Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2010 11:44 - За какво ми е всичко това?
Автор: krizata Категория: Лични дневници   
Прочетен: 75582 Коментари: 13 Гласове:
6

Последна промяна: 08.08.2010 19:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Днес (08.08.10) задимеността в Москва достигна свръхкритични норми.
Невъзможно е да се диша!
Стоя в хотелската си стая, нагорещена до сауна.
Навлажнил съм кърпа за баня - с едната си ръка я държа плътно до носа, а с другата натискам бутоните от клавиатурата и записвам въпроса: За какво ми е всичко това?

Всеки се е отправил за своята си ваканция - бедняците на село при роднини, по-заможните - към наши и съседски второкласни курорти, а бандитите и крадците - към вилите-замъци по разни точки от Средиземноморието.

И май само аз, идиотът, се съдирам от кашлица в този ад, предизвикан с действия или бездействия от местните компрадори, продали страната си за няколко милиарда в зелена валута.

Мрачни мисли ме тормозят и това е напълно в реда на нещата.

Пропуснах сватбата на първия си братовчед!
И без това деликатната ми дихателна система почти отказва да работи!
Изпратил съм децата си далече от дома, където там са нападнати от някакви местни вируси и където лежат под лекарско наблюдение.
Жена ми се поти под варненското слънце, за да спонсорира научните ми изследвания!

А аз съм си въобразил, че мога да спася нещастния си народ чрез своите алтруистични напъни в областта на икономическата наука за управление на стопанството (в частност и чрез макропланиране)!

Дали това е възможно, дали някога, някъде доброто е побеждавало в битката със злото?
Може ли обикновенният човек да надделее над бездушието, наглостта, продажността и безпардонността на узурпиралите съдбите и животите ни?

Какъв е отговорът ти, народе?
Струва ли си усилията, струва ли си саможертвата?

Дали утре просто няма да нахълтат в дома ми и да ми зададат риторичните въпроси:
Кой ти е дал правото да мислиш за добруването на другите?
Кой те е упълномощил да го правиш?
Имаш ли разписан многомилионен грант, където пределно ясно да е оформено разпределението на полагащите ни се комисиони, наградата за външните ни покровители и т.н.?

Какво да отговоря на тези логични въпроси?

Че всички изследвания, разработки, пътувания, срещи и дискусии с изявени световни учени провеждам и организирам сам, воден от единствената мисъл да помогна на сънародниците си в беда?
Да допринеса за това българският младеж да не се страхува да създаде семейство в България!
Българската жена да не се плаши да ражда децата си в своето си Отечество!
Всеки българин да намери смисъл в достойното си съществуване, далеч от живуркането на безпросветността и апатията!

Виждам злорадите усмивки на недоброжелателите, които ще изкарат от вола теле, но ще докажат, че във всичко това има и лична корист, или пък желание за политическа и друга кариера!

На тези хора ще напомня, че все пак аз съм само един болен човек с тумор в мозъка и че посрещането на всеки един нов ден за мен е истинско и несравнимо щастие.

Ето, че споделих болката си!

Усещам, че сега, въпреки всичко наоколо, ще се мобилизирам за по-нататъшна работа, защото трябва да ги има и тези - лудите, които без да искат нещо за себе си искат всичко за другите, а за постигането на тази цел трябва много работа - за да я има нашата България!

Поздрави от колабираща Москва!



Тагове:   Какво,


Гласувай:
6



1. karambol5 - Винаги си струва !
08.08.2010 11:52
Винаги си струва !
цитирай
2. анонимен - уважаеми г-н Хитов)))
08.08.2010 14:07
изчезвайте от братска Русия докато още може!
и - повярвайте ми - колкото по-рано, толкова по-добре.
колкото и да харесвам Москва и Петербург - на комуняги вяра нямам, тези ще си затрият народеца само за да гепят малко дървесина (цената на хартията в световен мащаб порастна с 14 % за последния месец и над 30 % за последните три). А Путин - казват руски журналисти - имал дял в тоя бизнес.
Така че...
цитирай
3. krizata - Уважаеми Алекс,
08.08.2010 15:16
За последните няколко дни се срещнах с толкова гениални личности, колкото не бях успял да открия за целия си досегашен живот!
Така че дори при наличието на споменатите от Вас компрадорски елементи, си заслужава и здравето си да поднеса на курбан, но да изцедя всичко, което мога да взема от тези свръхчовеци около себе си!

