Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2016 13:05 - Пред разпад ли е ЕС?
Автор: krizata Категория: Бизнес   
Прочетен: 3470 Коментари: 7 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Разговор на икономически теми в петък сутрин!
Гледайте оттук!



Гласувай:
5



1. x111 - Според мен няма да се разпадне
18.03.2016 16:50
Докато "витрината" на западния просперитет съществува пред очите на останалия свят,даже само ако спомените за богатата западна "витрина" на капитализма продължават да живеят в съзнанието на "туземците"-никакви прозападни обединения няма да се разпаднат.Просто западната "витрина" е непобедима.

В момента се изгражда китайската прозападна "витрина",но дали тя ще бъде притегателен център за по-изостаналите страни-предстои да разберем.Аз лично се съмнявам.
цитирай
2. x111 - Допълнение от предишния Ви пост за "еничарите"
18.03.2016 17:07
Иван Костов също допусна фундаментална грешка по време на своето управление,тъй като се довери на либералните рецепти за стопанско развитие на страната: приватизация,икономическа либерализация,всевъзможни облегчения за чуждите инвеститори,висока безработица,"преохлаждане" на кредитирането.
В политическата област СДС заложи само и единствено на психиатрични постановки и лозунги в духа на пещерния антикомунизъм.
С омраза,с ненавист политика и държава не се градят,просто злобата пречи на творческия процес,на държавнотворческия процес,да не говорим за някаква оригинална българска идеологическа концепция или национална доктрина. Злобата замъглява съзнанието.
При това Костов беше най-добре подготвен за управлението на страната.Математик с професионален стаж в промишлеността,специалист по планиране и моделиране на икономиката,на народното стопанство,тоест експерт във Вашата област,д-р Хитов.Дисертацията му е свързана с магистралните траектории на икономическия растеж,базирани на линейните модели на Нойман,Леонтиев и др.
Костов изпусна шанса си да управлява като автентичен ляв или автентичен десен политик.
цитирай
3. x111 - Вижте подрастващите:по цял ден във Фейсбук,смартфони,пиене,пушене
18.03.2016 19:07
Сергей Капица: «Россию превращают в страну дураков»
---------------------------------------------
Данные ВЦИОМ говорят о том, что мы наконец пришли к тому, к чему стремились все эти 15 лет,— воспитали страну идиотов. Если Россия и дальше будет двигаться этим же курсом, то ещё лет через десять не останется и тех, кто сегодня хотя бы изредка берёт в руки книгу. И мы получим страну, которой будет легче править, у которой будет легче высасывать природные богатства. Но будущего у этой страны нет! Именно эти слова я произносил пять лет назад на заседании правительства. Время идёт, а процессы, которые ведут к деградации нации, никто даже не пытается понять и приостановить.
цитирай
4. atanasio - Г-н Хитов
18.03.2016 23:49
много ми помогнахте като информация за системната криза
но за валутният борд не съм съгласен с вас и имате прекрасен постинг от 07.12.2009 19:51 - КОНЦЕПЦИЯ за Ревалвация на българския Лев (скрита Девалвация)

При сегашната ситуация по-малкото зло е да влезем в еврозоната и Аржентина махна борда 2002г. но имаше 2,5 пъти повече износ от вноса тоест при нашият отрицателно търг.салдо (около 7млрд.лв.) ще стане много лошо за обикновените граждани и затова трябва да влезем в еврозоната

и съм обяснил основното за България
цитирай
5. atanasio - https://www.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1713491132262447
18.03.2016 23:57
Започва се с осветляване на икономиката и спиране на кражбите през бюджета и после прогресивно облагане и семейно за физически лица

защото фактите са

5 000 000 000 лв. е сенчеста икономика - се ощетява бюджета ГОДИШНО
5 000 000 000 лв. са кражби през разходите на бюджета пак ГОДИШНО
5 000 000 000 лв. плоският данък ощетява бюджета ГОДИШНО

Около 1,5млрд.лв. се крадат с обществените поръчки и второст.разпоредители на бюджета + кражбите от здравеопазването и пенсионната системна ,и тунеядството на държ.служители и кражбите през държ.фирми грубо сумата е 5 млрд.лв.

