Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2012 08:53 - ЗАГАДКИТЕ НА МАИТЕ РУХНАХА! 21.12.2012 г. ОЗНАЧАВА ...
Автор: estirbg Категория: История   
Прочетен: 47936 Коментари: 60 Гласове:
33

Последна промяна: 24.01.2013 18:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                                image




      Как да се отнасяме към шлифованото прословуто пророчество на маите – с иронична усмивка и презрение към поредните претенциозни мрачни писания за края на света или с премерена тревога, неприятно глождаща ни под лъжичката, будеща размисъл и чувство на несигурност.

 Спокойно, няма да развявам плашилото със сакралните цифри, цъкащи като часовник на адската бомба, определена да взриви света. Само че, когато узрее любопитството, няма как да не се потопя и аз в тази натруфена майска мистификация, и все пак...
Няма как да отречем, че маите са повече от мистерия....

Мистерия е къде и кога е възникнала тази цивилизация, и защо се е развивала в толкова враждебна за човешко местообитание среда.

                         image
На снимката:  Един от най-красивите градове на маите – Паленке.

Мистерия е как една цивилизация, появила се внезапно преди повече от 1500 години, изобретява най-съвършения вселенски часовник, познат до съвременната епоха.

Мистерия е как създават респектираща култура и знания, които включват астрономически и други открития, непонятни дори и за днешната наука, фантастични представи за космоса и за изумителните галактически цикли. След това, също тъй внезапно и някак си непонятно изчезват, както и са дошли.

Мистерия са галактическите наблюдения, за които са нужни научни познания и апаратура, за да изчислят преди повече от хилядолетие годината и дори денят, в който положението на земята ще се изравни със слънцето и центърът на нашата галактика – Млечният път – нещо което се случва веднаж на 25 800 години.

imageМаите са създали своя календар, за да отбележат важни дати не само за миналото, но и за бъдещето,  като датите са гравирали върху камъни.
Маите са имали големи познания, за да изчислилят, че Календарът им трябва да включва цикли по 144 000 дни, а на 21 декември 2012 г. ще приключи 13-ти – последният, от големия космически цикъл от 25 800 години.

Мистерия е календарът на маите, който съвпада с петте хиляди години на нашата регистрирана човешка история, приключва на точно определена дата – дата, която се пада във времето на нашия съвременен живот. Дата, която ние така спокойно приемаме, въпреки, че не знаем какво да очакваме след 21 декември 2012 г.

 Наистина ли?...

Има една древна Книга, от която може да почерпим мъдрост и да разгадаем дори такава „аномалия”, каквато се явяват маите. В тази „валидирана” Книга, Творецът никъде не посочва деня и годината на свършека на света, с което твърдението, че това ще се случи на 21.12.12 г. тутакси отпада. Тази истина е достъчна за вярващите и за тях повече доказателства не са необходими. Но как да се убедят невярващите, съмняващите се - в това число науката, философията, археологията  и други изследователски звена? Нужни са приемливи и убедителни факти...и колкото и да ви се вижда смешно и нелепо, започнах да търся истината, като се помолих Святият дух да ме напътства в това горещо предизвикателство. Първото зашеметяващо доказателство, буквално ме препъна преди няколко месеца и то не къде, а съвсем наблизо...само на един клик разстояние - в блог.бг.

Бях възхитена от една полезна информация на Христо Вълков (sistemite)брилянтно поднесена -  поредицата за математическите и астрономически постижения на маите...В статията „Различните - част 9” има един публикуван откъс от разговор на Петър Баков, автор на книгата " На колене пред Ванга". Ето и посланието на Ванга, с който завършва книгата :
         " Все некой ден, да го кажеш другите да го знаят......чак на сто двайсет и седем светлинни години от тук, започва истинския ни свет. А още толкова на вътре е коренът на вейките на гроздовете, на душите ни. И от там, двайсет и седем пъти по толкова е Господ, Богът, леля. Създа-телят ни чедо. Даа... Оттам навътре пък започва красотата, на това, дето му викат сега Дълбина. Скоростта на Дълбината, Пеше (към автора-бел.ред.) е поне стотина пъти, по-бърза от светлината. Там в тъмата на Дълбината, вътре баш в самата нея е кармата на съзнанието, на Светостта. Така, че и Господ си има Господ, да знаеш, чу (чу ли?.бел.ред.). Но никой не е над Силата. Злорадството и глупостта никога не могат да стигнат до там......".........Безкраят, наистина е Безкрай, бре. Един ден да го кажеш леля, па който каквото ще да си разправа. И да знаеш, като си бегам оттук, там ке си те чекам, чу. Там в Дълбините ке си се видиме, нали. В Дълбините, които са на билиарди, билиарди години, чедо.
В старите светове на Предвремието.... В Тишината на Предначалото. А ти всичко да кажеш как е, каквото съм ти го казала, чу. Защото на мене ТЕ ми го казват, Пеше, те. Вярват ми "   ................

Убедена съм, че повечето от вас биха възкликнали нетърпеливо: ”Какво чудно виждаш, мигар не знаеш, че Ванга е контактувала с други цивилизации и точно от тях е почерпила тази информация за Безкрая!”

Странното е, че маите с тяхната уникална аритметика, с техните астрономически мерни единици и завидни космически познания дават абсолютно същите стойности,  съвършено припокриващи се с тези данни оставени от Ванга...което означава, че зад идентичните сведения дадени и на маите, и на Ванга стои един и същ „учител” (информатор да го наречем)!!! Гениално точни и прегледни изчисления са направени от приятеля ни Вълков (с кристално коректните му изчисления, удовлетворяващи всяко недоразумение и скептицизъм може да се запознаете тук и тук, като ви препоръчвам и цялата му поредица "МАИТЕ - тайната...и...разкритията ?") Няма как да не му се възхитя, още повече, че с неговите изчисления мистерията около пророчествата на маите се подкопа и разклати чувствително!!! Едно от доказателствата, което търсих, ми беше поднесено наготово! (признавам, с математиката само се "ухажвахме" в университета, но никога не сме си били чак толкова близки!).

„Споролюбците” веднага ще ме "прицелят" с друг въпрос: „Добре де, какво пък чак толкова се дивиш - и маите и Ванга са били осведомявани и обучавани от един Космически разум, нормално е пред примитивните маи да се е представил като божеството Кукулкан (Кецалкоатъл - Гугумац – Виракоча), а Ванга да го е "виждала" като извънземно/и - толкова е логично!” –

Момент, не бързайте.... нека ви припомня само няколко реда от Бащинските грижовни заръки на нашия Творец: „Да не се намира между тебе някой, който да прекара сина си или дъщеря си през огън (който прави жертвоприношение като изгаря сина си или дъщеря си в огън), никой чародей (който прави черни и бели магии), астролог (който предсказва съдбата и бъдещето на хората по разположението на небесните тела; който прави хороскопи, месечни прогнози чрез биоритми; който изследва, вярва и разпространява зодиака, почита звезди и др.небесни тела и явления; ), гадател (ясновидец; който познава миналото и предсказва бъдещето като гледа на кафе, чай, карти, ръка, черти на лицето, на стъклена топка, пирамида,захар - както е при Ванга и др.), или омаятел (който омайва като внушава мисли и състояния чрез магии, хипноза, музика и танци, алкохол, опиати и др.), никой баяч (който бае за здраве; прави заклинания; лее куршуми), запитвач на зли духове (медиум, спиритист, контактьор или използва автоматичното писане), врач, или запитвач на мъртвите (който вика душите на починалите и се съветва с тях). Второзаконие 18:9-11

Защо ли ни е забранил да практикуваме и да се допитваме до врачове? Много постинги изписах и няма как вече да не знаете, че доверим ли се на горните начинания и начинатели (каквато е и Ванга, тя е "врач", "гадател", "запитвач на мъртвите", "запитвач на зли духове") ние се оставяме да бъдем манипулирани от Луцифер и неговите демони - те стоят зад повечето необясними чудеса. КОЙ БАЩА БИ ИСКАЛ ДА ЗАГИНАТ ДЕЦАТА МУ? Точно затова Създателят е оставил предупрежденията, но колко от нас се съобразяват с тях....

След тези математически приравнявания с майски астрономически величини, приложени към посланието на Ванга и след като се допитахме до Библията, може да направим простичкото заключение: Повече от ясно е, че „Просветителят” и на Ванга, и на маите е един и същ и това е ...падналият ангел с неговата армия от демони. За мен като християнка, това доказателство е пределно достатъчно, за да погледна вече с друго око на мистификациите около тази натрапчиво афиширана дата 21.12.2012 г.

 Все пак с колкото повече факти е подплатена една теория или хипотеза, толкова по-убедителна е, нали? Затова нека ги потърсим и да разобличим Измамника, който явно нещо цели с тази дата.

И така, Ванга получава знания и информация от Космическия разум („ТЕ ми го казват”), а маите – от техния бог. Кой е техният бог? Това е великият Кукулкан. Маите го описват като висок, светъл човек, с дълга руса (или бяла) коса, с брада, с искрящи сини очи. Доста загадъчен вид, като се има пред вид, че първите бели мъже са се появили в Централна Америка едва в началото на 16 век, тоест 500 години след Кукулкан! Още по-странно е, че във всяка добре развита древна цивилизация има по-един велик учител, чието описание съвпада с това на Кукулкан. На платото Гиза египтяните са се прекланяли пред мъдреца Озирис, в Стоунхендж го наричали Мерлин. В Наска и Саксаяхуман инките са го кръстили Виракоча, а сред ацтеките, както и в някои части на Мексикое известен като Кецалкоатъл - "Пернатата змия" ,  като Гукуматц в Гватемала, Бочика в Колумбия, Суме в Бразилия или Виракоча в Перу (Наска и Саксаяхуман)...
На перуанците още е познат като Кон-Тики - "Тики" означава "Създателят" или "Носителят на светлина". Из полинезийските острови е известен като Лоно или Кана - Голямата светлина. Наричан е още Кане-Акеа - Прародителят или Тонга-Роа - Океанското слънце.

Всички тези имена се отнасят за едно и също създание - един бог, почитан от толтеки, инки, маи, ацтеки и други народи на Мезоамерика и Тихия океан.
Някои легенди разказват и за произхода на Кетцалкоатъл - неговият баща е наричан Небесният. Кетцалкоатъл пристигнал от една източна земя и се приземил с кораб, който имал криле. Слязъл от небето през дупка в облаците. В други източници се говори, как той дошъл по море и си отишъл по море. Донесъл цивилизацията на тези хора, научил ги да обработват земята, да отглеждат животни, да строят и пишат като им предал завидни астрономически познания... Притежавал невиждана сила и мощ, която поваляла скали и дървета, можел да лети и задълго да изчезва под водата...
Дошъл от небето и се качил обратно там...или отплавал на сал, направен от змии. Но легендите разказвали, че пак щял да се върне - със свършека на времената, точно както обещал...

За сторените добрини този многоименен бог „имал скромно желание – да бъде оприличаван на утринната звезда, Зорницата”. (Този цитат го прочетох в последното издание на „Куклкан слиза от небето”, стр.46, допълнено и преиздадено от Богомил Герасимов.)

Точно тук дъхът ми спря!
Всеки сериозен читател на Библията би ме разбрал напълно! Но за тези, които тепърва ще се запознаят с Божието слово, ще обясня:

Знаете ли кой в Святото Писание носи това звездно име утринна звезда, Зорница”  ?

                           Л У Ц И Ф Е Р!!!

Ето, уверете се сами:

12 Как си паднал от небето, ти ДЕНИЦЕ, СИНЕ НА ЗОРАТА! Как си отсечен до земята, ти, който поваляше народите;
13 А ти думаше в сърцето си: Ще възляза на небесата, Ще възвиша престола си над Божиите звезди, И ще седна на планината на събраните богове към най-крайните страни на север,
14 Ще възляза над висотата на облаците, Ще бъда подобен на Всевишния. "
Исая 14 - 12:14
(Този цитат разказва за драмата на най-възвишеното  и съвършено творение на небесните цивилизации - Луцифер, носителят на светлината.)

ИЗМАМНИКЪТ САМ СЕ Е ИДЕНТИФИЦИРАЛ!!! КАКВО ПО – УМОПОМРАЧАВАЩО САМОПРИЗНАНИЕ БИ МОГЛО ДА ИМА ОТ ТОВА!!! Толкова е самовлюбен в себе си и звездното си име, че заслепен от собственото си величие и болни амбиции е направил епохална грешка, увековечена дори в легендите!!! ЛУЦИФЕР Е съществото утринната звезда, Зорницата”, "Носителят на светлина", Океанското слънце,    все „греещи” имена, зад които стои най-големият човекомразец и убиец на човечеството!!! Наистина болно същество, достойно за презрение и съжаление!

Един дедектив, дори аматьор и дилетант като мен, би си отдъхнал и спрял дотук с търсенето на доказателства и идентификация, защото те са повече от достатъчни за уличаване на Злодееца. Но след като има доказателства за подозрение ( идентичностите на Ванга с тези на маите), налице са самопризнания (да бъде оприличаван на утринната звезда, Зорницата”), все пак престъпникът трябва да има и „пръстови отпечатъци”, нали?

И такива съществуват!:

Характерен е един общ белег, с който са „маркирани” почти всички езически култури и древни народи, като същевременно представлява личен печат за негова собственост. Ще се изненадате, когато разберете, че това е издигнатият от Луцифер символ, култът към ... змията. Негова многовековна привързаност към змията си е чиста патология. Това е неговия брандинг, валиден както за миналото, така и за настощето– пернатата или крилатата змия, която я познаваме и като дракон. Може би не знаете, но преди грехопадението, някога в Едем, змията е била една от най-мъдрите и най-красивите творения на земята. Тя е имала криле и когато е летяла е блестяла ослепително в нюансите на старо злато. Точно това прелестно създание сатана използва като свой медиум, за да съсипе първите човешки създания и да огорчи Създателя.

