Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2016 13:36 - ЕС и България на кръстопът
Автор: krizata Категория: Политика   
Прочетен: 2705 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 21.06.2016 15:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Гостувам в предаването "Делници" на Николай Колев! Гледайте оттук!



Гласувай:
4



1. x111 - Англия няма да напусне ЕС, каквито и ...
21.06.2016 19:06
Англия няма да напусне ЕС,каквито и да са резултатите от местния референдум-официалните власти просто ще проигнорират "волята на народа","демокрация" в действие,няма как.А и Ми-6 заедно с ЦРУ си свърши работата като уби едино от защитниците на европейската уния,целта е изпълнена-общественото мнение в Англия се преобърна на сто и осемдесет градуса по въпроса за референдума,поредната елементарна манипулация в духа на "1984".
А България ще бъде захранвана с външни заеми и болни илюзии...
цитирай
2. x111 - "Има един единствен начин да ...
21.06.2016 19:06
"Има един единствен начин да разберете двойния стандарт и поведението на Запада. Разделете хората на висши и низши, както казват германците – на оберменши и унтерменши. Висшите, това са те, западняците, низшите – това сме всички ние, останалите. Висшите са морално задължени помежду си, един на друг, но не са морално задължени на низшите. С други думи, помежду си висшите поддържат един морал, уважават се, по-малко се лъжат и мамят, признават си правата, ценят си живота. В същото време те, висшите, не признават правата на низшите, освен на думи, лъжат ги по-често, мамят ги, не ценят живота им и не изпитват уважение към тях. Точно затова смъртта на милиони иракчани, на хиляди сирийци и украинци нямат никакво значение. Те са унтерменши, чийто живот не е ценен. Друго е 17 или 100 французи или 300 холандци. Затова със Запада не може да се преговаря. Запада не признава правата ни затова смята, че единствения начин за водене на преговори е те да диктуват останалите да се съгласяват. Затова преговорите със Запада са възможни единствено от позиция на силата. Както правеше СССР и както опитва сега Русия. Затова западните компании в страни като нашата си позволяват неща (вкл. корупция), които в западните страни са немислими. Ако трябва поведението на западняците да се обобщи с едно изречение то то е „Ако срещнеш наивник – лъжи го, ако срещнеш слабак – бий го.“ Това е есенцията на западната външна политика. Останалото е куха реторика, с която западняците се опитват да си създават благороден имидж."

http://antipropaganda/Paris13.html
цитирай
3. x111 - http://antipropaganda/Paris13.html
21.06.2016 19:08

И накрая, кому бяха нужни изстъпленията на „Шарли ебдо“? Западняците се имат за цивилизовани, претендират за морал и ценности. Е как тогава не им е известно, че обиденият решава кое е обидно и кое не. Как така не им е известно, че след обида се дължи извинение, освен ако не е нанесена нарочно. В Норвегия имаше карикатури, които мюсюлманите сметнаха за обидни. Норвежците се извиниха, французите – не. Във всеки уважаващ себе си интернет форум има правила, които забраняват обидите на верска и религиозна основа. Но вестничета като „Шарли ебдо“ могат да си ги позволят. На какво основание? Това ли е свободата на словото? Очевидно това е някаква криворазбрана цивилизация. Ако „Шарли ебдо“ са сбъркали, французите трябваше да ги порицаят, не го направиха. Да, нападението на редакцията и убийството на 17 души не е много съразмерен отговор от страна на ислямистите, но организираното по този повод шествие беше върхът на лицемерието. На това шествие присъстваха Саркози, на чийто съвест тежат много повече либийски жертви, и Порошенко, чийто армия в югоизточна Украйна по това време убиваше по 10-20 души дневно!

Предполагам, сега французите пак ще организират шествие. Но искам да ги питам, къде бяха тия толкова морални и политически ангажирани французи, когато техните самолети избиваха либийци, когато техните командоси разпалваха войната в Сирия, когато украинските фашисти убиха над 100 души (официално около 40) в Одеса, когато Оланд заедно с Меркел оказваха и продължават да оказват подкрепа на Порошенко, докато той избива с артилерия собственото си рускоезично население. Да, преди това „шествие на лицемерието“ можеше да се мисли, че политическия елит на франция прави неща които французите не искат, но „Шарли ебдо“ няма нищо общо с политическия елит. Участието в шествието на лицемерието също. Французите показаха, че стоят зад своя политически елит и следователно зад неговите международни престъпления в частност в северна Африка и Близкия Изток. Това вече е съучастие, няма невинни жертви. Така че аз не се солидаризирам с французите. Това, което стана в Париж е нищо, в сравнение с това което французите, заедно с другите западни страни, сториха в Либия, Ирак, Афганистан, Сирия и на други места.
цитирай
4. x111 - Когато "неприятните" истини говорят...
21.06.2016 19:12

