Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11 22:08 - По проблема за фалшивите новини
Автор: krizata Категория: Политика   
Прочетен: 201 Коментари: 21 Гласове:
2

Последна промяна: 14.11 22:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Смятам, че основният проблем в явлението на т.н. "фалшиви новини" е различната трактовка на едно или друго събитие и гледната точка, от която се разглежда то!

Така например, на нас, цивилизованите народи, ни е свойствено да смятаме, че знаем как трябва да живеят онези - по-изостаналите в цивилизационното си развитие жители на планетата!

И започваме упорито и с поглед за много години напред да инвестираме колосални ресурси, за да убеждаваме тези изостанали народи (чрез отглеждане на определени техни представители), в предимствата именно на нашия начин на живот!


Когато решим, че е дошло подходящото време минаваме и на преки действия, като организираме вътрешни преврати, революции и други подобни действия, докарващи на власт хората, в които сме инвестирали толкова много обществени средства!

Понякога обаче някои представители на аборигентските народи обявяват нашите действия за пряка намеса в техните вътрешни работи и започват конфликти, които често ескалират в твърде остри форми!

И тук идва нашето справедливо възмущение: та нали ние, цивилизаторите, желаем само вашето добро, а вие, диваците, не разбирате колко е важно да възприемете нашия начин на живот, за да станете част от по-прогресивното човечеството! В такава обстановка се раждат и условията за т.н. фалшиви новини!

Последният, най-ярък пример за тези процеси бе организираният от нас преврат в Украйна! След десетилетия целенасочени усилия по линия на лансираната от нас програма за "Източно партньорство", ние бяхме убедени, че е дошъл моментът и поредната порция световни аборигени са готови да приемат нашия начин на живот. Че ние действаме единствено и само в интерес на обикновените украинци, за които бяхме убедени, че главната им мечта е да живеят точно както ние си го представяме!

И се започна една страхотна бъркотия! Онези, които бяхме обучили в манипулация на общественото мнение, започнаха да провеждат операции по сваляне на законната власт (все пак някак трябваше да се оправдават колосалните средства, вложени в обучение на тези наши местни поддръжници)!

Оказа се, обаче, че не всички от аборигените ни възприемаха като свои цивилизатори, а ние решихме, че това не може да е истина - все пак нали ние сме носители на най-справедливото обществено устройство в човешката история и не би могло да е възможно някой да не ни възприема именно като такива!


Решихме, че други варвари (от изток) ни пречат да превърнем скорострелно украинците в цивилизовани граждани на света и тръгнахме целенасочено към директна конфронтация с онези - източните диваци. Проблемът е, обаче, че половината от украинците наистина не искат да са като нас, и да живеят като нас!

Естествено, че ние като богоизбрани дори не можехме да си представим хипотетичната възможност някой да не приема нашия начин на живот като еталонен и за себе си!
Съответно, когато хората в Крим избраха свободата пред готвещия им се неонацистки режим, познат от историята като кървав и безпощаден (попитайте поляците за кланетата във Валъйн) ние решихме, че всъщност става въпрос за окупация от страна на източните варвари!

След като преди това наши представители гарантираха мирното предаване на властта в Украйна, гаранции които бяха забравени буквално за няколко часа, тогава е съвсем естествено част от местните диваци да се замислят:"А дали следващия път, когато ни се гарантира нещо, то всъщност ще има някакво покритие?"


И в момента живеем в два паралелни свята: ние говорим за варварска окупация, а те за възможност да се самосъхранят като народ със своите вековни традиции (напомням, че от наша гледна точка всички те са аборигени, подлежащи на оцивилизоване).

И се раждат т.н. фалшиви новини: в Сирия ние твърдим, че се борим срещу терористите от ИДИЛ, но в същото време ги пускаме да се измъкнат безнаказано и въоръжени, за да се бият на други участъци от фронта срещу същите тези варвари, които не желаят да възприемат толкова ценния наш начин на живот! Утре обаче същите терористи ще бъдат окончателно победени и техните остатъци ще се върнат в нашите градове и ще продължат да тероризират нашето население!

