Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2012 00:07 - Пишман-Бойко и наложеният му закон за конфискация на имуществото
Автор: krizata Категория: Бизнес   
Прочетен: 5471 Коментари: 7 Гласове:
10

Последна промяна: 07.05.2012 00:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

По-старото поколение все още си спомня, предполагам, филмите за индианци, в които се демонстрираше начинът, по който колонизаторите „влизаха в контакт“ с дивашките племена – срещу „огнената вода“ цивилизаторите си осигуряваха злато в огромни количества, заменяйки по този начин „кон за кокошка“. Тези туземци, които охотно се съгласяваха с подобен род „сделки“ бяха страхотни приятели с „бледоликите“, а „отрепките“, като Оцеола, например, бяха жестоко преследвани и „справедливо“ наказвани!

За съжаление, въпреки че нееднократно декларира познанията си за този индиански герой, Борисов по никакъв начин не показва, че си е направил каквито и да било изводи от неговата съдба! Или може би, напротив, разбирайки, че съпротивата на такива като Оцеола е практически безсмислена, е решил да се продаде срещу някой и друг сребърник, който да попълни тайните му сметки в някое от офшорните кътчета на планетата!

Във всички случаи, когато субекти като Уорлик хвалят едно или друго българско решение, ние за пореден път изтръпваме за съдбата на народа си, вкарван досега в какви ли не комбинации, само за да свали поредната скъсана риза от оголялата си гърбина.

То не бяха приватизации, концесии, валутни бордове, либерализации – всичко се правеше в името на вездесъщия Big Brother, който не се уморяваше като вампир да смуче кръвчицата-народна, само срещу някое и друго потупване по рамото и осигуряване на топли местенца в странство за най-усърдните предатели на Отечеството!

В този смисъл бъдещата международна кариера на Генерала е гарантирана отвсякъде, още повече, че той едва ли докрай е показал целия си потенциал на български Юда, във времена на най-тежка чума!

Ето, че миналата седмица се случи поредното знаково събитие, което демонстрира плиткостта на птичия мозък, решаващ съдбата на цели седем милиона българи – беше приет странният за всички закон за конфискация на имуществото, който по думите на министър-председателя „трябва да върне на държавата ограбеното от народа“!

Няма да коментирам различните отзиви и интерпретации на казионните партии и бизнес-съсловия, само ще си позволя да напомня, че една Великобритания, например, ще приеме на драго сърце всеки от нашите крадци (и неговите милиони, естествено), без дори да се поинтересува по какъв легален или нелегален начин са откраднати от бедния ни народец.

Тук съвсем не искам да кажа, че съм за толерирането на родните аферисти, мошеници и просто кръвопийци! Само казвам, че приетият наскоро закон няма да свърши никаква друга работа, освен да стресне онези, които стабилно държат кранчетата на финансовите поточета, изтичащи от морето на нашето общо национално богатство и вливащи се в Карибите, Кипър или Швейцария!

На всеки що годе сведущ е пределно ясно, че голяма част от т.н. „чуждестранни инвестиции“, всъщност, бяха репатрирани обратно в страната национални капитали, кътани из многобройните екзотични офшорни центрове. Именно заради това, след като кризата стартира с пълна сила, тези капитали решиха да се „укротят временно“ и да приемат формата на американски ценни книжа, например!

За тези, които се интересуват от проблема, сигурно ще е любопитно да разберат, че един от най-редовните „инвеститори“ в такива ценни книжа са именно британските офшори и тези от карибския басейн -  средищата на най-ценените и уважавани скривалища, където мошеници от целия свят кътат награбеното, с мисъл за неговото по-нататъшно „ефективно“ използване.

Сериозно ли има балъци, които си мислят, че новото Бентли или палатите под Витоша на някой роден баровец са цялото му състояние, с което той е успял да се обзаведе? Ясно е, че това което се демонстрира пред родна публика е само върхът на айсберга от богатства, в които плуват местните чорбаджии – милионите и милиардите, изтръгнати от нас, са скрити именно под зоркия поглед на англосаксонските банкери, които нямат и грам свян да ги превъртат, за благото на конкурентни нам икономики!

