Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2013 13:27 - ОБРЪЩЕНИЕ към читателите на krizata.blog.bg
Автор: krizata Категория: Видео   
Прочетен: 33474 Коментари: 18 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Моля да прочете, преди да гледате видеото:

Скъпи приятели,

идеята ми беше да запиша серия от видеообръщения, в които да осъществя директен контакт с вас и впоследствие, чрез тях да се опитам да изградя обратна връзка, отговаряйки на ваши въпроси и търсейки съвместно решение на текущи икономически проблеми, с които се сблъсква всеки един от нас.

Първото видео от тази серия е записано при примитивни условия, без някаква предварителна подготовка, мислите са идвали в момента и са се изливали безразборно. Получило се е нещо ужасно, като отгоре на всичко полупарализираната ми физиономия не изглежда никак добре от близък план. Реших да не правя презапис, още повече, че това което съм казал е дошло на момента и би било трудно да го възпроизведа отново в същия порядък. 

С една дума: като при всеки първи опит, се е получило кошмарно видео, което може би, ще бъде ценно единствено за най-върлите фенове на моя блог, както и за най-близките ми хора.

Затова, когато сядате да гледате 49 минутното ми първо обръщение, 
не очаквайте нещо суперпрофесионално! 

.....................

Ако, все пак, инициативата ми има нужния отклик, ще продължа и за в бъдеще да пускам подобни видеопослания, като много се надявам вие обилно да ме засипете с въпросите си (в коментарната рубрика), на които ще се постарая да отговарям впоследствие!

С извинение за крайната ми нескромност!





Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. x111 - Благодаря Ви за отличната иници...
28.07.2013 14:17
Благодаря Ви за отличната инициатива!Подготвям няколко въпроса,които ще Ви изпратя скоро.
С уважение!
цитирай
2. krizata - Благодаря Ви за отличната иници...
28.07.2013 16:22
x111 написа:
Благодаря Ви за отличната инициатива!Подготвям няколко въпроса,които ще Ви изпратя скоро.
С уважение!


И аз съм Ви признателен! Приятелски поздрави!
цитирай
3. atanasio - Поздрави
28.07.2013 17:40
Г-н Хитов първо искам да ви пожелая да се излекувате и отново да ви благодаря за труда който полагате да информирате хората - блога като цяло.

Според мен трябва да се каже ясно как се ограби - граби и ограбва България/данъкоплатците/.

Около 1996год. материални активи за 35 милиарда долара бяха обсебени и разграбени за 1 милиард долара.''' - http://frognews.bg/news_22026/Bankov_oktopod_skrit_v_sekretniia_doklad_Dobrev/ - един от коментаторите -Умен, 11/04/2010 - 15:09 '' го е казал хубаво - ''Те взеха заеми, обърнаха ги във валута, предизвикаха хиперинфлацията, и после върнаха парите в девалвирани левове. От разликата купиха практически всички предприятия, терени, гори на България, а Костов услужливо им я продаде за 1 милиард евро. ''

'' Иван Костов през юли 1998 г. прие стратегия за приватизация на енергетиката.......Електрическият гуру на БСП Румен Овчаров в края на 1998 г. говореше в парламента, че разпределителните дружества щели да се приватизират след три години. Операцията излезе по-дълга: чак през 2004 г. правителството „Сакскобурготски” продаде две трети от електроразпределителната ни мрежа, разделена на три големи залъка, за общо 693.2 млн. евро – цена, която според запознати не покрива и стойността на кабелите. Правителството на ГЕРБ се освободи от оставащата държавна третина през 2012 г. за близо 250 млн. лв.'' - http://snaiper-bg.net/2013/02/krivi-smetki/

Около 2001год. Маргарита Михнева го каза с риск за живота си - по закон държавата пази печалбите на фирмите 10 год. тоест прикрива се произхода на първият милион ,за капак 2005год. смъкнаха на 5 год. тоест за периода 1989 - 2000г. всичко е ''изпрано'' - по закон до вече не може да се докаже произход на парите.
Няма как да се отвори мозъка и да се сложат буквите,числата и таблиците за смятане и на момента човек да почне да чете ,смята т.е. иска учене ,четене за да се разбере как функционира Земята с физични,химични и т.н. закони - ИСКА четене за всичко за обща култура и за да не се повтарят грешките
цитирай
4. atanasio - За България
28.07.2013 18:00
се знаят принципно нещата и какво трябва да се направи.

Трябва да има система за курсовете на валутите и т.н. до счетоводните стандарти на МВФ за всяка държава ,и 16.5% стопиращата квота на САЩ в Св.банка е друга тема с ''вратичките''.
Въпроса е защо на Доминик Строс-Кан като шеф на МВФ му спретнаха изнасилване за предложението за Централна банка върху централните банки в света по подобие на Федералния резерв ,и всички документи по въпроса изчезнаха от публичното пространство практически моментално защото Централна банка върху централните банки в света означава нова световна валута вместо долара.

Честно незнам колко е правилно предложението на Доминик-Строс Кан и затова ще ви помоля г-н Хитов да кажете своето мнение.

Конспирации или истина за Папата - http://infobalkani.wordpress.com/2013/03/31/%D0%B9%D0%B5%D0%B7%D1%83%D0%B8%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B7%D0%B5-%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0/

Иначе според мен трябва ''кръгла маса'' от учени и експерти т.е. повече наука защото един човек не може да е експерт по всичко.

