Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2011 22:41 - Революционерката Дилма Русеф: „Бразилия е готова да спаси България!“
Автор: krizata Категория: Политика   
Прочетен: 6961 Коментари: 11 Гласове:
21

Последна промяна: 05.10.2011 23:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

„Готови сме да поемем цялата българска продукция, която остава без пазари, вследствие рухването на търсенето в глобалната икономика“.

Такива уверения се чуха от устата на една от най-влиятелните жени в света - бразилският президент с български корени г-жа Русеф, по време на днешния българо-бразилски бизнес-форум, организиран във връзка с посещението й в страната ни!

Едва ли някой български чиновник обърна сериозно внимание точно на тези думи на високопоставената гостенка, но тази заявка към държавата ни означава само едно: Бразилия е готова да изтегли съсипаната българска икономика от блатото, без дори да иска насрещни стъпки от идеологическите си противници, впили, през последните две десетилетия, вампирски зъби в снагата на българския народ!

Какво имам предвид? Само допреди две десетилетия нашенката е един от най-ярките противници на военната хунта, наместила се в страната на кафето, не и без помощта на вездесъщия чичо Сам. По време на революционната борба хиляди от нейните съратници загиват за свободата на Отечеството, окриляни от социалистическите идеи, владели умовете и съзнанието на латиноамериканските народи през цялата втора половина на XX век.

Точно по това време, отгледаната от ЦРУ "българска демократична общественост“ успя да се вкопчи във властта и повече от двадесет години да мимикрира, за да придобие към днешна дата много от чертите на откровено неофашистка диктатура, с ярко изразен култ към една определена личност.

Отчитайки всички тези обстоятелства, действително е истински подвиг да стиснеш зъби! Да забравиш пролятата кръв на другарите си! И да сключиш договор с днешните български лакеи на американския империализъм! За да се опиташ по този начин най-безкористно да помогнеш на бащините сънародници, подложени на най-жестокия геноцид в своята история.

Дилма, оценяваме жертвата ти!

Ние, българите, няма да я забравим!

P.S. Днес, двадесет години след победите на съответните Движения за Промяна, Бразилия от крайно изостанала страна от Третия свят се превърна в един от двигателите на световния растеж, а България – от държава-еталон за милиони прогресивно мислещи хора на планетата, стигна до положението да харизва децата си, за да осигури, поне временно, оцеляването си!

Докога?




Гласувай:
23


Вълнообразно


1. raders - Всички страни с пазарна икономика ...
05.10.2011 23:39
Всички страни с пазарна икономика просперират рано или късно. А тези с планова икономика задължително окапват /само не ми казвай, че китай, индия, бразилия, русия и т.н. са с планова икономика/.
цитирай
2. usandthem - от прочетеното останах с убеждението,
05.10.2011 23:43
че считате Бразилия за социалистическа държава ! :) Как обаче съчетават революционните идеи и "Монсанто" ще бъде интересно да обясните. Надявам се, че знаете - селскостопанското чудо там е на основата на широкото навлизане на ГМО културите. Сигурно и за това и се е наложило на Дилма да стисне зъби, па да преглътне. Те и нашите социалисти, децата им и внуците им така стиснаха зъби , та прегърнаха омразния капитализъм и от кремълски мекерета станаха фенове на чичо Сам.
Иначе от пламенни заклинания за "неофашистка диктатура" файда няма, Дилма ви е посочила пътя - първо обирате банката на някой народен изедник( тая на Венци Йосифов няма смисъл да я нападате, опоскаха я отдавна) и после , ако издържите фашистките мъчения, след Победата ще имате възможност да направите България отново "еталон за милиони прогресивно мислещи хора на планетата", които кой знае защо не пожелаха да се заселят в нея през онези 45 години на "изобилие и благоденствие" ! :)
цитирай
3. razkazvachka - ще поемат всичката, Всичката ли продукция?
06.10.2011 10:02
ми ние напоследък имаме най-много продукция от върнати от ЕС местни "бразилци"
а кво стаа с трафика на веществата? това не е точно наша продукция, може би ще го разширим - за "радост" на младите българчета, които остават
цитирай
4. liliyanaandreeva - Да!
06.10.2011 15:10
Вярно е : ГМО, изкуствени торове и пестициди и милиони тонове изсечена тропическа и екваториална джунгла! Но...вие какво предлагате? - Мнозина са призваните критикари, а малцина са избраните конструктори, даващи решение на проблемите!
цитирай
5. angelic17heart - Аман от пратеници дошли да ни спа...
06.10.2011 21:10
Аман от пратеници дошли да ни спасяват. Понеже Дилма Русеф ни е идеал и понеже Бразилия е цъфнала и вързала, и понеже всички сме едно голямо щастливо семейство нашенци българи. Може да стане нещо добро от това, може и да не стане. Не я превръщайте в Божество. Всемогъщата Дилма.
цитирай
6. krizata - Дилма Русеф в Търново и Габрово:
06.10.2011 22:41
http://bnt.bg/bg/news/view/61650/dilma_rusef_v_tyrnovo_i_gabrovo
цитирай
7. proximus - Би било чудесно ако приказките на ...
07.10.2011 15:39
Би било чудесно ако приказките на г-жа Русеф относно пазара на Бразилия не бяха нищо повече от дипломатични изказвания и напомняния че пазарът на нейната страна е голям, конкурентен и нашата индустрия може да се конкурира свободно с всички останали вносители.
Някой да ви е говорил, за получаване на по-ниски мита, защото сме родина на бащата на бразилският президент ?
Иначе посещението й у нас, заедно с бизнес делегация е един прекрасен жест от нейна страна и възможност нашият бизнес да се опознае с бразилският. Но дали нашите бизнесмени ще се възползват от нея е съвсем отделен въпрос.
Нали знаете : едно е да искаш, друго е да можеш, а съвсем др. е да го направиш. За съжаление особено последното, доста се изплъзва на нашите мениджъри. И да, и държавната машина не подпомага особено... така е.