Със змията бяха подведени и излъгани прародители ни в Едем, със змията отново ще бъдем излъгани в последните дни...сами може да откриете в мрежата колко много змийски култове е имало - още от Египет, после при гностиците, един клон от тях, дори, са се наричали офити – от „офис” на гръцки-змия. Върховното божество на пеласгите – Сабазий, също е изобразявано със седем змии около него. А знаем, че Сабазий и Дионис са едно и също божество – той владее мъртвата и живата материя. В елинската епоха змиите имат криле, Китайските дракони, са всъщност змии, изобразени с криле.

В Мезоамерика ацтекски мит описва сътворението на човека от Змийски бог, покрит с пера – Кетцалкоатъл (пернатата змия).
                                        image
В древната столица на ацтеките Теночтитлан (днешния Мексико сити) свещеният район около черквата бил декориран с глави на змии с пера, а в средата входът към храма на Кетцалкоатъл бил пазен от страховитите зъби на гигантска змия. Тази древна змийска украса доминира в множество свети места като Теотихуакан в Мексико. Вече спомеах, че древните маи също се прекланяли пред пернатия Змийския бог, Кукулкан. Из цяла Мезоамерика ацтеки, маи и толтеки са украсявали свещените си места със змийски мотиви, които и до днес могат ясно да бъдат видени. В източната част на Мезоамерика, в Хаити, има легенди за змии, които водят началото си от сътворението. Местното население – вуду, вярва в бог, наречен Дамбала Уедо, чието изображение е змия. В Северна Америка змиите също били главна отличителна черта на родените там индианци. Символът на змия доминира в изкуството на индианското племе хохокам в места като известния Снейгтаун (Змийски град) в щата Аризона в югозападната част на САЩ, датиращ от 400 г. пр. Хр. до 1200 г. сл. Хр. Междувременно на югоизток неизвестна култура оставила огромен и загадъчен хълм с формата на змия в Охайо.

На противоположния край на света в Далечния изток отново откриваме богове, свързани със змиите. В Тибет, например, змиите украсяват свещените тръби на монасите. В Непал, в едно място, наречено Буданилкантха, се намира мистериозна статуя, известна като „Спящия Вишну”, в легло от змии във воден резервоар.
                                     image

  Не би трябвало да пропускаме Ирак, люлката на цивилизацията. Точно на север от Мосул, близо до град Шейх Ади, е Светинята на Йезидис, където символът змия е гордо възвеличен върху главната порта. Тази област е важно място за поклонение за хиляди от номадските йезиди. В Австралия аборигените грижливо са запазили легенди за змията в техните т.нар. „Мечтания” – митове за сътворението на Земята.

                                    image
  Може да изброим стотици в  миналото и  хиляди в настоящето...

Крилати змии (дракони) има във Ватикана.......
        image

 И в  Православната църква: Горната част на иконостаса, наречена венчилка:
                                                                                                                    
повтаря горната част на жезъла на патриарха:
                         
                                                                                                                                                 
 Странно, кога и защо двата дракона са се озовали върху патриаршеския жезъл?... но да не се отклоняваме от темата  по този неравен коловоз...

Обсебващата привързаност на Луцифер към змията е фрапиращо изявена и в архитектурата на пирамидата на Кукулкан в Чичен Ица, Юкатан, Мексико.  

             image                         


image

Невероятно зрелище се наблюдава всяка година при пролетното и есенно равноденствие, режисирано с помощта на естествената слънчева илюминация и игра на сенките, когато по северното стълбище на пирамидата в течение на няколко минути започва да пълзи към основата слънчево изображение на змиевидно тяло. Там „приземяващият” се лъчист торус се свързва със скулптурата на глава на огромна каменна змия, намираща се на ръба на пирамидата. Създава се илюзията, че голяма змия се спуска от небето по пирамидата. (оттук е и заглавието на книгата на Б.Герасимов "Кукулкан слиза от небето").Това изумително видение не е някакъв специален ефект или туристическа атракция. Едва ли с думи ще мога да ви опиша светлинното шоу, затова вижте клипа в края на постинга. Всъщност цялата фасада на Храмът на Кецалкоатл е декорирана със страховити огромни змийски глави .

image Храмът на Кецалкоатл, "Пернатата змия" се намира на юг, от Теотихуакан.

И докато Сатана въздига в култ „оръжието” си, змията, с която беше измамено и покорено човечеството, то Творецът я е заклеймил с проклятието да се влачи завинаги в прахта по корем. (
Битие 3:14)

Може би ще бъдете изненадани, ако разберете, че очевидци на НЛО са описали змията като емблема и на гърдите на гащеризона на „извънземни”. Още едно доказателство чии асистенти са  „пришълците”, които няма как да са други, а самите демони от армията на падналите ангели на Луцифер.

След тези неоспорими идентификации става съвсем ясно и разбираемо кой е „преподавал” свръхнаучните познания на народа на маите,  египтяните и източните народи, на шумерите, догоните и други африкански примитивни племена – всички древни народи са получили знанията си „наготово” или „подшушнати” от невероятния гений, любимеца на галактическите народи, но злощастно компрометиралият се и изгонен от небесата Луцифер. Тук, земята е неговата бърлога и той е управителят на този наш многострадален свят...Знания получени "наготово" се заплащат с поклонение, а това поклонение води до гибел. Историята потвърждава безпристрастно с факти - едва ли някога ще се разбере точния брой заличени и отмрели цивилизации. Така рухват  мистериите за "извънземните" астронавти, които са "пристигали" и "приземявали" на земята и са обучавали древните народи в своите тайни на науката, строителството, астрономията, лечителството и други "свръх благини", пред които ние днес онемяваме в почуда.

Нека пак да се върнем и да се поровим в архивите и „досието” на маите - няма как да не забележим учудваща странност – този народ демонстрира едно непонятно натрапчиво следене на времето, за миналото и бъдещето, календарите и ритуалите свързани с тях.

Ерик Томпсън, изтъкнат учен маянист в своя научен трактат ”Възход и упадък на цивилизацията на мая” четем: „Никой друг народ в историята не е изпитвал такъв интерес към прехода на времето...и никоя друга култура не есъздавала философия около толкова специална тема като тази за времето.”

Ако се замислим, наистина неразбираемо и странно е защо му е трябвало на този земеделски народ (и на върхушката му) да следи времето в хиляди и милиони години напред. Още по-удивително е това, като имаме предвид, че маите не са познавали ралото и колелото, нито пък е имало впрегатни животни, които да вършат тежката работа. Парадоксът се задълбочава при вида на съвършено белите пътища, които са се строили, без да има видима нужда, т.н. сакбеоб, които уж не използвали за друго, освен за религиозни цели. За рационалната мисъл има много костеливи орехи, един от които е необходимостта на маите да си служат със системата на т.н. „дълго броене”, границата на която обхващат периоди от един ден до милиони години. В дългото броене на маите тяхната начална дата съвпада с 11 август 3114 г.пр. Хр. от нашия календар. Какво ли е станало на тази дата , за да й се гласува тази чест? Възможно е тази дата да е началото на онази ера, която свършва на 21 декември тази година. Възможно е да съществува някой неразчетен йероглифен текст, който може би ще бъде прочетен и оповестен не от някой упорит учен, а от самия „Просветител” ("Космически разум")  (разбрахме вече кой е той!). Това ще разберем скоро, защото той, Кукулкан, утринната звезда, Зорницата”, "Носителят на светлина", Океанското слънце и цялата плеяда от древни имена на божества, зад които се крие САМИЯТ ЛУЦИФЕР, БИ ТРЯБВАЛО ДА ДОЙДЕ, АКО НЕ НА 21.12.2012 Г., ТО МАЛКО ПО-КЪСНО СЛЕД ТАЗИ ДАТА! А МОЖЕ И НА САМАТА КОЛЕДА!...Така датата 21.12.2012 г. не е в истинкия смисъл фаталистична за планетата земя, а обозначава триумфалното „пристигане” на „владетеля” и публичен контакт с нас, последното поколение на човечеството. Предупредени сме и от Твореца за тази предстояща среща с Измамника и Псевдоисуса в Библията!

Искате още доказателства за неговото”пристигане”?

Веднага ви намирам и поднасям плочата „Паметник 6” от Тортугеро, щата Табаско.

image

Тази реликва е на около 1300 години и  в нея има текст, в който се споменава датата 2012 г. като завършек на настоящия цикъл от Дългото броене на маите, но е очевидно, че в нея става дума за бъдещето. Още по-интересен е фактът, описващ някои събития, в които участва Болон Йокте (арсеналът от псевдоними на сатана наистина е внушителен!) – мистериозно божество, което маите  свързават с война и съзидание. Подозрително загадъчно е (сякаш някой нарочно дразни изследователския ни нюх), но ерозия и пукнатини е повредила Паметник 6 и от най-важната част с йероглифите нищо не е останало, което не позволяват да се прочете надписа изцяло. Някои предполагат, че звучи така:  “Той ще слезе от небето.”

Има  един втори , още по - „свеж” артефакт

image
Националният институт по антропология и история на Мексико направи изявление в смисъл, че има и друго споменаване на нашата 2012 г. То е в руините на  Koмалкалко близо до Тортугуеро. Това е  надпис тухла (Koмалкалко се различава от другите здрави храмове на маите, който е направен  от тухли.)

Представителят на института Артуро Мендес заяви, че част от надписа е бил открит и проучен преди няколко години. Той се съхранява в момента в трезорите на института. В придружаващите йероглифи  се използва сегашно време “той (тя, то) идва”.

Съществува още едно писмено доказателство - Книгите на Чилам Балам (Книгите на Жреца Ягуар), които са на маянски език, но записана на латиница. Странното е, че те се появяват през ХVІІ-ХVІІІ в. и в тях се съзира вмешателство и влияние на католическото духовенство (защо ли не се учудвам? Но тук вече съм подозрително осторожна!) Подобно на пророчеството от Тортугеро пророчествата в Чилам Балам предричат завръщането на боговете в края на цикъла от 13 бактуна. Предсказано е, че Кукулкан ще се върне в катун 4 Ахау. Това е пероидът от 20 г., в чийто финал се намираме в момента и който приключва през 2012 г. В превода на Мейкимсън предсказанието гласи по този начин:продължението ще бъде в коментарите ми под постинга, тъй като лимитът на блога ми го отряза, наистина съжалявам...








Тагове:   маите,   рухна,   загадката,   21122012 г,


Гласувай:
35



1. estirbg - Продължение 1
09.12.2012 09:06
Скоро ще доплава 13 бактун... след това богът ще дойде да посети малките си. Може би словата му ще са за "След смъртта"... в последните дни на връзването на снопа на 13 (бактуна) на 4 ахау... Предавам ви думите на истинските богове, когато ще дойдат... Денят ще се обърне наопаки... камъни ще падат, а небето и земята ще бъдат погълнати от пламъци... Мъртвите ще оживеят! Издъхващите от старост тутакси ще се възнесат на небето!"

Да, НЯКОЙ иска да ни предизвести за появата си. Затова се е погрижил още от древни времена, избирайки един народ, достатъчно отдалечен от светлината на Божието слово като го предопределя да бъде „космически таймер” на човечеството. Това обяснява фанатичната привързаност на маите към съвършената точност при измерване на времето. (Те не допускали и най-малките отклонения, дори до минути, когато такива се натрупвали след изтичането на вековния период от 52 години. От документите е известно, че за уточняване на календара и коригиране на времето в годишния цикъл са се свиквали специални конференции с участието на жреци не само от големите центрове на маите, но и от други сродни култури – сапотеките от Монте Албан.)
Напълно реалистично звучи тази хипотеза, като имаме предвид, че както Бог възлага на своя еврейски народ в древността особената мисия да пази законите и повеленията Му, така и Луцифер, си приватизира тази идея, като предопределя народът на маите да бъдат негови факлоносци и вестители за „пристигането”му (всъщност той е тук на земята, нека отново да напомня!)
Какво се случва днес пред прага на фиксираната фатална дата– мощни земетресени, разрушителни цунами, опустушитени природни бедствия, опасности от експлозии на ядрени централи, изтичане на радиоактивна вода, изхвърлени в океаните ядрени отпадъци – не смогваме да проследим всички. Но ако има вероятност от избухване на ядрена война, планът на Кралят на мрака би бил достатъчно ефективен, за да измами хората. Как? Като към проблемите на земните жители бъде включена тревогата на “извънземните”. Напоследък контактьори, астролози, гледачки, врачки и други служители на сатана твърдят, че положението на нашата планета предизвиква загриженост сред "братята по разум" от другите галактики. Те били стигнали до извода, че съвсем скоро на земята ще избухне ядрена война. Това би довело до унищожението не само на живота на земята, но и на самата планета, а извънземният разум не може да позволи нещо подобно да се случи. Ето защо заявили, че ще изпреварят ядрения конфликт и ще се намесят. От друга страна, след като Ватикана обяви, че приема съществуването на извънземните, неин представител каза, че е готов да ги кръсти, ако те пожелаят. На пръв поглед доста нелепо и смехотворно изказване. Едновременно с това се появяват съобщения, както видяхме по-горе, че е разчетено по-правилно тълкуването на маите за 21 декември 2012 г. Уверихме се, че богът на подземното царство на маите Болон Йокте е обещал и със сигурност ще се завърне в края на тази година. Може би за да предотврати ядрената катастрофа? Дали истинският Бог се нуждае от личното Си присъствие на земята, за да стори каквото и да е? Разбира се, че не. Но не и ако се нарича “бог на подземното царство”. Може би дори ще се остави да бъде кръстен от Католическата църква, за да покаже, че тя е истинската! А този, който я ръководи, да бъде провъзгласен официално за наместник на “Христос”!
На айсберга от световни събития няма как да не забележим как Сатана "замени" унищожението с Възраждане в движението Ню Ейдж."
Тълкувателите на Ню ейдж разбират посланието за 21.12.2012 г. като възстановяване на света тогава, когато има войни, конфликти и доминира подземния свят. Така че датата не означавала края на света, а започвало прераждането му и обновяването на всичко. Според Ню Ейдж много души, дори Исус, са дошли и продължават да идват, за да подготвят света за прераждането. Ние не можем да се справим със злото, защото надценяваме небесните сили. Но те имат по-голяма власт и ще сложат край на тъмнината и егоизма за 1000 години, когато светлината ще промени земята и ще се изгради едно хилядолетно царство, в което няма да има зло и изкушение. Всичко това видите ли, се доказвало от Библията: "Аз видях един ангел, който слизаше от небето, като държеше ключа на бездната и една голяма верига в ръката си. Той хвана змея, старата змия, която е дявол и Сатана, който мами цялата населена земя, и го върза за хиляда години. "(Откр. 20:2)
Ако всички, бедствия, кризи, НЛО - демонстрации и други аномалии се подредят в един пъзел и към него се прибави предупреждението, че Сатана ще имитира Второто пришествие, става ясно КАКВО МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ на 21.12.2012 г. Напълно е възможно притеснените “извънземни жители” да дойдат с флотилиите си на земята, за да предотвратят избухването на ядрен конфликт или да ни спасят от планетарен колапс, да донесат мир за 1000 години, а техният предводител в блестящ образ да поиска поклонение, като спасител на човечеството, който не само е обещал да се завърне преди двадесет века, но идва да царува на земята за следващото хилядолетие. В Деяния е записано:

Деян. 1:10. И като се взираха към небето, когато се възнасяше, ето, двама мъже в бели дрехи застанаха до тях
11. и казаха: Галилеяни, защо стоите и гледате към небето? Този Исус, Който се възнесе от вас на небето, ще дойде така, както Го видяхте да отива на небето.