цитирай
6. x111 - До Атанасио
19.03.2016 19:26
atanasio написа:
много ми помогнахте като информация за системната криза
но за валутният борд не съм съгласен с вас и имате прекрасен постинг от 07.12.2009 19:51 - КОНЦЕПЦИЯ за Ревалвация на българския Лев (скрита Девалвация)
ще стане много лошо за обикновените граждани и затова трябва да влезем в еврозоната


Концепцията за ревалвация на българския лев може да бъде преработена под формата на двуконтурен валутен режим: вътрешен лев,който да циркулира като разчетна нековертируема единица само в България и международен външнотърговски лев като се установи междинен курс между двете разплащателни средства.По този начин опасност от шокова инфлация вследствие на девалвацията-няма да има.Освен това поевтиняването на валутните номинали в условията на двуконтурна система може да протича постепенно,тоест средната инфлационна тежест върху гражданите и фирмите може да бъде разпределена по-равномерно,разсрочена във времето и.т.н
Такава система действа в Китай,патент на СССР,такава система действаше и у нас до преди 30 години,но не се използваше достатъчно ефикасно.
С помощта на този мощен инструмент финансовите власти от една страна могат да стимулират износа и чуждестранните инвестиции с цел последваща преработка вътре в страната и експорт-това ще доведе до значително натрупване на валутни приходи и резерви,а от друга страна могат да повишат капитализацията на вътрешния пазар с цел нарастване на потреблението на домакинствата/"материалното благоденствие"/,потреблението на вносни стоки,но също така и потреблението на високоефективни основни средства:машини,транспортна техника,лицензи,патенти и пр.

Редуването на стойностите на двата валутни контура може да се осъществява в разни пропорции съгласно поставените задачи и фази на икономическото развитие настраната,например отначало фаза "Натрупване",после приоритет получава фаза "Потребление" и обратно.

Но подобни виждания няма да получат развитие в България.За манекените начело на държавата далеч по- важно е мнението на МВФ,ЕС,"световната експертна общност"/няма такава/,"стратегическите ни партньори"/нямаме такива/,отколкото интересите и мнението на техните избиратели-работодатели
цитирай
7. x111 - Има само един начин да се спаси световната икономика в бъдеще:
19.03.2016 22:14
Индустриализация на Африка.

Но това ще изисква усилията на всички нас,на цялото човечество.Това означава край на транснационалната корпоратократия,това означава нова система,нов мироглед.
Утопия?!....
..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krizata
Категория: Други
Прочетен: 3825673
Постинги: 785
Коментари: 6084
Гласове: 7250
Архив
Блогрол
1. Икономическата криза слага края на една система
2. 5 (пет) цента за литър бензин!
3. Икономическата криза - шанс за възраждане на България
4. Китай – световна работилница, но само дотук?
5. Правителствата на Големите излязоха на път без изход
6. Дянков ни готви съдбата на Исландия
7. Параванът рейтингови агенции
8. Обама и банкерите кръстосват шпаги
9. България сама пожела да влезе в криза!
10. Барозу показа на Бойко "кой в България е шефът”!
11. Да поумуват, да помъдруват, пък да си ходят!
12. Светът – в рецесия или в системна криза?
13. Страхът от кризата
14. МВФ вече не е за ниска инфлация
15. България - Беларус: кой сега е номер едно?
16. Университетски преподаватели - за кризата у нас и по света
17. Mr Dyank_off и изпускащи парата вулкани
18. Безпътицата на монетаристката идеология
19. Някои от моите участия при легендарния журналист Валентин Фъртунов
20. Пред сп. Тема: Няма заговор за ръста на цените.
21. Искам да съм негър в щата Алабама...
22. Разпасаната либерастия
23. САЩ готвят спец операция срещу Европа
24. Капитализмът изживява последната си криза
25. Analyse comparative de l’Ukraine et de la Bulgarie
26. Национальная идея как фактор развития до и после индустриальной революции
27. Великое экономическое открытие Розы Люксембург. Почему оно было проигнорировано и какие перспективы оно открывает
28. Деглобализира ли се светът и как това ще се отрази на България?
29. Пред радио Пловдив на БНР - 29.11.11
30. Пред "Евронюз" с водещ Димитър Вучев