Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2010 20:16 - Глобалната икономическа криза...
Автор: krizata Категория: Бизнес   
Прочетен: 5376 Коментари: 14 Гласове:
4

Последна промяна: 03.12.2010 11:00


Публична лекция-дискусия, на която се представят причините за глобалната икономическа криза. Езикът е съвсем народен, така че всеки от Вас лесно би разбрал презентацията.
Приятно гледане и слушане!


Тагове:   криза,   отражението,


Гласувай:
4



1. анонимен - уважаеми г-н Хитов)))
29.11.2010 21:58
каква беше аудиторията на тази лекция?
цитирай
2. анонимен - *
30.11.2010 11:07
Това Краси ли е ?
цитирай
3. krizata - Аудиторията се състоеше от съвсем ...
30.11.2010 19:17
Аудиторията се състоеше от съвсем обикновени хора без икономическо образование, но интересуващи се от ставащото около тях.
цитирай
4. анонимен - уважаеми г-н Хитов)))
30.11.2010 19:54
Това обяснява нещата)))
Аудиторията де.
Иначе имам едно питане - мислите ли наистина, че ако хората свият потреблението си това ще помогне на икономиката????
Според нещата, които съм чел и учил - свито потребление - икономиката надолу. И никаква любов към семейството няма да я оправи, ндам))))
Напротив, това ще доведе до допълнителен колапс.
Не твърдя, че трябва да се харчи безразборно, но вашите съвети - извинете ме - много напомнят на сиромахомилството))))
цитирай
5. krizata - Нали затова има държава - тя е длъжна ...
30.11.2010 21:08
Нали затова има държава - тя е длъжна да мисли за това какво е необходимо, за да не се свие потреблението и икономиката да не тръгне надолу!
цитирай
6. анонимен - уважаеми г-н Хитов)))
30.11.2010 21:40
Държавата това са всички и едновременно с това никой. Кой е държавата - Президента, Премиера, Предсетателя на Парламента, кмета на село Горно Нанадолнище?
Държавата не може да мисли - мислят хората. И ако тези хора, които според вас трябва да са Държавата са зли, лоши или просто глупави става страшно. Държавата не знае нищо, г-н Хитов и планирането не е сам държавното планиране.
Преди години напрвих над 60 семинара за малък и среден бизнес с идеята да накарам хората да планират. Защото, ако нещо мъчи България в момента, то е и това, че малкия и среден бизнес не планира)))

Обаче се оказа, че освен Вие, бай Милан , Владимир и няклкото анонимници имало още едни, които мислят подобно на Вас - искрено се смях, наитина, препоръчвам Ви това четиво)))
http://rmsbulgaria.blog.bg/politika/2010/11/30/krizata-neizlechima-bolest-na-kapitalizma.643228#last_comment
цитирай
7. анонимен - Бай Милан
01.12.2010 07:22
"Иначе имам едно питане - мислите ли наистина, че ако хората свият потреблението си това ще помогне на икономиката????"

Алекс, "свиването на потреблението" е абсолютно обективен феномен. Той не зависи от желанието на хората, а се дължи на създадените дисбаланси най- вече в американската икономика.
Потреблението беше кредитирано за сметка на намаляващите лихви. В момента лихвите в САЩ са отрицателни т.е. по- малки от % на инфлация.Така че потреблението се свива и ще продължава да се свива, докато тези дисбаланси се уравновесят.
Според оценките на Хазин жизненият стандарт в САЩ трябва да падне около 50% а в Европа с около 30% за да се постигне този баланс.
Та това е ситуацията. Бодряшкия оптимизъм който струи от офоциозните масмедии си е чиста проба" пропаганда и агитация"

ПП. Надявам се "свиването на потреблението" да не засегне тоалетнатна хартия и бананите, защото знам от какво голямо значение за теб са тези артикули
цитирай
8. анонимен - бай Милан
01.12.2010 08:36
Свиването на потреблението не е феномен, а част от развитието. Отново приканвам да се хвърли един поглед на Кондратиев - кризите са циклични и те следват човечествето))))
Обективности, бай Марине, обективности - като с ледените епохи - искаш, не искаш - идват. Дали за тях ще говорят идиотите с глобално затопляне или не - това е животът))).
Оценките на Хазин много ми напомнят прогнозите на Рубини - апокалиптиците винаги предричат крах и смърт, а пък те не се случват или поне не се случват в мащабите, които се предричат.
Светът е много пъти по сложен от обикновеното предричане - няма все да е лошо стане, бай Марине, колкото и да не им се иска на някои))))

п.с. - банани не ям почти, защото не ги обичам, а тоалетна хартия - не зная защо, навярно лоши хигиенни навици имам - ползвам редовно. Зная, че за левите тиквички е по-добре да употребяват в-к "Работническо дело" (сега "Дума"), предварително добре намачкан, но - да ме прощавате - не ме карайте и аз да го правя.
цитирай
9. krizata - Поредният блестящ анализ на Михаил Хазин:
01.12.2010 11:28
http://fintimes.km.ru/ekonomika-rossii/es/14306
цитирай
10. анонимен - хъм))))
01.12.2010 12:20
поредният блестящ опит за говорене около спасяване на руската мечка (не, че е лошо и не ,че не трябва да спаси, напротив), но не виждам какво "ни грее" нас.
а идеята на Путин за обща валута с Германия даже не е Индиана Джоунс, а направо междузвездни войни)))) няма такава фантастика.
Странно нещо, г-н Хитов, когато еколозите реват, че Русия сече твърде много дървесина - това е заговор на гадния капитализъм срещу руснаците, когато същите еколози опищят орталъка срещу БП (Бритиш петролиум), че се оляха с нефта в мексиканския залив - това е правилна позиция, честна и даже пионерска)))
Дали не е време да престанем да гледаме с идеологеми и да помислим малко за реалния живот, а?
цитирай
11. rakurs - Докато
01.12.2010 14:51
САЩ изнасят филигранно обработена хартия която и след продажбата и носи доходи можем да си говорим каквото ни скимне.Заразата от тази хартия е толкова всеобхватна ,че никой даже не си помисля да я назове.
цитирай
12. анонимен - Бай Милан
01.12.2010 17:12
"Основной механизм современного кризиса – это падение совокупного спроса во всех странах, но в первую очередь – в США. По миру падение составит как минимум треть общего объема спроса, притом, что производственные мощности (как товаров, так и услуг) никуда, в общем, не денутся. И вот вопрос: как они смогут конкурировать за падающий спрос? Любое производство имеет смысл только в ситуации, когда произведенный товар или услугу можно продать. Это значит, что значительное количество мощностей придется закрывать, нравится это кому-то или нет."