И ето, сега той е дошъл, за да изпълни обещанието си! Не само държи на казаното, но дори и нещо повече: предотвратява ядрен конфликт и планетарна катастрофа! Не е ли достойно това за поклонение? Нищо чудно дори някои “мъртви” да бъдат възкресени! За “извънземните” това не е проблем, защото могат да имитират всичко. Включително и самите те да излязат от гробовете... А подобно чудо ще накара дори най-големите атеисти и скептици да повярват, че сатана може да дойде ....”отгоре”.
Не е възможно ли? Напротив! Това е напълно реален сценарий, който Сатана може да изпълни. Защото Измамникът добре знае, че всички чакат Исус да дойде от небето. Знае също така, че тогава ще има възкресение на починалите. Знае, че хората чакат мир и избавление от злото на този свят, нещо, което сам е предизвикал. И ще го предостави. Само едно няма да може да имитира: ГОСПОД НЯМА ДА СЛЕЗЕ НА ЗЕМЯТА, А ЩЕ ВЗЕМЕ СПАСЕНИТЕ ПРИ СЕБЕ СИ. По това ще се разбере дали ставаме свидетели на Второто пришествие на Исус Христос или на “пришествието на Сатана”. Тези, които при това пришествие са на земята и въпреки това са живи, ще разберат, че всичко е било измама, защото при истинското идване няма да оцелее нито един неправеден. Дано всеки от нас помни това и да бъде готов за подобно развитие, тъй като само и единствено пълното упование в Бога и Неговото слово ни дава надежда да бъдем заедно с Исус в Небето. Нека никой не се подвежда с датата 21.12.2012 г. Тя не е краят на света. Не е и начало на Нова епоха. Но може да бъде денят, в който Сатана ще измами много хора, като им се представи като Месия!

Марко 13:37. А каквото казвам на вас, на всички го казвам: Бдете.
цитирай
2. estirbg - Една интересна корекция на датата 21.12.2012 г.
09.12.2012 09:29
Според календара на маите "възголемия цикъл" е равен на : 9 цикли от по 144.000 дни, което прави 1.296.000 дни, 15 цикли от по 7200 дни, което прави 108.000 дни, 4 цикли от по 360, което прави 1440 дни, 6 цикли от по 20 дни, което прави 120 дни и 4 цикли от по 4 дни, което прави 4 дни или общо 1.405.564 дни. Като го разделим на 365... дни астрономически излиза, че имаме 3850години, един повтарящ се цикъл на всяко пълно завъртане на колелата на календара. Но като насложим назад във времето един цикъл виждаме, че нулевата година е много по-назад според маите, и това говори за пропуск от време. За маите нулевата година е 3114 преди н.е а пропуска идва от там , че не е обхванат период от време , натрупване на секунди от една пълна обиколка на Земята около Слънцето, а именно 365 дни, 6 часа. 9 минути и 9 секунди. Часоете астрофизиците прибавят към най-малкия ден в годината февруари един път на всеки 4 години, за който процес казваме "високосна година". Тези секунди не са прибавени в този календар"цолкин". Имаме разликата от 3850 години и 3114 години, която е 736 години . На всяка година прибавяме по 9 минути и девет секунди, това прави 6624което делим на 24 за да намерим дните и получаваме 276 дни, после добавяме секундите 736 по 9, което прави 6624 секунди които делим на 60 за да намерим остатък-а от минути които да добавим към часовете и от там дни. Получаваме 110.4 часа, което означава 4.6 денонощия . Тях всичките прибавяме към датата 21.12.2012 и получаваме + 280 дни и 6 часа, т.е. 85 дни и 14 часа преди 2014 година, кето е дата 15.09. 2013 година. Случайно ли съвпада с първия учебен ден не зная, но маите определено са искали да научим нещо, затова може би първия учебен ден е на тази дата!?
Прочетено в http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5387011
цитирай
3. podvodni - Естир, хайде да не смесваме Старият ...
09.12.2012 10:41
Естир, хайде да не смесваме Старият завет, маите и Християнството в едно, без огредно и избирателно, защото се получава голяма какафония, която вместо да хвърли светлина още повече внася объркване.
цитирай
4. estirbg - Подводни,
09.12.2012 10:57
какафония няма. Не си чел достатъчно внимателно. Знам, че с тази статия разбивам илюзиите ти за квантов преход, но и те са съчинения на сатана.
Цялото човечество - от древността (включително маите), до днешни дни, има един Бог-Творец, един враг и един правилен избор.
Волята си е твоя дали ще предпочетеш истината или лъжата.
цитирай
5. virginblack - И как така само група находчиви б...
09.12.2012 11:00
И как така само група находчиви бизнесмени, които натрупаха цели състояния от това да плашат и побъркват хората без логика, се държат за тая версия? Що за глупости се тиражират. Че нали всичките тези сайтове, които пръскат отровна информация продават землянки,и предлагат и виагра и дами и мъже за по 100 евра на час! И да вярвам на хора, които искат да манипулират съзнанието ми, само защото 2013 ще с еокаже добра година за шепа шарлатани. Никой, ама никой в Германия и Австрия не говори по въпроса. Хората даже не знаят. Имаше едно официално съобщение от правителството, изказаха се учени, а не психопати, които обясниха подробно за маите и календара, и предупредиха хората да не си дават парите и да не се поддаават на провокации. Това е. И наистина ако хората мислят разумно, няма да се случи нишо. Иначе ще настане паника. А няма защо. Слънцето ще изгрее, че залезе, ще ида в парка да си разходя детето, ще пазарувам за Коледа, ще си украся вечерта коледното дърво. Пък който иска да копа землянки.
цитирай
6. estirbg - Мен ако питате, ако се абстрахирам от написаното по майските плочи,
09.12.2012 11:21
по-възможно е Луцифер, който ще се представи за Космическия спасител- христос, да се появи на датата на пролетното или есенното равноденствие. Но като имам предвид, че Празнуването на Коледа (Рождество Христово е въведена по римско време от император Константин, който е дал датата - 25-ти декември) е бил официален празник на култа към слънцето, напълно е възможно Луцифер и на 25. 12. да ни изненада.Този култ е съществувал векове преди да е бил роден Христос. Богът на слънцето е бил наричан с различни имена - Сатурн, Адонис, Ваал. На тази дата сатана е внушил на хората да празнуват и рожденния ден на Кришна, Митра, Осирис, Хорус, Херкулес, Дионисий, Тамуз, Буда и др. Всички тези езически богове (зад които е стоял сатана) са имали точно тази рожденна дата - 25-ти декември. Техните рожденни дни не са били разпръснати през годината, но са били ТОЧНО на тази дата. Вижте внимателно имената им. Има още много. На едно място в една от книгите на пророците се говори за "слънцето на правдата", поради която причина Рим е казал - това ще е датата - тъкмо и двете ще са в синхрон - езичниците ще си празнуват култът към слънцето, а християните - "слънцето на правдата"(Божия син).
Нищо чудно, че именно римската църква въвежда 25-ти декември (култът към слънцето) като празника "Коледа" или както християните му казват "Рождество Христово". Дали на 25.!2. или на датите напролетното и есенното равноденствие - пристигането на Луцифер ще е някъде много скоро..
цитирай
7. estirbg - Има логика в разсъжденията ти,virginblack,
09.12.2012 11:37
само че има уловка -
Помисли - разпространявайки версията за края на света, хората наистина в дива паника вършат всички тези безумия, които ти сподели и спекулантите и измамниците се обогатяват за сметка на страховете на хората но....представи си, когато сърцето на човечеството се е свило в ужас на очакване на космическата катастрофа....изведнъж се появи т о й "спасителя", това ослепително същество, което идва да ги спаси! Представяш ли си какъв психологически ефект ще се има и какви възгласи на приветствие ще цепят въздуха!!! Така хората ще го приемат с отворено сърце, без мнителност и подозрения...това е и клопката на сатана, масово човечеството да го признае и да му се поклони като на бог. Сценарият му за "пристигането" е бил подготвян от векове, като Злодеят е използвал древните народи за Великия си ден на поклонение - това същество наистина е патологично влюбено в себе си! Зъл коварен гений!
цитирай
8. conrad - Браво, Естир,
09.12.2012 11:41
изумен съм!
цитирай
9. estirbg - Браво на Святия Дух!
09.12.2012 12:12
"А Утешителят, Светият Дух, когото Отец ще изпрати в Мое име, ТОЙ ЩЕ ВИ НАУЧИ НА ВСИЧКО, и ще ви напомни всичко, което съм ви казал" Йоана 14:27
цитирай
10. estirbg - Някъде из легендите на маите, когато се ровех в материалите, за да напиша този постинг,
09.12.2012 14:40
Попаднах на една, в която се говори, че ще има две слънца и те ще изгряват не от изток на запад, а в обратна посока - от запад на изток. Като имам предвид масовите химични обработки на небето, които ще са фона на измамата, като имам предвид и това, което видях тук,
Планетата Х, наблюдения на Второто Слънце с невъоръжено око по целия свят:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-mOTLg7uyic

Видео от 31 октомври 2012,

http://www.youtube.com/watch?v=pXz2WSIn-xM

Видео от 11 май 2012,

напълно е възможно да бъде спретната тази измама, да се оповести, че има смяна на магнитните полета...и ето как "инопланетяните" ще "долетят" да ни спасят и да "отстранят" възникналите магнитни аномалии...Толкова непредсказуеми и фини ще бъдат измамите, че дори и искрено вярващите ще бъдат измамени - за това също сме предупредени в Библията...


п.п.Липсват ми коментарите на анонимните ми приятели...има много умни и проницателни хора, които по една или друга причина не желаят да се логнат в блога...защо им беше отнето правото на глас?
Вярно, много спамове замърсяват постингите ни с реклами, но глъчката от споделени мисли и разсъждения заглъхна и стана странно тихо и ...студено...
цитирай
11. podvodni - Абе хора, вие нормални ли сте? Какъв ...
09.12.2012 16:37
Абе хора, вие нормални ли сте? Какъв край на света,какви пет лева ?
Ако някой ми посочи, маите, къде са упоменали или даже загатнали, ча на 21.12.12 ще настане край на света, се заклевам веднага, на мига, да му дам 1 000 000 000 евро !!

Естир, Сатана, Луцифер и Дявола(Изкусителя) са коренно различни същности. Коледа не е римски празник та да бъде въведен от римляните. Култа към слънцето е светлинен култ и реално е нещо наистина положително. И Христос не е господ, а учител? А Старият завет е най-голямото сатаниско учение.
цитирай
12. estirbg - Подводни,
09.12.2012 17:54
три пъти прочетох коментара ти и реших, че от преумора нещо не схващам смисъла...(снощи си легнах почти призори, за да публикувам постинга)
Да не би някой "извънземен"да злоупотребява с ника ти и да пише от твое име или тайничко си пийнал от виното на шаманите наречено аяхуаска, замезвайки с туршията с психотропни гъби теонанакалт :))) ...
Никъде, приятелю, не твърдя, че идва края на света на 21.12.12 г.Това твърдят спекулантите, но че тази година съществува и е упомената - посочих го при намерените артефакти.
Що се отнася до твоите умозрения, че "Сатана, Луцифер и Дявола(Изкусителя) са коренно различни същности. Коледа не е римски празник та да бъде въведен от римляните. Култа към слънцето е светлинен култ и реално е нещо наистина положително. И Христос не е господ, а учител? А Старият завет е най-голямото сатаниско учение. " - тук наистина ме оставяш без ума и без дума...след което излизам от блога и отивам да дишам свеж снежен въздух....:)))
цитирай
13. kleotemida - Извиявай, Подводни, но кое точно ти дава право да зададеш този въпрос за нормалността?
09.12.2012 17:58
podvodni написа:
Абе хора, вие нормални ли сте? Какъв край на света,какви пет лева ?
Ако някой ми посочи, маите, къде са упоменали или даже загатнали, ча на 21.12.12 ще настане край на света, се заклевам веднага, на мига, да му дам 1 000 000 000 евро !!

