Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2012 22:24 - Защо на американците им трябва арабски халифат?
Автор: krizata Категория: Политика   
Прочетен: 6739 Коментари: 10 Гласове:
11

Последна промяна: 04.08.2012 19:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

След като „световната демократична общественост” се израдва, заради падането на авторитарните светски режими в Тунис, Египет и Либия, днес на дневен ред е властта в Сирия, която очевидно все повече се превръща в своеобразна греда в очите на световните елити, дърпащи конците зад кулисите на голямата политическа сцена!

Препъни-камъкът Асад се оказа колкото сериозно, толкова и неочаквано препятствие в режисурата, която беше отредила на Сирия само ролята на поредното бушуващо гърне от религиозни противоречия, умело подклаждани от Вашингтон!

Защо след като превантивно получи Нобеловата награда за мир, Обама така здраво се вкопчи във военния вариант за бъдещето на Арабската дъга и какво се надяваха да спечелят от взривяването на света, неговите доскорошни безапелационни господари?

Проблемът е многопластов и едва ли може да бъде изчерпан в рамките на една кратка статия, но във всички случаи на повърхността изплуват няколко аргумента, изискващи от чичо Сам непрекъснато да подкрепя терористи от всякакъв калибър, които сигурно искрено са трогнати от неочакваното височайше внимание на Демокрация No1 в света!

Главният проблем е този, че икономическата криза не само, че не приключва, а дори напротив, точи още по-остри зъби, оглеждайки се да схруска поредните милиони нещастници, загубили работа или просрочили ипотеките си! Това принуждава неадекватните политици по целия свят да потъват във все по-очевиден когнитивен дисонанс, обяснявайки на всеослушание, че икономическите спадове са зад гърба ни, а от друга страна сблъсквайки се във всекидневната си работа със съвсем тривиални казуси от рода на това как да постъкмят статистиката, за да не уплашат съвсем и без това същисаните борсови спекуланти!

Да припомняме ли, че настоящият обитател на Белия дом се намести на топло именно на крилете на обещанията си, че ще прекрати «ужасната» практика на предшественника си Буш-младши, да поддържа дефицити от стотици милиарди, в опити да крепи тромавия ход на вече трагичната американска икономика! Веднага след като се запозна с реалната ситуация в повереното му «царство», Обама се усети, че без по-нататъшно издуване на харчовете, гилотината му е в кърпа вързана и той съвсем отпусна кранчето: в момента около 10-12% от разходите на средното домакинство идват от директни правителствени субсидии, които скочиха с около 1 трлн. годишно, напук на всякакви монетаристки рецепти и забрани на разни организацийки като МВФ, например!

Днес Америка се е озлобила от себе си, както една блудница, която е осъзнала, че оттук насетне не може да продава тялото си, по простата причина на напредналата възраст! А за да запази редовната си клиентела, на нежната персона не й остава нищо друго, освен да започне да разнася надлъж и нашир срамни болести сред конкурентките, предизвиквайки по този начин смут и паника в бранша!

Днес и за последния балък (но обективен балък) е ясно, че отвъд Океана са се заели с проверената и често прилагана стратегия на анакондата, когато собствените проблеми се прехвърлят на останалия свят! Това по перфектен начин бе демонстрирано с преднамереното подклаждане на европейските дългови проблеми, същата е природата на действията по разгаряне на пожари в цял един регион на планетата (арабския пояс), който да поддържа напрежение в широки геостратегически зони, способни в един или друг момент да потърсят собствени изгоди, за сметка на раково болния американски организъм!

В контекста на гореказаното и за децата вече е ясно, че няма логика в бунтовете на едни либийци или сирийци, например, които живееха в пъти по-добре от многострадалния българин, преди върху тях да се изсипе «справедливият гняв» на «демократичните терористи» от близо и далеч!

Както казахме, обаче, стратезите от Вашингтон бяха сериозно попарени в надеждите си, Обама да се изправи като кандидат-президент с окачени на колана му поне още два-три скалпела (след отличния му улов в северна Африка) започвайки от Асад и закривайки серията не с кой да е, а с един Ахмадинеджад, например!

