Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2011 22:11 - Империята дава заден ход
Автор: krizata Категория: Видео   
Прочетен: 5341 Коментари: 9 Гласове:
10

Последна промяна: 17.03.2011 22:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Една продукция на Валентин Фъртунов от 13.03.2011 г.
Моето включване по телефона е след 41 минута!
За да гледате, кликнете тук!



Гласувай:
10



1. krizata - Г-н Фъртунов страшно много помага, ...
18.03.2011 19:47
Г-н Фъртунов страшно много помага, давайки шанс за представяне на мнения, недопустими за пред други медии.
Така че поздравленията (и благодарностите) са изключително за него!
цитирай
2. wladimir - Който иска нека се запознае с научната ...
18.03.2011 21:47
Който иска нека се запознае с научната истина :

Сборник посветен на оценката от въздействието на ЧАЭС върху околната среда.

на Института по радиационна безопасност към РАН:

Кой помогна да се създаде чернобилския мит:

http://proatom.ru/modules.php?name=News&file=print&sid=191

Съдете сами. Вие ще се сетите!

http://www.ibrae.ac.ru/russian/chernobyl-3d/index.html

"Чернобилски Форум"-организация на ООН,МАГАТЕ,СЗО:
Доклад

http://www.who.int/ionizing_radiation/chernobyl/who_chernobyl_report_2006.pdf

И още много допълнителни материали.

Но жълтата информация е с приоритет ??!!
цитирай
3. krizata - Действително, ситуацията по Че...
18.03.2011 23:18
Действително, ситуацията по Чернобил е така раздута, че стига до параноя!
Личен опит!
цитирай
4. proximus - Интересно предаване, интересни ...
19.03.2011 01:21
Интересно предаване, интересни гледни точки, наистина.
Добър анализ на американската военна политика за последния половин век. Но външната политика на САЩ е много повече от няколкото ненужни войни в които тя затъва.
А и САЩ е държава, която е много трудно да бъде отписана, поради простия факт че в нея стремежа към личен и обществен просперитет са издигнати в култ. В детските градини малките американчета се учат да смятат не с ябълки и круши, а с доларчета. И още в основните училища се научават първите уроци по пазарна икономика (малките лимонададжийчета по филмите не са просто банална измислица). Докато израстват, даже и най-тъпия негър, научава че лидерството е нещо много важно, и че не на всеки се отдава, че бизнеса и личната инициатива са големи неща, че трябва да се бачка, че като има престъплени ще има и наказание и т.н. житейски уроци, на които нация като нашата скоро няма да се научи.
...
Идеята ми е че всичко това са предпоставки за развитие на силна икономика. И че америнците са най-добрите световни бизнесмени. И че не вярвам американската империя толкова лесно да залезе. Просто защото САЩ разполага с по-добрия човешки материал, и от Русия, и от Китай, и от Индия и от Бразилия. Иначе съм съгласен, че трябва да се откажат от ролята си на световен полицай, и че трябва да се задълбочат в своите си проблеми, а не в тези на света.
цитирай
5. krizata - Обективно ще им се наложи да го пр...
19.03.2011 09:21
Обективно ще им се наложи да го правят!

А иначе, благодарности за интересния анализ!