Положението в ЕС наистина е много сериозно но има решения и знам много неща но трябва ''кръгла маса'' и на межд. ниво за споделяне на идеи и стратегии ,и решения защото народното недоволство ще прерасне в граждански войни и т.н. може да настъпи хаос.

Както се казва и лошите правила са по-добри от хаоса.

Нещата се знаят и Силвио Газел още 1918год. е казал за 2-световна война - http://star05.net/infusions/booklib/book.php?book_id=199

Лихвата е кражба - http://star05.net/infusions/booklib/book.php?book_id=200 ,и не съм съгласен с всичко написано в книгата.

Елън Браун,САЩ Президент на Публичния Банков Институт го е казала - '' Премахването на лихвите показва, че така се редуцира средната стойност на обществените проекти с до 40%.'' - http://www.courtfool.info/bg_A_tale_of_two_monetary_systems.htm

Въпроса ми е правилна ли е идеята на Строс-Кан
цитирай
5. atanasio - Г-н Хитов
28.07.2013 18:39
Питам ви за Доминик Строс Кан и предложението дали е правилно защото завършвате постинга - http://krizata.blog.bg/drugi/2013/05/25/nashiiat-vyzgled-za-svetovnata-ikonomika.1113689 - С други думи, стратегическият замисъл на МВФ се заключава в следното: Нека националните правителства се борят с текущата криза с всички достъпни им средства - наскоро одобрени и от международните финансови институции - а към момента, в който негативните последствия от тази борба във финансовата сфера изплуват на повърхността, МВФ ще е готов да предложи както нов паричен механизъм, така и нова глобална валута, която да замести компрометираните долар, евро и т.н.
цитирай
6. atanasio - Г-н Хитов
28.07.2013 19:28
извинявайте ,че ви затрупах с информация и питания.

Извинявам се защото в предишен постинг пишете ,че имате заболяване - простете ако ви притеснявам и натоварвам.
цитирай
7. krizata - извинявайте, че ви затрупах с ин...
28.07.2013 19:36
atanasio написа:
извинявайте ,че ви затрупах с информация и питания.

Извинявам се защото в предишен постинг пишете ,че имате заболяване - простете ако ви притеснявам и натоварвам.


Всичко е наред! Прочетох внимателно всичките Ви съобщения и коментари! До скоро!
цитирай
8. atanasio - Истината е ,че
28.07.2013 20:06
трябва да има система за курсовете на валутите и т.н. до счетоводните стандарти на МВФ за всяка държава.

Засега САЩ се справят с задачата в смисъл засега са по-малкото зло поради простата причина ,че имат прозрачност - http://www.usdebtclock.org/# - ''табло'' и Китай могат да претендират за нещо само ако имат прозрачност като САЩ .

Като замисъл БРИКС е хубаво но няма прозрачност и ясни правила.

Има шокиращи данни в ''таблото'' но като цяло ще се оправят защото с шистовият газ вече връщат производствата и оня ден прочетох ,че са открили литий за 4млрд. батерии за ел.коли и т.н. ще си оправят търг.дефицит.

ФЕД изкупува ДЦК но едвали ще позволи да вдигне лихвата по ДЦК докато не оправят бюджетният дефицит и го свалиха с 350-400 млрд.$

Казано просто ФЕД държат около 8,5трлн.$ ДЦК и ако лихвите скочат ще трябва данъкоплатците да плащат т.е. да вдигат данъците и т.н.

Темата е сложна и САЩ трябва да бъдат оставени защото после може да изкарат другите виновни в смисъл ,че БРИКС са се отказали от долара и затова така е станало.

Става въпрос за правила и принципи - система за валутните курсове ,счетоводни стандарти на МВФ за всички държави ,С.Т.О. и т.н. и има неща за поправяне и изглаждане.