Естир, Сатана, Луцифер и Дявола(Изкусителя) са коренно различни същности. Коледа не е римски празник та да бъде въведен от римляните. Култа към слънцето е светлинен култ и реално е нещо наистина положително. И Христос не е господ, а учител? А Старият завет е най-голямото сатаниско учение.

Притичването до Сириус? Или до Юпитер? М?
Пък и защо смяташ, че твоите твърдения са правилните?!
Що се касае до "Христос не е господ, а учител", - за теб може и да е такъв, но за милиони хора по света, Той не само е Бог, но и доста пъти е проявявал Божествеността си. Само че който има очи - вижда, а който няма - плямпа дъновистки глупости.
цитирай
14. podvodni - О-оо Клео, моля те ! Този сарказъм го ...
09.12.2012 18:28
О-оо Клео, моля те ! Този сарказъм го остави за някоя селска вечеринка.
Разбира се, че твърденията са ми правилни, защото не съм се ограничил само до сляпо четене и пнриемане за истинност противоречащи си писания.
Христос е човек и е доказал с примери и слово, чце всеки един от нас може да бъде Бог и да прояви своята божественост. И понеже всички които са останали на ниво сляпа вяра в Библия-та и слагат знак за равенство между Старият завет и Новият завет, някак гузно подминават въпроса - Какво е искал да каже Христос с думите: "Тук съм да спазя закона, а не да го нарушавам."?
цитирай
15. saportok - Датата идва
09.12.2012 18:35
Но не мисля,че ни чака апокалипсис,макар че в маическите записи май няма граница на две епохи,между които да няма катаклизъм.
цитирай
16. penchoan - Фантазиите и лъжите за т. н. &quo...
09.12.2012 18:43
Фантазиите и лъжите за т.н. "квантов преход" са сатанинско учение на движението new age. Христовият Дух е колективен Дух на цялото човечество, Той не е личност. Историческият Христос е личност, Божи Син, Учител, в която се вселява този Дух. В това състои разликата. Всеки, който премине по пътя на Христос, ще напусне света на смъртта и ще стане Божи Син.
цитирай
17. injir - Луцифер е езичник. Или Луцифер е ...
09.12.2012 19:09
Луцифер е езичник. Или Луцифер е представител на църква, която иска цялата власт за себе си. Това разбрах.
цитирай
18. kleotemida - Ти май много обичаш да поднасяш невери твърдения.
09.12.2012 19:14
podvodni написа:
О-оо Клео, моля те ! Този сарказъм го остави за някоя селска вечеринка.
Разбира се, че твърденията са ми правилни, защото не съм се ограничил само до сляпо четене и пнриемане за истинност противоречащи си писания.
Христос е човек и е доказал с примери и слово, чце всеки един от нас може да бъде Бог и да прояви своята божественост. И понеже всички които са останали на ниво сляпа вяра в Библия-та и слагат знак за равенство между Старият завет и Новият завет, някак гузно подминават въпроса - Какво е искал да каже Христос с думите: "Тук съм да спазя закона, а не да го нарушавам."?

Първо, за селската вечеринка, ами на дънови мохабети селски вечеринки им прилягат.
Второ, твърденията ти не може да са правилни, само защото "не съм се ограничил само до сляпо четене и пнриемане за истинност противоречащи си писания". И причините са твърде видни и логични. Противоречащи за теб писания, не значи противоречащи и за други - все пак разбирането на определени писания е въпрос и на интелект, и на това какво тези писания (или Стоящият зад тях) ти светнат :)). Сляпо четене... не знам как става по твоему, но по моему знам, че ако след четенето не последва мислене, май може да се определи като сляпо, тъй че може би и в тази част си противоречиш :). А това, че се "телепортираш" до Сириус или Юпитер (все не мога да запомня къде точно беше) още повече не поддържа тезата ти, че твърденията ти са верни.
Трето, Какъв е Христос, наистина Го е доказал с думи и дела, но такива като теб виждат това, което искат да видят. И не интерпретирай четеното-недочетеното за това дали сме или ще станем богове. Самият Иисус го е казал по определен начин, което не дава много възможност да си съчиняваш бъдеще,
Йоан 10:34
Исус им отговори: Не е ли писано във вашия закон: "Аз рекох, богове сте вие"?

а в Псалми 82:6
Аз рекох: Богове сте вие; Всички сте синове на Всевишния.

Що се касае до отговора на въпроса - Какво е искал да каже Христос с думите: "Тук съм да спазя закона, а не да го нарушавм." и до това, че уж някак гузно сме го били подминавали, мисля че от христяните няма такъв, който да не ти е отговорил. Явно богатото ти въображение е "чуло" гузност и не е разбрало отговора, та го е приело за подминаван. По този въпрос има даже можество докумнетални филми точка по точка, т.е. стих по стих, в които се говори как Иисус изпълни написаното/пророкуваното за Него в Стария завет.
Но да те предупредя, на Сириус/Юпитер не ги дават... :))))
цитирай
19. podvodni - Естир, това което твърдя е плод на ...
09.12.2012 19:23
Естир, това което твърдя е плод на въпроси. Тези въпроси са възникнали от същата тази Билия, която ги повдига вместо да дава отговори.
цитирай
20. podvodni - Но не мисля, че ни чака апокалипсис, ...
09.12.2012 19:25
saportok написа:
Но не мисля,че ни чака апокалипсис,макар че в маическите записи май няма граница на две епохи,между които да няма катаклизъм.

Грешкаа. Очаква ни точно апо калипси (гр.)
цитирай
21. estirbg - injir, ето, скъпа, информация кой е Луцифер-сатана
09.12.2012 19:48
великолепно е обяснено и визиолизирано
http://www.youtube.com/watch?v=IUee9rx-gB8
Падналият ангел се е прикривал и се прикрива зад всички езически божества, както в миналото, така и днес - източните религии и Ню ейдж. Представя се като Висш разум, който предава на контактьорите чрез т.н. ченълинг директна информация, като "напътства" подлъганите да провежда сатанинската му политика на заблуждение сред цялото човечество....
Изгледай филмчето, наистина много е полезно - за теб и за всички, които не са наясно кой е той.
цитирай
22. drakulla - В Откровението
09.12.2012 19:59
доста ясно е описана измамата на Рогатия
цитирай
23. kleotemida - Естир, това което твърдя е плод на ...
09.12.2012 20:02
podvodni написа:
Естир, това което твърдя е плод на въпроси. Тези въпроси са възникнали от същата тази Билия, която ги повдига вместо да дава отговори.

Плодът на въпросите са размишленията вурху евентуалните отговори, НО кой може да гарантира, че разсъжденията са правилни, а отговорите верни???
И откъде накъде реши, че Бог е длъжен да ти дава само отговори в Библията? Ако беше така, би заприличало твръде много на това Бог да ти даде и решения на деянията ти, но Той ти е дал ум да преценяваш и свободна воля, да решаваш. Защо смяташ, че трябва да те прави марионетка, за да ти е удобно на теб и да имаш оправдания с Бог винаги, както сега се опитваш да хвъляш упреци към Библията?
цитирай
24. diadokolio - Интересна разходка!
09.12.2012 20:05
Добра да е вечерта Ви,
Благодаря Ви, за положения труд!
Кой се страхува и кой печели?
Тези, които са споделили, чули реакциите и го превърнали в продукт.
Много ми е интересно, защо в материалът Ви, се търси личност, която да е виновна и личност, която да е подкрепяща?
Кой ни пречи, за да сме свободни?
Моето мнение е, че това са удобствата и хранилката, от която не се отказваме.
Сега вали сняг, обходих градината, разгледах насажденията и допокрих с тор.
Всички растения си прибират соковете, не се страхуват от студа, а ние се притесняваме от нещо, което щяло да се случи и обвиняваме някои, че го вярвали и се притеснявали, като вадим текстове, за да се обосновем?
Винаги ще има проверяващи, седнете пред мравуняк или кошер, открийте войниците и вижте, как връщат идващите без провизии.
Ще ме упрекнете, че хората са висши създания и могат да обяснят, че магазинът е затворен или работодателят ги е излъгал, това ще отрупа ли масата с храна?
Никой не може да ни излъже, ако ние не се поддадем, защото Правото на Свободна Воля е наша собственост и ние я използваме.
Веднага ще ме упрекнете, че силата на мисълта и позитивното мислене, ще извикат пролетта от утре.
Защо да е само една книгата и да е само една истината?
Винаги тръгвам от себе си и не обобщавам.
Събрахме се всички роднини и сватове, за да празнуваме рождения ден на четвъртия ми внук.
Разговорът ми е с всеки различен, общ е празника, но са различни думите и емоциите.
Децата, да, децата са лакмуса, няма радост от подаръка, а от отношението към конкретното дете и отдръпването му, защото усеща опита, да се купи вниманието му с ярка играчка, която не е за моментното му състояние.
Често ме упрекват- "Какво толкова си говориш с тях, та те са малки". Не, децата са търсещи.
Ние сме търсещи и ще продължаваме да търсим!
Страхът е, за вкопчилите се в предметите.Всеки роден, умира, а разумен ли е бил, за да ги притеснява с болежките си?
Приятна вечер!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
25. get - - Като че ли ... ще гласувам в полза на Подводни ?!!
09.12.2012 20:27
- Защо трябва да вярвам на Естир ?! - къде го има това написано в НОВ ЗАВЕТ ?? - което така гръмогласно ми се проповядва ?!
- Да не би същата да си въобразила, че ръката или съзнанието и е осветено от Свети Дух ?!
- Четирите Евангелия са приети за Боговдъхновени - за апокрифите на Симон-Петър и Йоан не съм съгласен че са автентични !!

- Отделно ? - защо предавате на "откровението" катастрофичните окраски известни ни от юдейската традиция, съотнесена към това събитие ?! ... с техните хилиазъм и миленианизъм ?!

- Защо заемате една позиция присъща на юдаизма ... известна с термина TIKKUN OLAM, плюс както вече казах, окултни вярвания от Зохар и Кабала ... за Свършека на света ??!

- Но всъщност спирам ... най-вече да не наскърбявам в повече, собственичката на блога с име Естир-Естер ... Ищар най-старо Ашер(а), символично последната е изобразявана, като змия (но това в Стар завет го няма, като обяснение ?) !!

- Така че, ще чакаме 21.12.2012 г. ... както примерно, през 1 666г. "някои" пак така са чакали катастрофата на света ... а накрая "пророка" донесъл "вестта" за Свършека - взел че, приел исляма ? - Но това е друга тема :))

- Така че, напред към ОТКРОВЕНИЕТО това е смисълът на АПОКАЛИПСИС ... не КАТАСТРОФАта(както "някои" ни внушават) ... с хилядолетният им Рай (за Тях), като за "избран" народ ?!?

- Простете, ако съм ви наскърбил с твърде откровенните си слова !! - но това следваше да ви го каже Гет, като един християнин ... без "юдео"то
цитирай
26. saportok - Много се преекспонира тази дата, ...
09.12.2012 20:40
Много се преекспонира тази дата,струва ми се.
цитирай
27. анонимен - Абе, според мен
09.12.2012 20:42
все пак е добре блогерката Миледи да се запаси с кюфтета.
цитирай
28. анонимен - Естир, това което твърдя е плод на ...
09.12.2012 20:47
kleotemida написа:
podvodni написа:
Естир, това което твърдя е плод на въпроси. Тези въпроси са възникнали от същата тази Билия, която ги повдига вместо да дава отговори.

Плодът на въпросите са размишленията вурху евентуалните отговори, НО кой може да гарантира, че разсъжденията са правилни, а отговорите верни???
И откъде накъде реши, че Бог е длъжен да ти дава само отговори в Библията? Ако беше така, би заприличало твръде много на това Бог да ти даде и решения на деянията ти, но Той ти е дал ум да преценяваш и свободна воля, да решаваш. Защо смяташ, че трябва да те прави марионетка, за да ти е удобно на теб и да имаш оправдания с Бог винаги, както сега се опитваш да хвъляш упреци към Библията?

Тъй, тъй, Естир, Твореца ми е дал ум, но най-вече РАсУМ, та да преценявам, питам и търся отговорите. Именно, питам и търся! И понеже питаш от къде на къде смятам, че Бог е длъжен да ми дава отговорите, в същият дух бих запитал - От къде на къде се цитират части от "Библия"-та, като истинност и отговори? Виждам някакво противоречие между мисъл и дела.
цитирай
29. анонимен - Клео, това което цитираш от Йоан е ...
09.12.2012 20:54
Клео, това което цитираш от Йоан е извадено от контекста. А ако обичаш чети целият пасаж в неговият смисъл и тогава да РАсъждаваме заедно. Другото, на посоченият адрес нещо липсва, но отново е извадка от цялото което си губи смисъла.
Относно моите ОИТ до където и да е било, си още малка да получиш инфо. Не на години !
цитирай
30. анонимен - Много се преекспонира тази дата, ...
09.12.2012 20:59
saportok написа:
Много се преекспонира тази дата,струва ми се.

Пак си в грешка ! Не се преекспонира, а се изопачава посланието.
цитирай
31. kleotemida - - Като че ли. . . ще гласувам в полза на ...
09.12.2012 21:00
get написа:
- Като че ли ... ще гласувам в полза на Подводни ?!!

