Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2011 21:41 - Категорично не съм съгласен!!! (по повод на някаква сватба)
Автор: krizata Категория: Политика   
Прочетен: 9821 Коментари: 37 Гласове:
34

Последна промяна: 28.04.2011 23:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Рядко гледам телевизия!

Но тази вечер пуснах Канал 1 и бях потресен да установя, че половината от времето за новини беше посветено на някаква сватба в Англия, с анонс, че утре цялата програмна схема ще бъде подчинена на същото „събитие“. Оказа се, че се жени местният принц за своята млада избраница!

Не стига, че вече не мога да слушам българските радиа, заради непрекъснатото ни обработване с англосаксонска музика, но се оказва, че и единствената уж обществена българска телевизия активно се занимава с промиване на мозъците на бедния български зрител, като му вменява събития, които нямат никакво отношение към битието на обикновения човечец, от чиито данъци се хранят маститите телевизионери.

Какво е значението на тази сватба и с какво привлича толкова вниманието на отговорниците за местната политическата пропаганда?

До Втората световна война Британската империя все още е със статут на свръхдържава номер едно в света, с колонии по всички части на планетата. Знаем с колко много кръв се завоюва една или друга територия и в този смисъл британците далеч изпреварват такива противоречиви личности като Наполеон, Хетлер или Сталин.

Факт е, че след победата на съюзниците във войната, Великобритания постепенно се превръща във второстепенна територия със затихващи функции, плътно навела се пред една от двете нови свръхдържави – САЩ.

Оттук насетне историята на островната държава е само низ от все нови геостратегически поражения, за да се стигне до времето на Тачър, когато и последните остатъци от промишленост са унищожени под натиска на новия повей идващ отвъд океана и свързан с политиката наречена „рейгъномика“.

Днес единствената гордост за британците е фактът, че столицата им Лондон е най-голямата световна перачница, откъдето знайни и незнайни олигарси, диктатори, наркотрафиканти, корупционери и просто крадци на едро въртят милиардите, отмъкнати от обикновените хора по четирите краища на света.

Неслучайно всички родни мутри и екс-управници се обзаведоха с огромни имения в богаташките квартали на този космополитен град, в който пазарът на имоти расте с бурни темпове, на фона на световната стагнация в сектора.

Щях да се примиря, ако някоя жълта кабеларка беше приела за свое кредо отразяването на „сватбата на века“, но когато тв медията, която се храни от стотинките на народа, ни занимава с разни клюкарски събития, тогава съм длъжен да обявя на висок глас: НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН!

Още повече, че ние отдавна не сме монархия и всякаква промяна в семейните отношения на един или друг кралски двор би трябвало да ни е абсолютно безразлична!

За съжаление, явно не е така! И всеки напън да се харесаме на поредните колонизатори само показва балканската ни ограниченост, напъхвала ни постоянно в най-неподходящите съюзи, точно във времена на техния предстоящ провал.

Затова, уважаеми телевизионни работници!

като Ваши работодатели, най-учтиво Ви призоваваме да спрете да прахосвате парите ни за откровена пропаганда и чисти глупости, а да се заемете с отразяване на истинските проблеми на нацията ни и с търсене на практическите решения за изход от пропастта на най-тежката ни икономическа, демографска и културна криза за цялата история на съществуването Ни КАТО ДЪРЖАВА!

Народът каза!!!