И btw революционерката Дилма се е борила точно срещу типа авторитарно управление, проведено от военната хунта в Бразилия. Авторитарно управление, за което авторът на поста и днес бленува... :-)
цитирай
8. krizata - И btw революционерката Дилма ...
08.10.2011 11:38
proximus написа:


И btw революционерката Дилма се е борила точно срещу типа авторитарно управление, проведено от военната хунта в Бразилия. Авторитарно управление, за което авторът на поста и днес бленува... :-)


Бленувам не за авторитарно управление, а за управление от народа, в името на народа!
цитирай
9. proximus - То и авторите на социалистическата ...
08.10.2011 14:07
То и авторите на социалистическата идея точно това бленуват... ама гледай колко лесно се израждат нещата.
Аз бленувам само да се спазват законите. И всички да си вършат работата, съвестно. Ако се замислите, ако всички в България го правеха - от политиците до циганите, щяхме да си живеем райско.
цитирай
10. dokumentalni - И кои закони бленуваш да се спазват? ...
08.10.2011 18:56
И кои закони бленуваш да се спазват? Тези, които подкрепят богатите и вкарват всички останали в бунището ли? Първо ги погледни тез закони и после бленувай...
цитирай
11. proximus - Е кои закони по-точно подкрепят ...
09.10.2011 12:39
Е кои закони по-точно подкрепят "богатите", че нещо ми е трудно да се сетя? Плоският данък ли? Корпоративният данък ли нещо де бърка? Или това че институциите подкрепят по законен начин "който плаща", посредством невършейки си работата ? Питам защото има разлика...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krizata
Категория: Други
Прочетен: 3844875
Постинги: 785
Коментари: 6084
Гласове: 7250
Архив
Блогрол
1. Икономическата криза слага края на една система
2. 5 (пет) цента за литър бензин!
3. Икономическата криза - шанс за възраждане на България
4. Китай – световна работилница, но само дотук?
5. Правителствата на Големите излязоха на път без изход
6. Дянков ни готви съдбата на Исландия
7. Параванът рейтингови агенции
8. Обама и банкерите кръстосват шпаги
9. България сама пожела да влезе в криза!
10. Барозу показа на Бойко "кой в България е шефът”!
11. Да поумуват, да помъдруват, пък да си ходят!
12. Светът – в рецесия или в системна криза?
13. Страхът от кризата
14. МВФ вече не е за ниска инфлация
15. България - Беларус: кой сега е номер едно?
16. Университетски преподаватели - за кризата у нас и по света
17. Mr Dyank_off и изпускащи парата вулкани
18. Безпътицата на монетаристката идеология
19. Някои от моите участия при легендарния журналист Валентин Фъртунов
20. Пред сп. Тема: Няма заговор за ръста на цените.
21. Искам да съм негър в щата Алабама...
22. Разпасаната либерастия
23. САЩ готвят спец операция срещу Европа
24. Капитализмът изживява последната си криза
25. Analyse comparative de l’Ukraine et de la Bulgarie
26. Национальная идея как фактор развития до и после индустриальной революции
27. Великое экономическое открытие Розы Люксембург. Почему оно было проигнорировано и какие перспективы оно открывает
28. Деглобализира ли се светът и как това ще се отрази на България?
29. Пред радио Пловдив на БНР - 29.11.11
30. Пред "Евронюз" с водещ Димитър Вучев