Нямаш грижа за взимането на страна - кеф ти Сатурн, кеф ти Юпитер - това предлага Подводни... Е, не са ракета, а с квантов преход... :)))

Иначе лично с теб сме спорили доста, Гет, та не вкарвай Естир във филмите си. Тя не знае, че от нея няма да се искат обяснения, защото и въпроси като хората не се здават. И че при теб, Гет, има само недомлъвки, полувъпроси-полу опити за отговори, но повече на препратки приличащи, па, макар и не съвсем. Виж да се изпише някаква ясна теза, по която да се спори - нямата такава. Лично аз чакам трета година такава от теб, но явно няма да дочакам.

Относно това, на кого да вярваш, вярвай на когото щеш. Нали помиш онова за Свободната воля?
Що се касае до това, да не би Естир да си е въобразила, че ръката или съзнанието и е осветено от Свети Дух ?! - Едва ли можеш да кажеш дали е въобразяване или Святият Дух я е осветил. Подмятането ти не отхвърля възможността и да е така.
Пък и нали разбираш, че така записани твоите твърдения не са верни априори.

п.п. Всъщност, Гет, Естир никъде не твърди, че на 21.12.2012 г.ще дойде краят на света и май само дето ти и Подводни не забелязахте това. Нещата се въртят около други тези, но по тях е по удобно да се премълчи.
цитирай
32. kleotemida - Естир, това което твърдя е плод на ...
09.12.2012 21:10
анонимен написа:
kleotemida написа:
podvodni написа:
Естир, това което твърдя е плод на въпроси. Тези въпроси са възникнали от същата тази Билия, която ги повдига вместо да дава отговори.

Плодът на въпросите са размишленията вурху евентуалните отговори, НО кой може да гарантира, че разсъжденията са правилни, а отговорите верни???
И откъде накъде реши, че Бог е длъжен да ти дава само отговори в Библията? Ако беше така, би заприличало твръде много на това Бог да ти даде и решения на деянията ти, но Той ти е дал ум да преценяваш и свободна воля, да решаваш. Защо смяташ, че трябва да те прави марионетка, за да ти е удобно на теб и да имаш оправдания с Бог винаги, както сега се опитваш да хвъляш упреци към Библията?

Тъй, тъй, Естир, Твореца ми е дал ум, но най-вече РАсУМ, та да преценявам, питам и търся отговорите. Именно, питам и търся! И понеже питаш от къде на къде смятам, че Бог е длъжен да ми дава отговорите, в същият дух бих запитал - От къде на къде се цитират части от "Библия"-та, като истинност и отговори? Виждам някакво противоречие между мисъл и дела.

Това е поради РАсУМ, когато стане раЗум, тогава ще си изгладиш противоречита.
За останалото си изясни какво точо питаш, защото май и сам се оплете в тях.

Що се касае до цитирането на части от "Библия"-та, като истинност и отговори на поставени въпроси, това са християските реплики на питанията ви и истиността именно по християнските въпроси от християска гледна точка. Но без сектантските залитания и пост модерните и ню ейдж учения по въпроса с християството.
цитирай
33. estirbg - get,
09.12.2012 21:14
моите адмирации към парадния ти академичен изказ, но той не винаги е белег за мъдрост и правдивост на мисълта.
Като подмина високомерните ти забележки, лично засягащи мен и споделеното в горната тема и като взема под внимание горчивия си опит за провалените опити да разговарям върху Словото с подобни високоумници от твоя ранг, дали ще благоволиш да прочетеш информация по поставените от теб въпроси на този адрес:

http://estirbg.blog.bg/drugi/2011/08/06/poslednata-mechta-na-lucifer-nai-nakraia-shte-se-sbydne-nais.797171
Все пак и аз съм човек и се нуждая от почивка, защото се трудя не само тук, в блога.

Освен горния линк с материал за размисъл, дали да не ти припомня и това предупреждение от самия Исус:
Мат. 24:24-26 “…защото ще се появят лъжехристи и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така щото да заблудят, ако е възможно, и избраните. Ето, предсказах ви. Прочее, ако ви кажат: Ето, Той е в пустинята – не излизайте. Или: Ето, Той е във ВЪТРЕШНИТЕ стаи – не вярвайте.”

Обърни внимание на първата измама – “Той е в пустинята.” – Христос е дошъл, всеки, който иска, да иде да Го види! Днес, с всички тези фалшиви “Христосовци” и Ню Ейдж движения, непрекъснато чуваме подобни твърдения. Втората измама е по-фина. – “Той е във вътрешните стаи.” Когато някой ни каже, че Христос е дошъл в някакво “тайно място”, не трябва да вярваме! Не е за пренебрегване измамата, че това “тайно” идване на Христос е много популярно учение и днес, дори и в християнски църкви.
И още:
"3 Никой да не ви измами по никой начин; защото това няма да бъде, докато първо не дойде отстъплението и не се яви човекът на греха, синът на погибелта,
4 който така се противи и се превъзнася над всеки, който се нарича Бог, или на когото се отдава поклонение, щото той седи [както Бог] в Божия храм и представя себе си за Бог.
5 Не помните ли, че когато бях още при вас, аз ви казах това?
6 И сега знаете, какво Го възпира, да не се открие в своето си време.
7 Защото оная тайна, сиреч, беззаконието, вече действува, но само догдето се отмахне отсред оня, който сега я възпира;
8 и тогава ще се яви беззаконният, когото Господ Исус ще убие с дъха на устата Си и ще изтреби с явлението на пришествието Си,
9 тогава, чието идване се дължи на действието на сатана, съпроводено от всякаква сила, знамения, лъжливи чудеса
10 и с всичката измама на неправдата, между ония, които погиват, защото не приеха да обичат истината, за да се спасят.
11 И затова Бог праща заблуда да действува между тях, за да повярват лъжа,
12 та да бъдат осъдени всички, които не са повярвали истината, а са имали благоволение към неправдата." 2 Солунци 2-3:12

Все пак човек трябва да отваря поне от време на време Библията, Гет Великий! :)
цитирай
34. kleotemida - Подводни, не ми се сърди, но твоите ОИТ не ме интересуват, ако се заинтересовам, има достатъчно литература по въпроса.
09.12.2012 21:35
анонимен написа:
Клео, това което цитираш от Йоан е извадено от контекста. А ако обичаш чети целият пасаж в неговият смисъл и тогава да РАсъждаваме заедно. Другото, на посоченият адрес нещо липсва, но отново е извадка от цялото което си губи смисъла.
Относно моите ОИТ до където и да е било, си още малка да получиш инфо. Не на години !


Това, което цитирам от Йоан е много показателно и съвсем като отговор на горните ти несъстоятелни твърдения за Исус само учитела и за как ЩЕ СТАНЕМ богове.

Йоан, 10:
33 Юдеите Му отговориха: Не за добро дело искаме да Те убием с камъни, а за богохулство, и защото Ти, бидейки човек, правиш Себе Си Бог.
34 Исус им отговори: Не е ли писано във вашия закон: "Аз рекох, богове сте вие"?
35 Ако са наречени богове ония, към които дойде Божието слово, (и написаното не може да се наруши),
36 то на Този, Когото Бог освети и прати на света, казвате ли, богохулствуваш, защото рекох, Аз съм Божий Син?

А другото си е на посочеия адрес.

И хайде да се опитваш да не РАсъждаваш, а да вземеш да раЗсъждаваш, щото РАсъжденията ти, поденсени по горния начин, съвсем изпростяват.
цитирай
35. get - - Не искам да ви наскърбявам ... но простете още веднъж ! - цитатите ви са предимно от ... ?!
09.12.2012 21:59
... Стар завет - Към него се отнасям, за разлика от вас - Не, като боговдъхновена книга !!(даже не съм сигурен, дали и двамата използваме в близък смисъл "боговдъхновен" ?) !
estirbg написа:
моите адмирации към парадния ти академичен изказ, но той не винаги е белег за мъдрост и правдивост на мисълта.
Като подмина високомерните ти забележки, лично засягащи мен и споделеното в горната тема и като взема под внимание горчивия си опит за провалените опити да разговарям върху Словото с подобни високоумници от твоя ранг, дали ще благоволиш да прочетеш информация по поставените от теб въпроси тук:

...
Освен горния линк с материал за размисъл дали да не ти припомня и това предупреждение на самия Исус:
Мат. 24:24-26 “…защото ще се появят лъжехристи и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така щото да заблудят, ако е възможно, и избраните. Ето, предсказах ви. Прочее, ако ви кажат: Ето, Той е в пустинята – не излизайте. Или: Ето, Той е във ВЪТРЕШНИТЕ стаи – не вярвайте.”

Обърни внимание на първата измама – “Той е в пустинята.” – Христос е дошъл, всеки, който иска, да иде да Го види! Днес, с всички тези фалшиви “Христосовци” и Ню Ейдж движения, непрекъснато чуваме подобни твърдения. Втората измама е по-фина. – “Той е във вътрешните стаи.” Когато някой ви каже, че Христос е дошъл в някакво “тайно място”, не вярвайте! Не е за пренебрегване измамата, че това “тайно” идване на Христос е много популярно учение и днес, дори и в християнски църкви.
Не е зле човек да отваря поне от време на време Библията, Гет Великий! :)

- Само отново ще ви обърна внимание ... Това, което употребявате в последните си думи формално е от Библията - Но се нарича Нов Завет ?!
- Другото, което знаем, като Стар е на юдеите Завета !! - известно и като Септуагинта ?!?
- Нямам претенции за пророк ... поради това недолюбвам и тези, които се изживяват, като такива !! - но не остана много време ... след петнадесет дни отново ще си говорим !!

- С уважение ! - Гет
цитирай
36. анонимен - Я гледай колко интересно! Самият ...
09.12.2012 22:16
Я гледай колко интересно! Самият Исус твърди на всякъде, че е син човешки и същевременно Божии син. Което в своята същност означава, че всеки един от нас (ХОР-РА-та) e Божии син. А синът на Бог е ........Бог. И понеже в шишарките на ХОР-РА-та е набивано и продължава да се набива мантрата, че са Божии раби (роби), то Хесус, след като незнайно къде, се губи в продължение на 18 години (кой знае, може да е бил на Сириус, Орион или Плеяди), започва да УЧИ ХОР-РА-та как да проявят своята Божественост. Сиреч да бъдат достойни синове и щерки (наследници) на своят баща.

И понеже постът все пак е за 2012 година, ще използвам малко GET-ски стил на писане.
Маите не са предсказали края на света, защото той няма да настъпи тази година, а след много-много хилядолетия. Те са казали, че започва краят на света който ще настъпи до средата на това столетие.
цитирай
37. estirbg - Гет,
09.12.2012 22:42
признавам, странен танец има мисълта Ви и не мога да вляза в такта и хореографията на постановката Ви. Не схващам подмятанията за цитатите ми, защото те са от Новия завет...

Само ще поясня и пак ще повторя финалните изречения на постинга ми:"Нека никой не се подвежда с датата 21.12.2012 г. Тя не е краят на света. Не е и начало на Нова епоха. Но МОЖЕ ДА БЪДЕ денят, в който Сатана ще измами много хора, като им се представи като Месия!"

В коментар №6 съм доуточнила, че е възможно това да се случи и в дните на пролетното или есенното равноденствие - "чудесата" на "слизане" и " качване" на Кукулкан по неговата пирамида, макар и символично загатват и времето, когато той е възможно да се появи наяве - "слизането" е напролет, но тогава е вече 2013 г.....Освен, ако вече г-н. Луцифер е прочел постинга ми и е решил да коригира намеренията си за предполагаемите посочени дни, за да ме опровергае :)
цитирай
38. kleotemida - Я гледай ти, как се съчиняват нови религии!
09.12.2012 22:55
анонимен написа:
Я гледай колко интересно! Самият Исус твърди на всякъде, че е син човешки и същевременно Божии син. Което в своята същност означава, че всеки един от нас (ХОР-РА-та) e Божии син. А синът на Бог е ........Бог. И понеже в шишарките на ХОР-РА-та е набивано и продължава да се набива мантрата, че са Божии раби (роби), то Хесус, след като незнайно къде, се губи в продължение на 18 години (кой знае, може да е бил на Сириус, Орион или Плеяди), започва да УЧИ ХОР-РА-та как да проявят своята Божественост. Сиреч да бъдат достойни синове и щерки (наследници) на своят баща.

И понеже постът все пак е за 2012 година, ще използвам малко GET-ски стил на писане.
Маите не са предсказали края на света, защото той няма да настъпи тази година, а след много-много хилядолетия. Те са казали, че започва краят на света който ще настъпи до средата на това столетие.

Хайде, тичкай при брат Джоузеф Смит при мормоните и си изясни вижданията. Това, дето го проповядваш сега, той го е проповядвал преди 2 века. Тъй че не си и оригинален.

п.п. Не е зле да си изясниш какво значи син по дух и син по плът. Както и какво значи родено и какво сътворено. Иначе онова дето си играеш със сричките с ХОР, МОР, РА и прочее подобни дивотии чак ме трогва в опит през българския език да ми сричкуваш египетски богове... :))

И понеже все пак в контекста на 21.12.2012 год. постингът е за пророчествата и "боговете", които са ги пророкували, виждам, че ти се опитваш да бъдеш един от тях... Ако не беше смешно, щеше да е жалко :))))
цитирай
39. saadi - Естир , трябва да ти призная , че си се постарала и си написала интересен постинг .
09.12.2012 23:09
Но сякаш самата ти не виждаш пропастта , която разделя християнството от другите религии . Очевидно е , че всеки народ и племе имат истории , които си приличат . Винаги богът има човешки образ . Винаги богът притежава умения и знания , които изглеждат в очите на бедните диваци като магия . Винаги богът предава знанията и уменията си на хората и след това си заминава . Никога до юдео-християнската епоха , боговете не са поставяни в морални рамки . Никой народ или племе не си е позволявало да съди добър или лош е бога му . Юдеите първи решават , че един бог освен да прави разни чудеса е и длъжен да ги обича и да се съобразява с тях . Какво ни дава основание да предпочетем библията пред шумерските плочки , примерно ?
Защо да приемаме , че щом в библията пише нещо , то е вярно ?
Има ли поне едно доказателство , че Луцифер е нанесъл вреда на който и да е народ или племе ? Не . Напротив - дал е знания и умения , без да поиска нищо в замяна . Хилядолетия наред не е искал нищо .
И изведнъж ръководителите на култа към Христос ни заплашват , че тоя Луцифер ще ни вземе душите . Които ще прави ... какво ? Ще напъха нематериалната ми душа в казан с врящо масло ?
Християнството и мюсюлманството са религии , които унижават Човека . Казват му , че трябва да падне на колене и да се моли за милост и прошка . Да се разкайва и да се чувства постоянно виновен . Казват му , че е роден от грях , грехът е неговото клеймо и ще го носи в живота си и в смъртта си .





