Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2011 22:56 - „Готов съм да стана Министър-председател“ -
Автор: krizata Категория: Политика   
Прочетен: 7756 Коментари: 16 Гласове:
55

Последна промяна: 14.05.2011 22:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

се е изцепило наскоро едно ловешко недоразумение (моите почитания към Гриша Ганчев), което по съвместителство се изявява в качеството си на български финансов министър.

Всъщност, основната мУ роля е като представител в България на световната финансова олигархия, чиято главна цел е максималното изцеждане на и без това смачкания до крайност наш сънародник.

Естествено, изсмуканите по пладнешки начин български левчета се пренасочват към втората родина на този съвременен поп Кръстю, готов за трийсет сребърника да сложи под дръвника още няколко стотици хиляди от някогашните си сънародници от земята Аспарухова.

Бълнувания? Ех, да беше така!

„Великият“ Dyank-off (към който Бойко дори прикрепи една хубава българка, за да е сигурен в неговата лоялност) е типичен представител на съвременна религиозна секта, наречена монетаризъм, която има претенциите да разбира и обяснява икономическата наука от „А“ до „Я“.

Тази официозна група определяше посоките на развитие в последните десетилетия, тя назначаваше Нобеловите лауреати и правилните икономически схващания, изучавани в университетите.

Действително, въпросите за това какво е икономическа теория, как тя отразява реалността, границите и възможностите за нейното приложение и начините за верификацията й винаги са били важна част от всяка научна философия.

Светът познава множество концепции и всички те са били ориентирани към това, да дават възможност на всеки страничен наблюдател да разбере доколко едно или друго схващане за случващото се отразява действителността.

За съжаление, когато става дума за обществени науки умните теории прекратяват съществуването си и започва чистата и гола пропаганда.

С такава се занимава в последните години и нашият финансов разпоредител, уверявал ни не един и два пъти, че кризата си е заминала от нашия дом и е настъпило времето на вечното благоденствие, този път пръкнало се от алхимичните лаборатории на големия американо-български „икономист“.

Какво, всъщност, представлява монетаризмът – тази „манна небесна“, която трябваше да ни докара безкрайното щастие, толкова дълго бленувано от изстрадалия ни народец?

Тази религия (и Милтън Фридмън е нейният пророк) изживява развета си към края на 70-те и началото на 80-те години на XX-ти век, когато кейнсианството се проваля напълно в борбата си с тежката стагфлация (спад на БВП+инфлация), завладяла по това време капиталистическите икономики.

Победата й води до пълен отказ от каквото и да е държавно вмешателство и тотално господство на идеите за свободно пазарно стопанство, способно да решава всякакви стопански проблеми.

Ясно е, че притисканата дотогава световна финансова олигархия приема с широко отворени обятия новата парадигма за развитие, пропагандираща отказване от държавното регулиране и впускане в оргията на безконтролната и неудържима финансова вакханалия.

Днес, почти четири години след началото на най-голямата криза в историята на капитализма, тази икономическа секта (монетаризмът) все още не вижда бушуващата буря, а се напъва да обясни протичащото като естествен цикличен процес, който скоро ще отшуми, след което ще се възцари обещаваното всеобщо човешко щастие.

Готов съм по всяко време да се изправя в директна дискусия с този натрапен ни „експерт“, но доколкото правото върху научната „истина“ е твърдо окупирано и поддържано от пропагандната машина на монетаристката идеология, то шансовете за такава битка на Давид и Голиат днес са практически невъзможни.

Милиони българи вече години наред заспиват и се събуждат с мантрите на този дошъл да ги довърши бивш техен сънародник, докато блогът ми се радва на едва стотина верни читатели, които въпреки силата на истината никак не могат да компенсират мощната машина, действаща според гьобелсовите завети за тотално промиване на мозъците.

Затова ние продължаваме да ставаме свидетели единствено на палиативни и краткосрочни мерки, целящи само отлагане решаването на сериозните проблеми, вместо да се пристъпи към трезво обсъждане на възникващите въпроси, предизвикани от кризисните процеси и техните последствия.

Проблемите по света и у нас нарастват с всеки изминал ден! Тук дори не говорим за изкуствено създадените събития за отклоняване на общественото внимание, а за последствията възникнали благодарение малоумната политика, провеждана от господстващите на планетата финансови клики.

А след като светът се тресе, тогава как да реагира малка колониална България, превърната в придатък на откровено грабителски сили, използващи я единствено като ресурс за попълване на резервоара от финансови и човешки ресурси.

И в тази връзка е престъпление по-нататъшното овчедушие от страна на хората, които все още не се срамуват да се наричат българи, както и пълното игнориране на откровено антибългарските действия на един съвременен еничарин, върнал се по земите на своите предци, за да унищожи до корен, всичко което все още мъдра и дава признаци на живот.