Гласувай:
35



1. zabavnata - Предпочитам тези новини!
28.04.2011 22:03
Когато гледам Кейт и Уилям се пренасям в друг свят, далеч от всякакви проблеми.
Те са млади, готини, влюбени... Съжалявам, че Даяна не е между живите, за да види колко е щастлив сина и. Той просто цъфти от щастие. Мисля си, че го е заслужил!
Нашите новини отдавна вече не са новини. Поскъпване, далавери, престъпност...Само грозни и страшни картини!
На този фон една романтична, кралска сватба си е направо за предпочитане!
Лека вечер!:)
цитирай
2. анонимен - Моят народ...
28.04.2011 22:07
"...Това не е моят народ. Моят народ се би на Шипка. Моят народ прави Велчова завера и вдига Априлско въстание. Моя народ е...а майката на турците при Одрин през 1912 г. Това е моят народ. Този, сегашният, това не е моя народ"
цитирай
3. анонимен - България се води правова държава
28.04.2011 22:25
bulgarialand.blog.bg/novini/2011/04/28/.737727
цитирай
4. usandthem - Малко смешно е да се свързва една сватба с исторически и политически анализ на Британската Империя,
28.04.2011 22:26
но да речем , че подкрепям тази позиция, заради смешната суета и фалшив блясък на подобни церемонии. Сигурен съм, че автора не е пестил своя гняв и негодувание и по времето, когато по националният ефир, една чужда държава си беше запазила един ден от седмицата, за да предава изключително своята програма , на своя си език ! Изхождайки от тази си сигурност, го поздравявам за последователната му позиция и гражданска съвест !
цитирай
5. balkanec - Нали трябва
28.04.2011 23:07
на хората добре да им писне от тъпата сватба.
Тия дето се занимават с промиването на мозъци отдавна не съобразяват, че постигат обратен ефект.

Имаше там преди това и накяква камила. Тоя английски олигофрен и за зебра да се ожени и за ламя - все тая. Тамошната кралска фамилия отдавна се е сбъркала от кръвосмешения.
То стига да погледнем, че и Саксофонски им е роднина...
цитирай
6. osi4kata - и аз се бях нервирала по едно време,
29.04.2011 00:38
но после ми мина :). В интерес на истината - това е световна новина и не е за пренебрегване, а и ... какво са ни виновни Уилям и Кейт? Да не си мислиш, че на тях им е много драго разни завистници да им отпращат негативната си енергия? Дълбоко вярвам, че именно Уилям ще направи първата крачка към промяна на СШС (Световната Шибана Система), защото останалите са или дърти алчници, или необразовани терористи или гологъзци като нас.
цитирай
7. bojo12345 - На телевизионните работници има се задава задача къде , какво и как да отразяват!
29.04.2011 01:22
Те нямат собствено мнение ( повечето) и за да си получават заплатките, трябва да слушкат или да снасят клюки и доноси там, където трябва! И както всичко тук върви на автопилот, така и ТВ каналите живуркат !
цитирай
8. krizata - Когато гледам Кейт и Уилям се пре...
29.04.2011 01:28
zabavnata написа:
Когато гледам Кейт и Уилям се пренасям в друг свят, далеч от всякакви проблеми.
Те са млади, готини, влюбени... Съжалявам, че Даяна не е между живите, за да види колко е щастлив сина и. Той просто цъфти от щастие. Мисля си, че го е заслужил!
Нашите новини отдавна вече не са новини. Поскъпване, далавери, престъпност...Само грозни и страшни картини!
На този фон една романтична, кралска сватба си е направо за предпочитане!
Лека вечер!:)


Драга zabavnata,
Всички млади хора са готини, мили и т.н. И българите не правят изключение. След като живеем в глобален свят, в който малките момиченца са принудени да си играят с кукли Барби, тогава нека всеки, който иска да се "наслади" на тази "кралска" сватба да го направи по BBC например.
Но нека нашата телевизия ни показва как българските младежи се женят и омъжват, макар да не са с благородна кръв и да не се возят в карети, платени с кръвта на онеправданата част от човечеството.
Аз с удоволствие бих гледал на екрана как извеждат българската булка от родния й дом, как тя се прощава с близките си и т.н.
Но нас непрекъснато ни се внушава, че ние сме трета категория хора, а истинският живот, истинските чисти страсти и всичко най-възвишено е някъде там, далеч от родното огнище.
Милиони българи се подведоха под тази нагла пропаганда и напуснаха родината си! Останалите тук мечтаят само за това - как да се озоват и те там!
А животът е кратък и направените грешки трудно се поправят, а и тежко се признават пред собствената излъгана съвест, и пред другите!
Затова обичта и преклонението пред Отечеството трябва да се защитават всеки миг и тези, които посягат на най-свидното, трябва непрекъснато да бъдат изобличавани!
Съвсем не се учудвайте, че българинът се топи и скоро е напълно вероятно да бъде вписан като изчезващ вид!
Искам българката да мечтае децата й да живеят на нашата родна земя, а не някъде там...
Мен за това ме боли! Силно ме боли!