Като човек, който преди около десетилетие прогнозира всички тези предстоящи да се случат по онова време процеси и събития, това което става около нас е напълно предвидимо! Проблемът е, че армията от ваши анализатори и експерти, които най-вероятно получават и сериозни възнаграждения за дейността си, не виждат безперспективността на подобен род политики!

Все пак, надеждата, че някога нашият цивилизован свят ще започне да провежда по-адекватна от досегашната си стратегическа политика по отношение на останалите народи, продължава да тлее и да не угасва!
Не ние сме богоизбрани! Просто случайно стечение на исторически обстоятелства, които достигат предела на своето влияние върху икономическото развитие на съвкупното човечество!Гласувай:
3
11. getoveyoselph - Nikoi ne ta 4ete ve ebasi mu i skukata
14.11 22:15
Ebasi sku4noto skrii sa v ku4i laino
цитирай
2. krizata - Ebasi sku4noto skrii sa v ku4i la...
15.11 08:39
getoveyoselph написа:
Ebasi sku4noto skrii sa v ku4i laino


Може ли еничарите да пишат на български!
цитирай
3. krizata - И за това става дума:
15.11 10:41
http://dnes.dir/news/siria-islyamska-darzhava-rakka-26590179?nt=4
цитирай
4. krizata - Мнението на украинците живеещи в Крим:
15.11 13:59
https://ria/society/20171115/1508855263.html
цитирай
5. x111 - Д-р Хитов, не е нужно да отделяте ...
15.11 17:45
Д-р Хитов,не е нужно да отделяте внимание на жалката българска псевдомедийна камарила и обслужващо-вярващите й идиоти.
цитирай
6. x111 - "в предимствата именно на ...
15.11 17:48
"в предимствата именно на нашия начин на живот!"

И какви са ни "предимствата",България е превърната в деградирала и умираща страна,с кръгли глупаци начело й.
цитирай
7. x111 - Българския политически елит е п...
15.11 17:59
Българския политически елит е посмешище и пример за най-висока сервилност в целия свят,жалка карикатура,която дори на остров Тонга не бива възприемана сериезно,може би това са ни "предимствата"?
цитирай
8. x111 - Не виждам с какво точно ни пречат ...
15.11 18:13
Не виждам с какво точно ни пречат "варварите"?

Прекъсваме всякакви контакти с тях,във всички области,и продължаваме напред.
Къде е проблема?
цитирай
9. x111 - Мои размисли Почему создание новой Османской империи и мирового халифата является неизбежным процессом?
15.11 19:22
Новая Османская империя неизбежна.Кстати возрождение идеи и доктрины Османской империи была еще

при "светского руководителя"Турции Тургуте Озала в 80-х годов 20 века.Не важно кто будет правит Турцию:Эрдоган, Барак,Мехмед или кто-нибудь другой,у них одна и та же доктрина,это имперское государство,турки это имперский народ,ибо политический вектор не зависит от обещания и намерения и красивых фраз для успокоения,а от реальных возможностей.

Итак каковы реальные возможности Турции в 2035-2040 гг :это будет

-150-170 миллионное турецкое молодое,гипермотивированное и фанатизированное население,сильное консревативное общество исламского патриархата,жадное для экспансии.Лучшее американское наукоемкое вооружение пятого и шестого поколения будет находится в руках турецкой армиии,вполне вероятно наличие собственных РВСН,огромная реальная экономика.

Нынешнее геополитическое состояние Турции: Сегодня на Балканах турки полностью контролируют Албанию,Болгарию,Македонию,Северную Грециию,частично Румынию и конечно Боснию,собенно после геноцида против сербов.

На Кавказе: Очень сильное турецкое влияние наблюдается в Грузии,не говоря же про Азербайджан-он полностью турцизирован,и конечно довольно мощно влияние турков на Северном Кавказе по всем направлениям,вплоть до постоянного разжигания антирусского исламского терроризма,антирусского сепаратизма и руссофобии среди местного населения.Факт.

