Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2012 22:25 - За музикалното оформление по общественото радио
Автор: krizata Категория: Музика   
Прочетен: 5195 Коментари: 12 Гласове:
8

Последна промяна: 17.11.2012 22:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Тези дни правя ремонт в къщи и тъй като радиоприемникът ми не лови други станции, освен „Хоризонт“, ми се налага от сутрин до вечер да търпя невероятните музикални предложения на уж общественото национално радио!

Почти непрекъснато звучи някаква англосаксонска музика, сякаш не слушам българско радио, а радиостанция от средните американски щати!

За капак на цялата тази подигравка с търпението на българската публика, в късните часове на нощта започват всякакви музикални класации от Англия и от САЩ, сякаш през целия ден не сме слушали именно музика от тези географски ширини, та на редакторите им се налага да наваксват пропуснатото!

Вижте, какво!

Всяка нация с претенции да е нещо голямо прави всичко възможно, за да налага своето културно влияние на останалия свят!

Англосаксонците промиват мозъците ни с тяхната си музика; австро-германците ни убеждават, че културните и интелигентните хора слушали само класическа музика; турците, гърците и сърбите дават мило и драго, за да звучат единствено техните чалга-ритми!

И къде в цялата тази какафония трябва да е българската музика и културното възпитание чрез собствените постижения в тази област?

Днес май сме на дъното и изгледи за измъкване категорично не се наблюдават!

Нека англосаксите да правят своите рок и всякакви радиа, нека австрийците спонсорират пръкването на станции за класическа музика, нека турците плащат за ориенталска и друга подобна помия!

Аз искам с моите пари държавата да провежда политика за подкрепа на българската култура, в частност за популяризиране на родната музика – не само съвременна, но и автенична народна, дошла при нас от вековете!

Сигурно от националното радио ще контрират, че в пазарни условия това е начинът за оцеляване – да се пускат само англосакс-парчета, за да се качвали рейтингите!

Та нали затова ви се наливат обществени средства – за да защитавате и популяризирате културата на народа, когото аз представлявам!

Сигурно, ако някога емигрирам в странство няма да имам никакви претенции към местни радиостанции, затова, че пускат само техни парчета!

Да не забравяме и този факт, че музиката има изключително силно възпитаващо въздействие, особено върху младото поколение!

Когато едно дете от най-ранна възраст е облъчвано с определен тип ритмика, за него не представлява културен шок емиграцията в съответната страна - дори за младия човек този изход от местните проблеми е едва ли не щастлива развръзка в бягството от един вече чужд за него свят!

Затова, моля отговорните фактори от националното радио да предприемат съответните стъпки, за да не ми се налага и по-насетне да обяснявам на невръстната си дъщеричка, че общественото ни радио не смее да пуска българска музика, защото на ключови позиции в националните ни медии отдавна колят и бесят приспособленци и мижитурки, готови за едната командировка или специализация в чужбина да продадат всичко българско и родно!

Аз не съм съгласен с такава политика!

Искам българска музика по българското обществено радио!

И точка!




Гласувай:
8



1. dinkov - Динков
18.11.2012 01:07
Kriza - Аз също съм българин и този път съм съгласен с теб. От мен "1"
цитирай
2. krizata - Kriza - Аз също съм българин и този ...
18.11.2012 08:59
dinkov написа:
Kriza - Аз също съм българин и този път съм съгласен с теб. От мен "1"


Само единни ще запазим нашата България и за поколенията! Поздрави!
цитирай
3. kalini - "Сигурно от националното ...
18.11.2012 09:28
"Сигурно от националното радио ще контрират, че в пазарни условия това е начинът за оцеляване – да се пускат само англосакс-парчета, за да се качвали рейтингите!"
Има едно радио, което пуска само българска музика, макар и да се нарича BGрадио (наместо Българско радио). То как оцелява!
цитирай
4. krizata - "Сигурно от националното ...
18.11.2012 13:48
kalini написа:
"Сигурно от националното радио ще контрират, че в пазарни условия това е начинът за оцеляване – да се пускат само англосакс-парчета, за да се качвали рейтингите!"
Има едно радио, което пуска само българска музика, макар и да се нарича BGрадио (наместо Българско радио). То как оцелява!


