Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2011 14:51 - Защо няма да гласувам!!!
Автор: krizata Категория: Политика   
Прочетен: 2445 Коментари: 3 Гласове:
8

Последна промяна: 21.10.2011 16:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

В средата на август мой приятел сподели, че Бойко завел избраника си Плевнелиев в Брюксел, за да получи одобрението на големите началници от центъра. Предполагам сте убедени, че същата процедура е осъществена по отношение на Калфин и Кунева, които поради спецификата на „ангажиментите“ си, са могли да я свършат по всяко време без да вдигат много шум около себе си.

И в този смисъл напъните за „сърцата на българите“ на тези кукли на конци са толкова пошли, та чак противни!

В последните дни се чува смешен плач за това, че социологическите агенции манипулирали най-нагло общественото съзнание! Манипулират го и какво от това? Някой може ли да каже и копче? Или пък, че урните с „правилните“ резултати вече били готови за „истинското“ преброяване! Чудесно – значи ще броим по-малко, какво по-хубаво от това?

Но, да говорим сериозно!

Демонстрираното поведение не е никак случайно! Причината наглостта да достигне до такава висша степен на безочие е една, единствена -  от съответното място са получени пълните гаранции за абсолютната неприкосновеност на главните действащи лица в реализирането на главната и основна цел: окончателното унищожение на остатъците от независима България и пълното й превръщане в последен слуга на уж благополучния и развит Запад!

Да не забравяме, че съгражданите на Дянков отвъд Океана отдавна харчат много повече отколкото заработват. А това трябва да бъде компенсирано отнякъде – така че „сваляйте и последните си ризи, господа!“

Спомням си как преди година преминаха президентските избори в Беларус, където според европейските експерти „царуваше последният диктатор в Европа“. За кампанията се регистрираха кандидати от кол и въже, финансирани от външни грантове и агитиращи в пряк ефир за обесването на Лукашенко! Свободен достъп получиха хиляди чуждестранни наблюдатели от какви ли не организации за „защита на демокрацията“!

И въпреки предоставения пълен достъп до гласоподавателите, кандидатите от т.н. „демократични сили“ набраха общо едва около двайсетина процента, което хвърли в ярост кукловодите, несвикнали на такива унижения, в напъните си да „цивилизоват“ дивашките славянски премена от Източна Европа.

За подобни изборни условия нещастното ни Отечество може само да си мечтае! Неслучайно София постоянно осъмва с апокрифния надпис: „Ако изборите можеха да променят нещо, те отдавна щяха да бъдат забранени!“

Един наистина достоен българин, когото лично познавам, беше най-цинично изхвърлен от президентската надпревара, далеч преди същинската кампания, чрез елементарни манипулации, така характерни за днешните демократични времена.

Други, които сигурно са успели да преминат през иглените уши на предварителната цензура ще бъдат поети от следващите звена на месомелачката, следяща да не допусне външни за компрадорската ни система субекти, които биха могли да разклатят добре смазания механизъм по геноцида на цял един народ.

Преди няколко години известният американски режисьор Майкъл Мур реши да направи своеобразен експеримент и по време на сенатските избори да издигне кандидатурата на един обикновен фикус! Фикусът действително спечели сенатското място, с което показа пълната несъстоятелност на налаганата ни отвън изборна система.

Вярно е, че засега ние не сме достигнали до такава степен на затъпяване, но ако експериментите, на които е подложен народът ни продължат с подобни темпове, никак няма да се учудя, ако след Резачът на ленти ни предложат някакво подобие на стайно цвете, което ние да приемем с въодушевление и възторг.

Последната констатация съвсем не иска да каже, че недоразуменията, които трябва да търпи народът са започнали преди две години. Още си спомням крилатата фраза на един български министър от началото на Прехода, който в момент на откровение сподели: „Тежкỏ й на такава държава, в която министър е човек като мен“!

Кой може да забрави „уникалните управленци“ от т.н. Тройна коалиция, Командира от Драгалевци и още десетки знайни и незнайни продажници, яздили в различни периоди наивния български народец и получили, в знак на благодарност за проявеното старание, своя дял от разпарчетосаното национално богатство!

Проблемът, обаче, за всичките тези „родни труженици“ идва от факта, че техните ментори, осигурили им топлите местенца на българската политическа сцена, започват все по-отчетливо да се сблъскват с проблемите на собствените си, доскоро процъфтяващи, държави!

