Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2013 13:57 - Педерастията взе пълен реванш
Автор: krizata Категория: Бизнес   
Прочетен: 4643 Коментари: 5 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Нестандартен обзор на световните пазари

Само няколко десетилетия след разстрела на най-известния педераст в света - троцкиста Ежов (вижте оттук - 46 min.) - ликвидирал в сатанизма си стотици хиляди съветски граждани, педерастията по света получи пълен реванш и днес всеки, който посмее да й се противопостави става „Враг номер 1 за цивилизованото човечество”.

Така например, един от символите на падането на комунизма – Лех Валенса – имаше „наглостта” в пряк ефир да призове хомосексуалистите за по-скромно поведение, както подобава на всяко малцинство, вместо да се драпа за все нови и нови привилегии. Въпреки пълната резонност на изказаната идея, рояци от педераси се изсипаха върху стария пан, заплашвайки го със съд и настоявайки за отнемане на толкова трудно заработената Нобелова премия за мир, присъдена за приноса на профсъюзния деятел-президент по докарването до просешка тояга на милиони източноевропейци, вследствие безумните реформи, извоювани и с активното участие на Валенса. Дали това не е Божие възмездие предстои да се види!

Все пак, тази история за пореден път доказва, че педерастката мафия съвсем не се стреми към просто равноправие – всъщност, целта й е постулиране на митичната „нормалност” на най-грубите извращения и изискване за изразяване на ритуална почит към носителите на тези извращения, в контекста на „моралната компенсация за десетилетията преследване от страна на грубите архаици”: апостолите на толерантността вече стигнаха до там, да обявяват себе си за главни жертви на германските нацисти, редом с евреите и циганите. Мирното население в тогавашния Съветски съюз, което дава най-много жертви в касапницата на Втората световна война може само да мечтае за постиженията на тези съвременни извращенци!

Друг герой от тази пиеса е комикът-педераст Бепе Грило, който явно се радва на сериозен гръб, в усилията си да преобърне с краката нагоре традиционно католическа Италия. След наскоро проведените избори нашият герой се оказа в ролята на балансьор, от когото изведнъж започнаха да зависят много неща в политическия ландшафт на Апенините. След неизбежните нови избори наблюдателите с интерес очакват да видят какви ще бъдат следващите оригинални ходове на политика-нетрадиционалист.

Европейски съюз:

- Националната банка на Полша намали от раз базовия си процент с 0,5% до рекордно ниските 3,25%, след като преди това четири пъти поред се задоволяваше само с по 0,25%.

- Банката на Англия остави своите лихви по местатата им (това се очакваше), както и размера за изкупуване на книжа (тук доста експерти очакваха увеличение). Чакаме протокола, за да видим разпределението на гласовете в това последно заседание.

- В резултат на ларж-политиката на Албиона, парите буквално се леят като из ведро, но от това не се вижда особен смисъл: даже специалните скорошни програми от типа на „финансиране за кредитиране” дават скромен ефект – през четвъртото тримесечие на 2012 г. общият обем на отпуснатите заеми от банките отново се свива.

- ЕЦБ продължава да си пасува – какво друго му остава?

- Финансовата група Barclays даде да се разбере, че предвижда да съкрати количеството на работните позиции с 40 хил. - от днешните 140 хил. до 100 хил.

- Рейтинговите агенции отново не пасуваха: S&P понижи рейтинга на испанския регион Валенсия, а Fitch се отчете, кастряйки за пореден път Италия, заради неблагонадеждните резултати от проведените там избори.

- Държавите от ЕС продължиха с „успехите си” в борбата с бюджетните дефицити – отличи се Франция с 12,8 млрд. евро само за януари, като за сравнение миналата година същият показател е бил 12,5 млрд.

- Португалските власти също проявяват признаци на безпомощност, молейки „свещената тройка” - (ЕС, ЕЦБ и МВФ) да промени условията за предоставяне на помощи за страната. Вече е изтръгнато признанието, че достигането на предварително съгласуваните цели е невъзможно, затова се искат отсрочки. Никой не се съмнява, че такива ще бъдат получени, тъй като други алтернативи просто липсват!