Не желая да съм престъпник срещу собствения народ!

След като откровени предатели и некомпетенти "се харизват“, тогава и аз мога да обявя: „Готов съм да стана Министър-председател“!




Гласувай:
57



1. анонимен - Не се коси. В неделя пак ще режем л...
13.05.2011 23:36
Не се коси. В неделя пак ще режем ленти.
цитирай
2. razkazvachka - Пък аз се кандидатирам за
14.05.2011 11:38
президент.
цитирай
3. raders - ядец!
14.05.2011 12:59
А не ти ли се струва, че причината да бъдем на тоя хал е именно държавното регулиране, от което затънаха всички страни источно от берлинската стена и още не могат да се оправят? Тези лайна вече сме ги ручали. Когато държавата се опитва да изземе ролята на бизнеса, единственото, което се получава е тотална бюрокрация, държавен монопол и технологична изостаналост. Което се и получи при нас...
цитирай
4. usandthem - Ами направете "почитаемият" Гриша Ганчев премиер !
14.05.2011 14:24
Та една мутра да смени друга.
цитирай
5. vmir - Хайде пак световната конспирация ни виновна!
14.05.2011 15:35
Доказателство, че световната конспирация върши работа, ама на онези, които без нея не могат да обяснят нищо.
цитирай
6. chavdar01 - Е-Е-Е,МНОГО СТАНАХМЕ.
14.05.2011 16:36
ПО ЕДИН МЕСЕЦ ЗА ВСЕКИ.ТА ДА СЕ ИЗРЕДИ ЦЕЛИЯ БГ.НАРОД.
цитирай
7. veseliak - Хммм,
14.05.2011 20:26
Намерих намерение да се изясни въпроса: "Какво, всъщност, представлява монетаризмът – тази „манна небесна“, която трябваше да ни докара безкрайното щастие, толкова дълго бленувано от изстрадалия ни народец?"
Само дето в текста няма отговор? Що има намерение тогава?
Други два абзаца: "Светът познава множество концепции и всички те са били ориентирани към това, да дават възможност на всеки страничен наблюдател да разбере доколко едно или друго схващане за случващото се отразява действителността.
За съжаление, когато става дума за обществени науки умните теории прекратяват съществуването си и започва чистата и гола пропаганда."
Също няма отговори, но пък е налице "гола пропаганда". Гола е, защото се твърди нещо, но няма доказателства.
"Милиони българи вече години наред заспиват и се събуждат с мантрите на този дошъл да ги довърши бивш техен сънародник..." Годините наред се свеждат до няма и две! В които въпросният "мразен" монетарист удържа конците на бюджета и в резултат България е сред отличниците в ЕС по бюджетен дефицит и връзване на бюджета. Това при положение, че тройната коалиция опоска де що имаше в троен размер. И похарчи над 10 милиарда в разстояние на година и половина, за които и до ден днешен няма обяснение къде и за каква са отишли. Тука има какво да се желае от Дянков. Повече прозрачност и справедливост за кражбите трябва да има.
Като цяло постът е добър пример за Гьобелсова пропаганда. Затова и Кушито е пръв тука. Фен на манипулациите, няма как да не е.
цитирай
8. jim101 - Ако има някой който трябва да бъде ...
14.05.2011 21:45
Ако има някой който трябва да бъде разкаран от България, това е Дянков. Той е най-некадърния и откачен финансов министър който страната ни е имала от турското робство насам. Неговата некомпетентност зарови всички останали министерства и доведе до това че докато на запад от нас страните се развиват с бързи темпове спрямо нас което не е било от десетилетия (германия преди растеше с 1-2% преди кризата а сега с 3.2%, полша 2011 расте с 4.2%, и тн. ние които растяхме с 6% сега сме на 0% - едно от последните места в ЕС). За всичко това трябва да сме благодарни на Дянков, защото е такъв добър... още икономист. Ако не беше такова връзкарче ББ щеше да го махне както направи с здравния. Но виждаме че в Герб тръните си стоят защото са специални....
цитирай
9. krizata - Та една мутра да смени друга. Поз...
14.05.2011 22:13
usandthem написа:
Та една мутра да смени друга.


