Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2010 21:23 - Албано-европейски алтернативи
Автор: krizata Категория: Политика   
Прочетен: 2321 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 15.12.2010 21:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Две новини привлякоха вниманието ми в тази студена декемврийска утрин. Първата – нашият мил министър на външните работи, заедно с още петима свои колеги от Източна Европа е поискал затвор за всеки, който твърди, че такива като бай Тошо и съратниците му от другите бивши соц страни са направили нещо положително за народите си.

Втората новина – Съветът на Европа е подготвил резолюция, в която един албански терорист е обявен именно за такъв, за ужас на онези първите външни министри, които в залисията по подготовката на своя антикомунистически манифест са пропуснали да стопират атаката срещу своя балканско-албански авер.

За какво ни говорят тези диаметрално противоположни стъпки на европейски политици от източната и западна част на стария континент? Само за едно, че глобалната икономическа криза се задълбочава и че основните играчи, прокарващи едни или други интереси са получили съответните указания за предприемане на по-активни действия в защита на стопанските агенти, стоящи зад гърба им.

В условията на падащо търсене в рамките на развитата част от света, борбата за потребителите ще става все по-яростна, в опит да се спасят производствените мощности и потенциала на милионите висококвалифицирани специалисти от двете страни на Атлантика. Според експертни мнения, в процеса на свиването на потреблението половината от икономическия потенциал на Северна Америка и Европа ще стане излишен и борбата за пазари ще доведе до все по-откровени действия срещу икономическите конкуренти, действащи за собственото оцеляване.

В контекста на гореизложеното става по-ясна директната атака на западноевропейското лоби срещу американския анклав Косово, както и контраиграта на американските протежета от източна Европа, целящи да забият клин в затоплящите се отношения по оста Германия-Русия, заплашващи да прераснат в стратегическо сътрудничество между двете най-големи европейски държави.

В тази връзка е неясна бъдещата реакция на шефа на българското правителство, който умилен от миналото битие в качеството си на личен охранител на бившия Първи, се изказа доста ласкаво за управленските качества на Човека от Правец. Дали демарша на външния ни министър е съгласуван с прекия му началник, или и в случая става дума за баснята за орела, рака и щуката – тепърва ще изплуват детайли около назряващия скандал.

Очевидно е, че нарастващите икономически проблеми ще катализират досега фризирани търкания между вчерашни съратници (да не забравяме, че нежният Ники е кадър на Костов, който междувременно успя да се извърти на 180% и вече е най-голямата опозиция на кабинета), още повече, че поредните избори наближават и всеки търси по-слънчево място за сгледа от избирателите.

Изводите оставям за Вас, но фрагментирането както на родното политическо поле, така и по света тепърва ще набира скорост и лично за мен единствен интерес ще представлява степента на адекватност, с която българската политическа класа ще съумее да направи своя избор за посоката, в която да свърне и да прикачи своя вагон сред композициите, които ще теглят в мъглата на едно неясно бъдеще, пълно с изненади и задълбочаващи се катаклизми.




Гласувай:
6



1. krizata - Оказа се, че има и такъв сайт:
16.12.2010 09:37
http://krizata.info/
цитирай
2. proximus - wladimir, нещо май не ти е добре. . . А ...
16.12.2010 15:31
wladimir, нещо май не ти е добре...
А работата е че ЕС и САЩ си направиха подчинена република в сърцето на Балканите и си мислеха че с тяхна подкрепа и пари, до скорошните бандити ще станат честни политици, а косоварите ще станат хора преминали в 21ви век. Само че Косово си продължава да е развъдник за трафиканти на бели робини, органи и наркотици, а правителството им не се натиска да се бори особено срещу това....
И докато САЩ и часто от ЕС са склони да си затворят очите за ставащото (понеже не на техните деца се продава дрога от албанци, и не техните жени стават бели робини), ЕС не са толкова склонни да подкрепят безрезервно тази черна дупка. Което пък г-н Хитов тълкува като разнобой и готовност да се скарат в борбата за пазари и икономическа власт.
цитирай
3. анонимен - S was sum
22.12.2010 11:29
Komunisti4eskite prestupleniq? A ZASHTO nikoi ne govori za kapitalisticheskite prstupleniq???
цитирай
4. krizata - Не ги огря:
22.12.2010 22:03
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=718451
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krizata
Категория: Други
Прочетен: 3840245
Постинги: 785
Коментари: 6084
Гласове: 7250
Архив
Блогрол
1. Икономическата криза слага края на една система
2. 5 (пет) цента за литър бензин!
3. Икономическата криза - шанс за възраждане на България
4. Китай – световна работилница, но само дотук?
5. Правителствата на Големите излязоха на път без изход
6. Дянков ни готви съдбата на Исландия
7. Параванът рейтингови агенции
8. Обама и банкерите кръстосват шпаги
9. България сама пожела да влезе в криза!
10. Барозу показа на Бойко "кой в България е шефът”!
11. Да поумуват, да помъдруват, пък да си ходят!
12. Светът – в рецесия или в системна криза?
13. Страхът от кризата
14. МВФ вече не е за ниска инфлация
15. България - Беларус: кой сега е номер едно?
16. Университетски преподаватели - за кризата у нас и по света
17. Mr Dyank_off и изпускащи парата вулкани
18. Безпътицата на монетаристката идеология
19. Някои от моите участия при легендарния журналист Валентин Фъртунов
20. Пред сп. Тема: Няма заговор за ръста на цените.
21. Искам да съм негър в щата Алабама...
22. Разпасаната либерастия
23. САЩ готвят спец операция срещу Европа
24. Капитализмът изживява последната си криза
25. Analyse comparative de l’Ukraine et de la Bulgarie
26. Национальная идея как фактор развития до и после индустриальной революции
27. Великое экономическое открытие Розы Люксембург. Почему оно было проигнорировано и какие перспективы оно открывает
28. Деглобализира ли се светът и как това ще се отрази на България?
29. Пред радио Пловдив на БНР - 29.11.11
30. Пред "Евронюз" с водещ Димитър Вучев