Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2013 15:22 - Безизходицата на българина
Автор: krizata Категория: Бизнес   
Прочетен: 17503 Коментари: 19 Гласове:
10

Последна промяна: 23.07.2013 17:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Днешният българин се намира в действително идиотска ситуация: колкото повече печели за себе си, толкова повече работи срещу народа си, защото все повече се ориентира към потребение на вносни, луксозни продукти, за сметка на родното производство. 

Не са един и два примерите, когато след като някой дребен предприемач стъпи на краката си, първата му работа е да се обзаведе с някоя луксозна бричка, която оттук насетне става основна статия по разходите му.

Свидетел съм и на това, как иначе недотам състоятелни хорица събират всичките си спестявания, за да направят първата вноска за някаква скромна, но чуждоземна колица, след което започват да мислят изключително за следващата месечна вноска, наливаща доход в, и без това, багоденстващите икономики на запад от нас - в това време щастливият нов автомобилист забравя за всякакви дребни харчове, които иначе биха стимулирали родни производители и изцяло превключва на първостепенната задача – погасяване на потребителския си кредит.

Миналата година, когато минавахме покрай едно от пристанищата в Халкидики, ми направи впечатление, че най-луксозните и шикарни яхти бяха под български флаг. И това на фона на масовия недоимък в страната ни. Сигурно гърците си мислят, че сме на космически години пред тях, а всъщност народът ни буквално мизерства, след като се е простил с поредната порция завлечени от него пари, измъкнати и препрани в някоя от офшорните дестинации, под благосклонния поглед на западните ни „цивилизатори”.

Така стигаме и до родния олигарх, който така нервира в последно време красивите български площади. Статусът на олигарха предполага, че практически цялата му потребителска кошница е съставена от изделия на чужди икономики, при това с висока добавена стойност! Тоест, тази свръхбогата прослойка българи обитава свой свят, който няма нищо общо с нашата България.

Единственото, което ги свързва с нас, е това, че през ръцете им преминават финансовите потоци, които изтичат от Родината ни, за което тези наши сънародници получават полагащите им се трохи. Но, както се казва капка по капка вир прави – днес изнасяш милиард, получаваш милион и така докато балъците загреят как ги прекарват. Засега, все пак, такава опасност за олигарсите не се наблюдава – българите са твърде много заети с решаването на всякакви треторазредни проблеми, за което добре са насочени от многобройните центрове за отклоняване на вниманието.

Неслучайно, в началото на прехода западняците така здраво ни натискаха всичко да мине в ръцете на частника - ако богатствата бяха народни, кой можеше да накара държавата да купува на поразия луксозни возила, яхти, джетове, самолети и други безполезни, но имиджови боклуци, които хранят чуждите икономики, но обричат на измиране Родината ни! 

Вместо това парите щяха да се насочват към облагородяване на градове и села, към създаване на нови производства, към безплатно образование и здравеопазване. 

Избрахме пътя на собствения геноцид и нито циганите, нито турците са ни виновни за това. 

Виновен е всеки един от нас, че продължава да приема тази гротеска за нормална и не предприема нищо от своята камбанария за промяна на статуквото! 

А положението може да бъде променено само с общи, колективни усилия на цялата, все още читава, българска нация!

На кого, обаче, му пука за всичко това!

В тази връзка напомням пълните с горчивина мисли на писателя-дисидент Георги Марков:

"
Когато пристигнах тук, на Запад, бях много изненадан да открия, че почти всички хора, които срещнах, и тукашни, и емигранти всъщност се бореха и мечтаеха да получат в живота нещо, което аз бях захвърлил в България – пари, гарантирано положение, слава. Почти всички и англичани, и германци смятаха, че аз съм бил луд и че е абсолютно морално да лежиш на гърба на цял народ ида си живееш като привилегирована гадина. Този морал така ме порази, че тогава разбрах, че обществената съвест на Запад е или мръсна политическа игра на деня, или куп лайна, че тя не е искрен отклик на нищо, защото малцината честни и искрени донкихотовци, които милеят за човешкото достойнство, нямат достъп нито до радио, нито до телевизия, нито до вестници. Ако търговските интереси на Запад повеляват, те са в състояние да започнат да свирят съветския химн редом със собствените си национални диарии.”