Очень сильно турецкое влияние по всем направлениям наблюдается на Украине,Молдавии и Гагаузии.

Поволожье и Сибирь: Довольно сильное турецкое влияние чуть-ли не вплоть до дистанционного управления со стороны турков наблюдается в Татарстане,Башкирии,Чувашии,Алтае,Бурятии,Якутии,Заполярье.

Центральная Азия: Очень сильное турецкое влияние: духовное,экономическое и политическое вплоть до полного контроля наблюдается в Казахастане,Туркмении,Киргизии,Узбекистане и даже в персидском Таджикистане.

Формула турков довольно проста: создание империи на основе пантюркизма,великого Турана,то есть Турция это ядро для всех тюркоязычных народов в мире плюс исламский синтез-Турция это ядро мирового халифата.

Таким образом география Турции вырастет до масштабов Британской империи.

Да, и для американцев и вообще для всего Запада выгоднее наличие Османской империи и тотальный распад России,ибо это хороший инструмент для контроля всей Евразии
цитирай
10. x111 - И Турция не е виновна или "л...
15.11 19:29
И Турция не е виновна или "лоша",че има аспирации и амбиции за възстановяване на геополитическата мощ на Османската империя,мания за величие има всяка държава инарод,защото политиката винаги зависи от реалните възможности.
Просто такива са закономерностите на историческия процес.
Свят без насилие,бедност и геополитически интереси е възможен само в рамките на Комунистическия проект,в рамките на единна световна социалистическа република,за начало.
цитирай
11. krizata - И Турция не е виновна или "л...
15.11 19:32
x111 написа:
И Турция не е виновна или "лоша",че има аспирации и амбиции за възстановяване на геополитическата мощ на Османската империя,мания за величие има всяка държава инарод,защото политиката винаги зависи от реалните възможности.
Просто такива са закономерностите на историческия процес.
Свят без насилие,бедност и геополитически интереси е възможен само в рамките на Комунистическия проект,в рамките на единна световна социалистическа република,за начало.


Звучи много оптимистично: "Единна световна социалистическа република!"
цитирай
12. x111 - "Звучи много оптимистично: ...
15.11 20:04
"Звучи много оптимистично: "Единна световна социалистическа република!"
-----------
В противен случай човечеството може да очаква: ужас без край,хаос,едни и същи грешки,катаклизми и възпроизводство на исторически събития.

"Надо преодолеть догматизм"-проф. Роберт Нигматулин
цитирай
13. krizata - Запорожка Украина също може да избяга от неонацистите:
15.11 20:20
https://www.youtube/watch?v=JnRi9fhIwfQ
цитирай
14. x111 - И Турция не е виновна или "л...
15.11 20:25
krizata написа:
x111 написа:
И Турция не е виновна или "лоша",че има аспирации и амбиции за възстановяване на геополитическата мощ на Османската империя,мания за величие има всяка държава инарод,защото политиката винаги зависи от реалните възможности.
Просто такива са закономерностите на историческия процес.
Свят без насилие,бедност и геополитически интереси е възможен само в рамките на Комунистическия проект,в рамките на единна световна социалистическа република,за начало.


Звучи много оптимистично: "Единна световна социалистическа република!"


Великата идея и мечта на Ленин.
цитирай
15. x111 - Запорожка Украина също може да избяга от неонацистите
15.11 20:31
Неслучайно, "Запорожката сеч" е творение на великия възсъединител на руския народ,гетмана Богдан Хмелницки.
Все пак Ви препоръчвам да не употребявате названието "Украйна",това е пренебрежителната полска дума за покрайнина,за географска провинция.Исторически правилното име на тази земя е Малая Русь или Малката Русия,исконна руска земя-от Луганск до Беловосток/"Бялисток" дн.Полша/.

Малая Русь или Малорусия е люлката на руската държавност.
цитирай
16. x111 - И Турция не е виновна или "л...
15.11 20:36
x111 написа:
krizata написа:
x111 написа:
И Турция не е виновна или "лоша",че има аспирации и амбиции за възстановяване на геополитическата мощ на Османската империя,мания за величие има всяка държава инарод,защото политиката винаги зависи от реалните възможности.
Просто такива са закономерностите на историческия процес.
Свят без насилие,бедност и геополитически интереси е възможен само в рамките на Комунистическия проект,в рамките на единна световна социалистическа република,за начало.