Поздрави!
цитирай
6. proximus - Съгласен съм относно коментарите ...
19.03.2011 09:35
Съгласен съм относно коментарите ви спрямо ядрената енергетика и хиперболизиране на опасностите от нея. 100 на 100 живущите в Козлудуй могат да се похвалят с по-добро здраве и по-добра природа, от тези около комплекса Марица-Изток (ако изобщо има желаещи да живеят в района).
Но има и др. гледна точка. Евтината енергия от АЕЦ (колкото и да е относително) предразполага към разхищението й. Гарантирам ви че ако тока стане 2 пъти по-скъп, скоро всички панелки в БГ ще бъдат санирани от собствениците си. И индустрията ще се стреми да инвестира в по-ефективни машини и технологии. А цената на тока, с използването на скъп ток от възобновяеми източници, тепърва ще нараства. И ако спадне консумирането на енергия с 30%, дела на зелената енергия ще стане от да речем 20% (както трябва да е в бъдеще) на 30-40%. Което вече е много и добре.
Има и нещо друго, докато на АЕЦ се гледа като универсалното решение на бъдещето, инвестирането в други енергийни разработки се суспендира. Фотоволтаиците ще си останат неефективни, а ядрения синтез ще продължи да се случва само на Слънцето и във водородните бомби. А пък имайте на предвид че подръжката на ветрогенераторите, макар и скъпа, отваря пътя на развитие на множество други индустрии, които могат да се развиват навсякъде по света. А не както сега с АЕЦ - автоматизация и защита от Германия (Сименс), реактор и резервни части за него от Русия (Росатом), ядрено гориво пак от Русия, съхранение на обработеното ядрено гориво пак в Русия...
цитирай
7. proximus - wladimir, Microsoft, Apple, Go...
19.03.2011 13:59
wladimir,
Microsoft, Apple, Google, AMD, Intel, GM, Ford, Coca Cola, GM, Ford, Boeing... са все американски корпорации, и общо взето големи, известни и важни за света. Да, водени от американци. Вие за колко руски се сещате? Аз защото се сещам единствено за гърбачите от Лукойл, Газпром и военната им индустрия. Това не ви ли говори чии мениджъри и трудово население е по-добро?
Да, горепосочените корпорации постоянно дърпат специалисти от тук и там. Но защо го правят? Просто защото предоставят среда и условия за живот и развитие. Да си чул наскоро някой българин да е имигрирал в Руската федерация?
Външна и фин. политика - пренасят проблемите си върху останалата част на света. Могат, правят го. Нали за това всяка държава си има своя външна политика, за да защитава своите си интереси - не тези на останалия свят.
САЩ и БГ - да, Джеймс Уорлик е единственият посланик у нас, който публично се бърка във вътрешните ни работи. И то как - говори открито за корупцията като проблем. И то на български :) Да сте чул руския посланик да говори за корупция? Било то и на руски? Ами няма да чуете защото корумпирана и слаба България им идва идеално.
САЩ и света - да, лошо е да се бъркат с военна сила. И в случаите когато са го правили сметката полза <-> човешки жерври + военни разходи , не им излиза. Но въпреки това щатите си остават по-добра и по-жизнеспособна държава от останалите.
цитирай
8. proximus - Почвам отзад напред. Руски инве...
19.03.2011 21:25
Почвам отзад напред.
Руски инвестиции за 10млрд... в какво? От раз се сещам за курорта Камчия, строен от московската община. И който подозирам че скоро ще стане труднодостъпен за българи. Или в рафинерията в Бургас? Или в туристически имоти? Впечатляващо смислени инвестиции.
Да, при все че основния продукт за износ на руснаците са енергоресурси и метали е нормално да сме нищожен пазар за тях. Индустрията ни никаква я няма, или където я има е преориентирана към не-енергоемки производства. Добре че ЕС и САЩ ни припомнят периодически, че това което е държавата ни е нещо неприемливо. От користни или безкористни подбуди.
Планът да ни ликвидират като нация... wladimir, никой не трябва да ни ликвидира. Ние сами си го правим. Защо никой не е тръгнал да ликвидира турците, сърбите или румънците? Или вероятно злите масони са преценили че ние носим най-големия акъл в изт.европа и не бива да правим конкуренция на немците :-)
От много години насам, всеки европейски гражданин може да си купи парче от плодородна Добруджа. Да произвежда и да продава на световния пазар, на пазарни цени. Ние също си купуваме зърно на пазарни цени, така че не виждам защо някой ще крои пъклени планове да ни вземе насила златното парче земя.
И ние със сигурност не спомагаме за световния прираст. Разни мургави, нехристиянски народи правят проблема и имат нужда от скопяване ;)
Казвате че американците са развили корпорациите си благодарение на колосалния си външен дълг. Ок, съгласен съм. Но защо държави със значително повече природни ресурси, респ. възможности за приходи като Саудитска Арабия, Иран, Русия и т.н. си харчат петро-доларите за бомби и ферарита вместо за иновации и индустрия която да продава на световния пазар?
цитирай
9. proximus - wladimir, прощавайте че очевидно ...
19.03.2011 22:27
wladimir, прощавайте че очевидно не съм ви на нивото. Просто нямам възможност да се ровичкам из нета и да търся конспиративни и алтернативни обяснения на иначе прости и обективни исторически процеси. Проумейте, че хората строят историята, а не някакви тъмни сили. И че образование+свобода+закони+ред водят до просперитет и до намиране на място на пазара - без значение дали се нарича СИВ или световен пазар.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krizata
Категория: Други
Прочетен: 3837861
Постинги: 785
Коментари: 6084
Гласове: 7250
Архив
Блогрол
1. Икономическата криза слага края на една система
2. 5 (пет) цента за литър бензин!
3. Икономическата криза - шанс за възраждане на България
4. Китай – световна работилница, но само дотук?
5. Правителствата на Големите излязоха на път без изход
6. Дянков ни готви съдбата на Исландия
7. Параванът рейтингови агенции
8. Обама и банкерите кръстосват шпаги
9. България сама пожела да влезе в криза!
10. Барозу показа на Бойко "кой в България е шефът”!
11. Да поумуват, да помъдруват, пък да си ходят!
12. Светът – в рецесия или в системна криза?
13. Страхът от кризата
14. МВФ вече не е за ниска инфлация
15. България - Беларус: кой сега е номер едно?
16. Университетски преподаватели - за кризата у нас и по света
17. Mr Dyank_off и изпускащи парата вулкани
18. Безпътицата на монетаристката идеология
19. Някои от моите участия при легендарния журналист Валентин Фъртунов
20. Пред сп. Тема: Няма заговор за ръста на цените.
21. Искам да съм негър в щата Алабама...
22. Разпасаната либерастия
23. САЩ готвят спец операция срещу Европа
24. Капитализмът изживява последната си криза
25. Analyse comparative de l’Ukraine et de la Bulgarie
26. Национальная идея как фактор развития до и после индустриальной революции
27. Великое экономическое открытие Розы Люксембург. Почему оно было проигнорировано и какие перспективы оно открывает
28. Деглобализира ли се светът и как това ще се отрази на България?
29. Пред радио Пловдив на БНР - 29.11.11
30. Пред "Евронюз" с водещ Димитър Вучев