Гласувай:
10



1. olivie - Любопитно
23.07.2013 19:36
Това изказване на Г. Марков говори, че "българския" чадър може да е насочен от американска ръка.
цитирай
2. krizata - Това изказване на Г. Марков говори, ...
23.07.2013 20:47
olivie написа:
Това изказване на Г. Марков говори, че "българския" чадър може да е насочен от американска ръка.


Според добре осведомени специалисти от бранша, най-"тънкото" разузнаване, и съотвените служби, в света са британските. Да си припомняме ли, че след като по подобен начин се разкая и дори написа писмо на Путин, си отиде и руският олигарх Березовски!
Поздрави!
цитирай
3. x111 - Това изказване на Г. Марков говори, ...
23.07.2013 21:05
olivie написа:
Това изказване на Г. Марков говори, че "българския" чадър може да е насочен от американска ръка.


Убийството на бившия комунист Марков е операция на англичаните.
цитирай
4. x111 - "Избрахме пътя на собствения ...
23.07.2013 21:11
"Избрахме пътя на собствения геноцид и нито циганите, нито турците са ни виновни за това. "Разбира се.
"Всеки народ заслужава съдбата си" (Шарл Монтескьо)
цитирай
5. krizata - "Избрахме пътя на собствения ...
23.07.2013 21:50
x111 написа:
"Избрахме пътя на собствения геноцид и нито циганите, нито турците са ни виновни за това. "Разбира се.
"Всеки народ заслужава съдбата си" (Шарл Монтескьо)


Е, щеше ни се да е по другому! Приятелски поздрави!
цитирай
6. x111 - Тъпотията ходи по хората
23.07.2013 23:43
http://www.zora-news.com/index.php?option=com_content&view=article&id=5231:vokotonaprotesta&catid=462:broi-29-2013&Itemid=125

Вместо затвор некадърниците искат втори мандат.
цитирай
7. x111 - До ведомството в Лозенец:Марси, ...
23.07.2013 23:51
До ведомството в Лозенец:Марси,усмири си бесните кучета пред Парламента и медиите ,докато не е станало късно!Освободете българите от вашето присъствие.
цитирай
8. krizata - До ведомството в Лозенец:Марси, ...
24.07.2013 00:35
x111 написа:
До ведомството в Лозенец:Марси,усмири си бесните кучета пред Парламента и медиите ,докато не е станало късно!Освободете българите от вашето присъствие.


Честно, не знам кой е Марси?!
цитирай
9. atanasio - Истината е че, нещата са сложни и ...
24.07.2013 11:25
Истината е че ,нещата са сложни и хората бяха ограбвани с ''вратички'' в закона и умишлени пропуски - 32трлн.$ годишно се въртят в ошфорки и 67трлн.$ сиво банкиране.
За манипулациите на ЛИБОР - откраднаха трилиони а ги глобиха милиарди.
За бомбата за масово унищожение е страшно дериватите в финансите са около 670трлн.$ и последната информация е ,че Дойче банк има 55трлн.евро деривати.

'' Неслучайно, бившият главен икономист на СБ и Нобелов лауреат Джоузеф Стиглиц твърди, че именно политиката на „Вашингтонския консенсус” е провокирала азиатската финансова криза от края на 90-те (както впрочем и тази в Русия). На свой ред, италианският социолог Джовани Ариги определя това като „натрупване чрез изземване”, посочвайки, че с помощта на финансовите кризи и дефолти огромни финансови ресурси са били „изземвани” от развиващите се страни, натрупвайки се в САЩ и други развити държави от Г-7. Впрочем, именно в тази връзка, известният американски проповедник и борец за граждански права Джеси Джексън посочва, че „Империите отдавна не използват куршумите и камшика, а вместо това разчитат на СБ и МВФ”

По принцип трябва да има световни правила за всичко отнасящи се за всички и засега долара се справя и връзката му с петрола ,и има ''вратички'' като стопиращата квота на САЩ в Св.банка.
Има неща които трябва да се ремонтират но като цяло засега е добре ситуацията в межд.план и има опити САЩ да са над межд.право.

Бях ги отписал САЩ но с шистовият газ ще си върнат производствата и наскоро откриха литий за 4 млрд. батерии за ел коли.
Намалиха бюджетният дефицит с 300-400млрд. макар ,че нарушават конституцията с държ.дълг 106% спрямо БВП и т.н. са по-добре от ЕС в пъти.

Докато ФЕД ,ЕЦБ и т.н. центр.банки ''умуват'' ,и валутните войни може да прераснат в търговски ще го отнесе България.