цитирай
40. get - - А, съжалявам ! - ако стилът ми на изказ ви затруднява ?!!
09.12.2012 23:22
estirbg написа:
...
Само ще поясня и пак ще повторя финалните изречения на постинга ми:"Нека никой не се подвежда с датата 21.12.2012 г. Тя не е краят на света. Не е и начало на Нова епоха.

... макар и символично загатват и времето, когато той е възможно да се появи наяве - "слизането" е напролет, но тогава е вече 2013 г.....Освен, ако вече Г-н. Луцифер е прочел постинга ми и е решил да коригира намеренията си, за да ме опровергае :)

- Вероятно дотук стигнахме до съгласие, че Апокалипсис не е равно на Армегедон ?!! - Да ?

- Простете, за нотката колебание, в предходното ми изречение - Но ?! - темата е разработвана до преекспониране от Новата "Света гора" на англ."Холивууд" ?! - дали това е случайно ?!?

- Цитирате ми Нов завет ... но ми давате аргументи от "факти" разработвани от "старозаветници" в кино, романи, театър ... и най-вече, това което ме кара да ставам подозрителен е ?
estirbg написа:

В коментар №6 съм доуточнила, че е възможно това да се случи и в дните на пролетното или есенното равноденствие - "чудесата" на "слизане" и " качване" на Кукулкан по неговата пирамида ...

- А ми става смешно, само при мисълта ... съотнесено, към това че този могъщ демон Луцифер, до такава степен се е заинтригувал да ме "прелъсти" мен нищожният ... и че, по причина на това, щял да предизвиква събития от астрономически мащаб ?!?
- А по този начин, дали сами не си гъделичкаме болезненото самолюбие(!) ... пък следваше да бъдем смирени ??

- И накрая ще попитам относно:
estirbg написа:
Но МОЖЕ ДА БЪДЕ денят, в който Сатана ще измами много хора, като им се представи като Месия!"

- Кой Месия ще чакаме ?! - този който е обещал на "богоизбраният" народ - Хилядолетно царство на земята ?!
- Или Йешуа ха"Ноцри - известен още и като Иисус Христос ?!
- Аз съм за вторият - а Вие ?

от Гет - от тези гети, които още преди идването на християнството вярваха в безсмъртието ... и поради това разбиха легионите на робовладелците !
цитирай
41. estirbg - Вече е 23.30 ч.
09.12.2012 23:31
Физически ми е невъзможно да отговарям на коментарите ви, моля за извинение, утре трябва да ставам в 4.30 и да се боря с преспите, за да отида на работа...
Спокойна нощ на всички, утре вечер отново ще съм на линия, ако е рекъл Господ!
цитирай
42. kleotemida - saadi, ти на коя планета живееш?
09.12.2012 23:48
saadi написа:

Има ли поне едно доказателство , че Луцифер е нанесъл вреда на който и да е народ или племе ? Не . Напротив - дал е знания и умения , без да поиска нищо в замяна . Хилядолетия наред не е искал нищо .
И изведнъж ръководителите на култа към Христос ни заплашват , че тоя Луцифер ще ни вземе душите . Които ще прави ... какво ? Ще напъха нематериалната ми душа в казан с врящо масло ?
Християнството и мюсюлманството са религии , които унижават Човека . Казват му , че трябва да падне на колене и да се моли за милост и прошка . Да се разкайва и да се чувства постоянно виновен . Казват му , че е роден от грях , грехът е неговото клеймо и ще го носи в живота си и в смъртта си .

Я се огледай, че и ослушай, пък тогава говори за унижение. Милиони загиват, милиони гладуват, милиони са на ръба на оцеляването ежедневно и ежечасно. На всяка минута умира по едно дете в тоя свят, а ти си седнал да ни обяснняваш как религиите ни били унижавали. По-унизително от целокупната гавра с човешки същества едва ли има! И, ако това не е греховно, а този грях не е неговото клеймо, не знам какво може да се нарече. Пък ти си хвали Луцифер, кото ти е дал знание и ти е толкова мил. На мен не ми го е дал той, дал ми го е Друг.

А пропастта, която дели христоянството от другите религии е ценостната система и Този от Който идва тя. И която ценостна система е на път да бъде съвсем изопачена от такива любители на Луцифер...
цитирай
43. nefertiti20 - ......
10.12.2012 00:15
На 22.12.2012 ще коментирам този пост...а за по сигурно ако се видя с Луцифер ще коментирам на 26-27.12.2012 г.! До тогава ще чета какво ни очаква....и какво никога няма да стане! Ние сами ще се самоунищожим и то не когато и както ни кажат маите или инките или кои още пропуснах да спомена не помня вече....но това ще стане ...и то само ако ние сами не се осъзнаем!
Иначе поклон пред автора на поста и на коментиращите под него. От поста има доста неща които ми станаха интересни , защото никога не бях поглеждала от този ъгъл на мислене и тълкуване на предсказанията!! Нямам исторически познания и не се занимавам с изследване на минали цивилизации ,но винаги ми е било интересно как всеки тълкува и разсъждава по свой си начин дадена брънка от историята на човечеството! И всеки гледа от ''своята камбанария''!
До четенето ....на 22.12.2012...или 27.12.2012 за по сигурно!
цитирай
44. kleotemida - Пък аз като гледам как някой усилено размахва жълта книжка, без да си дава сметка, че околните я виждат.
10.12.2012 00:24
анонимен написа:
Клео, Клео, откровено се наслаждавам когато чета подобни писания. Нима, за частица от секундата, си помислила, че всеки плътско сътворен чиляк може да живее без дух произлизащ от Твореца? Няма представител от рода на ХОР-РА-та който де не е, като син или щерка на своите РОДИ-тели и същевременно рожба на Създателя. Просто е немислимо.
Относно 2012, не трябва да бъдеш кой знае какъв пророк, та да схванеш идеята на КОЛО-ДАРА на Маите. Щото там се тълми за цикли ,ама не менструални, а космични. А цикло, което на гръцки означава кръг(на български - коло, хоро), което от своя страна е еманация на повторение, ще рече ,че след тази дата следва едно повторение на миналото, но на тирбушонен принцип. Сиреч - спирала. Но не е „Мейбълин“.

П.п. Понеже с египетксия съм силно на ВИЕ, би ли ме осветлила (Луцефирала), как да произнасям в оригинал имената на ХОР, СЕТ, РА, ОЗИРИС и подобни.

За всичко останало е видо, че говорим на различни езици и нЕма изглед да проговорим на един, та бил той и български. 'Щото разликите в понятийния ни апарат не е само в семантиката на ползваните думи.

Иначе онова за КОЛО-ДАРА и спиралката с повторението на миналото, но на по-висок ред някои са го изучавали в университета и му викаха Спралата на Хегел, а не тирбушон.
Но продължавай да остроумичиш на тема цикли (може и менстурални), това поне не изглежда чак толкова идиотски като сричкуването за вкарване на определен богоегипетски смисъл и значение в български думички. :))
цитирай
45. saadi - kleotemida , не ми пука за Луцифер . Не вярвам в хипотезата "Добрият Бог и лошият
10.12.2012 00:53
Дявол" . Всички нещастия на човечеството идват от нас самите . Но човешкият мозък е устроен така , че да се предпазва от натоварване . Както на физично , така и на морално ниво .
Не оръжията убиват хора . Хората убиват хора . В името на Бог и справедливостта , разбира се .
цитирай
46. анонимен - Клео, говоря на чист и ясен Бълга...
10.12.2012 01:27
Клео,говоря на чист и ясен Български ЯЗик. Моята теза е, че е недопустимо и дълбоко Холивуудски, да се смесват нравствените дотми отНовият завет, Старият завет и темата за 2012 година. Също така е напълно погрешно и ,отново, Холивуудски да се слага знак за равенство между Сатана, Луцифер и Искусителя.

А относно тирбушона на Хегел,мога с огромна доза увереност да твърдя, че го е копнал от "Изомрудените скрижали на ТОТ Атланта", който за зла беда е наречен Хермес Трисмегист. Та същият този тирбушон на Хегел е по-известен като принципа на ритъма или с други думи - пети херметически принцип.
И понеже си много против сричкуването на египетските наименования на разни учители в българските думички, ще ти припомня за градежа на Вавилонската кула, че са участвали ХОР-РА които са използвали една реч. А след като им направили сечено с градежа и всеки е поел по своят път, то все пак са им останали някоя и друга сродна или еднаква дума. Чудно защо думичката "Загора" я ма в доста страни по старият свят, и само тук има Стара и Нова ЗАГОРА. Нещо като начало и край в една точка което странно ни напомня за цикло.
Остоумничене произлиза от две думички - остър и ум.
цитирай
47. boristodorov56 - Интересен постинг. И коментари. ...
10.12.2012 04:52
Интересен постинг.
И коментари.

Краят на света е в петък - викат циганите на Карбовски.
цитирай
48. astoni - Никой не знае деня и часа, а "само Отец"
10.12.2012 08:18
Най-старите библейски предсказания за Края на този свят се намират в "Книгата на пророк Исайя". А тя е съществувала далеч преди да е създаден и открит Календарът на маите, който е посочил датата 21.12.2012 година. И можем ли да се позовем само и единствено на този календар, когато знаем, че Човекът е Божие творение, а маите също са човеци и възможно ли е те да знаят повече от Бога Отец и Бога Син? Самият Божи Син Иисус Христос казва, че никой не знае деня и часа, а "само Отец". Човекът според Библията, е създаден по Божи образ и подобие. Но какво става с човечеството в последните векове, десетилетия и дни, какво духовно остана у него? Плюсче за постинга от мен.
цитирай
49. kleotemida - Клео, говоря на чист и ясен Бълга...
10.12.2012 12:22
анонимен написа:
Клео,говоря на чист и ясен Български ЯЗик. Моята теза е, че е недопустимо и дълбоко Холивуудски, да се смесват нравствените дотми отНовият завет, Старият завет и темата за 2012 година. Също така е напълно погрешно и ,отново, Холивуудски да се слага знак за равенство между Сатана, Луцифер и Искусителя.

А относно тирбушона на Хегел,мога с огромна доза увереност да твърдя, че го е копнал от "Изомрудените скрижали на ТОТ Атланта", който за зла беда е наречен Хермес Трисмегист. Та същият този тирбушон на Хегел е по-известен като принципа на ритъма или с други думи - пети херметически принцип.
И понеже си много против сричкуването на египетските наименования на разни учители в българските думички, ще ти припомня за градежа на Вавилонската кула, че са участвали ХОР-РА които са използвали една реч. А след като им направили сечено с градежа и всеки е поел по своят път, то все пак са им останали някоя и друга сродна или еднаква дума. Чудно защо думичката "Загора" я ма в доста страни по старият свят, и само тук има Стара и Нова ЗАГОРА. Нещо като начало и край в една точка което странно ни напомня за цикло.
Остоумничене произлиза от две думички - остър и ум.

И аз, ама не на твоя чист и ясен Български ЯЗик, а на моя чист и ясен български език
Но и аз мога да си съчинявам, наприемр ЕЗИК – ЕЗИ-к – АЗик.... (нещо като епизод от „Пълна лудница“) :))

А твоята теза си е твоя теза и съвсем не значи, че (забележи какво пиша, после да не кажеш пак, че говорим на един и същ език), та че някой някъде смесва по Холивудски нравствените догми от Новия и Стария завет с 2012 година. Все пак не мога да ти проследя мислолутането и кое наричаш нравствени догми за тази „сакрална“ дата, НО ако имаш предвид, че Нравственият закон, формулиран в 10-те Божии заповеди, не трябва да е „легитимен“ и в Новия завет или да се отнася и до 2012 год., не бих могла да прогнозирам какво точно наричаш нравственост, защото по-фунадментален Нравствен закон няма и не знам някой да е предлагал някакъв, който да бъде вкаран в Новия завет и респ. в 20102 година. Да не говорим пък какво точно Холивудстко намери в нравствените норми, отразени в този Нравствен Закон, който засяга всички времена, пък ти едва ли не се опитваш да го изкараш, че той е временен и е само за преди Христа, че и, едва ли не, какво търси в 2012 годин. Честно казано такова едно объркано съзнание не се наемам да коментирам.

Що се касае до останалите норми (и нравствени, и граждански, и здравни, и социални), изписани в Стария завет, всеки, който познава Библията знае, че на много места някои норми са отпаднали, други си действат поради наложилата се рационалност и правдивост, а някои са и противоположни на тези от Стария завет. Напр., там където беше „Око за око, зъб за зъб“ в Стария завет, в Новият е „Ако те ударят по едната буза, обърни и другата“ – Мисля, че тези две изречения са диаметрално противоположни като философия на поведението и то основно в нравствен аспект. Там, където в Стария завет се говореше за разводните писма при разводите в семействата, в Новия пише „Онова, което Бог е съчетал, човек не трябва да разлъчва.“. И ей такива ред други работи. Като да речем една от най-важните нравствени норми, която в себе си съдържа голяма част от 10-те Божии заповеди“ – „Не прави на другите това, което не искаш те да правят на теб“. Т.е. в Новия завет има доста добро потвърждение кое от основната нравствена норма да остане, в т.ч. и за Бог („да нямаш други богове...“)
Но явно при теб знанията са на холивудско ниво (макар че, убедена съм, някои холивудски автори) имат много по-добри познания от теб в областта и на Библият, и на нормите й.