Това е моето мнение





цитирай
9. zaw12929 - докато се кефиш прочети:
29.07.2013 09:12
21. Есента на 2010 министър Младенов проспа отказа да влезем в Шенген
22. Министър Младенов си позволи поредица срещи с ционистки организации
23. ГЕРБ смени няколко пъти мнението си за АЕЦ Белене и зачерта името на България, като надежден партньор
24. ГЕРБ натрупа няколко милиарда задължения
25. През 2009 г ФВП( Фотоволтаичните паркове ) възлизат на 7.9 МВт. През 2012г те са над 100 пъти по вече 864 МВт
26. Бюджетът на БАН е намален, Фонд „Научни изследвания” предизвика протести, уволнение на министъра
27. Състоянието на съдебната система при управлението на ГЕРБ ще бъде запомнена със серия от скандали, съмнения за ключови назначения по високите етажи, намеса на изпълнителната власт.
28.Министърът на МВР Цветан Цветанов подложи на коментар конкретни съдии, а пред ВСС се проведе протест на магистрати
29.Главния прокурор е избран по процедурни правила, които предизвикаха спорове и съмнения.
30. Катастрофален избор на членове за КС Марковска и Гугушева
31. Вежди Рашидов уволни директорката на гимназията за изящни изкуства Мария Ландова, известния режисьор Станимир Трифонов- директор на студия „Време”, директорът на НИНКН , Йорданка Кандулкова
32 Намалена субсидията за читалищата. Не се дават средства за литература и периодика на читалищата
33. Не се дават средства за нова българска литература
34. Няма пари и за филми
35. Няма средства за музика и драма за провинцията
36. Приети са лобистки закони
37. Депутатите от ГЕРБ гласуваха мълчаливо
38. При управлението на ГЕРБ медиите са превърнати в техни слуги.
39. След управлението на ГЕРБ българите считат, че нямат бъдеще тук
цитирай
10. zaw12929 - истината е една:
29.07.2013 09:13
АНАЛИЗ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ
1. Борисов си отиде от властта след гладни бунтове
2.След 42 месеца управление ГЕРБ успя да натрупа 8 милиарда дълг
3. След 42 месеца управление ГЕРБ остави 800 000 милиона безработни, от които 100 000 младежи
4.Герб обявиха няколко пъти прекратяване кризата, а са я задълбочили
5.Бойко Борисов е единствения премиер, които не само не увеличи заплати и пенсии, а ги замрази. При неговото управление чиновници си раздават баснословни премии по 50- 70 хиляди лева.
6. При управлението на ГЕРБ лекарствата увеличават цените си 500 %
7. При управлението на ГЕРБ средния и малък бизнес е унищожен
8. При управлението на ГЕРБ за първи път млад мъж се самозапали в знак на протест срещу безобразията на власт, олигархия и мафията. Самозапалванията продължиха, самозапалванията също.
9. Всички безпристрастни икономисти твърдят, че след управлението на ГЕРБ на България ще и трябват по вече от 4 години за да се възстанови
10. След управлението на ГЕРБ всички отрасли са в катастрофално положение
11. След управлението на ГЕРБ България няма свободни фискални резерви, темповете на нарастване на правителствения дълг е притеснително, доверието в бизнес климата е разрушено,
Стопанските перспективи са напълно обезсърчителни.
12. България е изправена пред спасителни пакети на МВФ и ЕК
13.Лекарското съсловие беше унизено и от Трибуната на Парламента от Цветан Цветанов
14.. Симеон Дянков открадна 1.2 милиарда от здравните вноски на българите и когато КС нареди да ги върне- не го направи.
15. Докато болниците задлъжняват с милиони НЗОК планира брой инфаркти…
16. При управлението на ГЕРБ, управителят на НЗОК Пламен Цеков прави лобистка наркопоправка в ДВ
17.Предшественичката на НЗОК Нешева даде баснословни бонуси на себе си и чиновници на касата
18. При управлението на ГЕРБ е назначена за външен министър Румяна Желева, която се провали за поста евро комисар
19. При управлението на ГЕРБ външния министър Николай Младенов организира и сам участва в скандални срещи с балкански страни за да обсъжда Македония
20. Министър Младенов започна „реформа в министерството” целящо изгонване дипломати с агентурно минало
цитирай
11. x111 - до zaw 12929
29.07.2013 11:19
Тотална разруха след управлението на тези идиоти.Фалит,хаос и анархия.
цитирай
12. atanasio - ГЕРБ
29.07.2013 11:52
http://www.gledaigo.com/%d1%81%d0%b5%d0%bd%d0%b7%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%b2%d0%b8%d0%b6%d1%82%d0%b5-%d1%88%d0%be%d0%ba%d0%b8%d1%80%d0%b0%d1%89-%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d0%b7-%d0%bd%d0%b0-%d1%83%d0%bf%d1%80%d0%b0/

Април 2011г. съм писал на Мин.съвет за закон като ГФР в РБ-я http://en.wikipedia.org/wiki/Financial_incentives_for_photovoltaics#Germany
Може първата година да е 0,80лв. но с всяка следваща година намаление като ГФР 9-26% на година т.е.9% задължително - ясни правила.
И на 05.07.12год. по ''Канал-3'' в 10:00h гледах пресконференция за фотоволтаиците и ВЕИ ,и тези хора са писали също преди 1год. за тези проблеми с ВЕИ.

Далаверата е 20 000 000 000лв. - http://darikfinance.bg/novini/80521#comments

През 2010 г. кабинета на Борисов сложи ръка върху 1.4 милиарда лева от резерва на касата, събирани от 1999 г. насам за да гарантират финансовата стабилност на институцията и да подпомогнат бъдещи реформи - http://infobalkani.wordpress.com/2013/06/17/%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0/

Тук - http://darikfinance.bg/novini/89859#comments съм написал как се ограбват хората на световно ниво и в РБ-я
цитирай
13. krizata - Българинът трябва да разбере нещо много просто...
29.07.2013 16:01
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=578390502173346&id=1362904024&notif_t=like
цитирай
14. atanasio - Така е г-н Хитов
29.07.2013 18:34
от 2 нац.катастрофи България е излизала със селско стопанство и неможе да внасяме 80% от хранителните стоки - от 14млн.дка. до 1989год. у нас сега се напояват само 330 000 т.е. 42 пъти по-малко. Преди 1989год. 9млн.крави сега 900 000 и т.н. ако бройката на животните се върне като преди 1989год. се отварят 1млн.раб.места в месо,млеко и т.н. отрасли на промишлеността и Индия иска наши млечни продукти за Китай да не споменавам и Русия.

Преди 2-3год. съм писал да се приеме закон като Гърция за земед.земя защото - http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15289449,00.html и в Европа в ръцете на 3% от собствениците на земя са концентрирани 50% от цялата земеделска земя.