За екологичната и енергийна катастрофи имам решения но за финансовата ми е трудно защото са човешки измислици с цел ограбване и много са се оплели.

цитирай
10. x111 - В АФЕРА се получи информация, че ...
24.07.2013 11:42
В АФЕРА се получи информация, че най-близкия до Бойко Борисов – Румен Николов – Пашата е заявил в техния близък кръг, че ще плаща на провокатори – агитки на протестите на „интелигентните" до 30 юли. Нататък Пашата отказвал да дава вече пари. Именно заради това и до 30 –ти ще бъдат провокирани по всякакъв начин протестите, за да се предизвика кръв и ексцесии.Самият Бойко Борисов неадекватно избърза и веднага бе тиражиран, че иска от президента Плевнелиев да свика консултативен съвет по Национална сигурност, заради днешните очевадни провокации, които целяха да окървяват протестите.
http://www.presstv.bg/index.php?option=com_portal&view=article&id=28604

цитирай
11. atanasio - Истината е
24.07.2013 12:00
Йордан Цонев от трибуната на Нар.събрание каза ,че бюджета годишно се ощетява с 4 млрд.лв. от контрабанда и източване на ДДС.
За 2008год. 1,2 млрд. бандероли за цигари срещу 600млн.бандероли през 2010год. , и всеки може да сметне колко се губи от акциз и ДДС.
Официалните данни на Агенция "Митници" показват, че ако през 2008 г. реално са били обмитени около 22 млрд. къса цигари, от 2009 г. до днес годишно са обмитявани около 11.5 млрд. къса.

Отделно има още 6 млрд.лв. източвани законно - 1-1,5млрд.лв. се източват с обществени поръчки и второстепенните разпоредители на бюджета ,и т.н. концесии.

Евростат – данъците върху личните доходи и дейността на компаниите са най-ниски във България между 2000 – 2010год. тези налози са паднали от 40% на 10% за сравнение в Швеция са 56% ,Белгия 53% ,Холандия 52%

България е почти ошфорка и Дянков чак в Конституцията искаше да се вкара.

Но преди семейно прогресивно облагане трябва да се спре контрабандата за 4млрд.лв. годишно.

Което зависи от законодателната власт е сложно и сега няма да се спирам.

Всеки гражданин може да контролира сивата икономика и контрабандата с едно просто нещо – да изисква касова бележка за всяка стока и услуга.
Казано иначе всеки гражданин става митничар и данъч.инспектор ако иска кас.бележка.

При заплата 600-1000лв. и осигуряване на минималната заплата е по-трудно но с закон се криминализира деянието на работодателя – над 1 млн. се осигуряват на мин.заплата.

Официално сенч.икономика е 33% – според мен 40%

Естествено трябва да се забрани ошфорки да имат достъп до публични средства у нас т.е. на световно ниво трябва да се забранят ошфорките и парите да отидат за трансформация на икономика и транспорт.

В межд.право всяка държава е суверенна тоест ако гражданите кажат с референдум забрана на ошфорките и т.н. или ,че искат държ.банка до 1% лихва за определени неща значи никой и нищо не може да им противоречи.

Гражданите трябва да са информирани за да вземат информирани решения за компетентни стратегии
цитирай
12. x111 - Извечните палачи на българския народ
24.07.2013 13:30
Най-активната и най-маскирана е „Типинг пойнт”. Това е редуциран вариант на икономико-политическата група „Глобална България”. Състои се от Цветелина Бориславова, Иван Кръстев, Светослав Божилов и Иво Прокопиев. Формацията има сериозна подкрепа от институтите на Джордж Сорос у нас. „Типинг пойнт” се занимава с политическо инженерство и налагане на икономическа политика на зависимост на България. Именно чрез лобирането на „Типинг пойнт” в правителството на Бойко Борисов през 2009 г. попадат четирима министри - Росен Плевнелиев, Николай Младенов, Трайчо Трайков и Симеон Дянков. Поредната политическа продукция на „Типинг пойнт” бе партията на Меглена Кунева - движение „България на гражданите”.