За съжаление, обаче, приятелю, то се слуша само в София и то не от всяка нейна точка! Какво пречи на националното радио да действа по подобен начин, но на територията на цятата страна?
цитирай
5. becksssss - "радиоприемникът ми не лови други станции, освен „Хоризонт“"
18.11.2012 20:53
Ти да не би да си с радиоточка още? Няма да е зле да погледнеш календара - годината започват с двойка, а вие явно още влакове взривявате.
цитирай
6. becksssss - 6. анонимен
19.11.2012 00:02
Проблемът не е само това, че сте селяни. Проблемът е повсеместен.
цитирай
7. krizata - Проблемът не е само това, че сте с...
19.11.2012 09:28
becksssss написа:
Проблемът не е само това, че сте селяни. Проблемът е повсеместен.


И вашата борба срещу селянията се заключава в унищожаване на всичко българско - така ще е най-сигурно, че по-лесно ще дойде другата - англосаксонска селяния!
цитирай
8. becksssss - По-добре англо-саксонска селя...
19.11.2012 21:22
По-добре англо-саксонска селяния, отколкото комуняги като вас.
цитирай
9. kalini - Не е въпроса колко радиостанции ...
21.11.2012 09:54
Не е въпроса колко радиостанции лови приемникът, а това, че в "националното" радио няма почти нищо национално.
А колкото до това за унищожението на комунизма и комунистите, няма как да стане. Комунизъм е ранното християнство, което учи, че всички хора са равни, което отрича богатството и ламтежа към парите /Христос е изгонил търговците от храма/. След това, поради жестокия терори и гонения християните са се отрекли от тези неща и са преклонили глава пред властимащите. Но ранното християнство си е чист комунизъм. Затова е ниезтребимо.
ДОКАТО ИМА НЕСПРАВЕДЛИВОСТ НА ТОЗИ СВЯТ, ДОКАТО СЪЩЕСТВУВА ЕКСПЛОАТАЦИЯ, ДОКАТО ИМА ШЕПА БОГАТИ, КОИТО НЕ СИ ЗНАЯТ ПАРИТЕ, А МИЛИОНИ ПО СВЕТА УМИРАТ ОТ ГЛАД - ДОТОГАВА ЩЕ ИМА ПОЧВА ЗА КОМУНИЗМА И ТОВА УЧЕНИЕ. КОМУНИЗМЪТ ГО СЪЗДАВА СЪВРЕМЕННИЯ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ ЛИБЕРАЛЕН МОНЕТАРИЗЪМ И ДОКАТО ТОЙ СЪЩЕСТВУВА, ДОТОГАВА ЩЕ ИМА И КОМУНИЗЪМ. ТОВА СА ДВЕТЕ СТРАНИ НА ЕДНА МОНЕТА. ЕДНОТО СЕ ОБУСЛАВЯ ОТ ДРУГОТО.
Който не го е разбрал, той ще продължава да си громи комунистите. Проблемът си е негов.
Както казва Смирненски: "Безумец е кой хвърля шепи пръст, с пръст слънцето да затъмни ..."
цитирай
10. alshu - "националното" радио няма почти нищо национално
22.11.2012 13:50
И защо все на мен ще ми се случи, като го пусна да попадам или на българска народна (примерно събота и неделя следобед) или на българска естрадна музика (вторник преди 20 ч.).
През останалото време не въртят само "англосаксонска", а някаква испанска, френска и португалска музика - все реклама на концерти организирани от БНР.
Не обичам испанска музика...предпочитам италианска...ама кой ме пита.


Ако държите на българска музика си има предавания специализиращи в това. Просто им научете деня и часа.
Ако държите на световна музика (т.е. различна от масовата mainstream комерсиализация) има си предаване и за такава.

Т.е. поне БНР е доста разнообразно за разлика от тавите с "популярни хитове" по другите радиа. (да не говорим,че имат маса публицистични и културни предавания)

Аз примерно се отчайвам от вторнишкото предаване - нашите нови изпълнители ми звучат мизерно, а старите - безвъзвратно овехтели.