Играта е проста - изкупуват на глупаците земи и т.н. до концесии дадени от продажни политици - http://venziko.blog.bg/biznes/2012/10/04/kak-i-zashto-vyznikna-ikonomicheskata-organizaciia-briks.1005985

Моята идея е гражданите да кажат с референдум ако политиците ги е страх ,че 5% от бюджета отива в държ.инвест.банка за точно определени неща и веднага казвам от къде ще дойдат парите защото знам ,че има дефицит.

4 млрд.лв. се ощетява бюджета годишно само от контрабандата и отделно има още 6млрд.лв. които се източват законно - 1-1,5млрд.лв. се източват с обществени поръчки и второстепенните разпоредители на бюджета.

Всичко това се знае и ключа е кои са тези точно определени неща - 70 000 животновъди до края на тази година трябва да станат 1 категория за да предават млякото и т.н. подробности сумата 20 000лв.

И - http://www.greentech.bg/?p=37754 за санирането и за топла вода от слънцето - http://www.greentech.bg/?p=41529

Топлофикация да нагрява водата със слънце и т.н. има много подробности и тънкости и съм ги написал в блога си.

Основната идея е държ.банка до 1% лихва за точно определени неща и твърдя ,че до 2020год. може да се отворят 1млн. раб.места а до 2030год. да станем независими от внос на нефт ,газ - 4млрд.$ годишно.

Стратегията е проста но трябват пари и се отнася за ЕС и всички държави.
цитирай
15. x111 - Къде отиват нашите данъци
29.07.2013 18:52
Камен Алипиев,журналист от БНТ:
"Много ще се радвам,ако някой пусне една малка неутронка на Бузлуджа!ОСТАВКА!!! - :) Чувствам се обнадежден."

Коментарите са излишни.
цитирай
16. atanasio - до x111
30.07.2013 09:43
какво значи коментарите са излишни ?!

Със сигурност има хора от БСП които са за затвора но да слагаш всички под един знаменател и неутронка е повърхностно и глупаво.

По горе в коментар №12 съм дал нет-адреси за далаверите на ГЕРБ

Става въпрос за идеи и принципи а ,че Станишев и повечето са за затвора е друга тема - тук http://www.skat.bg/products.php?type=10&genre=2358 се говори за ошфорките на Моника и как ''Южен поток'' е станал от 1,7 на 3,4млрд.$

''ТЕ'' са хитри,лукави - данъкоплатците се грабят законно с ''вратички''

В основата на всичко е липсата на морал и може да има доза некомпитентност в смисъл несъзнателно да е станало ''вратичка'' в закона.

От 1997год. няма закон за фалит на физ. лица - http://darikfinance.bg/novini/81851#comments

Взимат от САЩ само това което има отърва с което могат да ограбват.

http://www.youtube.com/watch?v=t3SlWqBDgsg

'' Неслучайно, бившият главен икономист на СБ и Нобелов лауреат Джоузеф Стиглиц твърди, че именно политиката на „Вашингтонския консенсус” е провокирала азиатската финансова криза от края на 90-те (както впрочем и тази в Русия). На свой ред, италианският социолог Джовани Ариги определя това като „натрупване чрез изземване”, посочвайки, че с помощта на финансовите кризи и дефолти огромни финансови ресурси са били „изземвани” от развиващите се страни, натрупвайки се в САЩ и други развити държави от Г-7. Впрочем, именно в тази връзка, известният американски проповедник и борец за граждански права Джеси Джексън посочва, че „Империите отдавна не използват куршумите и камшика, а вместо това разчитат на СБ и МВФ” -
http://venziko.blog.bg/biznes/2012/10/04/kak-i-zashto-vyznikna-ikonomicheskata-organizaciia-briks.1005985


цитирай
17. atanasio - факти
30.07.2013 10:30
„Светът има нужда от реформа, дори и ако има силно противопоставяне от страна на бизнеса.Трябва да стигнем до корена на проблема с всеобхватна и ясна регулация”, категорична бе Кристин Лагард - http://economic.bg/news/18269/1/1/Lagard-Bankite-sa-po-opasni-otvsyakoga.html

Нещата се знаят и трябва разделяне на банкирането - http://borsi.blog.bg/novini/2012/10/28/investicionni-banki-i-finansova-kriza.1014554

Освен за банките Лагард говори за 32трлн.$ които се въртят в ошфорките годишно и 67трлн.$ сиво банкиране ,и манипулациите на LIBOR е друга тема - глобиха ги милиарди за кражба на трилиони.

Херман Ван Ромпой го каза преди месец - ЕС губи 1 000 000 000 000евро годишно от ошфорките и ще ги забранят до 2020год. но тогава е много късно.

Моята идея е проста - тези 1трлн.евро да отиват за електрически транспорт и ел.влакове които са най-екологичният и евтин транспорт.

Естествено преди всичко трябва да се гарантира физическото оцеляване на всеки човек и не с даване на пари а с обществени кухни ,безплатно здравеопазване и енергийни помощи защото някои хора просто харчат парите от помощи за алкохол и т.н.

Трябва да се спре глобалното затопляне защото процесите ще станат необратими и т.н. съм описал всичко във блога си.