Поздрави!
цитирай
9. dedenze - Не разбирам защо се чудите
29.04.2011 03:05
БНТ отдавна обслужва чужди интереси, както и нашите партии !
цитирай
10. анонимен - Вече пуснах постинг, че "Като ...
29.04.2011 07:25
Вече пуснах постинг, че "Като тръгнеш след муха, ще те заведе на лайно". Всичките ни масмедии са купени и задължени да опростачват българите. Целта е да станем тъпи като американци и ако може да освободим и територията, най-добре. В СИВ и Варшавския договор, поне имахме някакво самочувствие на държава с индустрия и въоръжени сили а сега сме жалки гъзолизци затъпяващи и без самочувствие. Цървули.
цитирай
11. zabavnata - Добро утро!
29.04.2011 09:18
Г-н Хитов, това си е събитие! Моя приятелка, която от доста време живее и работи в Лондон ми писа, че всички се радват. Това е приказка за съвременната Пепеляшка, защото Кейт е едно обикновенно момиче и във вените и не тече синя кръв. Самите англичани са силно впечатлени от това момиче и одобряват избора на принца.
Гледам репортажите и се радвам на щастието им. Дори зад един принц се крие преди всичко ЧОВЕК !
цитирай
12. mikino - Аз лично не смятам да я гледам...
29.04.2011 09:34
Не ме интересува кралското разточителство. Има къде по-важни неща, от пикантериите и комерсиализма на една сватба!
цитирай
13. alhimik1 - Кралска сватба по време на чума...хех
29.04.2011 12:37
Презахаросаната баклава нагарча...жалко за Вяра Анкова.:(

Док
цитирай
14. balkanec - Англия - пиратска държава
29.04.2011 12:46
винаги е била такава и винаги е била наш враг.
Поддържа цели пиратски флотилии срещу испанските кораби, налага кървав режим из най-различни части на света - и все с еврейски пари. Ако не беше еврейското злато - тоя остров щеше да си остане див, какъвто е бил винаги преди това.
цитирай
15. ledzeppelin - ...
29.04.2011 12:47
Подкрепям!
Не ме интересува тяхната сватба и не мисля,че трябва да й се отделя толкова време в национален ефир!
А който се "пренася в друг свят" като гледа такива работи - моля, моля! Има достатъчно сапунки - турски, български, латиноамерикански - каквито си изберете!
цитирай
16. анонимен - Не ме интересува кралското разт...
29.04.2011 13:06
mikino написа:
Не ме интересува кралското разточителство. Има къде по-важни неща, от пикантериите и комерсиализма на една сватба!