Центърът за либерални стратегии (ЦЛС) се представлява от Иван Кръстев, Йонко Грозев (част от партията на Кунева) и др. Финансира се от донори като фонд „Джърман Маршал”, Европейска инициатива за стабилност, институт „Отворено общество” и др. Но няма как да не забележим, че когато Иван Кръстев говори по телевизията, се представя като обикновен политолог, а не като създател и шеф на мозъчен тръст. Така е с повечето български НПО, финансирани от чужбина - имената на организациите, доколкото е възможно, остават в сянка, а техните говорители се представят за „експерти”, независими „граждани” и „безпристрастни интелектуалци”.
цитирай
13. atanasio - Гражданите трябва да имат конкр...
24.07.2013 16:52
Гражданите трябва да имат конкретни искания - облагане на хазарта с ДДС и акциз и т.н. до закон ако депутат не отиде на работа се взима субсидията за партията и надницата за деня ,и ако не се яви 1 месец почва да плаща неустойки.

Сега се е паднало да се постават искания към Нар.събрание къде да се пипнат законите защото България се ограби законно с ''вратички'' в закона.

Как може с пипане за закона за енергетика и ВЕИ системата изведнъж да генерира над 1 000 000 000 лв.

Това го давам като пример и не мога да ги знам всички ''вратички'' и тук е силата на гражданското общество - всеки знае поне ''вратички'' и трябва да ги споделио с хората за да знаят какво да искат от Нар.събрание

Хубаво протестират ама не виждам конкретни искания ????

Оня ден на конференцията на комисарката на ЕК хората казаха много пропуски в законите

''Те'' са правят на хитри защото чл.69 от Конституцията ги освобождава от нак.отговорност .

Хайде на не откриваме Америка - доц.Минчо Христов екс депутат е внасял проекти и т.н. има един метър папки в прокуратурата за ЕРП-тата и т.н.
цитирай
14. x111 - http://www.podoko.eu/archives/4953
24.07.2013 19:19
Назначението на един от най-утвърдените експерти в геополитиката и общественик с непримирими позиции – Боян Чуков, за съветник по сигурността в Министерски съвет, е достоен акт на правителството за решаване на неотложни бъдещи задачи по осигуряване просперитета и сигурността на страната.Доктрината, която днес всеки здравомислещ българин подкрепя и одобрява и застъпвана от самият Боян Чуков е за постигане на просперитет, страната ни да се обърне към Евразийството и неговите капитали и пазари, като естествен път за развитие на родината ни. Кой се страхува от Боян Чуков и Евразийския подход – оказа се, че това е лицето Росен Плевнелиев, “донесен” от отпечатаните от ГЕРБ и Бойко бюлетини в гербаджийската печатница “Мултипринт”. Кой е Росен Недоносен от бойковия кувиоз ГЕРБ – от изнесените данни от регистрите, човек с 8 милиона евро на сметка и тайни имоти по света и у нас. Лицето, което сега ни е президент е просто имотен аферист с голям скандално придобит голям общински имот в София, където е изградил така наречения “Бизнес парк”. По-късно, като министър в правителството на ГЕРБ и Борисов, обогатил се от скъпите и некачествено строени магистрали и някоя друга свръх висока и ненужна офис сграда, в която няма кой от съсипания бизнес в страната да се настани.

Росен Плевнелиев не е нито интелектуалец, който българският народ да познава от десетилетия, нито е културно и духовно значима личност, каквато трябва да бъде един президент. Боян Чуков е точно такъв, какъвто не е господинът президент на Република България, така че Росен Недоносен трябва да се принизи като едно поредно политическо недоразумение на политическата сцена на майка България, което рано или късно де потъне завинаги в забвение.
цитирай
15. dimat - НЕ ПЛЮЙ В СТАРИЯ КЛАДЕНЕЦ,ПРЕДИ ДА СИ НАПРАВИЛ НОВ!(народна мъдрост)
24.07.2013 20:33
Имаме ги мъдростите,но ни липса акъла.Сега всички реват,за сваляне на правителството.И на мен ми се иска това.Само,че,какво ще го замени?Пак същото.Няма значение,на коя партия,или коалиция ще е .И колелото ще се завърти,по същия начин,както се върти вече 23 години.А "НОВ КЛАДЕНЕЦ",ВСЕ ОЩЕ НЯМА И НЯМА....
цитирай
16. atanasio - Трябва да има ясни искания и преди ...
24.07.2013 22:34
Трябва да има ясни искания и преди 3год. в писмо до всички държ.органи съм писал ,че чл.150 от Констититуцията противоречи на чл.6 ал.2 - всички граждани са равни т.е. няма причина да не могат да сезират Конст.съд.