Прогресивно облагане и данък лукс ,и забрана на ошфорките с цел - тези пари през бюджета да отиват за строго определени неща - ел.транспорт ;топла вода от слънцето и енергийна ефективност.

Естествено преди прогресивното облагане спиране на контрабандата за 4 млрд.лв. и тук - http://ikonomika.org/?p=7065#comment-190604 в коментар №1 съм дал фактите - не ми се пише и затова използвам хиперлинкове.

Мнозинството не разбира от макро и микро икономика и т.н. затова казвам какво може да направи всеки гражданин за да спре контрабандата - да изисква касова бележка за всяка стока и услуга ,и да не се купуват цигари без бандерол и т.н. няма да има кражби ако не купуваме крадени стоки и т.н. за всеки даден лев се изисква кас.бележка.
цитирай
18. atanasio - продължение
30.07.2013 11:49
Отделно за млякото трябва да се въведе закон - ако изкупуваш мляко на 0,35лв. крайната цена да е 0,70лв. като закона за такситата - таван на цените.
Искаш да го продаваш 2лв. няма проблем изкупуваш го на 1лв. и задължително касови апарати за всички прекупвачи/мляко,череши,цв.метали и т.н./ да се знае на каква цена изкупуват за да се сложи данък.
Счетоводните игрички са ясни и наскоро министъра на земеделието хвана тир с дини - подарък ?! - 20 тона
Всичко се знае но управляващите не искат да вземат мерки или немогат ,незнаят ?! - макар ,че свързаха кас.апарати с НАП и хубаво но някой трябва да изисква кас.бележки.
Всеки доход се облага и лихвата от влоговете също е вид доход и нормално е 10% данък.
Трябва да има ред и дисциплина - правила за всички еднакво но официалните данни са 33% сенчеста икономика.
И пак ще се повторя - смисъла е бюджетните излишъци на бюджета да се завъртят през държ.банка за строго определени неща или просто бюджета да се харчи за определени неща - например ако си купиш ел.кола да има субсидии и т.н. щом Англия може да заобикаля закона на ЕС за държ.помощ - - http://www.greentech.bg/?p=37754 за санирането и за топла вода от слънцето - http://www.greentech.bg/?p=41529
Икономиката е много просто нещо като стратегии
цитирай
19. krizata - За мощно подкпрепящите ме - искрени ...
30.07.2013 12:07
За мощно подкпрепящите ме - искрени благодарности!
цитирай
20. atanasio - продължение на коментар 20
31.07.2013 17:04
Хората трябва да разберат ,че без сива икономика е по-добре но по-важното е за какво ще се харчат парите ако има бюджетни излишъци.

Страшното е ако почнат да си вдигат заплатите държ.апарат и т.н. до обществени поръчки без прозрачност.

Целта е бюджетните излишъци да се превъртят и похарчат за строго определени неща - например топлоизолацията и т.н. енергийна ефективност се прави с изцяло материали произведени у нас ,и имаме БАН да до усъвършенстват.

Произведено в България - колектори следящи слънцето http://integral2005.com/ но централно е по-ефективно и става за парници за зеленчуци освен за Топлофикация - в Дания се строи - http://www.stateofgreen.com/en/Solar-and-other-renewables основното е изолирани съдове за съхранение на топлата вода.
Тоест Топлофикация и там където има централно отопление да се нагрява водата за къпане и отопление със слънце и за по-бързо става с лещи - http://e-vestnik.bg/5609

Всичко се изчислява в смисъл кое е по-рентабилно - на теория централното отопление е най-евтиното и екологично решение.

Аз не си правя шега като казвам ,че до 2020год. се отварят 1 000 000 раб.места а до 2030год. България става независима от внос на нефт и газ който сега е 4млрд.$

Трябва да се мисли и да се инвестира в неща които можем да си ги произведем у нас защото отварят раб.места.

У нас има 3млн. коли по 4 зимни и 4 летни гуми значи трябва да си произвеждаме гуми.

Но първо се почва от насъщният защото е недопустимо 80% да е внос на хранителни стоки.

Трябва национална доктрина с стратегии за енергетиката ,икономиката и т.н. до какви кадри да ''произвеждат'' висшите училища.
цитирай
21. atanasio - Г-н Хитов
01.08.2013 08:48
ще прощавате ,че толкова много коментари пиша но фактите и истината трябва да се знаят - пишат.

Проф.Станка Маркова председател на асоциацията на професионалистите по здравни грижи преди 2-3год. съобщи ,че в ЕС на 100 000 се падат 750 мед.сестри а у нас 425 ,и съм го писал до всички държ.органи ,и имам 9 уведомителни писма от Мин.съвет по времето на ГЕРБ.

При сегашният прием в университетите на здравни работници на България и са нужни 100год. за да достигне стандарта на ЕС при положение ,че никой не напуска т.е. не заминават в чужбина.

