: 7250
Архив
Блогрол
1. Икономическата криза слага края на една система
2. 5 (пет) цента за литър бензин!
3. Икономическата криза - шанс за възраждане на България
4. Китай – световна работилница, но само дотук?
5. Правителствата на Големите излязоха на път без изход
6. Дянков ни готви съдбата на Исландия
7. Параванът рейтингови агенции
8. Обама и банкерите кръстосват шпаги
9. България сама пожела да влезе в криза!
10. Барозу показа на Бойко "кой в България е шефът”!
11. Да поумуват, да помъдруват, пък да си ходят!
12. Светът – в рецесия или в системна криза?
13. Страхът от кризата
14. МВФ вече не е за ниска инфлация
15. България - Беларус: кой сега е номер едно?
16. Университетски преподаватели - за кризата у нас и по света
17. Mr Dyank_off и изпускащи парата вулкани
18. Безпътицата на монетаристката идеология
19. Някои от моите участия при легендарния журналист Валентин Фъртунов
20. Пред сп. Тема: Няма заговор за ръста на цените.
21. Искам да съм негър в щата Алабама...
22. Разпасаната либерастия
23. САЩ готвят спец операция срещу Европа
24. Капитализмът изживява последната си криза
25. Analyse comparative de l’Ukraine et de la Bulgarie
26. Национальная идея как фактор развития до и после индустриальной революции
27. Великое экономическое открытие Розы Люксембург. Почему оно было проигнорировано и какие перспективы оно открывает
28. Деглобализира ли се светът и как това ще се отрази на България?
29. Пред радио Пловдив на БНР - 29.11.11
30. Пред "Евронюз" с водещ Димитър Вучев