Така е!
цитирай
17. hamstera - Офффф айде пак...
29.04.2011 13:39
Ако някои има време, бръкнете в предпоследния ми постинг и ще разберете мнението ми! Отврат!!! На фона на вопиющата бедност, трагедии и войни в някои части на света, тия се женят! Само едно от ястията, на трапезата на тия саксонци струва, колкото възнаграждетието на един пенсинер у нас за 10 години сигурно!!! По-нагло и долно, че и подигравателно поведение не съм виждал! Типично по английски. Звучи така: "Нас кфо ни дреме, за проблемите, ние сме велики, имаме кинти, другите да мрат!"
цитирай
18. georgimarinov - да се обзаложим!
29.04.2011 14:12
Да наистина на много хора им писна да ги преавят на малоумни - как зад девет планини в десета и през няколко морета, три дни яли и пили и за сметка народна се веселили. На нашите момичета пък главите им пълни със сълзи и умиление как принц и пепеляшка се събрали, сякаш латино сериал не са видяли. Не знам защо но си мисля че тази любовна сага с която ни заливат ще свърши толкова плачевно като с мама им. Англичзните са известни развратници, ако се съди по залаганията, очакват до година-две и тази да я язди някой коняр. Но сега имаме право на избор да сменим канала, жалко само че плащаме за музика която не сме поръчвали.
цитирай
19. mileidi46 - !!!!
29.04.2011 14:45
Podkrepqm avtora!!!
цитирай
20. mafani - Прави сте! Каква е тая сватба!
29.04.2011 14:56
Само Бойко, Бойко, Бойко, Цецко, Бойко, Бойко, Бойко, Цецко и пожелания за приятен ден от страна на водещите на обедните новини!
Сватба ще ми дават те!
цитирай
21. usandthem - Да, обаче , ако бяхме Велика България, със задморски колонии, с богат народ, с царско семейство,
29.04.2011 15:21
което жени сина си, щяхте ли да негодувате?! Щяхте ли да мислите за бедните и гладните по света ?! Щяхте ли да искате отмяна на тържествата защото в някоя бивша соц държава пенсиите са ниски ?! Едва ли. Не видях недоволството ви, когато Джо Кокър пя на сватбата на парвенюто Банов. Не ви чух когато стана ясно, че пъпеша Митко Цонев харчи безумни пари от бюджета на същата телевизия за халтура и на практика я източва. Не ви пука, че в държавната телевизия щата е огромен и е пълно с мъртви души на големи заплати. Близо сто милиона от републиканския бюджет за некадърници, които едно затъмнение не могат да отразят, а когато предават футболен мач , поставят камерата срещу слънцето! Ако трябва в чужбина да си съставят мнение за България от сателитния канал на държавната телевизия, ще помислят, че годината е 1978 ! И че няма други филми освен "На всеки километър" , "Черните ангели" и "Капитан Петко войвода " ! Това, обаче не ви дразни, напротив, харесва ви ! Сега сватбата ви боде очите. На времето, когато целия свят следеше кацането на първия човек на Луната, същата тази телевизия излъчваше концерт на хор "Пятницки" ! Със сигурност, ако зависеше от вас, днес щеше да е концерта на хора на Съветската Армия !
цитирай
22. niksi - Жалки телевизии.
29.04.2011 17:51
Женел се някакъв лигльо за една пикла.Какво да им гледам на тия?Великобритания е като САЩ и като всяка друга капиталистическа страна - експлоататор и обикновените хора.Не понасям високомерието и жалкото и смешно самолюбие на алкохолизираните бритнци.Накупиха си тук къщи, и пият всяка вечер като за последно.Като невидели алкохол.Мислят се за нещо повече от всеки друг народ, а всъщност са само едни завоеватели, експлоататори и комплексари.
цитирай
23. georgiev80 - Вярно е
29.04.2011 18:01
poligor3 написа:
До преди малко гледах и по трите национални телевизии тая сватба.
Тя не е такава глупост, каквато я изкарвате.
Това е СИМВОЛ - на цивилизацията, на човешките ценности, на монархията като много по-висша форма от нашата уродлива република, на нормалния свят, в който не е имало комунизъм.
Когато на 3 март бтв излъчва Слави Трифонов, когато гадните шоута тровят овцете, които ги зяпат - това е ужасното,, а не церемонията.

И дори бих добавил че ако Слави вдиге сватба, то 80% от българите ще зяпат екраните с интерес и после ще коментират поне седмица. То на фона на тъпотиите с които ни заливат по националните телевизии.
Виж, ако Иван се ожени за Андрей и им кумуват "Господари на ефира", в розови рокли може и да ги гледам.......
цитирай
24. snookie - Предпочитам тези новини Ти може и ...
29.04.2011 18:46
zabavnata написа:
Предпочитам тези новини