Пиша това защото за всяко нещо трябва да се планира а не безразборно висшите училища да бълват кадри от които няма нужда , и отделно да се крадат от запада - един завършил студент струва на държавата/данъкоплатците/ около 20 000$
Аз имам ясна стратегия какво трябва да се направи у нас и ЕС но за това трябват и специалисти в смисъл студенти - планиране.
Основните стратегии за РБ-я са селско стопанство защото 80% внос на хранителни стоки е харакири.
Следващата стратегия е топла вода от слънцето и коментар 21 съм дал нет-адреси ,и за енерг.ефективност е ясно ,и това се отнася за ЕС и всички държави в света.
Трябва да минем на ел.транспорт в основата са ел.влакове за превоз на стоки и хора за да спрем глобалното затопляне а и защото са най-евтиният транспорт ,и защото няма да сме зависими от петрола - европейската комисия - http://ec.europa.eu/europe2020/pdf/energy2_bg.pdf - зависимостта на Европа от вноса нараства ,и що се отнася до нефта и газа, ще достигне над 80 % до 2035 г.
Стратегията ми е за целият ЕС и защо да внасяме нефт и газ и да се тровим - http://www.ecomedia.bg/doctor-eco/waste-chemicals-recycling/article/1173 ,като може да с ел.влакове и т.н. ел.транспорт.
Положението на ЕС е страшно като финанси и енергетика ,и единственият начин за създаване на раб.места и т.н. е горе изброеното.Трябва да се забранят ошфорките и парите да отиват за инфраструктура за ел.влакове,метро и т.н. ел.транспорт и топла вода от слънце




цитирай
22. atanasio - продължение
01.08.2013 09:32
Добре ,че поне БДЖ се усетиха и спряха продажбата на товарни превози носеща приходи от 3 млрд до 7млрд. от превоз, такси и акцизи - http://www.zonabg.com/%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0/%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%91%D0%94%D0%96.html
Принципно не е толкова сложно но трябва стратегия ,планиране и последователност.
И преди всичко пари за трансформация и преструктуриране на транспорта към електрически и т.н. топла вода от слънцето ,и енерг.ефективност.
ЕС има някакви стратегии но са много разтегливи и бавни ,и си признаха ,че биогоривата са грешка ,и не мога да прескоча глупостта с крушките ''убийци'' - http://energetika-bg.com/2011/01/13/es-vrashta-v-upotreba-starite-lampi-s-nazhezhaema-zhitchka/ но неказват цялата истина щото не само живака е опасен ,и има лъчи които при слънцето се улавят от озоновият слой и причиняват рак и т.н. заболявания http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=2523751 ,и отделно енергията която се вкарва за производството на ''крушките убийци'' е в пъти повече http://energetskaefikasnost.info/dark-side-of-energy-saving-bulbs/ т.е. не се връща в експлотационният срок.
Не мога да ги чакам да си правят експерименти и лобиски закони в ЕС и съм писал до ЕК и т.н. но и хората трябва да знаят за да ги натиснем да вършат правилните неща.
Общо казано ЕС като цяло е 51% добро но има 49% за поправяне защото се самозабравиха ,и колкото да ми е тъжно над 50% от този филм е вярно http://www.youtube.com/watch?v=dtsh8Zp5gdQ&feature=related и може да се спаси еврото и ЕС.
Вземат 200-300 000 евро годишни заплати а ще ни вкарат в катастрофа и граждански войни защото не само банките са за спасяване - http://www.webcafe.bg/id_261861932
Има още дребни детайли и трябва да се вземем в ръце да действаме по-бързо и правя каквото мога ,и ЕС обяви 2013год. на гражданите но трябва и да се знае какво да се прави като стратегии - коментар 17
цитирай
23. atanasio - продължение
01.08.2013 10:37
За енергетиката и екологията имам решения но за финансите/банките/ ми е по-трудно защото са човешка измислица с цел грабеж общо казано.

Как някакви смешници ще въртят 67трлн.$ - http://bgikonomika.com/%D1%81%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%B5-%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%85%D0%B0/
- коментар 17

Основният въпрос ми е и към г-н Хитов във връзка с постинга -
http://krizata.blog.bg/drugi/2013/05/25/nashiiat-vyzgled-za-svetovnata-ikonomika.1113689 - С други думи, стратегическият замисъл на МВФ се заключава в следното: Нека националните правителства се борят с текущата криза с всички достъпни им средства - наскоро одобрени и от международните финансови институции - а към момента, в който негативните последствия от тази борба във финансовата сфера изплуват на повърхността, МВФ ще е готов да предложи както нов паричен механизъм, така и нова глобална валута, която да замести компрометираните долар, евро и т.н.

Основният въпрос ми е дали централна банка върху централните банки е добро решение или трябва всяка държава да си води парична политика естествено съобразно счетоводните стандарти на ЕС и т.н. трябва да има прозрачност и правила за всички държави.

цитирай
24. x111 - Стокхолмски синдром
01.08.2013 13:13
"Създателят на българския валутен борд - световноизвестният икономист проф. Стив Ханке, става доктор хонорис кауза на Българската академия на науките (БАН)."
Прочети цялата статия тук: http://www.cross.bg/sofiya-naykite-kayza-1368036.html#ixzz2ai7NaObh

Един от гробокопачите на българската икономика получава признание от българската икономическа наука.Тежко и горко на такава страна.Българите още дълго ще страдат заради собствената си глупост.
цитирай
25. krizata - "Създателят на българския ...
01.08.2013 13:54
x111 написа:
"Създателят на българския валутен борд - световноизвестният икономист проф. Стив Ханке, става доктор хонорис кауза на Българската академия на науките (БАН)."
Прочети цялата статия тук: http://www.cross.bg/sofiya-naykite-kayza-1368036.html#ixzz2ai7NaObh

Един от гробокопачите на българската икономика получава признание от българската икономическа наука.Тежко и горко на такава страна.Българите още дълго ще страдат заради собствената си глупост.