Познавам Г.Г. от футболните мачове на неговия отбор и от отзивите на неговите служители!
За мен е точен човек!
Не знам какво имате предвид, когато го наричате "мутра". Тормозил ли е някого, или е рекетирал?
Последният ми спомен за него е от преди няколко години, когато отборът му "Литекс" игра срещу някакъв белгийски тим на чужд терен. Преди мача той стоеше пред стадиона и раздаваше лично билети на всеки, който беше дошъл да подкрепи българския отбор.
Знам, че човекът е излязъл от нищото, сигурно е усвоявал някакви пари, но поне аз съм убеден, че за него България е преди всичко и това никой не може да отрече, каквото и да става в бъдеще!
цитирай
10. krizata - Намерих намерение да се изясни в...
14.05.2011 22:20
veseliak написа:
Намерих намерение да се изясни въпроса: "Какво, всъщност, представлява монетаризмът – тази „манна небесна“, която трябваше да ни докара безкрайното щастие, толкова дълго бленувано от изстрадалия ни народец?"
Само дето в текста няма отговор? Що има намерение тогава?
Други два абзаца: "Светът познава множество концепции и всички те са били ориентирани към това, да дават възможност на всеки страничен наблюдател да разбере доколко едно или друго схващане за случващото се отразява действителността.
За съжаление, когато става дума за обществени науки умните теории прекратяват съществуването си и започва чистата и гола пропаганда."
Също няма отговори, но пък е налице "гола пропаганда". Гола е, защото се твърди нещо, но няма доказателства.
"Милиони българи вече години наред заспиват и се събуждат с мантрите на този дошъл да ги довърши бивш техен сънародник..." Годините наред се свеждат до няма и две! В които въпросният "мразен" монетарист удържа конците на бюджета и в резултат България е сред отличниците в ЕС по бюджетен дефицит и връзване на бюджета. Това при положение, че тройната коалиция опоска де що имаше в троен размер. И похарчи над 10 милиарда в разстояние на година и половина, за които и до ден днешен няма обяснение къде и за каква са отишли. Тука има какво да се желае от Дянков. Повече прозрачност и справедливост за кражбите трябва да има.
Като цяло постът е добър пример за Гьобелсова пропаганда. Затова и Кушито е пръв тука. Фен на манипулациите, няма как да не е.


Реалният живот е най-яркото доказателство за пълния провал на монетаристката идеология!
Нима все още има хора, които смятат обратното?
Къде в поста е пропагандата, която провидяхте?
Поздрави!
цитирай
11. krizata - Доказателство, че световната к...
14.05.2011 22:25
vmir написа:
Доказателство, че световната конспирация върши работа, ама на онези, които без нея не могат да обяснят нищо.


И къде в статията видяхте световна конспирация?
Когато един овчар бива изпратен при отреденото му стадо, това конспирация ли е?
Всеки на този свят изпълнява определени роли и "нашият" също беше командирован в родината ни с конкретна цел!
За Вас не е ли очевидно?
цитирай
12. raders - Сега като готов премиер остава да ...
14.05.2011 23:31
Сега като готов премиер остава да предложиш конкретна икономическа програма. Хайде да видим каква е алтернативата, че много обичам да се смея на такива икономически Мистерсенковци...:)
цитирай
13. krizata - Сега като готов премиер остава да ...
14.05.2011 23:46
raders написа:
Сега като готов премиер остава да предложиш конкретна икономическа програма. Хайде да видим каква е алтернативата, че много обичам да се смея на такива икономически Мистерсенковци...:)


Последните двадесет години поне са Ви дали обилни поводи за заливане от смях!
цитирай
14. zemaria - ХА-ХА-ХА-ХА
15.05.2011 05:34
Питат го Тренчев що не поведе хората на протести. „А защо, вика, аз трябва да водя едни хора, които търсят постоянно виновници за всичко извън себе си. Това са хора, които са готови за заемат всякакви позиции, включително и тези на премиера и на министрите. Пробвайте с анкета на улицата сега и ще видите, че 95% са готови веднага да се намърдат в тези позиции. Тъжно е, но истината е, че повечето българи са хора без мярка в претенциите си”.
100 години по-рано. Алеко: „Излезте на улицата и попитайте първия срещнат минувач: „Желаете ли да станете българский княз?“, отговорът в девет от десет случая ще бъде положителен“. 90%!
Досега българин, който да не е готов да управлява държавата, не съм срещал. Таз готовност нашият народ я поема явно с майчината си коластра още...
цитирай
15. krizata - Питат го Тренчев що не поведе хората ...
15.05.2011 09:42
zemaria написа:
Питат го Тренчев що не поведе хората на протести. „А защо, вика, аз трябва да водя едни хора, които търсят постоянно виновници за всичко извън себе си. Това са хора, които са готови за заемат всякакви позиции, включително и тези на премиера и на министрите. Пробвайте с анкета на улицата сега и ще видите, че 95% са готови веднага да се намърдат в тези позиции. Тъжно е, но истината е, че повечето българи са хора без мярка в претенциите си”.
100 години по-рано. Алеко: „Излезте на улицата и попитайте първия срещнат минувач: „Желаете ли да станете българский княз?“, отговорът в девет от десет случая ще бъде положителен“. 90%!
Досега българин, който да не е готов да управлява държавата, не съм срещал. Таз готовност нашият народ я поема явно с майчината си коластра още...