Ти може и да ги предпочиташ, ама това, че те се женят, не променя факта, че политиците ни още са измамници... ПРИМЕРНО!
цитирай
25. zabavnata - snookie
29.04.2011 21:34
Ще бъдат измамници и ще ни "доят" щом си траем. ОВЦЕ, а не народ! То за това ДС измисли по пет партии на калпак. Хората се карат за политика, а едни и същи муцуни са в бордове и съдружия. Тъпанари!
цитирай
26. kapucinonews - Днес една Камила се ожени за един ...
29.04.2011 21:37
Днес една Камила се ожени за един принц-смотльо, доста мазна камила - с поглед на Камила Паркър.. Принца е същи бащичко отвеян наивник.. На дали ще събори еврейската мафия.. Той се жени за нея.. Мафията..
цитирай
27. zabavnata - kapucinonews
29.04.2011 22:27
По абсурдно изказване не бях чувала. За всички като теб ще кажа едно: НЕЩАСТНИЦИТЕ трудно понасят чуждото щастие.
Дано спиш спокойно с тези черни мисли!!!
цитирай
28. esen - Ех, имахме си и ние сватба преди
30.04.2011 12:43
няколко години, но приказката продължи кратко след "яли, пили и се веселили"...
И един въпрос само: Ама ние имаме ли телевизия? А държава?
За Родината не говоря - тя си е истински Земен рай! На нея да се насладим, докато я има в това състояние!
Хареса ми постинга и позицията! Поздрави!
цитирай
29. krizata - което жени сина си, щяхте ли да не...
30.04.2011 14:24
usandthem написа:
което жени сина си, щяхте ли да негодувате?! Щяхте ли да мислите за бедните и гладните по света ?! Щяхте ли да искате отмяна на тържествата защото в някоя бивша соц държава пенсиите са ниски ?! Едва ли. Не видях недоволството ви, когато Джо Кокър пя на сватбата на парвенюто Банов. Не ви чух когато стана ясно, че пъпеша Митко Цонев харчи безумни пари от бюджета на същата телевизия за халтура и на практика я източва. Не ви пука, че в държавната телевизия щата е огромен и е пълно с мъртви души на големи заплати. Близо сто милиона от републиканския бюджет за некадърници, които едно затъмнение не могат да отразят, а когато предават футболен мач , поставят камерата срещу слънцето! Ако трябва в чужбина да си съставят мнение за България от сателитния канал на държавната телевизия, ще помислят, че годината е 1978 ! И че няма други филми освен "На всеки километър" , "Черните ангели" и "Капитан Петко войвода " ! Това, обаче не ви дразни, напротив, харесва ви ! Сега сватбата ви боде очите. На времето, когато целия свят следеше кацането на първия човек на Луната, същата тази телевизия излъчваше концерт на хор "Пятницки" ! Със сигурност, ако зависеше от вас, днес щеше да е концерта на хора на Съветската Армия !


Не съм специалист по телевизии, още повече че ви споменах - просто не ги гледам! А за "полета и кацането" на Луната - поне в това телевизионерите не са сбъркали - отдавна стана ясна перфектната постановка, дала летящ старт на Холивуд като център на филмовата индустрия на Америка (и разбира се - на света)!
Благодарности за мнението Ви!
цитирай
30. krizata - Ще бъдат измамници и ще ни "...
30.04.2011 14:40
zabavnata написа:
Ще бъдат измамници и ще ни "доят" щом си траем. ОВЦЕ, а не народ! То за това ДС измисли по пет партии на калпак. Хората се карат за политика, а едни и същи муцуни са в бордове и съдружия. Тъпанари!


Мисленето е най-ценното човешко качество:

http://krizata.blog.bg/politika/2010/10/28/ikonomicheskata-kriza-i-otrajenieto-i-vyrhu-vseki-ot-nas-ili.626545

((Ние сме като един кокошарник, в който петлите са оставени да се бият за територия и за повече кокошки, но когато собственикът на курника иска да промени правилата той просто влиза в кокошия дом и пренарежда главните герои в тази продължаваща безкрайно петльова драма.))
цитирай
31. krizata - Колко българи през 69-а са имали ...
30.04.2011 14:52
wladimir написа:
Колко българи през 69-а са имали телевизори?!Телевизионна програма през нощта тогава няма.


Владо, благодаря ти за съобразителността!
Действително, когато някой напише поредната небивалица се чудиш как да му отговориш като хем не слезеш на нивото му, хем не разочароваш достойните читатели на блога.

Утре не забравяй да поздравиш с рождения му ден един от най-големите българи на нашето съвремие проф. Боян Дуранкев!

Сърдечни поздрави!
цитирай
32. krizata - Г-н Хитов публикувано е Вашето у...
30.04.2011 15:06
Г-н Хитов публикувано е Вашето участие в предавнето на г-н Фъртунов.

Поздрави![/quote]

За съжаление, не намирам предаването както на сайта на СКАТ, така и на този на г-н Фъртунов, можеш ли да пуснеш линк? Предварително благодаря!
цитирай
33. ledzeppelin - ...
30.04.2011 17:46
mafani написа:
Само Бойко, Бойко, Бойко, Цецко, Бойко, Бойко, Бойко, Цецко и пожелания за приятен ден от страна на водещите на обедните новини!
Сватба ще ми дават те!