- Южните ни съседи, гърците, се захванаха да се борят с корупцията си – преди дни беше осъден на осем години почивка зад решетките бившият министър на отбраната Цохатзопулос, който беше уличен в представяне на лъжлива декларация за доходите, което не е за учудване – на сметките му са открити фантастичните за един държавен служител 200 млн. евро. Подозренията са, че лукавият социалист е получил немалки рушвети от германската военна фирма Ferrolstaal, благодарение на което немците са спечелили търг за доставка на подводници и то точно по времето, когато цяла Гърция възбудено проклинаше всичко германско и говореше за нова хитлеристка окупация. Явно, че политическата класа дотолкова се е разпасала, че само крайни мерки от сталински тип могат да дадат шанс за промяна на демокрациите в Европа.

- Чувството за стагнация не напуска и за миг Стария континент. Това се потвърждава и от застоя в промишленото производство на Германия за януари (0,0% за месеца и -1,3% за годината) и от внезапния провал при производствените поръчки (-1,9% за месец и 2,5% за година, въпреки очакванията за +0.5% и +1.7%): в последния случай предизвиква тревога фактът, че външното търсене е паднало с цели 3,0%.

- Доверието на инвеститорите в еврозоната през март, според Sentix, неочаквано се е влошило (-10,6 вместо -3,9 през февруари и прогноза за -4,5) – оценката за текущата ситуация чувствително е паднала. Цените на едро навсякъде са се издували, но годишният им ръст продължава да се забавя – в еврозоната през януари имаме +0,6% за месец и +1,9% за година след +2.1% преди месец.

- Безработицата в Испания продължава да расте, а във Франция към края на миналата година тя е достигнала 13-годишен връх – 10,6%. Търсенето на автомобили се свива из цяла Европа, освен във Великобритания.

Северна Америка:

- Банката на Мексико намали процента си с 0,5% до рекордния минимум от 4,0%, въпреки противоположните очаквания на експертите. Очевидно, с този акт страната се включи, макар и с малко закъснение, във вече активно бушуващите „валутни войни” на планетата.

- Канадската централна банка не пипа нищо по параметрите на паричната си политика, въпреки че тонът на нейния меморандум звучи по-меко и вече не така еднозначно заплашва с ожесточение.

- Федералният резерв проведе банков стрес-тест в случай на тежка рецесия (БВП - -5%, безработица - 12%, цени на жилищата - -20%, фондов пазар - -50%). Само една банка не издържа изпитанието (Ally Financial), въпреки че на границата се оказаха двойката тузове (Goldman Sachs и Morgan Stanley).

- Очевидно, хората в сянка от Уолстрийт имат твърде развинтено въображение и своеобразно чувство за хумор. Ако през 2009 г. те твърде ехидно спряха падането на индекса S&P-500 точно на нивото от 666 пункта, сега, очевидно, им е дошла нова оригинална идея: след като дълго време Дау-Джонс се движеше под пиковете си от 2007 г., индексът реши да ги пробие точно в деня на юбилея от смъртта (60 г.) на най-големия гробокопач на капитализма Иосиф Сталин. В тази връзка някои си спомниха радостта на руската емиграция от онова време, която дори организирала похапване на безплатен борш за гладните емигранти, емигрирали от Съветска Русия.

- В САЩ театралната постановка, с главни действащи лица Обама и опонентите му-републиканци, навлезе в нова фаза на драматизъм. При това съвсем неочаквано. Двете страни не се договориха по свиването на бюджетните разходи и по тази причина те автоматично се орязват от първи март. Мащабът на икономиите е незначителен (около 0,5% от БВП), като в добавка следва да се отбележи, че по-голяма част от съкращенията се падат на силовите структури, чиито разходи имат невзрачен мултипликатор на търсенето. Затова е странен вопълът в духа на това, че видите ли секирата щяла да доведе до уволнението на 750 хил. човека. За нас това е, по-скоро, опит предварително да се оправдае предстоящото изплуване на повърхността на проблемите в икономиката, при невъзможността за по-нататъшното им прикриване, с помощта на активно прилаганите статистически манипулации. В тази връзка много по-важно е общото решение по въпроса за тавана на държавния дълг и мерките по съкращаване на бюджетния дефицит – дедлайнът в тази сфера е към средата на май и за страничните наблюдатели ще е доста забавно да видят какво този път ще измислят политиците във Вашингтон. В тази връзка „Бежовата книга” на ФЕД е издържана в предпазлив тон – растем, но бюджетните неразбории пречат.