Звучи много оптимистично: "Единна световна социалистическа република!"


Великата идея и мечта на Ленин."Колелото на историята се върти и ще се върти до окончателната победа на комунизма."

Георги Димитров.
/Най-известният българин в света/.
цитирай
17. x111 - Не чувстват ли,че стават жалки и смешни в безсилието си
15.11 22:18
Да и на мен Кремъл "ми плати" да пиша за независимостта на Каталуния. :-)))))
--------
"Руски хакери в социалните мрежи провокирали недоволство в Каталония,руските СМИ не представяли информацията обективно".

Като че ли западните "СМИ" са много обективни,най-малкото западняците могат да говорят за обективност и за информационна война .Жертвите на цветните революции организирани от западната информационно-пропагандна машина са безброй.
цитирай
18. x111 - Толкова струва "свободата на ...
15.11 22:22
Толкова струва "свободата на словото" на Запад.Обикновен фашизъм породен от двойните им стандарти.Когато истината не им изнася налагат безцеремонна цензура и се оправдават с имишльотини.
цитирай
19. x111 - Беларусинформ.Новини от Белорусия
17.11 16:40
Глубина переработки древесины в Беларуси после запуска новых заводов превысит 90%
-----------
Глубина переработки древесины в Беларуси после запуска новых целлюлозно-бумажных заводов превысит 90%, сообщил председатель концерна "Беллесбумпром" Юрий Назаров во время онлайн-конференции на сайте БЕЛТА. "Благодаря модернизации увеличились объемы и глубина переработки древесины внутри страны. Так, в 2006 году обрабатывающими предприятиями Беларуси было потреблено 5,2 млн куб.м древесины, в 2016 году - уже 10,5 млн куб.м. Причем большая часть этого сырья - 8,4 млн куб.м - пошла в глубокую переработку: на производство древесных плит, фанеры, целлюлозы, дверей, окон, строительных конструкций. Глубина переработки с 38,5% в 2006 году увеличилась до 80% в 2016 году. В перспективе, когда заработают новые целлюлозно-бумажные заводы, глубина переработки превысит 90%", - сказал Юрий Назаров. По его словам, сырье стало использоваться гораздо эффективнее. "Так, средняя цена 1 куб.м древесного техсырья лиственных пород (ольха, осина) - примерно $13. Можно изготовить 1 куб.м плиты ДСП (на это пойдет 1,65 куб.м древесины) и продать, получив от $90 до $120", - отметил председатель концерна. Еще больше добавленной стоимости образуется при производстве целлюлозы и мебели. "Для производства 1 т сульфатной целлюлозы хвойной требуется 5,6 плотных куб.м древесины - сосновых балансов. 1 кубометр этого сырья сегодня можно продать в среднем за $17, соответственно 5,6 куб.м - за $95,2. Но переработав их в 1 т целлюлозы, мы получаем за нее выручку в $600. А если взять ценные породы древесины, например, дуб, и переработать ее не в доску, а в мебель, на 1 кубометре мы получим до нескольких тысяч долларов. То есть эффект очевиден", - подчеркнул Юрий Назаров

Читать полностью: http://www.belta/economics/view/glubina-pererabotki-drevesiny-v-belarusi-posle-zapuska-novyh-zavodov-prevysit-90-nazarov-265366-2017/
цитирай
20. x111 - Беларусинформ.Новини от Белорусия
17.11 16:52
Компания Geely открывает завод «БелДжи» в Беларуси