Приятно лято за Вас и любимите Ви хора!
цитирай
4. karambol5 - Ето това за мен е прадокс- гениални ...
08.08.2010 17:10
Ето това за мен е прадокс- гениални личности и див комунизъм !
Не знам как съжителстват на едно място.
цитирай
5. krizata - Уважаеми karambol5,
08.08.2010 17:13
Другото е вярно - дивашки капитализъм!
цитирай
6. karambol5 - Съгласих се поправката ! Много е ...
08.08.2010 17:58
Съгласих се с поправката ! Много е точна !
цитирай
7. krizata - Уважаеми karambol5,
08.08.2010 19:25
Благодаря Ви за коментарите!
Весело лято!
цитирай
8. proximus - Здравейте г-н Хитов, съжалявам за ...
08.08.2010 22:19
Здравейте г-н Хитов,

съжалявам за вас че сте точно в този момент в Москва. И ви поздравявам за семейната подкрепа която имате.
Задайте си следния въпрос - след като Русия има толкова велики умове в икономическите науки, защо те имат една примитивна икономика, осланяваща се предимно на износа на природни ресурси, оръжие и проститутки? Вие вероятно имате доста прецизни отговори, но за мен в основата на всичко е долнопробния, егоистичния, политически елит, формиран още от времето на комунизма. И продължава да доминира, просто защото Русия, както и ние нямаме друг елит освен долнопробния.
И на въпроса ви - дали има смисъл ? Има, ако сте преподавател по макроикономика и желаете вашите студенти да получат най-добрите идеи за своето време. Ако имате взимане даване със силите на деня, също има смисъл защото някой ден може да дойде и вашия шанс да взимате важните решения за нас. Ако сте решили да се ограмотявате, само за да пишете из блоговете и да образовате четящите пак хубаво, но ще промените твърде малко. Едва ли С. Дянков е сред публиката ви (за жалост).
Ако искате да направите повече за родината си, работете и бъдете работодател. ХУбавата работа прави от маймуната човек, и изкоренява някои крайно гнусни натрупали се в БГ характера черти. И когато се изкоренят, уверявам ви че нещата сами ще си дойдат на място.

Поздрави и се пазете :)
цитирай
9. krizata - Уважаеми proximus,
08.08.2010 22:57
Вие казвате:
"...за мен в основата на всичко е долнопробния, егоистичния, политически елит, формиран още от времето на комунизма..."

Напълно съм съгласен с оценката Ви за текущата ситуация!

Изкрено Ви благодаря за хубавите думи!

Поздрави!

P.S. А Дянков е само един от многобройните балони, реещи се в пространството около нас - и нищо повече!
цитирай
10. анонимен - Lilyana Isakova - Facebook:
10.08.2010 14:35
Мисля, че докато има такива "Революционери" на своето време, готови да се жертват, защото желанието им да помогнат се е превърнало в тяхно призвание, има и ще има смисъл. Адмирации! Първата асоциацията, която изникна в съзнанието ми докато четях текста беше с: "Дърво и камък се пукат от студ, а той пее"!
цитирай
11. krpishmanov - .
12.08.2010 14:17
респект
цитирай
12. bighty - Част 1/2
12.08.2010 23:55
Приятелю,

това, което правиш има смисъл – чест и почитания. Но то има смисъл по един неочакван за теб начин и бих искал да се опитам да те предпазя, макар да съм сигурен, че не мога.