- През януари промишлените поръчки са се свлекли с 2,0% за месец. Ако отчетем машинациите с цените, то реалният показател на човек от населението е паднал с 2,4% за месец и с 2,3% за година – въобще, динамиката тук не радва вече повече от година.

За да видите графика 1, кликнете тук!

Източник: Бюро по регистрация на населението на САЩ

- През януари потребителският кредит в Щатите отново се е разширил, но ръстовете са концентрирани само в невъзобновяемите заеми (автомобилни, студентски и т.н.), като 88,4% от добавката е осигурена от държавата.

- Според обзора на ADP, частният сектор е прибавил нелошите 198 хил. работни места през февруари. Напротив, данните на Challenger за уволненията на персонал са мрачни. Седмичните числа за помощите по безработица като цяло изглеждат не толкова зле, но са и твърде противоречиви. Трудовият отчет за февруари изглежда великолепно: създадени са 236 хил. работни места, нивото на безработица е паднало от 7,9% до 7,7%, с 0,2% са нараснали заплатите и с 0,1 часа – продължителността на работната седмица. Но дяволът е в детайлите и дори не става въпрос за това, че януарските числа са преразгледани надолу с 38 хил.: просто работната сила е намаляла със 130 хил. човека, въпреки че би трябвало да е нараснала с толкова по демографски причини – т.е. около 260 хил. реално безработни вече са престанали да се водят за такива, в резултат на хитрите методики, прилагани от Министерството на труда.

- Заради всичко това, делът на работната сила в трудоспособното население е паднала до 65,3% - минимален показател от май 1979 г. За виртуалните успехи говори и влошаването на показателите по застойността на безработицата.

За да видите графика 2, кликнете тук!

Източник: Бюро по трудова статистика на САЩ

Азиатско-тихоокеански регион:

- Резервната банка на Австралия остави лихвите без промени, но както и преди това, даде да се разбере, че при най-малки признаци за влошаване на външните условия, процесът на монетарно смекчаване веднага ще бъде възобновен.

- Новият шеф на Банката на Япония Харухито Курода увери парламента в своята привързаност към курса на перманентно монетарно облекчение, което би трябвало да доведе до отслабване на валутата. Въпреки, че новината не е нова, курсът на йената продължи надолу и достигна до 96 йени за долар.

- Политиката за слаба йена вече дава първите положителни резултати: средната заплата неочаквано излезе на плюс в годишна динамика (+0.7% след -1.7% през декември). БВП на Япония е преразгледан от -0,1% до 0,0%; платежният баланс през януари не е бил толкова лош, каквито опасения имаше, а банковият кредит не спира да расте, въпреки че чуждите кредитори продължават да съкращават отпускането на заеми. Индексът на икономическите наблюдатели през февруари нарасна значително – като цяло подобрението в Страната на изгряващото слънце е налице. Друг е въпросът доколко и докога ще стигне само потенциалът на отслабващата йена.

- Китайските парични власти се оплакват от това, че проблемите в страната в немалка степен са предизвикани от прословутите валутни войни по света – надцакването чрез монетарни стимули предизвиква рязък скок на паричното предлагане, предизвиквайки по този начин инфлационни вълни в Народната Република.  При това, в самите държави-злодейки инфлация не се наблюдава, поради слабото местно търсене, така че фискалните и парични подпирания позволяват само да не се влиза в остър цикъл на дефлация.

- Един от най-ярките симптоми за инфлационен натиск в Китай е възобновилият се ръст по цените на жилищата. Но тук нервите на китайските водачи вече не издържаха и те рязко (от 1-2% до 20%) вдигнаха данъците при продажба на недвижими имоти, като ожесточиха и правилата за покупка на втори дом (чиито купувачи вече ще трябва да се примирят с повишаването на процентите и с увеличаването на първоначалната вноска по ипотеката).

- Проблеми има и на Шанхайската борса – настроенията й сериозно бяха помрачени от рязкото стягане на режима по пазара на недвижими имоти и в понеделник борсата се срина с 3,7%, а девелопърският субиндекс рухна с 8,8%, което е най-сериозното пропадане от юни 2008 г.