За спиралката (но не от Мейбалииин), на Хегел... ами нормално е да има някаква условна приемственост между философските школи (и в посока синергизъм, и в посока антагонизъм), още повече, че Хегел не е бил по-малко грамотен от теб. Но спиралката и петия херметически принцип за ритъма???... Я пак помисли малко, щото това с принципите не е като да бръкнеш в един чувал, пък каквото извадиш... Точно пък ритъмът на махалото няма как да опише спирала. Помисли дали на тази спирала все пак не подхожда повече Принципът на съответствието, но... „с различни по степени вибрации „ за горното над долното:)))

Що се касае до това дали съм против сричкуването?... Ми не съм, ако не се влага, както подчертах, богоегипетски смисъл в сричките. Ти може да ги наричаш и „египетските наименования на разни учители“, но и като такива те си остават „местни величия“ с регионално значение. За циклото – начало и край в Нова и Стара Загора... сори, все още мога да се похваля с ментална здравост, за да видя чак такова цикло. Но на теб ти е простено.

Иначе, думообразуването... ами още от ранната човешка история е видно, че човекът е думообразувал и като е съчетавал думи, но пък как все примерите са от рода на „ХОР-РА“ „РАсУМ“, „Остоумничене - остър и ум“... И май толкова... Горките англоговорящи, по една особена тук логика излиза, че те не са ХОР-РА, щото се зоват PEOPLE...

А за туй ЗАГОРА, как нее видя, че може да се сричкува на ЗА-ГОРА, ЗА-Х(Г)ОРА, ЗА-ХОР ииииии, ало археолозите, я дирете следите на първият фараон на Египет Хор в циклото на Стара и Нова Загора... :)))

Всъщност, тъпоумие не е ли от тъп ум?

А КУРИОЗ от какво е?
цитирай
50. kleotemida - Въпрос на личен избор, Саади.
10.12.2012 12:34
saadi написа:
kleotemida , не ми пука за Луцифер . Не вярвам в хипотезата "Добрият Бог и лошият Дявол" . Всички нещастия на човечеството идват от нас самите . Но човешкият мозък е устроен така , че да се предпазва от натоварване . Както на физично , така и на морално ниво .
Не оръжията убиват хора . Хората убиват хора . В името на Бог и справедливостта , разбира се .

Но е странно как ще обясниш едновременното наличие и на инстинкти, и на нравствени норми, които са в състояние да преборят всеки човешки инстинкт? :)
Всъщност, оказа се по последни изследвания, че човешкият мозък е устроен така, че когато защитава справедливостта и честността, човек се чувства по-щастлив? Що ли така, след като инстинктите за самосъхранение обикновено го карат да действа егоистично и съвсем не справедливо и честно??? М?
цитирай
51. get - - Клеотимида ... знаеш ли ... ?? - напомняш ми на дЗвер !?
10.12.2012 21:49
kleotemida написа:
... Стария завет. Напр., там където беше „Око за око, зъб за зъб“ в Стария завет, в Новият е „Ако те ударят по едната буза, обърни и другата“ – Мисля, че тези две изречения са диаметрално противоположни като философия на поведението и то основно в нравствен аспект. Там, където в Стария завет се говореше за разводните писма при разводите в семействата, в Новия пише „Онова, което Бог е съчетал, човек не трябва да разлъчва.“. И ей такива ред други работи. Като да речем една от най-важните нравствени норми, която в себе си съдържа голяма част от 10-те Божии заповеди“ – „Не прави на другите това, което не искаш те да правят на теб“. Т.е. в Новия завет има доста добро потвърждение кое от основната нравствена норма да остане, в т.ч. и за Бог („да нямаш други богове...“)

- Кога е написана СЕПТУАГИНТА през ТРЕТИ ВЕК преди Христа ?! - ТОВА Е СТАР ЗАВЕТ !!?
- Казват, че същата следвала едно към едно текста на юдейските таргумим ... събрани в Торат(та) им ?! - "да", според кривославно-елинските-фанариото-"християни" !!
- хайде попитай някой равин относно този факт ? ... има ли дословно припокриване на Стар завет с Тора - Ще ти отговорят, категорично - Не !!
- Декларираш Вярата си в Спасителя-Христос - в същото време ми цитираш, пророчества от вехти пророци Исайя, Иеремия ... и т.н. !?? - Ами нали стопанката на блога сама казва - На ПРОРОЦИ ДА НЕ ВЯРВАМЕ ?!! - а същевременно прави некоректни(от чисто формално-логическа точка) внушения в пасажа:
estirbg написа:

Повече от ясно е, че „Просветителят” и на Ванга, и на маите е един и същ и това е ...падналият ангел с неговата армия от демони.

- Цялата работа, както е и със съвременното християнство е един миш-маш ... а като притурим и заразно-екстатичното поведение, плюс религиозен фундаментализъм - всичко това вече ... ми иде в повече !!!
- Та пак ще попитам - Вие Кой и Какво очаквате ?! - Месията или мешиаху ... Откровението или Армагедона ??!!
- Прощавайте, за откровеноста и тона !
цитирай
52. estirbg - get,
11.12.2012 12:58
това е последния твой коментар, който публикувам.
Държиш се оскърбително както към мен, така и към гостите в блога ми.
Няма да коментирам възпитанието ти, читателите сами виждат и могат да преценят.
Ако имаше основни библейски познания /за каквито претендираш!/, едва ли би питал от пиедестала на собственото си величие кой и какво очакваме. Но наизпроводяк, за да не си с "празни ръце" ще ти открехна, че в Библията е речено, че първо ще дойде измамникът Луцифер, а известно време след него, истинският Исус. Предполагам, че вече имаш поне една правилна Библейска позиция.
Благодаря за деструктивното ти присъствие в блога ми!
п.п. Едва сега видях в коментара ти по-горе, че не знаеш разликата между "пророк" и "врач", което е показателно за твоите бутафорни библейски познания.
цитирай
53. kleotemida - Простено да ти е, Гет, за откровеността и тона, че и за демагогията. Така ни повелява нашият Иисус. Ще я простим, но няма да я прескочим...
11.12.2012 20:39
Та я да ти видим питанията, Гет?


get написа:

- Кога е написана СЕПТУАГИНТА през ТРЕТИ ВЕК преди Христа ?! - ТОВА Е СТАР ЗАВЕТ !!?
- Казват, че същата следвала едно към едно текста на юдейските таргумим ... събрани в Торат(та) им ?! - "да", според кривославно-елинските-фанариото-"християни" !!
- хайде попитай някой равин относно този факт ? ... има ли дословно припокриване на Стар завет с Тора - Ще ти отговорят, категорично - Не !!


Всъщност, Гет, какво точно от коментарите и от постинга горе те наведе на мисълта, че трябва да правиш съпоставка между Септуагинтата /Преводът на 72-ата тълковници/ и Тората /петокнижието/ и Таргуми-те? Според мен „логиката” за този въпрос е в предубеждението ти към Библията изобщо, НО...
... НО да отговорим все пак с помощта на Уикито:

„Днес той (Старият завет) в различна степен се разминава с юдаистичния каноничен масоретски текст, който е съставен векове по-късно на базата на друга записана традиция. Затова и днешната наука възприема Септуагинта като източник с достоверност, равна на староеврейския текст, тъй като се предполага, че преводачите на Библията са разполагали с по-древни и достоверни източници в сравнение с масоретите.”

Какво представляват масоретите?

„Масоретите са преписвачи на Танаха (Еврейска-та Библия), чиято дейност започнала от края на VI век и продължила до към началото на XI век.”

За яснота:
„Танаха - Еврейска Библия. Акронимът е базиран на основните букви от иврит на всяка от трите части: Тора, означаваща "петте" или "петте книги на Моисей", на български - петокнижие. На гръцки е наречена Pentateuch. Тората е често споменавана като законът за евреите. Невиим, означаващо "Пророци". Този термин се асоциира с всичко свързано с пророците. Кетувим, означаващо "Писания" или "Агиография".”

И сега да отбележим и напомним за протокола, Гет, че Септуагинта-та е съставена през III-II век пр. Хр. в Александрия за нуждите на Александрийската библиотека!!! (не за нуждите на християнството, Гет, а за Александрийкста библиотека!), а масоретската дейност е започнала от края на VI век и продължила до към началото на XI век след Хр.!!!
Мдаааам, кое ли е по-старо - III-II век пр. Хр. или VI-ти – XI-ти век след Хр.??? М?
Та да продължим:

„Масоретите били книжници, концентрирани в три центъра на юдаизма - Йерусалим, Тверия и Вавилон (виж и Йерусалимски и Вавилонски талмуд). Според равинската традиция, те се заели с изправянето на текстовете на Танаха по правилата на масората с цел възстановяване на традиционното произношение на текста и създаване на система от диакритични знаци за обозначение на липсващите гласни звуци, посредством която да бъде предаван и възприеман с конотациите библейския текст. Масоретската маркировка на текста е на иврит, и рядко на арамейските текстове на Светото писание. Всъщност, дейността на масоретите е спорна исторически (по това време интерполациите в религиозната литература се считали за нормални), понеже те следвало да преписват текста на Светото писание по правилата на Масората, откъдето идва и името им, а в действителност предвид текстовете на Светото писание от Септуагинтата, допринесли твърде много за разнопосочни лингвистични търкувания на библейския текст през средновековието. През античността Светото писание се преписвало и четяло на още два езика - арамейски и койне (Септуагинта).”

Мдааааааам, ха сега да видим кого трябва да питам за „дословно-то припокриване”?
Ти к’о ше ка’иш? А? Кое е първото, кокошката или яйцето?...

get написа:
- Декларираш Вярата си в Спасителя-Христос - в същото време ми цитираш, пророчества от вехти пророци Исайя, Иеремия ... и т.н. !?? - Ами нали стопанката на блога сама казва - На ПРОРОЦИ ДА НЕ ВЯРВАМЕ ?!! - а същевременно прави некоректни(от чисто формално-логическа точка) внушения в пасажа:
estirbg написа:

Повече от ясно е, че „Просветителят” и на Ванга, и на маите е един и същ и това е ...падналият ангел с неговата армия от демони.

Естир вече ти е отговорил, доколкото видях. Та да го повторя и аз. Между Пророк и врач, както и между Пророк и запитвач на мъртвите (каквато бе Ванга) има разлика. Ако не знаеш каква е, сори, но не тук е темата да те ограмотяваме по нея.
И стопанката на блога не казва да не вярвате на Пророци, а да не вярвате на „пророци”, на врачове, на запитвачи на духове и мъртви. И цитира Библията, където вторите са проклети от Бог и дори от чисто формално-логическа гледна точка между пророците и врачовете и запитвачите на мъртви не може да има каквато и да било идентичност.
Що се касае до вярата ми в Спасителя-Христос и цитирането на пророчества от вехтия завет (Исая, Еремия и т.н.), не разбирам защо изобщо повдигаш този въпрос. Ако беше чел внимателно Новия завет, щеше да знаеш, че сам Спасителят цитира пророците и старите писания? Нещо повече, той Сам рече:

Матей 5:17
„Да не мислите, че съм дошъл да разруша закона или пророците; не съм дошъл да разруша но да изпълня.”

Та кой си ти, Гет, че да оспорваш в този случай пророците и писанията и да поставяш под съмнение правилността на цитирането на тези писания? М? Смяташ ли, че стоиш над Спасителя, за да оспорваш и Неговите цитати?

get написа:
- Цялата работа, както е и със съвременното християнство е един миш-маш ... а като притурим и заразно-екстатичното поведение, плюс религиозен фундаментализъм - всичко това вече ... ми иде в повече !!!


Цялата работа, Гет, с миш-маша е според продуктите, които си си „купил от пазара” и изсипал в тенджерата, за да си приготвиш „манджата”. Имал си продукти, метнал си всички на куп и си започнал да бъркаш и ей ти „миш-маш”. Но за това, че ти се е получил, нито аз, нито Естир имаме вина, още по-малко пък християнството или писанията от Стария завет. Продуктите са си твои, тенджерата – също, което значи, че и проблемът си е твой. Не е нужно да и се жалваш, в крайна сметка всеки сам си подбира храната...

А дали ти идва в повече нечий религиозен фундаментализъм, да ти кажа ли колко ми е безразлично? Още повече пък когато се опитваш от куп неверни или миш-маш данни да ми сглобиш опровергаващи (не твърдения, а) въпроси с намек за несъстоятелност на вярата ми.

get написа:
- Та пак ще попитам - Вие Кой и Какво очаквате ?! - Месията или мешиаху ... Откровението или Армагедона ??!!
- Прощавайте, за откровеноста и тона !

Та лично аз пак ще ти отговоря. Вярвам в Иисус Спасителя и очаквам Иисус Спасителя.
Въоросът за „Месията или мешиаху ...” е плод на личния ти антисемитизъм и нямам никакво намерение да заигравам този танц. Ако желаеш да да потанцуваш на тази музика (антисемитската), то съветвам те, да си намериш подходящ дансинг и подходящи партньори за него, тук такива няма.

Относно „Откровението или Армагедона ??!!” ...
Пак си некоректен!