Уви, тъжна констатация!
цитирай
26. atanasio - Г-н Хитов ,
01.08.2013 16:09
е доктор на икономическите науки и мисля ,че трябва да се знае както и становищата на професорите - http://konkursi.unwe.bg/documents/105Stanovishte%20prof.Durankev.pdf и http://konkursi.unwe.bg/documents/105Stanoviste%20prof.%20Chavdar%20Nikolov.pdf

Аз лично не се познавам с г-н Хитов и не му правя ''реклама''

Много съм научил от блога му за което му благодаря.

В десетината коментари по-горе просто споделям моето мнение и факти.

Мисълта ми е ,че трябва държавно планиране и на международно ниво за почти всичко

Някои неща не са като да продаваш домати и краставици ,и даже за тях се иска планиране в смисъл колко е потреблението в страната и колко може да отидат за износ за да не се изхвърля храна но има и консервна промишленост.

Моето мнение е ,че умишлено се насаждаше неолиберализъм за да елиминират конкуренцията и да приватизират печалившите отрасли.

'' Неслучайно, бившият главен икономист на СБ и Нобелов лауреат Джоузеф Стиглиц твърди, че именно политиката на „Вашингтонския консенсус” е провокирала азиатската финансова криза от края на 90-те (както впрочем и тази в Русия). На свой ред, италианският социолог Джовани Ариги определя това като „натрупване чрез изземване”, посочвайки, че с помощта на финансовите кризи и дефолти огромни финансови ресурси са били „изземвани” от развиващите се страни, натрупвайки се в САЩ и други развити държави от Г-7. Впрочем, именно в тази връзка, известният американски проповедник и борец за граждански права Джеси Джексън посочва, че „Империите отдавна не използват куршумите и камшика, а вместо това разчитат на СБ и МВФ” - http://venziko.blog.bg/biznes/2012/10/04/kak-i-zashto-vyznikna-ikonomicheskata-organizaciia-briks.1005985

Но вече става въпрос за геноцид - http://watchtowerman.blog.bg/politika/2012/03/12/genocidyt-nad-bylgarite-oficialno-ratificirano-delo-na-bylga.918957

Много работи ми харесват в САЩ - http://darikfinance.bg/novini/81851#comments както и щом си амер.гражданин плащаш данъци без значение къде си.



цитирай
27. x111 - Започнаха да го цитират
01.08.2013 18:17
Агенция Фокус 09.07.2013:"Президентът на консултантската компания „Неокон”, икономистът Михаил Хазин определи решението за зона за свободна търговия между Вашингтон и Брюксел като „титаничен удар срещу ЕС от страна на САЩ”, а ролята на Камерън – като рупор на този проект Хазин обясни с британо-американската дружба.
Той уточни: „В случай на продължаване на икономическия спад в ЕС ще възникнат проблеми. Когато кризата достигне максималната си точка, ние ще имаме следната картина – и мощностите на Европа са достатъчни, за да обезпечат и САЩ, и Европа, и мощностите на САЩ са достатъчни, за да обезпечат и САЩ, и Европа. Следователно възниква въпросът кои мощности ще останат, и кои ще бъдат унищожени. Тъй като нивото на разходите в Европа е значително по-високо, отколкото в САЩ, най-малкото заради данъците, то в условията на свободна търговия това ще означава ликвидирането на промишлеността в Европа. Това е аналог на случилото се в Източна Европа в момента на присъединяването й към ЕС, когато у България не просто промишленост, а и домати не останаха.”
http://focus-news.net/?id=n1803587
цитирай
28. atanasio - Г-н Хитов
02.08.2013 09:32
много съм притеснен от фактите и ще ви помоля да отговорите на въпроса ми дали предложението на Доминик Строс Кан за централна банка върху централните банки е правилно и добро.
Сегашната политика на печатане на централните банки е валутни войни и малко търговски.
ЕС е в критично положение - един път заради споразумението за свободна търговия и второ заради ЕЦБ и политиката на Германия която заради износа си държи скъпо еврото.
Личното ми мнение е ,че ЕС трябва да си има монетарна политика и евро-долар да е 1:1.

Положението в еврозоната е страшно макар ,че се опитват да го прикрият и САЩ се измъкват защото имат около 55% от световните запаси на шистов газ и много производства се връщат ,и отделно откриха литий за 4млрд. батерии за ел.коли.

Единственият начин да се оправи ЕС е да инвестира в правилните неща - ел.влакове и т.н. ел.транспорт или http://www.greentech.bg/?p=41453 плюс топла вода от слънцето/коментар 21/ и енерг.ефективност вместо да внася нефт,газ който към 2035год. ще е 80% според доклада на ЕК - http://ec.europa.eu/europe2020/pdf/energy2_bg.pdf

ПОЕДИНИЧНО няма спасение и незнам как да накарам бюрокрацията в ЕС да се задейства - пиша им но дали ще четат ?!

Снощи гледах проф.Дуранкев и проф....- http://www.skat.bg/products.php?type=10&genre=2404 които каза за 5млрд.лв. сенч.икономика и т.н. проблема е и в разходите и обществените поръчки и съм ги описал на блога си за милиардите.