За ужас на отмиращите либерасти, това не само, че не се случи, но дори очевидно постига обратния ефект, консолидирайки в общи редици довчера твърде страхливите васали Русия и Китай! Докато засега все още комунистическите вождове на Поднебесната издигат плахо глас в защита на националните си интереси, то северната мечка в лицето на обругания Путин тръгна на игра ва-банк, която или ще изтрие от лицето на Земята довчерашната империя-страшилище, или ще доведе на Русия такиви дивиденти в бъдещото следкризисно устройство на планетата, за които само тесен кръг от посветени се надяват в настоящия момент!

И в целия този объркан миш-маш от интереси, за малка и многострадална Сирия доскоро оставаше само да върти шия в различни посоки, разчитайки на благоразумието на Големите! Чашата на търпението, обаче, прекипя и при нея, след като половината от най-доверените хора на президента Асад паднаха жертвен курбан на претенциите, от страна на монархиите от региона за бъдещо еднолично доминиране!

Жребият за сирийците е хвърлен! Оттук насетне остава алтернативата «свобода или смърт», но по всичко изглежда, че по-вероятен е първият вариант. Това се потвърждава и от що-годе обективните военни експерти, които все по-категорично отказват да залагат за победа на главорезите-терористи, въпреки, че последните преминават добре организирана подготовка при квалифицирани западни инструктори, работещи за доста тлъсти хонорари!

Затова, колкото и да е неочаквано за някои, но Халифатът по американски е на път окончателно да се провали, а с това и мечтите за излаз на ислямския фундаментализъм непосредственно до границите на Китай и Русия, естественно претопявайки преди това непреклонните персийски аятоласи.

Всичко това, определено, ще се превърне в сериозен личен провал за разни «отворковци» като нашите доморасли политици, заложили в невежеството си изцяло на сгромолясващия се американски колос на глинени крака!

Все пак, ние като хуманисти, гарантираме, че утре няма да използваме техните методи за психологически натиск, тормоз и шантаж, които сме принудени да търпим, през целия период на тяхната пълна разпасаност, окрилена и насочвана в последните десетилетия на кошмарен за България период от историята, от дипломатическото тяло на разни посланици-колонисти!




Гласувай:
11



1. alexalexalex - Митак
02.08.2012 22:45
тук се оплеска.
ще те цитирам и после ще ти обасня какво ти има :))

цитати
....Това принуждава неадекватните политици по целия свят да потъват във все по-очевиден когнитивен дисонанс....
.....често прилагана стратегия на анакондата, когато собствените проблеми се прехвърлят на останалия свят....
......Днес Америка се е озлобила от себе си, както една блудница, която е осъзнала, че оттук насетне не може да продава тялото си, по простата причина на напредналата възраст!...

-----------------------------------------------------------------

Митак, на това му се вика „малапропизъм” (да употребяваш мъчни думи без обстоятелствата да го изискват и умствените ти възможности да го допускат).

изпей "Интернационализма" и си лягай, че американците обраха медалите в плуването тая вечер :)))
цитирай
2. krizata - тук се оплеска. ще те цитирам и после ...
02.08.2012 23:05
alexalexalex написа:
тук се оплеска.
ще те цитирам и после ще ти обасня какво ти има :))

цитати
....Това принуждава неадекватните политици по целия свят да потъват във все по-очевиден когнитивен дисонанс....
.....често прилагана стратегия на анакондата, когато собствените проблеми се прехвърлят на останалия свят....
......Днес Америка се е озлобила от себе си, както една блудница, която е осъзнала, че оттук насетне не може да продава тялото си, по простата причина на напредналата възраст!...

-----------------------------------------------------------------

Митак, на това му се вика „малапропизъм” (да употребяваш мъчни думи без обстоятелствата да го изискват и умствените ти възможности да го допускат).