М. Хазин

Алекс препиши това 100 пъти и го запамети на изуст
цитирай
13. анонимен - бай Милане
01.12.2010 19:33
понеже не обичам да преписвам, ама много обичам да се хващам на бас - та по този повод ти предлагам да се обзаложим)))
скромен ще съм в исканията си, защто ми е ясно, че ще спечеля - шише Бушмилс ще ми купиш)))
Кажи твоята прогноза за 2011 - края на ноември))) аз ще кажа моята (със сигурност ще съм доста по-оптимистичен от теб) и да видим какво ще стане.
Само че да мерим еднакви неща, например - цена на петрола, цена на злато, цена на пшеница, индекси - американски и европейски...
Със заклиняния на великия Хазин не става - ако си мъж, слагай шише уиски и се не бой)))
И Рубини да ми цитираш - все тая, вярвам на това, което виждам, не на псевдопророци)))
цитирай
14. krizata - Алекс, не е ли време вече да Ви пратят ...
01.12.2010 20:53
Алекс, не е ли време вече да Ви пратят при друг от неудобните блогъри, а на Ваше място да пуснат по-свеж герой. Очевидно е, че Вие (не Ви знам бройката) не спите и не се храните, само за да не пропуснете момента, в който не дай си боже някакъв положителен коментар да се задържи по-дълго като последен в рубриката след поредния постинг.

Ако някой е следил превъплащенията Ви ще му стане ясно кои стоят зад Вашия образ, но аз наистина не се лаская денонощно да дебнете блога ми, за да го държите под контрол.

Както рабрахте, наричам СССР "империя на злото" и съм готов всеки ден да се подписвам, ако Вие ми наредите, че Рейгън е най-великият от всички велики мъже, защото по друг начин не може и да бъде! И така трябва да бъде, защото Вие сте истината от последна инстанция и защото Вие имате парите, а ние само желанието и волята да съхраним България за поколенията.

Само тези, които не са прочели и ред от Михаил Леонидович могат да говорят с Вашия тон спрямо него и аз наистина не се лаская, че Вие продължавате да се натрапвате и да ни заливате с пропагандата си, която така или иначе Вашите "братя по оръжие" бълват от всички официозни медии, които контролирате вече двадесет години!

Така, че оставете ни на мира, защото замисълът на този блог не е на това място да царува простащината на разни промити мозъци, които не са си направили труда поне за малко да напрегнат мозъчните си гънки в някакъв сериозен расмисъл, преди да започнат да плюят най-великите представители на съвременната човешка мисъл, а тук очаквам да си дават среща аргументирани мнения на високо ерудирани личности, подкрепящи тезите си само с научни аргументи и доводи.

Така че, призовавам Ви за пореден път: пренесете квалификациите си във Вашия блог, а ако на някой му стане скучно за Вашите интелектуални псувни, то непременно ще отскочим до Вашето пространство, за да се порадваме на поредните Ви пируети със словото, целящи унижението на един или друг неудобен за Вас персонаж.

Ще наминавам!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krizata
Категория: Други
Прочетен: 3844597
Постинги: 785
Коментари: 6084
Гласове: 7250
Архив
Блогрол
1. Икономическата криза слага края на една система
2. 5 (пет) цента за литър бензин!
3. Икономическата криза - шанс за възраждане на България
4. Китай – световна работилница, но само дотук?
5. Правителствата на Големите излязоха на път без изход
6. Дянков ни готви съдбата на Исландия
7. Параванът рейтингови агенции
8. Обама и банкерите кръстосват шпаги
9. България сама пожела да влезе в криза!
10. Барозу показа на Бойко "кой в България е шефът”!
11. Да поумуват, да помъдруват, пък да си ходят!
12. Светът – в рецесия или в системна криза?
13. Страхът от кризата
14. МВФ вече не е за ниска инфлация
15. България - Беларус: кой сега е номер едно?
16. Университетски преподаватели - за кризата у нас и по света
17. Mr Dyank_off и изпускащи парата вулкани
18. Безпътицата на монетаристката идеология
19. Някои от моите участия при легендарния журналист Валентин Фъртунов
20. Пред сп. Тема: Няма заговор за ръста на цените.
21. Искам да съм негър в щата Алабама...
22. Разпасаната либерастия
23. САЩ готвят спец операция срещу Европа
24. Капитализмът изживява последната си криза
25. Analyse comparative de l’Ukraine et de la Bulgarie
26. Национальная идея как фактор развития до и после индустриальной революции
27. Великое экономическое открытие Розы Люксембург. Почему оно было проигнорировано и какие перспективы оно открывает
28. Деглобализира ли се светът и как това ще се отрази на България?
29. Пред радио Пловдив на БНР - 29.11.11
30. Пред "Евронюз" с водещ Димитър Вучев