Да не забравяме, че в последно време големите играчи като Китай и Русия, спонсориращи доскоро най-редовно американското потребление, все по-често „забравят“ да бият по една финансова инжекция (поне не в предишните обеми) във вид на поредната порция закупени трежъри. За янките остава да търсят всякакви крайни заобиколни мерки, за да си осигурят така необходимото финансиране, осигуряващо им все още лидираща роля в света.

Вярно е, че засега васалите Япония и Южна Корея компенсират спадовете, но ако не беше факторът офшорни долари, Обама щеше съвсем да я закъса, в опитите си да компенсира свиващото се търсене, което, както знаем, е двигателят на отвъдокеанската икономика.

След като бат‘Бойко захапа моркова, се оказва, че този пореден закон-недоразумение директно работи за интересите на същите тези наши задокеански „приятели и партньори“, които няма да имат нищо против да „покрият“ милионите на последните балъци, имали смелостта да държат досега парите и състоянията си под българска юрисдикция.

А с този пореден автогол българското правителство доказа, въпреки искрените си намерения в началото на мандата, че е едно от най-некадърните през целия период на прехода! За мен тази констатация е безкрайно тъжна, още повече, че аз също отдадох няколко години от живота си, за да се опитвам да обяснявам на вчерашните мутри как се прави икономическа политика за благото на Отечеството ни – за жалост нашата гледна точка не беше приета за адекватна – победи проамериканската линия, прокарвана от техния довереник Дянков!

И накрая: Дано Господ не е българин, защото ако действително Той е наш сънародник, тогава някои хора, със своите действия или бездействия, твърдо са си гарантирали място в най-страшния ад, от който измъкване няма и не може да има!




Гласувай:
10



1. proximus - Дааа, сега изкарайте разни бивши ...
07.05.2012 13:32
Дааа, сега изкарайте разни бивши мутри, политици, митничари и служители на реда инвеститори Но1 за БГ и просто оставам без думи. Те са генератори на мръсни пари в икономиката, и корумпират държавата, те не създават нищо, колите и къщите им единствено деморализират обикновените хората, присъствието им по заведенията и пътищата плаши и тормози. Бих желал час по-скоро да си продадат вилите, къщите, да си пратят малките лекенца да учат в чужбина, да се качат на скъпите си коли и да духнат от тук. С парите. С простотията . С всичко. По живо по здраво.
Ама де тоз късмет...
цитирай
2. krizata - Дааа, сега изкарайте разни бивши ...
07.05.2012 14:59
proximus написа:
Дааа, сега изкарайте разни бивши мутри, политици, митничари и служители на реда инвеститори Но1 за БГ и просто оставам без думи. Те са генератори на мръсни пари в икономиката, и корумпират държавата, те не създават нищо, колите и къщите им единствено деморализират обикновените хората, присъствието им по заведенията и пътищата плаши и тормози. Бих желал час по-скоро да си продадат вилите, къщите, да си пратят малките лекенца да учат в чужбина, да се качат на скъпите си коли и да духнат от тук. С парите. С простотията . С всичко. По живо по здраво.
Ама де тоз късмет...