Да, сред слепите и едноокият е цар.....
цитирай
34. jelezov - Целта на занаятието е ...
01.05.2011 10:38
Медийният шум около "сватбата на века" не е случаен. Той е момент от цялостната политика на всички масмедии в т. нар. демократичен свят. И държавните, и частните са "от един дол дренки". Всички те принадлежат на имущите класи и обслужват тяхните интереси. Целта им е да превърната милиардите обикновени хора в зомбирани клонинги по подобие на "ZABAVNATA". Виж коментари 1 и 14.
цитирай
35. zabavnata - jelezov
01.05.2011 22:24
Благодаря, че ме познавате по-добре от мен самата.
Лека нощ!:))
цитирай
36. jelezov - Благодарности към ZABAVNATA
02.05.2011 10:28
Когато благодарностите се искрени, отговорът е"няма защо". Но в нашия случай има защо да ми благодарите. Та аз ви определям като настоящ и бъдещ еталон, модел, образец за (на) милиарди човеци. В първото изречение на първия Ви коментар, без да осъзнавате, формулирате кратко но блестящо най-страшния проблеч на епохата: "Когато гледам Кейт и Уилям се пренасям в един друг свят, далеч от всякакви проблеми." Та тачно това е целта на всемогъщите масмедии, а Вие и Вам подобните сте критерий за ефективността на "сатанинската" им дейност. Общопризнато е, че човечеството е изправено пред много и страшно сериозни проблеми, от успешното решаване на които зависи физическото му оцеляване. Теоретично погледнато, то е способно да се справи с въпросните проблеми, само ако се обърне с лице към тах и да престане да се пренася в света на принцове, принцеси и пепеляшки.
цитирай
37. baymilan - Бай Милан
02.05.2011 19:57
Сватбата, както и днешното "убийство" на Бен Ладен са части от едно и също политическо шоу на световния елит. Толкова фалшиво и гротескно че даже е отвретително да се гледа.
за тези които не харесват подобни "сапунки" предлагам дискусията на Алекс Джоунс и Убстер Тарпли за действителната роля Уиндзорите /които всъщност са Сакс Кобург Готи/ в днешния политически живот на Планетата


http://www.youtube.com/watch?v=--FXqsr4ZvM&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=-DAyIJjGTjw&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=sODSVld70VI&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=rd1CIEgRarA&feature=player_embedded
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krizata
Категория: Други
Прочетен: 3831220
Постинги: 785
Коментари: 6084
Гласове: 7250
Архив
Блогрол
1. Икономическата криза слага края на една система
2. 5 (пет) цента за литър бензин!
3. Икономическата криза - шанс за възраждане на България
4. Китай – световна работилница, но само дотук?
5. Правителствата на Големите излязоха на път без изход
6. Дянков ни готви съдбата на Исландия
7. Параванът рейтингови агенции
8. Обама и банкерите кръстосват шпаги
9. България сама пожела да влезе в криза!
10. Барозу показа на Бойко "кой в България е шефът”!
11. Да поумуват, да помъдруват, пък да си ходят!
12. Светът – в рецесия или в системна криза?
13. Страхът от кризата
14. МВФ вече не е за ниска инфлация
15. България - Беларус: кой сега е номер едно?
16. Университетски преподаватели - за кризата у нас и по света
17. Mr Dyank_off и изпускащи парата вулкани
18. Безпътицата на монетаристката идеология
19. Някои от моите участия при легендарния журналист Валентин Фъртунов
20. Пред сп. Тема: Няма заговор за ръста на цените.
21. Искам да съм негър в щата Алабама...
22. Разпасаната либерастия
23. САЩ готвят спец операция срещу Европа
24. Капитализмът изживява последната си криза
25. Analyse comparative de l’Ukraine et de la Bulgarie
26. Национальная идея как фактор развития до и после индустриальной революции
27. Великое экономическое открытие Розы Люксембург. Почему оно было проигнорировано и какие перспективы оно открывает
28. Деглобализира ли се светът и как това ще се отрази на България?
29. Пред радио Пловдив на БНР - 29.11.11
30. Пред "Евронюз" с водещ Димитър Вучев