изпей "Интернационализма" и си лягай, че американците обраха медалите в плуването тая вечер :)))


Какво толкова сложно има в посочените от теб словосъчетания...? Все пак ми се струва, че напълно разбираш за какво иде реч, но ако Алекс не се заяде, тогава кой?
Поздрави!
цитирай
3. podvodni - Подводни
02.08.2012 23:27
Г-н Китов, както винаги сте прав. Погледнато от съвсем обикновена човешка гледна точка нещата наистина седят по този начин. Но има един малък детайл който ако не се вземе предвид, картинката остава незавършена.
Изходната Ви точка е малко неправилно поставена в пространството.
Проблемът не е в икономическото положение, а в смяната на парадигмата за контрол над масите. Сегашната икономическа криза е част от тази смяна. Ако се вгледаме внимателно в действията на "елита" от началото на 20-ти век до началото на 21-ви век, ще стане съвсем ясно, че всичко е работило именно за ози момент, включително и бившият соц. лагер.
В продължение на 2000 години, средството за контрол над масите се е явявала религията, независимо дали и християнство, ислям, будизъм или не знам си каква.
Сега религиите трябва и ще бъдат унищожени като съвсем ненужни средства за контрол. Всъщност, те ще се самоунищожат. Именно поради тази причина на "елита" е необходим силен ислямски свят. "Арабската пролет" замени светски режими с ултра-религиозни правителства. И поради факта, че "елита" на Русия и Китай е част от световният такъв, то просто Сирия ще бъде изоставена от тях. Това което се разиграва на сцената на ООН е просто една бутафория и нищо повече. След първите удари над тази държава, които ще бъдат между 20-23 септември 2012 година, дните на Асад са преброени. След това ще настане известно затишие, само докато се формира силен ислямски съюз на когото жертва ще бъде самият Израел. След това погледите ще бъдат насочени към християнска Европа. И това всичкото ще бъде реализирано в рамките на 3-4,5 години. Навярно се досещате, че визирам нова световна война.
Така е. Контролът изисква смяната на парадигмата да стане по този начин.
цитирай
4. krizata - Г-н Китов, както винаги сте прав. ...
02.08.2012 23:35
podvodni написа:
Г-н Китов, както винаги сте прав. Погледнато от съвсем обикновена човешка гледна точка нещата наистина седят по този начин. Но има един малък детайл който ако не се вземе предвид, картинката остава незавършена.
Изходната Ви точка е малко неправилно поставена в пространството.
Проблемът не е в икономическото положение, а в смяната на парадигмата за контрол над масите. Сегашната икономическа криза е част от тази смяна. Ако се вгледаме внимателно в действията на "елита" от началото на 20-ти век до началото на 21-ви век, ще стане съвсем ясно, че всичко е работило именно за ози момент, включително и бившият соц. лагер.
В продължение на 2000 години, средството за контрол над масите се е явявала религията, независимо дали и християнство, ислям, будизъм или не знам си каква.
Сега религиите трябва и ще бъдат унищожени като съвсем ненужни средства за контрол. Всъщност, те ще се самоунищожат. Именно поради тази причина на "елита" е необходим силен ислямски свят. "Арабската пролет" замени светски режими с ултра-религиозни правителства. И поради факта, че "елита" на Русия и Китай е част от световният такъв, то просто Сирия ще бъде изоставена от тях. Това което се разиграва на сцената на ООН е просто една бутафория и нищо повече. След първите удари над тази държава, които ще бъдат между 20-23 септември 2012 година, дните на Асад са преброени. След това ще настане известно затишие, само докато се формира силен ислямски съюз на когото жертва ще бъде самият Израел. След това погледите ще бъдат насочени към християнска Европа. И това всичкото ще бъде реализирано в рамките на 3-4,5 години. Навярно се досещате, че визирам нова световна война.
Така е. Контролът изисква смяната на парадигмата да стане по този начин.