Слушам предимно Z-Rock...там пускат и български рок парчета...включително най-новите.
цитирай
11. proximus - Като цяло г-н Хитов, наблюденията ...
26.11.2012 13:09
Като цяло г-н Хитов, наблюденията ви са коректни но не съвсем. Програма "Хоризонт", има множество предавания посветени на различните музикални стилове - от Електронна музика (мисля че всеки Четвъртък след 20:00), през Класическа (Неделя сутрин), народна ("По нашенски" Неделя след 12:20), World музика (пак през уикенда беше някъде), за съвременна българска също имат включвайки интервюта с млади изпълнители и т.н.
Фоновата музика между делничните предавания е на английски език, но това е защото това е лека, мелодична и неангажираща музика, която допада на по-голямата част от аудиторията. А и няма какво да се лъжем - в днешно време руснаци, поляци, българи, всички копираме от това което се свири в англо-саксонският свят. Така че за какво да слушаме копия ?
Да не говорим че именно "Хоризонт" (!) първи завъртяха в ефир Adel, Emili Sande и др... което е лакмус за усета на редакторите
цитирай
12. krizata - Ако на един англичанин му се каже: ...
26.12.2012 16:31
Ако на един англичанин му се каже: имаш право да избираш между руски честушки и френски шансони, той ще Ви се изсмеее и ще каже: аз си имам собствена, със свое национално звучене, музика, и нея ще си слушам основно!
За мен е странен този непрекъснат "избор" между едни или други чужди за духа на българина ритмики! Ние сме българи и е най-естествено да подкрепяме българската музика! Тогава тя ще се развива и ще трупа световна известност! Съгласи се, че днес по презумция не е възможно българската естрада да роди гений като един Емил Димитров, например! Примерите в това отношение са безброй! Затова, ще продължим да изпращаме велики деятели на културата, като Калоянчев, например, но нови няма как да създадем! Защото мечтата на българина е някой от "белите страни" да му каже:
"Ти си точно като нас! Поздравления!"
Аз работя за това, да дойде денят, в който англичани, французи, австрийци и разни други арийци ще се борят за честта да приличат на нас-българите и да се самоопределят чрез нас! Такава епоха в нашата история е имало и ти добре я познаваш, надявам се!
Така че, трябва да работим върху промяна на националния манталитет! Знам, че такива лудетини като мен сме категорично малцинство, но пък именно заради това, тържеството на нашата линия ще е най-сладка! Може би след много поколения! Но ще го бъде!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krizata
Категория: Други
Прочетен: 3841828
Постинги: 785
Коментари: 6084
Гласове: 7250
Архив
Блогрол
1. Икономическата криза слага края на една система
2. 5 (пет) цента за литър бензин!
3. Икономическата криза - шанс за възраждане на България
4. Китай – световна работилница, но само дотук?
5. Правителствата на Големите излязоха на път без изход
6. Дянков ни готви съдбата на Исландия
7. Параванът рейтингови агенции
8. Обама и банкерите кръстосват шпаги
9. България сама пожела да влезе в криза!
10. Барозу показа на Бойко "кой в България е шефът”!
11. Да поумуват, да помъдруват, пък да си ходят!
12. Светът – в рецесия или в системна криза?
13. Страхът от кризата
14. МВФ вече не е за ниска инфлация
15. България - Беларус: кой сега е номер едно?
16. Университетски преподаватели - за кризата у нас и по света
17. Mr Dyank_off и изпускащи парата вулкани
18. Безпътицата на монетаристката идеология
19. Някои от моите участия при легендарния журналист Валентин Фъртунов
20. Пред сп. Тема: Няма заговор за ръста на цените.
21. Искам да съм негър в щата Алабама...
22. Разпасаната либерастия
23. САЩ готвят спец операция срещу Европа
24. Капитализмът изживява последната си криза
25. Analyse comparative de l’Ukraine et de la Bulgarie
26. Национальная идея как фактор развития до и после индустриальной революции
27. Великое экономическое открытие Розы Люксембург. Почему оно было проигнорировано и какие перспективы оно открывает
28. Деглобализира ли се светът и как това ще се отрази на България?
29. Пред радио Пловдив на БНР - 29.11.11
30. Пред "Евронюз" с водещ Димитър Вучев