- На ежегодната парламентарна сесия, на която става формалното предаване на властта към избраните преди това лица,  китайските власти набелязаха плановете си за текущата година: БВП трябва да нарасне със 7,5%, инфлацията – с 3,5% (вместо очакваните 4,0%), паричната маса М2 – с 13%, дефицитът на хазната – до 2% от БВП (през 2012 г. беше 1,5%), военните разходи – с 10,7% до 740,6 млрд. юана, инвестициите в основен капитал – с 18%, продажбите на дребно – с 14,5%.

- Засега не всичко, обаче, е толкова гладко: за януари-февруари постъпленията в бюджета са се увеличили със 7,2%, спрямо същия период на миналата година, а разходите – с 15,7%. Индексите за деловата активност (PMI) в сферата на услугите през февруари са паднали забележимо по всички версии – и по официалната (от 56,2 до 54,6 пункта), и според HSBC (от 53,5 до 51,4).

- Все пак, има и добри новини: търговският баланс на Китайската Народна Република се е оказал много по-добър от очакванията – отбелязан е профицит от 15,25 млрд., вместо очаквания дефицит: износът се е увеличил с 21,8% за година (почти трикратно надвишаващ прогнозите), а вносът се е свил с 15,2% (двойно по-силно от очакванията на експертите). Като цяло за януари-февруари износът е нараснал с 23,6%, а вносът – с 5,0%.

- Банката на Ротшилд, HSBC (базирана отскоро в Хонконг), отчете свиване на печалбите си с 16,5%, което може да бъде оправдано със сериозните проблеми на финансовата институция в САЩ (глоба от 2 млрд.) по делото за пране на пари. Няма обяснение, обаче, съкращаването на приходите с цели 5,4% и отвратителната операционна печалба, оказала се на 10% под прогнозите.

Продължаваме да следим новините за Вас!




Гласувай:
12



1. krizata - Нова световна система?
10.03.2013 15:11
http://www.librev.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1978&Itemid=197
цитирай
2. tomcat2 - много сложно
10.03.2013 16:35
много сложно
цитирай
3. krizata - много сложно Положението ли?
10.03.2013 16:54
tomcat2 написа:
много сложно


Положението ли?
цитирай
4. chavdar01 - КЪДЕ СМЕ НИЕ???
10.03.2013 20:14
:)))
цитирай
5. krizata - :))) На улицата и по площади...
10.03.2013 20:58
chavdar01 написа:
:)))


На улицата и по площадите!
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krizata
Категория: Други
Прочетен: 3826219
Постинги: 785
Коментари: 6084
Гласове: 7250
Архив
Блогрол
1. Икономическата криза слага края на една система
2. 5 (пет) цента за литър бензин!
3. Икономическата криза - шанс за възраждане на България
4. Китай – световна работилница, но само дотук?
5. Правителствата на Големите излязоха на път без изход
6. Дянков ни готви съдбата на Исландия
7. Параванът рейтингови агенции
8. Обама и банкерите кръстосват шпаги
9. България сама пожела да влезе в криза!
10. Барозу показа на Бойко "кой в България е шефът”!
11. Да поумуват, да помъдруват, пък да си ходят!
12. Светът – в рецесия или в системна криза?
13. Страхът от кризата
14. МВФ вече не е за ниска инфлация
15. България - Беларус: кой сега е номер едно?
16. Университетски преподаватели - за кризата у нас и по света
17. Mr Dyank_off и изпускащи парата вулкани
18. Безпътицата на монетаристката идеология
19. Някои от моите участия при легендарния журналист Валентин Фъртунов
20. Пред сп. Тема: Няма заговор за ръста на цените.
21. Искам да съм негър в щата Алабама...
22. Разпасаната либерастия
23. САЩ готвят спец операция срещу Европа
24. Капитализмът изживява последната си криза
25. Analyse comparative de l’Ukraine et de la Bulgarie
26. Национальная идея как фактор развития до и после индустриальной революции
27. Великое экономическое открытие Розы Люксембург. Почему оно было проигнорировано и какие перспективы оно открывает
28. Деглобализира ли се светът и как това ще се отрази на България?
29. Пред радио Пловдив на БНР - 29.11.11
30. Пред "Евронюз" с водещ Димитър Вучев