Явно имаш предвид (пак ще се възползвам от уикито):

1-во. Откровението на Йоан (Откровение на свети Йоан Богослов) или още наречено Апокалипсис (от гръцки: „разбулване“, „разкриване“, „смъкване на завеса“, „откровение“), което е заглавието на последната книга от Библията.
и
2-ро, Армагедон според Библията е последната битка между Господ и Сатаната. На земята Сатаната ще бъде познат като "Звяра" или "Антихриста", за когото се споменава в Откровение на Йоан, където са описани и въпросните събития.

т.е. 2-рото (като събитие), Гет, се съдържа в 1-вото или простичко казано през време на „разбулване“, „разкриване“, „смъкване на завеса“ ще се състои и последната битка между Господ и Сатаната, наречена Армагедон.

Та я да видим какъв точно въпрос задаваш? М? И дали ще го повториш ли?

А това, че ти напомням на дЗвер, нЕма лошо, оше повече че и дЗвер не понася да изсипваш половин страница демагогия под формата на въпроси, имащи за цел да намекнат някаква теза, за която опонентът ти би трябвало да разполага с кристално кълбо за врачуване, че да разбере какво точно твърдиш, какво точно искаш да кажеш, а понякога дори (като в последния пример) и какво точно питаш...

Тъй, че и ти, Гет, Прощавай, за откровеноста, ама е наложителна!
цитирай
54. blagovestie - Естир, още първия път като влязох тук, бях впечатлена и оставих коментар, но
13.12.2012 10:16
тъй като бе от телефона ми, той не е излязъл, което видях по-късно. Поздравих те за поста, защото създаването на такъв материал изисква много време, ровене и енергия.
Бях лепнала и линк към поредната заблуда, на падреантоний или нещо подобно, че времето наистина се ускорява, което се обясняваше научно, че след обсъжданата дата преминавало в безкрайността. Но когато влязох нормално в блога, тази тема бе над твоята по прочити и стана ненужно да я лепвам, като доказателство за поредната идея, всяваща хаос и отклоняваща вниманието от Господ.

Справила си се чудесно и с коментарите, хубаво е, че имаш и подкрепа, при това силна :)), макар че хората, които се противопоставят или изкривяват Словото, няма да разберат, те имат покривало на очите си, те са забулили сърцата си и не искат да прогледнат...

Сега виждам, че си добавила още клипове и се сетих за един игрален филм, който навремето, когато излезе, ми обясни факта защо маите са изчезнали. Те са Содом и Гомор на своето време. Ето линк, а на български може да бъде изтеглен от Замунда. Филмът е на Мел Гибсън, тогава четох, че е проучвал темата, легендите и митовете години, преди да се опита да пресъздаде откъс от историята им.

http://www.youtube.com/watch?v=k12-NR3bJV8

Бъди благословена, остани все така пламенна! Бог с теб! :))

ПП: Чакам с интерес следващият ти материал!
цитирай
55. estirbg - Благодаря ти, Люси, за топлите думи,
13.12.2012 12:54
с коментарите едва ли бих се справила, след онази дълга нощ, почти осъмнала пред екрана, с премръзнали пръсти на клавиатурата...:)
Добре, че долетя Клео с хвъркатия си вихрогон и пое щафетата - това го умее по-добре от мен, успява да се справя блестящо с високоумниците. Благодарна съм й! Бог е дал на всички ни различни способности и всеки трябва да ги прилага за всеобщото ни добруване и оцеляване, защото наистина вече сме на самия праг на времето на оцеляване - и духовно и физическо.
И като споменах за всеобщо оцеляване направих една горчива тъжна статистика - само шейсетина читатели бяха споделили новината във фейса - от три хиляди посетители само шейсетина се загрижиха за близки и приятели. Кога и по кой начин ще бъдат уведомени останалите ? Блогът ми едва ли ще съществува, когато се случат събитията - къде ще ги изпратят да прочетат и да разберат истината за онова блестящо измамно същество и сатанинския закон, който ще бъде наложен със сила? СЕГА Е ВРЕМЕТО! ПОСЛЕ ЩЕ БЪДЕ КЪСНО, ЗАЩОТО ЗА ИЗРЕЧЕНАТА ИСТИНА ЩЕ УБИВАТ - ЗА НЕЯ ЩЕ ГОВОРИМ САМО ОТ УХО НА УХО ПО ДОМОВЕТЕ СИ!

Имам да споделя още нещо по тази тема, и дано да успея да го сторя по-скоро.
Остава още малко време, ПРЕДИ ДА ВЛЕЗЕМ В ГОДИНАТА НА ЗМИЯТА!
А вие преценете какво трябва да сторите - аз изпълних дълга си, споделих и ще продължавам да споделям, докогато Бог ми е дал сили и възможност...
Нека не забравяме - всеки един ще отговаря за делата си и пропуснатите възможности за вършене на добро...
Поздрави от мен и небесни благословения, скъпа ми дружке!
цитирай
56. steaven - Чуденка :-)
15.12.2012 10:38
Естир,ти поезия пишеш ли ? ;-)

п.с. Поздравления за блога и хубавите съждения,които споделяш тук.
цитирай
57. antoninus - Змията - едно от най-мъдрите и най-красивите творения на земята при Сътворението
15.12.2012 11:21
За да извърши делото си незабелязано, Сатана предпочете да употреби за свой медиум змията - една удобна маска за измамното му намерение. Тогава змията беше едно от най-мъдрите и най-красивите творения на земята. Тя имаше крила и като летеше във въздуха, блестеше ослепително с цвят на старо злато. Почиваше си върху отрупаните с плод клони на забраненото дърво, наслаждаваше се на вкусния му плод, привличайки с прелестта си окото на наблюдателя. Така в мирната градина се промъкна Погубителят, бдящ за своята плячка.

Ангелите бяха предупредили Ева да не се отделя от съпруга си, докато е заета с всекидневния си труд в градината. С него тя щеше да е по-малко застрашена от изкушения, отколкото сама. Но погълната от приятното си задължение, тя се отдалечи несъзнателно. Разбрала, че е сама, почувства известна опасност, но отхвърли страховете си при мисълта, че има достатъчно мъдрост и сила, за да различи злото и да му се противопостави. Небрежна към предупрежденията на ангелите, Ева скоро откри, че съзерцава забраненото дърво със смесено чувство на любопитство и възхищение. Плодовете му бяха много красиви и тя се запита защо ли Бог ги е забранил. Ето, този бе моментът на изкусителя. Сякаш проникнал в мислите й, той се обърна към нея:
“Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината?” (Битие 3:1).
Ева бе изненадана и сепната, защото тези думи й се сториха като ехо на собствените й мисли. Но змията продължи с мелодичен глас, с тънка хитрост да възхвалява превъзходната й красота и нейните думи не бяха неприятни на Ева. Вместо да избяга от мястото, жената с почуда продължи да слуша змията. Ако я бе заговорило същество с вид на ангел, страхът й щеше да се събуди, но Ева никак и не допускаше, че е възможно очарователната змия да стане медиум на падналия враг.
На поставения за клопка въпрос на Изкусителя тя отвърна:
“От плода на градинските дървета можем да ядем, но от плода на дървото, което е всред градината, Бог каза: Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете. А змията рече на жената: Никак няма да умрете, но знае Бог, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите и ще бъдете като Бога да познавате доброто и злото” (Битие 3:2-5).

Като ядат от това дърво, заяви змията, двамата ще придобият една по-възвишена сфера на съществуване и ще навлязат в едно по-просторно поле на познание. Самата тя била яла от забранения плод и в резултат придобила силата да говори. И змията внуши на Ева, че Господ ревниво желае да нямат достъп до дървото, да не би да се издигнат и да станат равни Нему. Чудните качества на този плод давали мъдрост и сила, затова Бог им забранил да го вкусват или да го докосват. Изкусителят подшушна, че Божественото предупреждение нямало да се изпълни в действителност. То имало за цел само да ги сплаши. Как може да умрат? Та нали са яли от Дървото на живота? Бог се стремял да им попречи да стигнат до едно по-благородно развитие и да придобият по-голямо щастие.
Такова е делото на Сатана от дните на Адам до днес и той го върши с голям успех. Изкушава хората да не се доверяват на Божията любов и да се съмняват в Неговата мъдрост. Постоянно се стреми да възбуди дух на непочтително любопитство, неспокоен интерес да проникнат в тайните на Божествената мъдрост и сила. В усилията си да вникнат в онова, което е било угодно на Твореца да не им изяви, милиони пренебрегват откритите от Бога истини, жизнено важни за спасението. Сатана изкушава хората към непослушание, като ги подвежда да вярват, че навлизат в чудното поле на познанието. Но всичко това е измама. Стимулирани от своите идеи за прогрес, те потъпкват Божиите изисквания и тръгват по пътя, водещ към деградация и смърт.
Сатана представи на святата двойка, че ще спечелят, ако нарушат Божия закон. Не чуваме ли и днес подобни разсъждения? Мнозина наричат тесногръдо поведението на онези, които се подчиняват на Божиите заповеди, докато те имали по-широки идеи и се наслаждавали на по-голяма свобода. Какво е това, ако не ехо от гласа, който се чу в Едем? “В деня, когато ядете от него”, когато престъпите Божественото изискване, “ще бъдете като Бога”. Сатана твърдеше, че е придобил голямо добро, след като е ял от забранения плод, но скри истината, че поради престъплението си бе изхвърлен от небето. Макар да бе разбрал, че резултатът от греха е вечна загуба, той скри собственото си нещастие, за да привлече и други в него. Така и днес престъпникът на Закона се старае да замаскира истинския си характер. Може да твърди, че е свят, но възвишената му изповед го прави само по-опасен измамник. Той е на страната на Сатана, потъпква Божия Закон и води други да вършат същото за тяхна вечна гибел.
Ева наистина повярва в думите на Сатана, но искреността й не я спаси от наказанието за греха. Тя не се довери на Божиите думи и това я доведе до падение. В Съда хората няма да бъдат осъдени поради това, че съзнателно са вярвали в една лъжа, а защото не са повярвали в истината, защото са пренебрегнали възможността да научат какво е истина. Въпреки софистиката на Сатана, който твърди обратното, винаги е гибелно да се живее в непослушание спрямо Бога. Ние трябва да направляваме сърцата си към познание на истината. Всички уроци, които Бог е вложил в Своето писано Слово, са за наше предупреждение и наставление. Те са дадени, за да ни опазят от измама. Резултатът от пренебрегването им ще бъде гибелен за нас. Можем да бъдем сигурни, че всичко, което противоречи на Божието слово, произлиза от Сатана.
цитирай
58. estirbg - Естир, ти поезия пишеш ли ? ;-)
15.12.2012 13:04
Бих ли посмяла? В прозата се чувствам на твърда земя, а в поезията трябва да се издигам на неизмерими висоти....
пък аз като че ли страдам от акрофобия :))
Някога М. Светлов беше рекъл, че в поезията трябва да се влиза така, както влизат мюсюлманите в джамия: предварително трябва да си сваляш обувките...
Колко"поети" правят това днес?...
цитирай
59. anonimen65 - e sega kato blizo 2 mesetsa ot svursheka na tsikula iztekoha
04.02.2013 03:55
na kakvo mnenie sa vsichki uchastnitsi v komentara i avtora.ne vi li se struva,che naistina se boriat dve sili duhovna i tehnokratska na zemiata.ednata se hrani ot straha ni za nasushtnia i pravi vsichko vuzmojno da ni ovladae dali e lutsifer neinia vojd ?drugata ni dava opovanie viara lubov i nadejada koito da ni osvobodiat ot straha.no ne mi haresva politichskoto razvitie koeto opredeleno e delo na vodacha na tehnokratite i ideiata za chipovete.dali tozi lutsifer ne e kazal koga shte stane vladetel na vsichko na zemiata sko e kazal 20012 i ako slojat chipovete znachi e viarno i te viarno sa izchisliavali kalendara.maika ni jalna v novia vek na igrite na glada.ikonomicheskata kriza ot minalia vek shte e rai v sravnenie s tova,koeto sa ni podgotvili.i zemetresenia mogat da predizvikvat i sushi i navodnenia i mor i sega i ulnovo shte ni upravliavat.vsichko v nas e energia i te shte ni ia upravliavat v udobna za tiah nasoka.ne iskam da mislia samo se molia na Bog da uspee da gi spre i se pitam kolko goliam ni e greha ta obricha tvorenieto si na gibel,zashtoto s pobedata na denitsa tuk na zemiata ot razstroenite mu umstveno pomoshtnitse niama da sme izpitvani chrez denitsa a shte sme zatriti chrez negovite slugi.
цитирай
60. anonimen65 - ako e viarnata novata teoria
04.02.2013 04:15
che zemiata e tsentur za vurtene na sluntseto,to tova suvpada s- i beshe tuma i reche Gospod da bude Svetlina.i normalno e za purvohorata Sluntseto da e Sinut na Boga i Hristos da e negovoto ime.i eto ti- v nachalot o beshe slovoto.i v bibliat auchat- misli dobro ,koeto se doblijava do shvashtaneto ,che mislite sa dela i se osushtestviat vidimo.viarvam v Bog ,v Negovia Sin i Duhut,koito vduhva vuv vseki edin ot nas.no ne viarvam,che vsichko kazano v bibliata e Bojie Slovo.viarvam,che religiite sa suzdadeni za podchiniavane na Bojieto Tvorenie ot nechistite stili kato sa prepleli Bojieto Slovo s tehnte tseli predstavaiki ni go interpretirano v tiahna ugoda i vinagi davashto vuzmojnost za protivopostaviane.kato naprimer zapovedta -oko za oko ot staria- i dai drugata buza-ot novia.kak li tochno e kazano oburni ili dai?-zashtoto obrushtane moje da znachi i nedavane ,no dori i dai da e kazano- ne e ovchedushie kakto niakoi kazvat, a mirotvorenie i davane jivot na lubovta mejdu horata.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1883950
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031