На первом этапе с конвейера будут сходить 60 тысяч автомобилей в год с перспективой увеличения мощностей до 120 тысяч. Завод будет производить автомобили Geely в основном для российского рынка. Напомним, на новом заводе «БелДжи» будут выпускать два кроссовера Geely — NL 3 и NL 4, и компактный седан. Предположительно, первым с конвейера нового предприятия сойдет флагманский кроссовер Geely Atlas.
Белорусско-китайское СЗАО «БелДжи», выпускающее легковые автомобили под маркой Geely, создано в 2011 году. В феврале 2013 года на предприятии был собран первый автомобиль. Акционерами «БелДжи» являются ОАО «БелАЗ» (51,49%), Zhejang Jirun Automobile Co., Ltd (33,47%), СЗАО «Союзавтотехнологии» (9,01%) и CITIC International Investment Limited (6,03%). В 2015 году между Борисовом и Жодино началось строительство новой площадки по выпуску автомобилей. Для реализации проекта выделен китайский кредит на 158,7 млн долларов. Общий объем инвестиций составит 400 млн евро.

На территории завода разместятся цеха сварки площадью более 9 тысяч кв. м, сборки — 16 тысяч кв. м и окраски — около 8 тысяч кв. м.
Читать полностью: https://auto.tut/news/autobusiness/568947.html


цитирай
21. x111 - А разликата между стандартите за горива Евро-1,2-3,4-6 е минимална,освен това ЕС нарушава нормите на СТО
17.11 16:57
И в България откриха завод за китайский автомобили,но

"ЕС спря завода за коли на Гриша Ганчев"

"Заводът за автомобили на Гриша Ганчев, спря сглобяването на коли, съобщава "Телеграф", позовавайки се на три независими един от друг източника. Една от причините била, че китайските коли, които излизат от фабриката на ловешкото село Баховица не покривали стандарта за вредни емисии Евро 6, който ЕС въведе като задължителен за произвежданите през 2016 г. автомобили. Голямо количество произведени коли в завода прашасват, а половината персонал - около 60 души, е уволнен още в края на октомври, пише изданието. Служители си тръгнали по параграфа "по взаимно съгласие". След голямата чистка са останали само шефовете на екипи и част от работниците на поточни линии. Причината е, че без тях производството много трудно би могло да се възобнови.

Прочети повече в Blitz: https://www/goreshtite-novini/es-sprya-zavoda-za-koli-na-grisha-ganchev_news386399.html
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krizata
Категория: Други
Прочетен: 2401026
Постинги: 756
Коментари: 5870
Гласове: 6837
Блогрол
1. Икономическата криза слага края на една система
2. 5 (пет) цента за литър бензин!
3. Икономическата криза - шанс за възраждане на България
4. Китай – световна работилница, но само дотук?
5. Правителствата на Големите излязоха на път без изход
6. Дянков ни готви съдбата на Исландия
7. Параванът рейтингови агенции
8. Обама и банкерите кръстосват шпаги
9. България сама пожела да влезе в криза!
10. Барозу показа на Бойко "кой в България е шефът”!
11. Да поумуват, да помъдруват, пък да си ходят!
12. Светът – в рецесия или в системна криза?
13. Страхът от кризата
14. МВФ вече не е за ниска инфлация
15. България - Беларус: кой сега е номер едно?
16. Университетски преподаватели - за кризата у нас и по света
17. Mr Dyank_off и изпускащи парата вулкани
18. Безпътицата на монетаристката идеология
19. Кризата предстои - една продукция на Валентин Фъртунов с мое телефонно включване след 16 минута
20. Една продукция на Валентин Фъртунов с мое телефонно включване след 41 минута!
21. Пред сп. Тема: Няма заговор за ръста на цените.
22. Искам да съм негър в щата Алабама...
23. Една продукция на Валентин Фъртунов - коментар по темата Беларус с мое включване след 31 минута!
24. "Четвъртата власт" една продукция на Валентин Фъртунов - мое включване след 18 минута
25. САЩ готвят спец операция срещу Европа
26. "Неолиберализмът" - една продукция на Валентин Фъртунов; моето включване е след 23 минута
27. Разпасаната либерастия
28. 3 мои участия в "10 степен по Рихтер" - една продукция на Валентин Фъртунов
29. Капитализмът изживява последната си криза
30. Analyse comparative de l’Ukraine et de la Bulgarie