Времето ще покаже кой е бил прав! Поздрави!
цитирай
5. анонимен - Подводни
03.08.2012 00:00
Пия само домашно вино и ракия. Имайте го предвид.
цитирай
6. proximus - Историята показва, че развитието ...
03.08.2012 13:11
Историята показва, че развитието на общност, в която религията придобива ръководна роля изостава значително от светската такова. Наука, икономика, индустрия, литертатура, образование никак, ама никак не върви добре с религията. Петроикономиките на страните от персийският залив го и доказват. Пиша ви всичко това, за да ви намекна Близкият изток няма да прокопса особено с ислямистки правителства на чело. И US и ЕU го знаят това. И се кефят, че щат не щат въпросните нови правителства ще имат нужда да са в съюз с тях (и нас).
Асад ще го "отнесе" просто защото с него Сирия е съюзник на Иран. Всъщност, последният им регионален съюзник. Колкото и да се опъват руснаци и китайци, опозиция и дезертьори превъоръжени с US снаражение, ще наделеят. На есен, с песен ще се мятат бомби над Иран. Регионалната надпревара межд Саудитска арабия и Иран за водеща роля в сунитският свят ще е спечелена от първите. Китайците ще са изправени пред енергийни проблеми, и риск за инвестициите си в Сирия (имат голямо пристанище там). Турците също ще са доволни, понеже един регинален съперник бива омаломощен, друг отрстранен от сцената... абе интересни времена предстоят. Само да не си "вътре в нещата".
цитирай
7. kalini - Интересно защо и 3-пъти alex не о...
03.08.2012 13:42
Интересно защо и 3-пъти alex не опонира, че това е борба на демокрацията срещу авторитарните режими. Явно и той не вярва в това. И за него е ясно, че това е война за петрола и газа и последна /утопична/ надежда за спасение на US долара и на САЩ изобщо. Режимите в Либия, Ирак, Сирия сигурно са авторитарни, но поне бяха светски, доката тези в Саудитска Арабия, Емирствата, и целия близък регион са и авторитарни и религиозни /ислямистки/. Но САЩ, а и Европа кой знае защо не воюват с тях. Чудна работа.
цитирай
8. анонимен - Хитов, народа гледа олимпиада и ...
03.08.2012 18:18
Хитов, народа гледа олимпиада и дори не се досеща кави сюрпризи му готвят. Но след края на олимпиадата ще си дойдем на думата и пак ще погнем "диктаторите, които зверски колят народите си" и ние трябва да ги отстраним. Демагогия и информационна война за нас, истинска война за тях.
цитирай
9. alexalexalex - kalini
03.08.2012 20:59
казал съм го, спок.
я ми припомни кога Саудитска Арабия или Емирствата избиваха собствения си народ, че не помня.
Дата и приблизителен брой убити, ако може.
цитирай
10. alexalexalex - Митак
03.08.2012 21:01
прочети още веднъж каво съм написал, моля :) за малапропизма :)

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krizata
Категория: Други
Прочетен: 3837861
Постинги: 785
Коментари: 6084
Гласове: 7250
Архив
Блогрол
1. Икономическата криза слага края на една система
2. 5 (пет) цента за литър бензин!
3. Икономическата криза - шанс за възраждане на България
4. Китай – световна работилница, но само дотук?
5. Правителствата на Големите излязоха на път без изход
6. Дянков ни готви съдбата на Исландия
7. Параванът рейтингови агенции
8. Обама и банкерите кръстосват шпаги
9. България сама пожела да влезе в криза!
10. Барозу показа на Бойко "кой в България е шефът”!
11. Да поумуват, да помъдруват, пък да си ходят!
12. Светът – в рецесия или в системна криза?
13. Страхът от кризата
14. МВФ вече не е за ниска инфлация
15. България - Беларус: кой сега е номер едно?
16. Университетски преподаватели - за кризата у нас и по света
17. Mr Dyank_off и изпускащи парата вулкани
18. Безпътицата на монетаристката идеология
19. Някои от моите участия при легендарния журналист Валентин Фъртунов
20. Пред сп. Тема: Няма заговор за ръста на цените.
21. Искам да съм негър в щата Алабама...
22. Разпасаната либерастия
23. САЩ готвят спец операция срещу Европа
24. Капитализмът изживява последната си криза
25. Analyse comparative de l’Ukraine et de la Bulgarie
26. Национальная идея как фактор развития до и после индустриальной революции
27. Великое экономическое открытие Розы Люксембург. Почему оно было проигнорировано и какие перспективы оно открывает
28. Деглобализира ли се светът и как това ще се отрази на България?
29. Пред радио Пловдив на БНР - 29.11.11
30. Пред "Евронюз" с водещ Димитър Вучев