Г-н Хитов много съм притеснен и знае защо ,и трябва светкавични мерки особено за ЕС да инвестира в правилните неща защото стратегията 2050год. е късно - даже 2035год.
Чел съм анализи - http://www.greentech.bg/?p=35583 но ВЕИ трябва да са държавни а не далавера за 20млрд. - http://darikfinance.bg/novini/80521#comments

Плана на ЕС по 20/20/20 е върху брутното потребление на енергия и електричеството има само 30% дял ,и има 10% задължителни за транспорта - http://www.mi.government.bg/files/useruploads/files/epsp/22_energy_strategy2020_.pdf

Имам ясна стратегия за РБ-я и ЕС
цитирай
29. dimat - Г-да специалисти!(признавам,аз не съм такъв)
02.08.2013 22:35
Имам един прост въпрос:
Ако е вярно,това,което съм чел като мнение, от доста специалисти,ЧЕ ПАРИ,В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ,В СВЕТА НЯМА(ИЛИ СА МНОГО МАЛКО),а в действителност има само записи за пари в банките,ТОГАВА,КАКВИ СА ТЕЗИ ТРИЛИОНИ ДОЛАРИ,които се "въртят"насам-натам,включително и в офшорки???!!!
Ако е така,то всеки може да си променя записите за пари,както си иска,да си предизвиква кризи,войни,глад и какво ли не и то само,защото ЦЕЛИЯТ СВЯТ СТОИ КАТО ЗОМБИРАН,ПРЕД БАНКИТЕ,В КОИТО НЯМА НИКАКВИ ПАРИ!!!!

ВИЕ СТЕ СПЕЦИАЛИСТИ.АЗ СЪ САМО,ОБИКНОВЕН ЧЕТЕЦ.МОЛЯ,ОБЯСНЕТЕ МИ.МОЖЕ БИ И НА ВАС ЩЕ ВИ СТАНЕ ЯСНО!!!
цитирай
30. krizata - Агенция Фокус 09. 07. 2013:&quo...
08.08.2013 14:06
x111 написа:
Агенция Фокус 09.07.2013:"Президентът на консултантската компания „Неокон”, икономистът Михаил Хазин определи решението за зона за свободна търговия между Вашингтон и Брюксел като „титаничен удар срещу ЕС от страна на САЩ”, а ролята на Камерън – като рупор на този проект Хазин обясни с британо-американската дружба.
Той уточни: „В случай на продължаване на икономическия спад в ЕС ще възникнат проблеми. Когато кризата достигне максималната си точка, ние ще имаме следната картина – и мощностите на Европа са достатъчни, за да обезпечат и САЩ, и Европа, и мощностите на САЩ са достатъчни, за да обезпечат и САЩ, и Европа. Следователно възниква въпросът кои мощности ще останат, и кои ще бъдат унищожени. Тъй като нивото на разходите в Европа е значително по-високо, отколкото в САЩ, най-малкото заради данъците, то в условията на свободна търговия това ще означава ликвидирането на промишлеността в Европа. Това е аналог на случилото се в Източна Европа в момента на присъединяването й към ЕС, когато у България не просто промишленост, а и домати не останаха.”
http://focus-news.net/?id=n1803587



http://krizata.blog.bg/politika/2013/03/12/evropeiskiiat-syiuz-se-hvyrli-v-krakata-na-obama.1063330

Още през март предупредихме за "заверата". Неслучайно се случи аферата "Сноудън" (разкрила, че американците "слушат" европейските си партньори), временно отложила нещата!
Приятелски поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krizata
Категория: Други
Прочетен: 3826388
Постинги: 785
Коментари: 6084
Гласове: 7250
Архив
Блогрол
1. Икономическата криза слага края на една система
2. 5 (пет) цента за литър бензин!
3. Икономическата криза - шанс за възраждане на България
4. Китай – световна работилница, но само дотук?
5. Правителствата на Големите излязоха на път без изход
6. Дянков ни готви съдбата на Исландия
7. Параванът рейтингови агенции
8. Обама и банкерите кръстосват шпаги
9. България сама пожела да влезе в криза!
10. Барозу показа на Бойко "кой в България е шефът”!
11. Да поумуват, да помъдруват, пък да си ходят!
12. Светът – в рецесия или в системна криза?
13. Страхът от кризата
14. МВФ вече не е за ниска инфлация
15. България - Беларус: кой сега е номер едно?
16. Университетски преподаватели - за кризата у нас и по света
17. Mr Dyank_off и изпускащи парата вулкани
18. Безпътицата на монетаристката идеология
19. Някои от моите участия при легендарния журналист Валентин Фъртунов
20. Пред сп. Тема: Няма заговор за ръста на цените.
21. Искам да съм негър в щата Алабама...
22. Разпасаната либерастия
23. САЩ готвят спец операция срещу Европа
24. Капитализмът изживява последната си криза
25. Analyse comparative de l’Ukraine et de la Bulgarie
26. Национальная идея как фактор развития до и после индустриальной революции
27. Великое экономическое открытие Розы Люксембург. Почему оно было проигнорировано и какие перспективы оно открывает
28. Деглобализира ли се светът и как това ще се отрази на България?
29. Пред радио Пловдив на БНР - 29.11.11
30. Пред "Евронюз" с водещ Димитър Вучев