Организирането на преврати е най-малкото зло. Кой създаде Ал Каеда? САЩ, за да се бият с руснаците в Афганистан. Кой подмами Саддам да нападне Кувейт? Пак САЩ (1). Най-голямото зло обаче са ембаргото срещу Ирак след Първата война в Персийския Залив и разбира се безумните и напълно необосновани войни срещу Афганистан и Ирак през 2003. Между 400 и 500 хиляди иракски деца под 5 години са умрели от глад поради ембаргото (1). Общия брой жертви се изчислява на около милион. Още толкова са жертвите на Втората война в Залива, а бежанците се оценяват на около 4 милиона. Какъв беше повода за войната? Една лъжа – притежаването на оръжия за масово унищожаване от „режима на Саддам“. После, след войната, когато се оказа, че такива оръжия няма, САЩ смениха песента. Била войната за „установяване на демокрация“. Повече от 10 години след войната Ирак е „ад под небето“. В удобните си жилища европейци и американци охолно се отдават на амнезия, относно своите дела в Ирак, но мислите ли, че иракчаните могат също така лесно да забравят?

Днес САЩ открито заявява, че е обучавал терористи, които се бият в Сирия и които Западът, вкл. Франция, нарича „умерена опозиция“. Кое е умереното на това да убиваш? Умерена опозиция е БСП (в момента), крайна опозиция – Атака. Считате ли че ще е „умерено“ и приемливо атакистите да тръгнат с оръжие по улиците. Както „Десен сектор“ тръгнаха в Украйна, пак с подкрепата на Запада. Помните ли новината за арестуваните френски командоси в Сирия през март 2012 (2)? А преди това имаше съобщения за британски и катарски офицери, които обучават „умерената опозиция“ (3). Запада, включително Франция, стои в основата на Сирийския конфликт. Запада създаде и манипулира сирийската опозиция, като се опита да й придаде приемлив за западните стандарти вид. Не успя. В „умерената опозиция“, надделяха крайните ислямистки настроения на нескрито терористични организации. Въпреки това Западът, включително Франция, продължава да ги поддържа.

Помните ли кой поведе бомбардировките над Либия? Да, точно Франция. Франция на Саркози. Какво стана с Либия след Бомбардировките? Втори Ирак. Втори ад на земята. Пели били французите Марсилезата, когато ги извеждали от атакувания от ислямистите стадион в Париж. А когато френските самолети бомбардираха Либия, пяха ли французите марсилезата? Или френските пилоти са пели Марсилезата? При Оланд Франция се забърка с още един конфликт – този в Мали.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krizata
Категория: Други
Прочетен: 3825771
Постинги: 785
Коментари: 6084
Гласове: 7250
Архив
Блогрол
1. Икономическата криза слага края на една система
2. 5 (пет) цента за литър бензин!
3. Икономическата криза - шанс за възраждане на България
4. Китай – световна работилница, но само дотук?
5. Правителствата на Големите излязоха на път без изход
6. Дянков ни готви съдбата на Исландия
7. Параванът рейтингови агенции
8. Обама и банкерите кръстосват шпаги
9. България сама пожела да влезе в криза!
10. Барозу показа на Бойко "кой в България е шефът”!
11. Да поумуват, да помъдруват, пък да си ходят!
12. Светът – в рецесия или в системна криза?
13. Страхът от кризата
14. МВФ вече не е за ниска инфлация
15. България - Беларус: кой сега е номер едно?
16. Университетски преподаватели - за кризата у нас и по света
17. Mr Dyank_off и изпускащи парата вулкани
18. Безпътицата на монетаристката идеология
19. Някои от моите участия при легендарния журналист Валентин Фъртунов
20. Пред сп. Тема: Няма заговор за ръста на цените.
21. Искам да съм негър в щата Алабама...
22. Разпасаната либерастия
23. САЩ готвят спец операция срещу Европа
24. Капитализмът изживява последната си криза
25. Analyse comparative de l’Ukraine et de la Bulgarie
26. Национальная идея как фактор развития до и после индустриальной революции
27. Великое экономическое открытие Розы Люксембург. Почему оно было проигнорировано и какие перспективы оно открывает
28. Деглобализира ли се светът и как това ще се отрази на България?
29. Пред радио Пловдив на БНР - 29.11.11
30. Пред "Евронюз" с водещ Димитър Вучев