Ситуацията в ЕС продължава да се влошава не с дни, а с часове! Пробойните вече станаха толкова много, че вече е безпредметно тяхното детайлно изброяване!

Все пак, един обзор на изминалите дни сочи нови фалити на банки (виж Dexia), поредни „вълнуващи“ моменти за най-големите суверенни длъжници като Гърция, Португалия, Испания и Италия, силно волатилни пазари, нарастваща несигурност и пълзяща нагоре инфлация.

В тази ситуация се заговори за разработване на различни „планове“ за спасяване на една или друга лодка в бурното море на днешната глобална криза! Единственият проблем за реализиране на всички тези „най-добри намерения“ е липсата на средства за тяхното осъществяване, във връзка с пълния крах на съвременния механизъм за финансиране на капиталистическите икономики.

Да си припомним, че в последните три десетилетия илюзията за нарастващо благосъстояние се крепеше единствено на все по-раздуващите се дългове, както частни, така и държавни! Едва ли днешните европейски бюрократи са чак такива дебили, за да не осъзнават, че връщането на тези задължения е принципно невъзможно, поне в рамките на днешните икономически реалности!

Затова им остава единствено достъпното за тях решение тъпо да печатат нови книжни пари, отлагайки решаването на днешните проблеми за утрешния ден. Казано по-просто, отсъствието на чувство за отговорност у съвременната политическа олигархия  уверено води до реализация на на най-лошия, от гледна точка интересите на отделните граждани, сценарий!

Не закъсня и обратната реакция на „простаците“ и „животните“ (по класификацията на официалния международен мейнстрим), които окупираха площадите на големите американски и европейски градове.

При нас е сигурно, че поне до края на „изборите“ всичко ще е спокойно и българинът ще продължи да се наслаждава на упойващите приказки за бъдещо щастие, излезли от устите на поредните продажници, харизали се за сладки постове в най-тежките времена на чума по българските земи!

Дали им горчи? Едва ли!

Те самите дотолкова са облъчени от възприетата в мозъчните центрове сатанинска идеология, учеща ги да мачкат ближния в името на  личния успех, че още няколко стотици хиляди пречупени съдби на техни съграждани само ще им влеят сили за продължаване на пъкленото дело по унищожаването на цял един народ!

За такива не мога да гласувам!




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. dedenze - Браво !
21.10.2011 15:41
Аз също !
цитирай
2. dokumentalni - http://www. dokumentalni. com...
21.10.2011 19:50
http://www.dokumentalni.com/?p=1321
цитирай
3. krizata - Членове на СИК скандират: "Мафия, мафия":
24.10.2011 20:35
http://www.youtube.com/watch?v=siFkUpRNqrw&feature=player_embedded
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krizata
Категория: Други
Прочетен: 3825493
Постинги: 785
Коментари: 6084
Гласове: 7250
Архив
Блогрол
1. Икономическата криза слага края на една система
2. 5 (пет) цента за литър бензин!
3. Икономическата криза - шанс за възраждане на България
4. Китай – световна работилница, но само дотук?
5. Правителствата на Големите излязоха на път без изход
6. Дянков ни готви съдбата на Исландия
7. Параванът рейтингови агенции
8. Обама и банкерите кръстосват шпаги
9. България сама пожела да влезе в криза!
10. Барозу показа на Бойко "кой в България е шефът”!
11. Да поумуват, да помъдруват, пък да си ходят!
12. Светът – в рецесия или в системна криза?
13. Страхът от кризата
14. МВФ вече не е за ниска инфлация
15. България - Беларус: кой сега е номер едно?
16. Университетски преподаватели - за кризата у нас и по света
17. Mr Dyank_off и изпускащи парата вулкани
18. Безпътицата на монетаристката идеология
19. Някои от моите участия при легендарния журналист Валентин Фъртунов
20. Пред сп. Тема: Няма заговор за ръста на цените.
21. Искам да съм негър в щата Алабама...
22. Разпасаната либерастия
23. САЩ готвят спец операция срещу Европа
24. Капитализмът изживява последната си криза
25. Analyse comparative de l’Ukraine et de la Bulgarie
26. Национальная идея как фактор развития до и после индустриальной революции
27. Великое экономическое открытие Розы Люксембург. Почему оно было проигнорировано и какие перспективы оно открывает
28. Деглобализира ли се светът и как това ще се отрази на България?
29. Пред радио Пловдив на БНР - 29.11.11
30. Пред "Евронюз" с водещ Димитър Вучев