Стъпка по стъпка

Професори и доктори по икономика от клуб казаха ,че от РБ-я са изнесени 10 000 000 000лв. за периода 2008-2012год. - http://www.svobodata.com/page.php?pid=10876&rid=154

Много неща има за оправяне защото и да тръгне икономиката ще е източат - 9млрд.лв. вноса е повече от износа
цитирай
17. krizata - Назначението на един от най-утв...
27.07.2013 15:22
x111 написа:
Назначението на един от най-утвърдените експерти в геополитиката и общественик с непримирими позиции – Боян Чуков, за съветник по сигурността в Министерски съвет, е достоен акт на правителството за решаване на неотложни бъдещи задачи по осигуряване просперитета и сигурността на страната.Доктрината, която днес всеки здравомислещ българин подкрепя и одобрява и застъпвана от самият Боян Чуков е за постигане на просперитет, страната ни да се обърне към Евразийството и неговите капитали и пазари, като естествен път за развитие на родината ни. Кой се страхува от Боян Чуков и Евразийския подход – оказа се, че това е лицето Росен Плевнелиев, “донесен” от отпечатаните от ГЕРБ и Бойко бюлетини в гербаджийската печатница “Мултипринт”. Кой е Росен Недоносен от бойковия кувиоз ГЕРБ – от изнесените данни от регистрите, човек с 8 милиона евро на сметка и тайни имоти по света и у нас. Лицето, което сега ни е президент е просто имотен аферист с голям скандално придобит голям общински имот в София, където е изградил така наречения “Бизнес парк”. По-късно, като министър в правителството на ГЕРБ и Борисов, обогатил се от скъпите и некачествено строени магистрали и някоя друга свръх висока и ненужна офис сграда, в която няма кой от съсипания бизнес в страната да се настани.

Росен Плевнелиев не е нито интелектуалец, който българският народ да познава от десетилетия, нито е културно и духовно значима личност, каквато трябва да бъде един президент. Боян Чуков е точно такъв, какъвто не е господинът президент на Република България, така че Росен Недоносен трябва да се принизи като едно поредно политическо недоразумение на политическата сцена на майка България, което рано или късно де потъне завинаги в забвение.


Съгласен!
цитирай
18. krizata - Имаме ги мъдростите, но ни липса ...
27.07.2013 15:24
dimat написа:
Имаме ги мъдростите,но ни липса акъла.Сега всички реват,за сваляне на правителството.И на мен ми се иска това.Само,че,какво ще го замени?Пак същото.Няма значение,на коя партия,или коалиция ще е .И колелото ще се завърти,по същия начин,както се върти вече 23 години.А "НОВ КЛАДЕНЕЦ",ВСЕ ОЩЕ НЯМА И НЯМА....


Кладенци има, но са строго охранявани от пазителите на статуквото! Поздрави!
цитирай
19. krizata - В търсене на това, което все още се произвежда в САЩ:
27.07.2013 15:32
http://mixednews.ru/archives/39414
цитирай
20. x111 - "КНСБ: 1, 6 милиона българи ...
27.07.2013 17:10
"КНСБ: 1,6 милиона българи живеят под прага на бедността"/Блиц/
Но в тази криза ще страдат всички.Онези отгоре вече фалират и така до последния алчен новобогаташ.Просто защото няма кой да им купува продукцията и услугите.Хората са бедни ,а тези които са заделили по някой лев зя черни дни -откриват влогове в банките.Кой казваше,че възмездие на този свят няма?
цитирай
21. kaizer - Митко, ти мислиш ли когато пишеш...
28.07.2013 09:44
Митко, ти мислиш ли когато пишеш?
Как ще са виновни българите избиращи вносното пред пройзведеното в България, след като такова почти няма.
цитирай
22. atanasio - България
28.07.2013 11:08
е излизала от две нац.катастрофи със селско стопанство - 14млн.дка. до 1989год. у нас сега се напояват само 330 000 т.е. 42 пъти по-малко. Преди 1989год. 9млн.крави сега 900 000 и т.н. 80% внос на хранителни стоки е 'ъ'бсурд.

Има ясна стратегия как до 2020год. да се отворят 1 000 000 раб.места а до 2030год. да станем независими от внос на нефт и газ.

Чрез референдум данъкоплатците казват ,че 5-10% от бюджета отиват в държ.банка за за селското стопанство ,саниране и топла вода от слънцето отварящи постоянни работни места в РБ-я ,което е енергийна, и т.н. независимости.Щом Англия може - http://www.greentech.bg/?p=37754 за санирането и за топла вода от слънцето - http://www.greentech.bg/?p=41529

В межд.право всяка държава е суверенна т.е. ако гражданите кажат ,че искат държ.банка значи никой и нищо не може да им противоречи - камо ли Лисабонски договор.