Доколкото си спомням, вие не живеете в България и отдавна проблемите на нашата Родина са за вас само една абстракция между две влизания в интернет. Само не разбирам, защо същите тези гадни мутри, след като напуснат страната ни не се отправят на заточение в една северна Корея например, а намират широко отворени обятия точно в държавите, които ни обясняват как трябва най-сурово да се борим срещу тях! Въпрос за размисъл, нали?
цитирай
3. proximus - Грешно си спомняте. В България ж...
07.05.2012 16:55
Грешно си спомняте. В България живея. Даже в града наскоро наречен "ТИМишора". И отлично виждам в какво се влагат сиво-мръсните пари - коли, къщи, изкупуване на държавни пари чрез купуване на власт, купуване на хора, влияние върху държавни решения, индулгенция чрез купуването на лобистки закони, купуване на части от съдебната система.
Къде е продуктивното и обществено полезно ? ДДС-то което плащат със закупуване на S, C, E, ,SLK, ML и т.н. ли ? Индустрия и раб. места ли създават с парите си ? Или обратното ? Нека си харчат парите в където искат по света, но да не припарват тук. Тук само рушат.
цитирай
4. gocho52 - Бог не е българин.
07.05.2012 17:12
Не се има за Бойко...
цитирай
5. yavorb - една Великобритания, например, ще ...
09.05.2012 01:51
една Великобритания, например, ще приеме на драго сърце всеки от нашите крадци (и неговите милиони, естествено), без дори да се поинтересува по какъв легален или нелегален начин са откраднати от бедния ни народец.
-----------------
Трябва да си много зле, за да напишеш подобна глупост...
цитирай
6. krizata - една Великобритания, например, ще ...
09.05.2012 08:25
yavorb написа:
една Великобритания, например, ще приеме на драго сърце всеки от нашите крадци (и неговите милиони, естествено), без дори да се поинтересува по какъв легален или нелегален начин са откраднати от бедния ни народец.
-----------------
Трябва да си много зле, за да напишеш подобна глупост...


Явно има да научавате и разбирате още много от този свят! Дано, поне, годините ви да го позволяват!
цитирай
7. proximus - Г-н Хитов, кажете как ги виждате ...
09.05.2012 15:04
Г-н Хитов, кажете как ги виждате стотиците откраднати милиони на разни черни и сиви структури да се впрегнат в служба на обществото с желанието на имащите ги.
Защото от покупка на Кайени и строене на вили в морската градина на Варна файда няма, сам знаете !
Готов съм също така да заложа пари, че горепосочените милиони отдавна не са в банки, до които нашата правораздавателна система има достъп. Закона в най-добрият случай може да сложи запор на имущество + джобните им пари в българските банки. А това е само върха на айсберга.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krizata
Категория: Други
Прочетен: 3825375
Постинги: 785
Коментари: 6084
Гласове: 7250
Архив
Блогрол
1. Икономическата криза слага края на една система
2. 5 (пет) цента за литър бензин!
3. Икономическата криза - шанс за възраждане на България
4. Китай – световна работилница, но само дотук?
5. Правителствата на Големите излязоха на път без изход
6. Дянков ни готви съдбата на Исландия
7. Параванът рейтингови агенции
8. Обама и банкерите кръстосват шпаги
9. България сама пожела да влезе в криза!
10. Барозу показа на Бойко "кой в България е шефът”!
11. Да поумуват, да помъдруват, пък да си ходят!
12. Светът – в рецесия или в системна криза?
13. Страхът от кризата
14. МВФ вече не е за ниска инфлация
15. България - Беларус: кой сега е номер едно?
16. Университетски преподаватели - за кризата у нас и по света
17. Mr Dyank_off и изпускащи парата вулкани
18. Безпътицата на монетаристката идеология
19. Някои от моите участия при легендарния журналист Валентин Фъртунов
20. Пред сп. Тема: Няма заговор за ръста на цените.
21. Искам да съм негър в щата Алабама...
22. Разпасаната либерастия
23. САЩ готвят спец операция срещу Европа
24. Капитализмът изживява последната си криза
25. Analyse comparative de l’Ukraine et de la Bulgarie
26. Национальная идея как фактор развития до и после индустриальной революции
27. Великое экономическое открытие Розы Люксембург. Почему оно было проигнорировано и какие перспективы оно открывает
28. Деглобализира ли се светът и как това ще се отрази на България?
29. Пред радио Пловдив на БНР - 29.11.11
30. Пред "Евронюз" с водещ Димитър Вучев