Действително, докато пълни дилетанти като Dyank-off имат претенции, че могат да управляват стопанство с мащабите на България, тогава нищо добро не ни чака!
Освен това по професия той не е управленец, а финансист-счетоводител! Да сте виждали на ниво предприятие счетоводителят да определя стратегическата политика?! Той само регистрира финансовите потоци и нищо повече!
Знаете ли , че у нас има уникални управленци на макрониво, които десетилетия наред са се готвили за подобни функции, но които, поради спецификата на отношенията ни с метрополиите, не са допуснати до реалните лостове на управление?
Ръководенето на едно национално стопанство е като всяка друга работа! Защо за да станеш пожарникар трябва да учиш няколко години, за музикант също достатъчно дълго време, за лекар, за учител, за журналист и т.н?
А управлението на стопанството по презумция се счита, че е по силите на същите тези пожарникари, журналисти, реститути, адвокати, музиканти, лекари и учители, без тези дори да разбират какво е Леонтиева система, например или Баланс на междуотраслови връзки!

Спомням си как този, днес уважаван д-р Тренчев, ни организираше за студентските походи срещу властта преди двадесет години. Тогава той беше един нереализирал се ветеринарен лекар от Стара Загора, дошъл да прави демокрация в София. Тези неща се помнят и сега е смешно последният да излиза от името на мъдреците на българската нация и да дава оценките си за това или онова.
Той имаше на разположение двадесет години, в които играеше сериозна роля в пренареждането на властовите позиции! Резултатът е налице!
цитирай
16. zemaria - "Знаете ли, че у нас има уни...
18.05.2011 03:46
"Знаете ли , че у нас има уникални управленци на макрониво, които десетилетия наред са се готвили за подобни функции, но които, поради спецификата на отношенията ни с метрополиите, не са допуснати до реалните лостове на управление?"
Ne znam kak da ti go kaja. Идва ми да съм много саркастичен, но ще съм добър. В Бг никъде няма можещ човек на важно място. Никакви отношения с метрополията(В Русия съм, в Русия)
Д-р Тренчев е хуманен лекар, патоанатом, беше в Стара Загора асистент. Майка му и баща му също са известни и уважавани лекари. Той е завършил в София, а е родом от Ст.З.
Колкото до Дянков-той просто следва най-популярния модел. При криза се реже. Има и други, като професора от Лондон Лъчо, който казва обратното-при криза се харчи, за да се вдигне потреблението и се раздвижат кинтите. Разликата между двата модела е че единия е на власт и носи отговорност, а другия му дреме на шлифера и ножеда дрънка квото си иска.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krizata
Категория: Други
Прочетен: 3826272
Постинги: 785
Коментари: 6084
Гласове: 7250
Архив
Блогрол
1. Икономическата криза слага края на една система
2. 5 (пет) цента за литър бензин!
3. Икономическата криза - шанс за възраждане на България
4. Китай – световна работилница, но само дотук?
5. Правителствата на Големите излязоха на път без изход
6. Дянков ни готви съдбата на Исландия
7. Параванът рейтингови агенции
8. Обама и банкерите кръстосват шпаги
9. България сама пожела да влезе в криза!
10. Барозу показа на Бойко "кой в България е шефът”!
11. Да поумуват, да помъдруват, пък да си ходят!
12. Светът – в рецесия или в системна криза?
13. Страхът от кризата
14. МВФ вече не е за ниска инфлация
15. България - Беларус: кой сега е номер едно?
16. Университетски преподаватели - за кризата у нас и по света
17. Mr Dyank_off и изпускащи парата вулкани
18. Безпътицата на монетаристката идеология
19. Някои от моите участия при легендарния журналист Валентин Фъртунов
20. Пред сп. Тема: Няма заговор за ръста на цените.
21. Искам да съм негър в щата Алабама...
22. Разпасаната либерастия
23. САЩ готвят спец операция срещу Европа
24. Капитализмът изживява последната си криза
25. Analyse comparative de l’Ukraine et de la Bulgarie
26. Национальная идея как фактор развития до и после индустриальной революции
27. Великое экономическое открытие Розы Люксембург. Почему оно было проигнорировано и какие перспективы оно открывает
28. Деглобализира ли се светът и как това ще се отрази на България?
29. Пред радио Пловдив на БНР - 29.11.11
30. Пред "Евронюз" с водещ Димитър Вучев