Има много тънкости по стратегията ми и повечето съм ги написал в блога ми ,и тя се отнася за ЕС защото просто няма друг начин да се спре разпада на ЕС.

цитирай
23. atanasio - Естествено
28.07.2013 11:23
много неща научих и от г-н Хитов и искам да му благодаря.

Важното е да се гарантира физическото оцеляване и не с даване на пари а с обществени кухни ,безплатно здравеопазване и енергийни помощи защото някои хора просто харчат парите от помощи за алкохол и т.н.

Трябва да се вземе най-доброто от капитализма и комунизма.

Професори с нобели го признават ,че по-лошото от държ.монопол е частният и т.н. нещата се знаят и как са навързани нещата до дериватите - http://science.actualno.com/news_382588.html ,и финансова - http://e-vestnik.bg/13784/zhak-atali-vsichki-razoreni-sled-10-godini/ - основното е всяка държава да си върне дълговете.

Положението е страшно но имам идеи които разбира се трябва да се усъвършенстват,анализират на ''кръгла маса'' от учени и експерти на различните науки т.е. повече наука.Катастрофите са взаимосвързани и трябват пари за трансформацията ,и 50-трилиона е минимума много повече са - http://www.greentech.bg/?p=21201 ,и да се знае къде се
провалиха икономистите? - Rex Weyler, съосновател на Greenpeace International - http://greentech-bg.net/?p=2147
цитирай
24. stoedin - "КНСБ: 1, 6 милиона българи ...
31.07.2013 15:43
"КНСБ: 1,6 милиона българи живеят под прага на бедността"/Блиц/
Но в тази криза ще страдат всички.Онези отгоре вече фалират и така до последния алчен новобогаташ.Просто защото няма кой да им купува продукцията и услугите.Хората са бедни ,а тези които са заделили по някой лев зя черни дни -откриват влогове в банките.Кой казваше,че възмездие на този свят няма?"

В кризата ще страдат всички, НО НАЙ-МНОГО НАЙ-БЕДНИТЕ, защото те имат най-много, колкото да свържат двата края и когато не успеят - загиват. А богатите имат достатъчно средства настрана /в банки - бълг. и чуждестранни/ да изчакат, докато отмине кризата. Тях няма да ги мислим. Колкото и те мислят за нас.
Лошата новина за тях е, че тази криза няма да свърши или по-точно: ЩЕ СВЪРШИ КОГАТО СВЪРШАТ И ТЕ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krizata
Категория: Други
Прочетен: 3843164
Постинги: 785
Коментари: 6084
Гласове: 7250
Архив
Блогрол
1. Икономическата криза слага края на една система
2. 5 (пет) цента за литър бензин!
3. Икономическата криза - шанс за възраждане на България
4. Китай – световна работилница, но само дотук?
5. Правителствата на Големите излязоха на път без изход
6. Дянков ни готви съдбата на Исландия
7. Параванът рейтингови агенции
8. Обама и банкерите кръстосват шпаги
9. България сама пожела да влезе в криза!
10. Барозу показа на Бойко "кой в България е шефът”!
11. Да поумуват, да помъдруват, пък да си ходят!
12. Светът – в рецесия или в системна криза?
13. Страхът от кризата
14. МВФ вече не е за ниска инфлация
15. България - Беларус: кой сега е номер едно?
16. Университетски преподаватели - за кризата у нас и по света
17. Mr Dyank_off и изпускащи парата вулкани
18. Безпътицата на монетаристката идеология
19. Някои от моите участия при легендарния журналист Валентин Фъртунов
20. Пред сп. Тема: Няма заговор за ръста на цените.
21. Искам да съм негър в щата Алабама...
22. Разпасаната либерастия
23. САЩ готвят спец операция срещу Европа
24. Капитализмът изживява последната си криза
25. Analyse comparative de l’Ukraine et de la Bulgarie
26. Национальная идея как фактор развития до и после индустриальной революции
27. Великое экономическое открытие Розы Люксембург. Почему оно было проигнорировано и какие перспективы оно открывает
28. Деглобализира ли се светът и как това ще се отрази на България?
29. Пред радио Пловдив на БНР - 29.11.11
30. Пред "Евронюз" с водещ Димитър Вучев