Виж сега, проблемът е, че американците в частност, но по-важно - хората по принцип започват да действат разумно едва, когато изчерпат всички други възможности. Това не съм го казал аз. Не прави саможертви, които никой не ти иска, жестоко ще съжалаваш – ето какво пише на последна страничка на тефтерчето на Левски „Народе???“. Една думичка и цели три въпростиелни, приятелю. И пак Левски е извадил късмет в смисъл, че е бил обесен като куче, но поне му знаем името. Но честно да ти кажа мисля, че е само заради гения на Ботев и Вазов, заради нищо друго. Виж къде са го хванали – виж къде са го обесили. 10 заптиета са го пазили по пътя ... Затова, ако поне Стефан Цанев не те познава ти имаш проблем, вади един лист и собственоръчно напиши: „НАРОДЕ???“. После добре си помисли.

Quo vadis? Пак ще цитирам: “A statesman… must wait until he hears the steps of God sounding through events, then leap up and grasp the hem of His garment.” Ето, това е рецептата – ти правиш това, което трябва, за да си готов, но спокойно изчакай своя миг (и върви при жена си, стига се шматка). Сега ще цитирам и един българин, да видиш, че и ние сме ги разбирали нещата: „Защото в живота всичко се свежда до успехите, до ударите да използваш момента да нанесеш своя световно рядък удар, както Пястьор, както Дарвин, Фройд, Гьоте...“

За разнообразие ето ти една друга гледна точка - моята. Ти знаеш ли какво правя сега? Гладувам. Нарочно, да видя какво е и след 2 седмици е направо лесно. Не само това, ами на 35-40 градуса жега в 1ч следобяд всеки ден играя баскетбол - 50 минути здраво тичане във фурната. Защото климатиците на офисите са измамно нещо, това не е реалният свят. И мога да ти кажа, че при този идиотски режим тялото ми се справя забележително добре – не губя дори 0.5кг на ден. С други думи, не жали народа ...
цитирай
13. bighty - Част 2/2
12.08.2010 23:56
... Народът е оцелял, но Левски го обесиха. Носете си новите дрехи, момчета. Не знам какво правиш там, а си зарязал жена си, която както разбирам, изобщо не го заслужава.

Нека силата е с теб и те моля да не забравяш две неща: първо, подвигът е липса на фантазия и второ, доброто винаги побеждава, но чак най-накрая и това е, което ти пожелавам от сърце – да оцелееш и да дочакаш своя световно рядък миг.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krizata
Категория: Други
Прочетен: 3825974
Постинги: 785
Коментари: 6084
Гласове: 7250
Архив
Блогрол
1. Икономическата криза слага края на една система
2. 5 (пет) цента за литър бензин!
3. Икономическата криза - шанс за възраждане на България
4. Китай – световна работилница, но само дотук?
5. Правителствата на Големите излязоха на път без изход
6. Дянков ни готви съдбата на Исландия
7. Параванът рейтингови агенции
8. Обама и банкерите кръстосват шпаги
9. България сама пожела да влезе в криза!
10. Барозу показа на Бойко "кой в България е шефът”!
11. Да поумуват, да помъдруват, пък да си ходят!
12. Светът – в рецесия или в системна криза?
13. Страхът от кризата
14. МВФ вече не е за ниска инфлация
15. България - Беларус: кой сега е номер едно?
16. Университетски преподаватели - за кризата у нас и по света
17. Mr Dyank_off и изпускащи парата вулкани
18. Безпътицата на монетаристката идеология
19. Някои от моите участия при легендарния журналист Валентин Фъртунов
20. Пред сп. Тема: Няма заговор за ръста на цените.
21. Искам да съм негър в щата Алабама...
22. Разпасаната либерастия
23. САЩ готвят спец операция срещу Европа
24. Капитализмът изживява последната си криза
25. Analyse comparative de l’Ukraine et de la Bulgarie
26. Национальная идея как фактор развития до и после индустриальной революции
27. Великое экономическое открытие Розы Люксембург. Почему оно было проигнорировано и какие перспективы оно открывает
28. Деглобализира ли се светът и как това ще се отрази на България?
29. Пред радио Пловдив на БНР - 29.11.11
30. Пред "Евронюз" с водещ Димитър Вучев